Skip to main content

Test

Saucony Triumph 22 – Maximal komfort och dynamik för dina dagliga löprundor

Maximal komfort och responsivitet för alla dina dagliga löprundor är vad du får av Saucony Triumph 22. Den här skon bjuder på en smidig men dynamisk löparupplevelse för dig som springer dagligen, allt tack vare superfoam i mellansulan, en mjuk och teknisk ovandel och en förbättrad yttersula. Med Saucony Triumph 22 är du redo för många mils löpning.

Vad är nytt?

  • PWRRUN PB superfoam i mellansulan ger en mjuk och mycket responsiv dämpning
  • Bredare plattform för bättre stabilitet
  • Förbättrad yttersula för ökat grepp och hållbarhet
Se dammodellerSe herrmodeller

3skäl till att Saucony Triumph 22 är rätt för dig

Opsomming 1

Du springer flera gånger i veckan

Saucony Triumph 22 är den perfekta skon för den neutrala löparen som tränar dagligen eller regelbundet. Mellansulan av PWRRUN PB superfoam ger en mjuk men ändå mycket responsiv dämpning. Så du kan garanterat springa många kilometer utan att bli trött i musklerna. Yttersulan är dessutom förstärkt med ett lager slitstarkt gummi ända från framfoten till hälen som ger ett fantastiskt bra grepp på alla typer av underlag och skyddar också skon på lång sikt.

Opsomming 2

Du letar efter en allroundlöpsko med maximal komfort och energiåtergivning

Saucony Triumph 22 är inte bara otroligt bekväm utan också mer responsiv än sin föregångare. Detta beror på mellansulans fjädrande PWRRUN PB-superfoam. Detta material, som också används i Sauconys tävlingsskor, ger en mjuk dämpning med mycket energiåtergivning. Upplev den perfekta kombinationen av maximal komfort och extra responsivitet under både korta och långa löprundor.

Opsomming 3

Du vill ha en löparsko som ger tillräcklig stabilitet

Även om Triumph 22 inte har någon kolfiber- eller nylonplatta ger skon den nödvändiga stabiliteten tack vare en bredare plattform vid mellanfoten. Därmed får du större yta för nedtrampet och bättre stabilitet. Tack vare den förbättrade geometrin får du också mer markkontakt och foten får en naturlig stegavveckling.

"Triumph 22 har inte bara en mycket bekväm dämpning, utan ger också en oöverträffad energiåtergivning för varje steg du tar. En ren njutning under dina dagliga löprundor!"

Camille Cholbi – Produktexpert

Visste du att…

Triumph 22 är Sauconys första sko med maximal dämpning som använder PWRRUN PB superfoam. PB står för PEBA, det dämpningsmaterial som så gott som alla märken numera använder i sina snabba löparskor. Saucony har redan använt detta material i sina högpresterande modeller som Endorphin Pro och Endorphin Speed. I Triumph 22 har Saucony anpassat det här skummet för löpare som dagligen vill ge sig ut på en energisk, mjuk och bekväm löpupplevelse som ger oöverträffad energiåtergivning vid varje steg.

Saucony Triumph 22 i detalj

Ovandel i 3D-Mesh

omsluter foten bekvämt och har hög andningsförmåga.

Superfoam PWRRUN

ger en mjuk och mycket responsiv dämpning vid varje steg.

Förbättrad slitstark yttersula

i gummi ger bra grepp på alla underlag och skydd för skon.

Saucony Triumph 22 eller Saucony Hurricane 24?

Saucony Triumph 22 och Saucony Hurricane 24 är båda allroundlöparskor med maximal dämpning och det mycket responsiva och energiska PWRUN PB superfoam. Triumph 22 är perfekt för den neutrala löparen som vill ha en slitstark löparsko för sina dagliga löprundor, med maximal komfort och hög energiåtergivning. Om du behöver mer stöd bör du istället välja Hurricane 24. Tack vare dubbla skumlager (PWRRUN PB och PWRRUN), ett lägre drop (6 mm) och en bredare bas erbjuder skon inte bara mjuk och responsiv dämpning, du får också en naturlig och stabil stegavveckling under dina dagliga löprundor.

3utmärkande egenskaper hos Saucony Triumph 22

Opsomming 1

Ovandel i Engineered 3D mesh

Precis som den tidigare versionen har Triumph 22 en mycket mjuk och ventilerande ovandel som omsluter foten på ett bekvämt sätt. För att ge ännu mer komfort och säkerhet är ovandelen förstärkt med mono-mesh runt mellanfoten, vilket ger extra struktur och stöd åt foten. Skon har också ett förbättrat snörningssystem som ytterligare hjälper dig att få till en optimal passform.

Opsomming 2

PWRRUN PB-superfoam i mellansulan

Triumph 22 är nu försett med PWRRUN PB superfoam, ett stötdämpande material som redan används i Sauconys modeller av högpresterande skor. Det här skummet gör att du inte bara kan springa dina dagliga kilometer med full komfort, du kan också upprätthålla och till och med öka tempot utan ansträngning eller trötthet.

Opsomming 3

Förbättrad yttersula

Yttersulan på Triumph 22 är tillverkad av slitstarkt gummimaterial som inte bara står emot slitage från dina dagliga löprundor utan även ger utmärkt grepp på alla slags underlag. Det slitstarka lagret går lite högre baktill på skon för att skydda skumlagret mot de skador som ofta kan uppkomma på skor som används för löpning på vanliga vägar. Med Triumph 22 är du redo för ändlösa kilometrar!

