Skip to main content

Test

HOKA Speedgoat 6 – Inget kan stoppa GOAT

HOKA Speedgoat 6 är HOKA:s allround trailsko som gör att du kan ta dig igenom alla typer av terräng. Kombinationen av den pålitliga HOKA-dämpningen, det kraftiga greppet och den lätta ovandelen innebär en trailsko som verkligen klarar allt.

Se dammodellerSe herrmodeller

3skäl till att HOKA Speedgoat 6 passar dig

Opsomming 1

Du springer i tuff terräng

Älskar du utmaningar? Med Speedgoat 6 på fötterna kan du ge dig ut på de mest utmanande stigar. Vibram®-yttersulan med 5-millimeter dubbar gör dig säker när du springer till och med i de brantaste och halaste berg.

Opsomming 2

Du har planer på långdistans-traillöpning

Ju längre du springer, desto mer kan du råka ut för. Med Speedgoat 6 kan du dock vara säker på att få den dämpning och komfort du behöver för att få kilometrarna att flyga iväg. Tack vare den tjocka sulan och rocker-formen på sulan kommer du utan problem att kunna ta dig fram kilometer efter kilometer längs stigarna.

Opsomming 3

Du har breda fötter

För den som har breda fötter kan det vara lite knepigt att hitta rätt skor. Men med HOKA Speedgoat 6 behöver du inte oroa dig, modellen finns nämligen även i en bred variant. Skor från HOKA är ofta smala i mellanfoten, så Wide-alternativet en bra lösning för många löpare.

"Trots massor av dämpning och rejält grepp känns Speedgoat 6 otroligt lätt."

Menno Munster – Produktexpert

Visste du att…

HOKA Speedgoat har fått sitt namn efter den amerikanske ultralöparen Karl Meltzer. Han har vunnit flera 100-mile ultramaraton och även slagit hastighetsrekord på långdistansstigar i USA. Karl är nu tävlingsarrangör för Speedgoat 50 km i Sandy Utah.

HOKA Speedgoat 6 i detalj

Plös fäst på två sidor
Vowen Textile-ovandel
CMEVA-mellansula
Vibram Megagrip med Traction Lugs

3innovationer i HOKA Speedgoat 6

Opsomming 1

Uppdaterad ovandel

Ovandelen på Speedgoat 6 är gjord av vävd textil. Den sitter skönt och tätt kring foten, delvis på grund av Internal Support Chassis kring framfoten. Tack vare Dynamic Vamp i framfoten är det mer stretch i ovandelen där, vilket gör den lämplig för fler löpare.

Opsomming 2

Nytt material i mellansulan

CMEVA-mellansulan är lättare och mer responsiv än den i Speedgoat 5. Eftersom tjockleken på mellansulan är oförändrad är Speedgoat 6 i herrmodellen hela 20 gram lättare! Det innebär att det krävs mindre energi under löpningen och att du kan springa under längre tid.

Opsomming 3

Extra grepp

Att Vibram® tillverkar de bästa yttersulorna för trailskor är numera allmänt känt. Tack vare Megagrip®-gummit får du bra grepp även på blöta stenar och klippor. Placeringen av Traction Lugs har justerats något och detta ger dig ännu bättre grepp när du springer i upp- och nedförsbackar.

HOKA SKY-kollektionen

Speedgoat 6 är en del av HOKA:s SKY-kollektion. Med skorna i den här kollektionen är du väl rustad för alla dina trail-äventyr. Skorna har den dämpning, det grepp och det stöd du behöver för att kunna springa i till och med de allra mest tuffa terränger, oavsett hur snabbt du springer. För door-to-trail finns Challenger 7 och den ännu lite tjockare Stinson 7. För tempoträning har du den smidiga Torrent 3 eller den något mjukare Mafate Speed 4 och för traillopp finns Zinal utan kolfiberplatta och Tecton X 2 med kolfiberplatta.

Exempel på skorotation med HOKA

Skorotation innebär att man växlar mellan minst två olika löparskor för att belasta kroppen på olika sätt och därmed förebygga skador. Dessutom fyller varje löparsko ett specifikt syfte, nämligen att springa långt eller att springa snabbt. Nedan följer våra råd om du vill växla mellan olika löparskor från HOKA.

Allround – HOKA Speedgoat 6
Tempo/intervall – HOKA Mafate Speed 4
Tävling – HOKA Tecton X 2

Test av HOKA Speedgoat 6

Alla löparskor testas av våra egna experter. Här kan du snart läsa vad Menno Munster kommit fram till.

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktexpert

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktexpert

Tekniska specifikationer HOKA Speedgoat 6

Typ av sko
Allround trailsko
Typ av löpare
Neutrala löpare
Drop
5 mm - 40 mm häl / 35 mm framfot (herr) , 38 mm häl / 33 mm framfot (dam)
Vikt
Ca. 232 gr. dam / Ca. 278 gr. herr
Typ av dämpning
CMEVA

Förväntningar

„Hoka Speedgoat är en av våra mest sålda trailskor och det av goda skäl. Detta är en trevlig lättviktssko som du kan ha för alla typer av terräng. För mig kändes Speedgoat 5 ganska smal, så jag är nyfiken på om den nya ovandelen har fått mer stretch. Att skon har blivit lättare är positivt och om sulan dessutom är mer responsiv så är Speedgoat 6 helt rätt i tiden.”

Slutspurt

HOKA Speedgoat 6 är fortfarande en av de bästa trailskorna på marknaden. Den är både lättare och mer responsiv än sin föregångare och ger dessutom ännu mer grepp. SpeedGOAT lever verkligen upp till sitt namn.

Letar du efter en liknande sko från ett annat märke? Då kan du pröva Saucony Peregrine eller ASICS Trabuco. Också dessa båda är bekväma allround trailskor.

Är du lika förväntansfull som vi är? Ta då en titt på HOKA Speedgoat 6 i vår webbshop. Har du fortfarande frågor? Då är det bara att kontakta våra produktexperter via vår kundtjänst.