Skip to main content
ASICS Metaspeed Sky & Edge Paris
ASICS Metaspeed Sky & Edge Paris

Test

ASICS Metaspeed Sky och Edge Paris – Hur snabbt kan du springa?

Sätt fart på dina löpssteg och slå nya personliga rekord med innovativa och uppdaterade Metaspeed Sky och Edge Paris. De här kolfiberskorna är nu lättare, mjukare, bekvämare och mer kraftfulla än någonsin tidigare. Ökar du tempot genom att ta längre steg? Då kan Metaspeed Sky Paris vara något för dig. Eller springer du snabbare genom att öka stegfrekvensen? Då är Metaspeed Edge Paris den perfekta tävlingsskon för dig. Tänj dina gränser. Hur snabbt kan du springa?

Vad är nytt?

Sky Paris
Ny ovandel i MOTIONWRAP 2.0
FF Turbo + dämpning
Lättare än någonsin
Utformad med kolfiberplatta
Edge Paris
Ny ovandel i MOTIONWRAP 2.0
FF Turbo + dämpning
Lättare än någonsin
Böjd kolfiberplatta
ASICS Metaspeed dammodellerASICS Metaspeed herrmodeller
ASICS Metaspeed Sky & Edge Paris

3skäl till att ASICS Metaspeed Paris är rätt för dig

Opsomming 1

Du vill ha en av de allra lättaste kolfiberskorna (Metaspeed Sky och Edge Paris)

ASICS Metaspeed Paris tävlingsskor är nu lättare än någonsin. För Sky är viktminskningen 22 gram medan Edge är 25 gram lättare än sin föregångare. Flytefoam Blast + skum är dessutom hela 30% mer fjädrande än dämpningsmaterialet Flytefoam Blast. ASICS Metaspeed Paris-kollektion är perfekt för den som vill slå rekord och den passar för alla tävlingsdistanser.

Opsomming 2

Du ökar tempot genom att ta längre steg (Metaspeed Sky Paris)

Kolfiberplattan i Metaspeed Sky Paris sitter högre upp i mellansulan. Detta ger mer energiåtergivning så att du får driv framåt och förlänger ditt löpsteg. Den här skon är perfekt för löpare som ökar tempot genom att ta längre steg.

Opsomming 3

Du ökar tempot genom att öka din stegfrekvens (Metaspeed Edge Paris)

Kolfiberplattan i Metaspeed Edge Paris är något mer böjd och ligger lägre ner i skons mellansula. Detta ger en mjukare känsla och mer energiåtergivning så att du drivs framåt och på så sätt kan öka tempot.

ASICS Metaspeed Sky Paris
ASICS Metaspeed Edge Paris
ASICS Metaspeed Sky Paris
"ASICS Metaspeed Paris kolfibersko är lättare än någonsin och erbjuder ännu mer energiåtergivning."

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du…

ASICS Metaspeed Sky och Edge Paris anspelar på OS i Paris sommaren 2024. I augusti kommer man i staden Paris att tävla om olympiska titlar i maraton. Här kommer vi definitivt att få se tävlingsskorna Metaspeed i full aktion. För första gången får också amatörlöpare vara med och tävla i det olympiska maratonloppet eftersom de kunde tävla om en startbiljett via en ASICS-löpartävling via mobiltelefon. Det blir alltså en speciell upplevelse för både elitlöpare och amatörlöpare.

ASICS Metaspeed Sky och Edge Paris i detalj

ASICS Metaspeed Sky & Edge Paris
Ovandel i MOTIONWRAP 2.0

ger en omslutande och luftig känsla

Flytefoam Turbo + dämpningsmaterial

för optimal energiåtergivning

ASICSGRIP-yttersula

ger optimalt grepp på både torra och blöta underlag

Kolfiberplattan är placerad högre upp i mellansulan

vilket är perfekt för löpare som tar längre steg för att öka tempot

Ovandel i MOTIONWRAP 2.0

ger en omslutande och luftig känsla

Flytefoam Turbo + dämpningsmaterial

för optimal energiåtergivning

ASICSGRIP-yttersula

ger optimalt grepp på både torra och blöta underlag

Kolfiberplattan ligger något lägre i mellansulan

vilket ger en mjukare känsla och är perfekt för löpare som ökar tempot genom att ta fler steg

Vad säger ASICS idrottare om Metaspeed tävlingsskor

Metaspeed Sky och Edge Paris har genomgått omfattande tester hela vägen från laboratoriet till löparbanan. Under testningen följde man noggrant ASICS-löparna. Här är några av ASICS-idrottarnas erfarenheter:

„Det känns som om skorna driver mig framåt. Mina träningsrundor går därför bättre och bättre.”
Mekdes Woldu, fransk maratonlöpare med 2:24.44 som PB.

