Skip to main content
On Cloudmonster 2
On Cloudmonster 2

Test

On Cloudmonster 2 – Maximal dämpning med en gnutta hastighet

On Cloudmonster 2 är ett riktigt kraftpaket bland löparskor. Den här skon är utformad med ett enda mål i sikte: att ge maximal dämpning, men med en gnutta fart. Den här allroundskon ser imponerande ut men det finns ingen som helst anledning att känna dig rädd för det här monstret. Modellen har fått en helt ny design och vi har testat den åt dig!

Vad är nytt?
  • Ny ovandel
  • Dual Density mellansula
  • Nylon Speedboard i ny design
  • Tätare yttersula som håller småsten borta
Se dammodellerSe herrmodeller
On Cloudmonster 2

3skäl till att On Cloudmonster 2 är rätt sko för dig

Opsomming 1

Du vill ha en sko med maximal dämpning

Jämfört med föregångaren har mellansulan i On Cloudmonster ökats i tjocklek 29 till 35 mm i hälen, så att du upplever ännu mer dämpning. Detta är perfekt om du tänker springa långa distanser som ett hel- eller halvmaraton. Många löparskor har relativt lite dämpning i framfoten men det gäller inte för Cloudmonster 2. I framfoten finns ett extra responsivt skum som ger dig mer lite mer energiåtergivning.

Opsomming 2

Du vill ha en allroundsko som passar till både lugn och snabb träning

Det bästa är att ha olika skor att skifta mellan för olika typer av träning. Om du bara vill köpa ett enda par löparskor är On Cloudmonster 2 ett bra alternativ. Denna allroundsko är otroligt bekväm tack vare den tjocka dämpningen som består av två olika hårdheter. Mellan de två skumlagren finns en Speedboard-platta av nylon. Denna platta skapar stabilitet och ger lite mer energiåtergivning för varje steg du tar.

Opsomming 3

Du har en neutral löpstil

Med ett drop på 6 mm passar On Cloudmonster 2 bäst för löpare som har en neutral fotställning och stegavveckling. Med detta menas att du inte faller inåt med fotlederna under stegavvecklingen. Skons låga drop uppmuntrar till landning och stegavveckling från mellan- till framfoten. Om du önskar lite mer stabilitet kan du välja Cloudflyer eftersom den har en bredare Speedboard.

On Cloudmonster 2
On Cloudmonster 2
On Cloudmonster 2
"Kort sagt, prova Cloudmonster 2 om du är ute efter en stabil allroundsko med massor av komfort."

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du…

Det schweiziska märket On är känt för sin unika CloudTec-dämpningsteknik. Denna innovativa teknik består av Cloud-inslag under sulan så att du får en skräddarsydd dämpningsnivå så att varje steg känns lätt och utan ansträngning. On-löparskor är utformade för att vara lätta och samtidigt ge optimalt stöd och dämpning, vilket ger dig en jämn och responsiv löpkänsla.

On Cloudmonster 2 i detalj

On Cloudmonster 2
Ovandelen i mesh

består av 100% återvunnen polyester och ger bra genomluftning

Speedboard i nylon

som ger bra framåtdriv

Helion superfoam

med två olika hårdheter i mellansulan ger en mjuk landning och bättre dämpning

Yttersula i gummi

med förbättrat grepp och dragkraft på alla typer av underlag

Hur hållbar är On Cloudmonster 2?

Alltsedan starten har On varje år jobbat på att få sina löparskor mer hållbara. Detta gäller självklart även för On Cloudmonster 2. Den här modellen består av 20% återvunnet material. Mästerverket i den här skon är ovandelen. Faktiskt är ovandelen i Engineered Mesh till 100% framställd av återvunnen polyester. Undrar du hur länge du kan springa med skon? Denna allroundsko kan du ha för ca 600-800 km eller i 1 till 2 år.

