Skip to main content

Test

Nike ZoomX Zegama Trail 2 – Superkomfort för tuff terräng

Ditt nästa trailäventyr väntar på dig med ett par Nike ZoomX Zegama Trail 2 på fötterna. Denna allroundsko är utformad för löpning i branta stigningar, tekniska nedförsbackar och över öppna fält. Spring i alla terränger, oavsett vilken nivå du befinner dig på. Zegama Trail 2 är perfekt för både korta och långa trailrundor tack vare dämpningsmaterialet ZoomX. Utforska nya stigar med superkomfort och lättviktsdesign.

Vad är nytt?

  • Ny ovandel
  • Tjockare ZoomX-mellansula
  • Vibram Megagrip-yttersula
Se dammodellerSe herrmodeller

3skäl till att Nike ZoomX Zegama Trail 2 är rätt för dig

Opsomming 1

Du vill köra traillöpning i bergen

Nike ZoomX Zegama Trail 2 är utformad för traillöpning i de allra tuffaste terränger. Det är inte för inte som den här modellen brukar kallas “bergsgeten med superuthållighet”. Den tjocka ZoomX-mellansulan ger dig massor av komfort medan Vibram Megagrip-yttersulan skyddar dig mot vassa hinder som stenar och grenar. Ge dig ut på stigarna och känn dig säker och trygg.

Opsomming 2

Du tränar inför ett maraton eller ett ultratrail

ZoomX-mellansulan i Zegama Trail 2 är lätt och ger massor av dämpning och energiåtergivning. Detta gör Zegama till den ultimata trailskon för löpare som vill springa maraton och ultralopp. Ju längre distans du springer, desto mer komfort vill du ha. Och detta är just vad Zegama Trail 2 erbjuder med sin tjocka mellansula av fjädrande ZoomX superfoam.

Opsomming 3

Du letar efter en slitstark trailsko med bra grepp

Den första utgåvan av Zegama Trail fick en del kritik när det gällde grepp och hållbarhet. Nike har förbättrat detta rejält eftersom sulan nu har uppdaterats till en Vibram Megagrip. Vi är väl bekanta med Vibram sedan flera år nu och den har blivit “guldstandarden” när det handlar om bäst grepp under traillöpning. Vibram Megagrip är en helt överlägsen sammansättning av gummimaterial som ger dig oöverträffat grepp i både torr och blött terräng.

"Nike ZoomX Zegama Trail 2 är bekvämare än sin föregångare, men framför allt ger den ett mycket bättre grepp än tidigare. Vibram är inte bara mer hållbart, utan greppar också mycket bättre i alla slags underlag."

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du att…

Namnet Zegama syftar på den spanska provinsen Gipuzkoa i Baskien. Varje år anordnas trailloppet Zegama-Aizkorri här. Detta är ett internationellt skyrunning-lopp som första gången genomfördes 2002. Tävlingen består av två lopp, ett SkyMarathon (42,2 km) och, från och med 2015, också ett Vertical Kilometer, båda godkända för Skyrunner World Series.

Nike ZoomX Zegama Trail 2 i detalj

Ovandel i mesh

med förstärkt tåparti, nytt snörningssystem och upphöjd kant vid fotleden för att hålla smuts och skräp borta.

ZoomX-skum

ger maximal dämpning och energiåtergivning under både korta och långa trailrundor.

Die Vibram Megagrip-yttersula

ger optimalt grepp på alla underlag och i alla väder.

Nike ZoomX Zegama Trail eller Nike Pegasus Trail?

Med Nike Pegasus Trail har du en mångsidig trailsko på fötterna. Den är också en perfekt trailsko för nybörjare som regelbundet springer på både stigar och landsvägar. Har du en bit att ta dig till din trailrunda? Då kan du absolut springa en sträcka även på asfalt med Pegasus Trail. ZoomX Zegama kommer mest till sin rätt i bergiga miljöer och på krävande trailrundor. Om du uppskattar dämpning och en mjuk känsla under fötterna är ZoomX den absolut bekvämaste trailskon.

3utmärkande egenskaper hos Nike ZoomX Zegama Trail 2

Opsomming 1

Ovandel med förstärkning för traillöpning

Mesh-överdelen på Zegama Trail 2 är otroligt ventilerande och sitter bekvämt kring foten. Ovandelen är på flera sätt anpassad efter traillöparens behov och önskemål. Skon har till exempel en förstärkt hälkappa, men ovandelen är väldigt följsam och förhållandevis lite högre än på en vanlig löparsko. Den upphöjda kanten på hälkappan gör det svårare för småstenar och skräp att ta sig in i skon. Tåområdet är förstärkt för att skydda tårna när du springer i terränger med grus och stora stenar. Och sist men inte minst är trailskon väldigt lätt att ta på och av tack vare snörningen.

Opsomming 2

ZoomX-dämpningsmaterial

Nike ZoomX-skummet i den här skon ger optimal energiåtergivning: varje steg ger dig ny energi till nästa. ZoomX har hela 85% energiåtergivning så att du får känslan av att drivas framåt när du springer. ZoomX är dessutom lättare och mjukare än andra skum från Nike. Tack vare det här dämpningsmaterialet kan du använda Zegama Trail 2 för såväl långa trailrundor som snabba träningspass och tävlingslopp.