„Metaspeed Paris-skorna är mjukare och lättare än någonsin. Jag är säker på att jag kommer att klara mina löparmål med dem”
Jorge Blanco Alvarez, spansk maratonlöpare med 2.10.49 som PB.

„De känns supersnabba och väldigt responsiva.”
Adel Mechaal, spansk silvermedaljör i friidrotts-EM 5000 meter på tiden 13:40:85.

3utmärkande egenskaper hos ASICS Metaspeed kolfiberskor

Opsomming 1

Bättre passform och ventilering

Den senaste Metaspeed Paris-kollektionen har ovandelen MOTIONWRAP 2.0. Detta mesh-material är utformat för höghastighetslöpning och håller mellanfoten perfekt på plats. Dessutom andas materialet och känns mycket bekvämt. För denna ovandel har man använt återvunnet material. Skons plös är tunn och trycker inte mot på vristen. Tanken är att oavdelen ska vara så lätt som möjligt.

Opsomming 2

Ännu mer energiåtervinning

Dämpningsmaterialet har uppdaterats till Flytefoam Turbo + foam. Det här skummaterialet är hela 30% mer fjädrande jämfört med Flytefoam Blast. Det ger dig en mjuk och studsig känsla när du springer långa distanser. I Metaspeed Sky har den platta kolfiberplattan gjorts lite bredare i framfoten så att du får ett mer explosivt avstamp. Metaspeed Edge har en mer böjd kolfiberplatta som, särskilt i framfoten, ger en smidig stegavveckling och även får dig att öka steglängden.

Opsomming 3

Optimalt grepp och hållbarhet

ASICSGRIP-tekniken ger suveränt grepp på alla typer av underlag tack vare kombinationen av gummi och specialutformade dubbar. Du får alltså bra dragkraft när du springer. Yttersulan har en grov struktur så att den också ger utmärkt stabilitet när du springer i kurvor.

ASICS Run Faster kollektion av löparskor

Metaspeed Paris kolfiberskor är en del av ASICS “Run Faster”-kollektion. Detta är löparskor avsedda för snabba tider vid träning och tävling. Med “Run Faster” kan du utan problem lägga i högsta växeln. ASICS Novablast 4 är den mest mångsidiga temposkon som du även kan använda som allroundsko. Dynablast vänder sig både till nybörjaren och till den som vill ha en riktigt bra löparsko för löpträning på bana. Vill du springa en halv- eller helmara så bekvämt som möjligt? Då ska du välja ASICS Superblast. Vill du hellre ha de bästa och snabbaste tävlingsskorna för att slå rekord? Överväg då ASICS Metaspeed Sky och Edge Paris Fundera över vilka mål du har och välj de ASICS löparskor som är mest lämpade för varje träningspass eller tävling.

Exempel på skorotation med ASICS

Skorotation innebär att man växlar mellan minst två olika löparskor för att belasta kroppen på olika sätt och därmed förebygga skador. Dessutom fyller varje löparsko ett specifikt syfte, nämligen att springa långt eller att springa snabbt. Nedan följer våra råd om du vill alternera mellan olika löparskor från ASICS.

AllroundASICS Gel Nimbus 26/ ASICS Novablast 4
Tempo/intervallASICS Magic Speed 3 / ASICS Superblast
Tävling – ASICS Metaspeed Sky Paris / ASICS Metaspeed Edge Paris

Test av ASICS Metaspeed Sky och Edge Paris

Alla löparskor testas av våra egna experter. Här kan du läsa vad Daan Glorie kommit fram till.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Tekniska specifikationer ASICS Metaspeed Sky & Edge Paris

Förväntningar

“Metaspeed Sky och Edge Paris har gjort stora framsteg när det gäller dämpningsmaterial och viktbesparingar. Jag är nyfiken på att se hur stor skillnaden är jämfört med föregångarna Sky+ och Edge+. Vi har redan sett snabba tider med de här skorna under tävlingar så jag ser fram emot att testa dem. Och när jag testar kommer jag definitivt jämföra de här kolfiberskorna med de bästa modellerna från adidas, Nike och New Balance.”