Saucony kollektion av löparskor

Saucony har ett mycket brett sortiment av löparskor. Här finns en sko för varje löpare och varje typ av användning. Är du osäker på vilka Saucony-löparskor du ska välja? Ta då först reda på om du är en neutral eller överpronerande löpare. Detta kan du enkelt göra med hjälp av vår Shoe Advisor.

Saucony Triumph 22 och Hurricane 24 är båda allroundlöparskor med maximal komfort och utmärkt energiåtergivning, perfekta för dina dagliga löprundor, både korta och långa distanser. Vill du ha lite mer stöd för att din fotled faller lite inåt när du springer? Välj då Hurricane 24, som ger dig massor av stöd när du ger dig ut på dina rundor. Letar du efter en bra sko för tempo- och intervallträning? Då är Endorphin Speed 4 något för dig. Med den här modellen kan du upprätthålla ett högt tempo på både korta och långa distanser. Vill du slå ett nytt personligt rekord vid ditt nästa tävlingslopp? Då ska du välja den högpresterande modellen Endorphin Pro 4. Fundera över vilka mål du har så kan du välja rätt Saucony-löparsko för varje träningspass eller tävlingslopp.

Exempel på skorotation med Saucony

Skorotation innebär att man växlar mellan minst två olika löparskor för att belasta kroppen på olika sätt och därmed undvika skador. Dessutom fyller varje löparsko ett specifikt syfte, nämligen att springa långt eller att springa snabbt. Nedan följer våra råd om du vill skifta mellan olika löparskor från Saucony.

Allround – Saucony Triumph 22 / Hurricane 24
Tempo/intervall – Saucony Endorphin Speed
Tävling – Saucony Endorphin Pro

Saucony Triumph 22 i testet

Alla löparskor testas av våra egna experter. Här kan du läsa om vad Camille Cholbi kommit fram till.

Camille Cholbi

Camille Cholbi

Produktexpert

Camille Cholbi

Camille Cholbi

Produktexpert

Tekniska specifikationer

Typ av sko
Allround löparskor
Typ av löpare
Neutral löpare
Drop
10 mm (37 mm häl / 27 mm framfot)
Vikt
Ca. 250 gram dam / 286 gram herr
Typ av dämpning
PWRRUN PB

Förväntningar

„Det verkar som om den 22:a versionen av Triumph går ett steg längre och erbjuder mer komfort, responsivitet och stabilitet. Så med Triumph 22, som är ännu mer dynamisk än sin föregångare, förväntar jag mig en helt ny löparupplevelse där jag utan problem kan hålla ett måttligt till högt tempo under mina långa uthållighetsrundor.“

Passform

,,Bekväm, lätt och med bra stöd. Så skulle jag beskriva ovandelen av den senaste Saucony Triumph. Framfoten är trevlig med tillräckligt av utrymme för att tårna, samtidigt som mellanfoten är väl innesluten. Hälkappan är rund och relativt hög, så att du även kan ha din innersula i skon. Storleksmässigt har den här löparskon ändrats något, eftersom jag fick välja 1 storlek mindre än min vanliga skostorlek.”

Löpsteg

,,Detta är löparskon jag letade efter i för min skoväxling. En skön allrounder som känns lätt och som jag även kan använda för tempoträning i pulszon 2 och 3. Jag blir glad av att springa med dessa löparskor. Skon är snygg och lyhörd, har en mjuk övergång men känns stabilare än sin föregångare tack vare en bredare plattform. För hällandare är detta en utmärkt löparsko eftersom den har en bred basen på hälen, ett högt drop på 10 mm och mycket skum har lagts till under hälen.”

Användning

,,Saucony Triumph är en riktig allround löparsko, vilket främst beror på uppdateringen av PWRRUN PB-skummet. Detta är samma dämpningsmaterial som i Saucony Endorfin Speed, men Triumph har ingen platta i mellansulan och är stabilare då den har en bredare plattform. Den här skon skulle jag också använda för både korta och långa intervaller på såväl asfalt som på löparbanan, eftersom skummet också är väldigt energiåtergivande. Skon är inte så mjuk, utan snarare robust och lyhörd. Letar du efter en löparsko som är lite mer direkt och därför passar även för tävlingar? Då skulle jag rekommendera en av modellerna från Saucony Endorfin-kollektionen.”

Slutspurt

Saucony Triumph 22 är fortfarande en av marknadens bästa allround-löparskorna med maximal dämpning. Utöver den helt fantastiska komforten får du med denna nya version av Triumph ännu mer dynamik i din löpning tack vare tillägget av superfoam. Detta material används också i Sauconys tävlingsskor och ger ännu bättre energiåtergivning när du springer. Den nya geometrin ger mer stabilitet och gör att skon lämpar sig för ännu fler typer av löpare. Tack vare den förstärkta yttersulan är Triumph 22 den perfekta kombinationen av komfort, dynamik och hållbarhet för dina dagliga löprundor.

Triumph 22 påminner om New Balance Fresh Foam X 1080 och Nike Zoom X Invicible 3. Också dessa är allroundlöparskor med fantastisk komfort och hög energiåtergivning för vardagens löpturer.

Är du lika förväntansfull som vi? Ta då en titt på Saucony Triumph 22 i vår webbshop. Har du fortfarande frågor? Då kan du kontakta våra produktexperter via vår kundtjänst.