3utmärkande egenskaper hos On Cloudmonster 2

Opsomming 1

Ovandel i Engineered Mesh

Engineered mesh-materialet har uppdaterats och har nu fått lite mer foder i hälkappan. Dessutom har snörhålen justerats så att du upplever bättre passform och fixering i skon. Andelen återvunnet material har ökat med cirka 92% helt återvunnen polyester i ovandelen.

Opsomming 2

Helion superfoam i dubbelt lager och en Speedboard i nylon

I mellansulan ser vi nu två lager Helion superfoam placerade ovanpå varandra. Det undre lagret Helion-skum ger den nödvändiga stabiliteten, medan Helion-skummet i framfoten har gjorts lite styvare för att ge ett mer responsivt avstamp. Förutom fördelarna med Helion superfoam har vi Max CloudTec-tekniken som fördelar det tryck som uppstår vid nedtrampet. Max CloudTec har också de största CloudTec-inslagen som On någonsin har tillverkat. Mellan de två dämpningslagren finns en Speedboard av nylon som ger stabilitet och en energisk känsla.

Opsomming 3

Sluten yttersula

Tidigare behövde man pilla bort småsten från yttersulan på löparskorna när man kom tillbaka efter en löprunda. Detta hör numera till det förgångna. On Cloudmonster 2 har en sluten yttersula med gummi placerat på strategiska ställen. Detta ser till att ge dig optimalt grepp och dragkraft oavsett vilket underlag du springer på.

On Cloudmonster 2 eller On Cloudeclipse?

On Cloudmonster 2 och On Cloudeclipse är båda allroundlöparskor med maximal dämpning, men de känns ganska olika. On Cloudeclipse är mjuk och lite lättare i vikt än Cloudmonster, men den är samtidigt något mindre responsiv och lämplig för tempoträning. Cloudmonster 2 är On:s mest mångsidiga löparsko tack vare mellansulan med två hårdheter och den klassiska Speedboard. Cloudeclipse har ingen Speedboard, vilket gör att den känns mindre responsiv och mindre snabb.

Ons kollektion av allround löparskor

Vill du välja den bästa On-löparskon? Ta då först reda på om du är en neutral löpare eller om du har överpronation. Det gör du enkelt med hjälp av vår Online Shoe Advisor. On har olika typer av löparskor för både nybörjare och mer erfarna löpare. Letar du efter en sko med lite mer dämpning? Då kan du välja On Cloudmonster 2 eller Cloudeclipse De är perfekta för både korta och långa distanser tack vare sin höga komfort. Behöver du lite mer stöd? Då är Cloudflyer eller Cloud X perfekta alternativ eftersom dessa båda modeller har en något bredare speedboard för att ge ökad stabilitet. Fundera över vilka mål du har med din löpning och välj den On-löparsko som passar dig bäst för träning eller tävling.
Under senare år har On också gjort stora framsteg när det gäller tävlingsskor. Vi har till exempel On Cloudboom Echo 3 som är den ultimata tävlingsskon med sin kolfiberplatta och sitt Helion HyperFoam gjort av Pebax. Välj den här skon om du vill prestera på topp.

Exempel på skorotation med On

Skorotation innebär att man växlar mellan minst två olika löparskor för att belasta kroppen på olika sätt och därmed undvika skador. Dessutom fyller varje löparsko ett specifikt syfte, nämligen att springa långt eller att springa snabbt. Här nedan följer våra råd om kombinationer modeller om du vill alternera mellan olika On-löparskor.

Allround – On Cloudmonster 2
Tempo/intervall On Cloudflow
Tävling – On Cloudboom Echo 3

On Cloudmonster 2

On Cloudmonster 2 i testet

Alla våra löparskor testas av våra egna experter. Här kan du läsa vad Daan Glorie kommit fram till.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Tekniska specifikationer On Cloudmonster 2

Drop
6 mm (35 mm häl / 29 mm framfot)
Vikt
Ca. 230 gram dam / 300 gram herr
Typ av löpare
Neutrala löpare
Typ av sko
Allround löparskor
Typ av dämpning
Helion-skum med två olika hårdhet