Passform

“Både Metaspeed Sky och Edge har en supertunn ovandel som direkt ger mig tävlingskänsla. Jag märker knappt att jag har skor på fötterna. Framfoten har tydligen blivit lite bredare, men när det gäller storlek är det ändå bäst att beställa dem i din vanliga storlek för löparskor. Hälkappan är robust och relativt hög jämfört med andra märken. Tack vare det mjuka fodret på insidan av hälkappan upplever jag ingen irritation mot hälbenet. När jag springer känner jag hur luften strömmar genom skon, så det finns massor av ventilation och andningsförmåga. Skosnörena har en ribbad yta som håller dem säkert på plats.”

ASICS Metaspeed Sky & Edge Paris

Löpsteg

“Metaspeed Sky och Edge Paris har inte bara blivit snabbare utan också bekvämare. Detta märker jag främst på mängden dämpning i framfoten. Eftersom kolfiberplattan i Edge är lite högre i framfoten kan jag springa lite snabbare i den tävlingsskon. Flytefoam Turbo +-dämpningen känns mer fast än extremt mjuk. Jag gillar verkligen när en sko är mer responsiv. Jag blev överraskad av hur stabil skon känns eftersom den har en något smalare bas än konkurrenternas. Jag skulle gärna springa ett snabbt maraton med den här tävlingsskon.”

ASICS Metaspeed Edge Paris

Konkurrens

“Tävlingen om den bästa superskon fortsätter och ASICS har definitivt möjlighet att komma ikapp märken som adidas, Nike och New Balance. Det här är en av de lättaste kolfiberskorna och det resulterar alltid i snabbare tider. Mellansulan är inte lika mjuk som till exempel en New Balance eller Nike, men tack vare detta får du tillräckligt med energiåtergivning och stabilitet när du springer i kurvor. Jämfört med föregångaren är den här skon betydligt bättre när det gäller dämpningsmaterialet och den lätta smidiga känslan. Jag rekommenderar Metaspeed Sky och Edge Paris för alla typer av löptävlingar, oavsett om du vill springa snabbt på 5 km eller satsa på ett maraton.”

ASICS Metaspeed Sky  Paris
ASICS Metaspeed Edge Paris

Komplettera med tävlingsoutfit från ASICS

Metaspeed Paris-kollektionen omfattar kolfiberskor, en unikt designad singlet, shorts med maximal rörelsefrihet och kompressionsstrumpor som ger stöd åt vaderna. När det gäller färg och stil passar de här kläderna perfekt till Metaspeed Paris kolfiberskor. Komplettera din tävlingsoutfit från ASICS och kom till startlinjen i toppskick – både vad gäller form och stil.

ASICS Metaspeed Sky & Edge Paris

Slutspurt

ASICS Metaspeed-kollektion har blivit bättre i alla avseenden. De här kolfiberskorna är inte bara lättare utan ger också mer energiåtergivning och har uppdaterats med bättre dämpningsmaterial. Med mer skum i framfoten är båda skorna nu ännu bekvämare för långdistanslöpning. Varje löpare kan hitta en passande Metaspeed-kolfibersko. Sky kommer bäst till sin rätt för en framfotslöpare, medan häl- och mellanfotslöpare har störst nytta av Edge. Välj vilken som passar dig bäst och gå in för topptider på din favoritdistans.

ASICS Metaspeed Sky och Edge Paris påminner om adidas Adizero Adios Pro 3 och Nike Alphafly 3. Dessa kolfiberskor är alla lätta, har det bästa skummaterialet och en kolfiberplatta för ett explosivt avstamp.

Är du lika förväntansfull som vi? Ta då en titt på ASICS Metaspeed Sky och Edge Paris i vår webbshop. Har du fortfarande frågor? Då kan du kontakta våra produktexperter som du når via vår kundtjänst.