Opsomming 3

Vibram Megagrip-yttersula

Nike har förbättrat greppet på Zegama Trail 2 rejält eftersom den nu är försedd med det välkända Vibram-materialet. Tack vare Vibram Megagrip-yttersulan får du betydligt bättre grepp än med föregångaren. Dessutom har yttersulan blivit mer slitstark och mönstret i sulan garanterar dig optimalt grepp när du springer, oavsett underlag och väder.

Nikes trailsko-kollektion

Vill du välja de bästa trailskorna från Nike? Tänk då först noga igenom vilken typ av traillöpning du ska ägna dig åt och vilket mål du har med den. En löpare som ska springa 10 km på plan mark behöver andra trailskor än en ultralöpare som ska avverka 100 km i bergen. Vill du ha massor av dämpning för både korta och långa distanser? Då ska du välja Nike ZoomX Zegama Trail 2. Den mest mångsidiga trailskon är Nike Pegasus Trail 4. Denna är nämligen en hybrid-trailsko som ger bra grepp ute i terrängen men som också har tillräckligt mycket dämpning för att du ska kunna springa på asfalt med den. Vill du ha hjälp med att hitta de rätta trailskorna baserat på ditt mål? Det kan du enkelt få med hjälp av vår Online Shoe Advisor, som matchar din skoprofil med vårt sortiment av trailskor.

Letar du efter tävlingsskor för traillöpning? Överväg då Nike Terra Kiger om du har planer på att springa traillöpning i snabbt tempo. Eller välj ett par Nike Wildhorse för mer utmanande terräng i bergen. Vill du ha den högsta energiåtergivningen och en rejält hastighetsboost? Då ska du välja Nike ZoomX Ultrafly eftersom den här trailskon har både superfoam och en kolfiberplatta.

Exempel på skoväxling med Nike

Skorotation innebär att man växlar mellan minst två olika löparskor för att belasta kroppen på olika sätt och därmed förebygga skador. Dessutom fyller varje löparsko ett specifikt syfte, nämligen att springa långt eller att springa snabbt. Nedan följer våra råd om du vill skifta mellan olika trailskor från Nike.

Allround – Nike ZoomX Zegama Trail 2
Tempo/intervall – Nike React Terra Kiger 9
Tävling – Nike ZoomX Ultrafly

Test av Nike ZoomX Zegama Trail 2

Alla löparskor testas av våra egna experter. Här kan du snart läsa vad Daan Glorie kommit fram till.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Tekniska specifikationer Nike ZoomX Zegama Trail 2

Typ av sko
Trailsko
Typ av löpare
Neutral löpare
Drop
4 mm
Vikt
Ca. 265 gr dam / 317 gr herr
Typ av dämpning
ZoomX

Förväntningar

„Nike ZoomX Zegama blev en enorm succé när den lanserades. Den här trailskon utmärkte sig för sin komfort och för att den gav en bra löparupplevelse vid långa distanser. Den enda nackdelen med föregångaren var greppet, särskilt på blött underlag. Jag är nyfiken på om detta har förbättrats i och med övergången till en Vibram-sula. Snart ska jag springa en 3-dagars trail utomlands och då kanske jag väljer den här skon med tanke på den höga komfortnivån.“

Nike kläder för traillöpning

Gör din trailoutfit komplett med Nike trailkläder och de rätta tillbehören. Nike Trail klädkollektion håller dig inte bara varm i kallt väder utan kommer också med smarta lösningar för att du ska kunna bära med dig alla dina saker när du är ute och springer. Vad sägs till exempel om extrafickor för mobiler, nycklar och sportnäring? Något av det absolut viktigaste för en trailrunda är en bra löparjacka. Nike GORE-TEX Trail Jacket är helt vattentät och skyddar mot vind och regn, till och med när du nått allra högst upp på berget.

Shoppa Nike Trail-kläder

Slutspurt

Nike ZoomX Zegama Trail 2 bygger vidare på föregångarens framgångar, men har nu förbättrat grepp och ännu mer komfort då mellansulan har fått mer av dämpningsmaterialet ZoomX. Detta är inte bara den perfekta trailskon för långa distanser – den responsiva känslan gör dessutom skon lämplig för korta och snabba trailrundor. Den här modellen lämpar sig mindre bra för löpare som vill ha mycket markkänsla. För dessa löpare är det bättre att välja Nike Terra Kiger eller Nike Wildhorse.

Nike Zoom Zegama Trail 2 påminner om både New Balance Fresh Foam X Trail More V3 och HOKA Speedgoat 5. Också dessa är allround trailskor med extremt hög komfort för träning och långdistanslöpning. Om du vill ha en extra fartboost rekommenderar vi Nike ZoomX Ultrafly då den har en kolfiberplatta i sulan.

Är du lika förväntansfull som vi? Ta då en titt på Nike ZoomX Zegama Trail 2 i vår webbshop. Har du fortfarande frågor? Då kan du kontakta våra produktexperter via vår kundtjänst.