Förväntningar

„Cloudmonster lanserades 2020 och blev omedelbart en stor succé. Vi fick möjlighet att testa skon i Belgien under ett träningspass med några tempolöpningar. Det som slog oss då var hur bekväm skon var, men den kändes också lätt under tempoträningen. Vi gjorde några accelerationer på 30 sekunder och det kändes mycket bra tack vare energiåtergivningen och avrullningen på grund av den rundade formen på sulan. On var tidigare mest kända för sin något hårdare dämpning, men nu har Cloudmonster för första gången ändrat på det. Jag är nyfiken på att se hur den andra versionen har förändrats och om den fortfarande är lika mångsidig i sin användning.”

Passform

„Ovandelen på Cloudmonster 2 har fått några välkomna uppdateringar jämfört med föregångaren. Jag tycker skon sitter mycket bättre på mina fötter nu. Särskilt mellanfoten är väl fixerad. Snörningen har ändrats och det är nu lättare att knyta skon hårdare. Hälkappan är behagligt hög och foten sitter lite djupare ner i dämpningsmaterialet så att jag får mer stabilitet. Den här modellen är aningen större i storleken så jag rekommenderar att du beställer en storlek mindre än din vanliga storlek på löparskor. Också den som har lite bredare fötter kan med fördel välja den här skon eftersom ovandelen har en behaglig stretch.”

On Cloudmonster 2

Löpsteg

„Den största förändringen i Cloudmonster 2 är dämpningen med två hårdheter. I hälen känns skon lite mjukare och i framfoten lite hårdare. Detta gör också skon mer responsiv vid tempolöpningar. De som gillade den första Cloudmonster kan utan problem byta till den här andra versionen. Skon känns fortfarande stabil och ger en naturlig stegavveckling tack vare “rocker-sulan”. Jag är en hällandare och naturligt sjunker inåt lite med min högra fotled. Jag märkte inte av detta alls under min löprunda och det tack vare den nylon-speedboard som finns i mellansulan. Detta ger styvhet och stabilitet. Jag tycker om att använda den här allroundskon för mina dagliga lugna träningspass, men också för snabbare löpning i medeltempo. För intervallträning är Cloudflow och Cloudboom Echo mer lämpliga på grund av den tunnare mellansulan och den något större energiåtergivningen.”

On Cloudmonster 2

Jämförelse

„Jag jämförde Cloudmonster 2 med On Cloudeclipse under ett lugnt uthållighetspass. Båda dessa skor har maximal dämpning men de skiljer sig ändå lite åt. Personligen gillar jag mjuka skor som HOKA Clifton och ASICS Nimbus. Jag skulle föredra Cloudeclipse, eftersom den känns lite mjukare under landningen och är något lättare i vikt. Cloudmonster 2 är dock mer mångsidig för tempoträning. Jag ser Cloudeclipse som en äkta återhämtningssko som är otroligt skön när tempot inte spelar någon roll. Oavsett hur mjuk en sko är, är det väldigt individuellt hur mycket dämpning man vill ha. Kort sagt, prova definitivt Cloudmonster 2 om du vill ha en stabil allroundsko med mycket komfort.”

On Cloudmonster 2

Slutspurt

Med alla förändringar har Cloudmonster 2 blivit bekvämare men har fortfarande kvar sin mångsidiga karaktär. Du kan använda skon för både lugna uthållighetsrundor och tempoträning. Vid framfoten känns skon nu ännu mer responsiv så att du enkelt kan få upp tempot. Cloudmonster 2 är också väldigt stabil tack vare skons Speedboard i nylon. Denna allroundsko är mindre lämplig för löpare med smala fötter.

On Cloudmonster 2 påminner om HOKA Bondi 8 och Brooks Ghost Max. Också dessa är allround-löparskor med maximal dämpning och ett lägre drop. De här skorna och dessutom väldigt stabila och inte alltför mjuka för till exempel tempoträning.

Är du lika förväntansfull som vi? Ta då en titt på On Cloudmonster 2 i vår webbshop. Har du fortfarande frågor? Då kan du kontakta en av våra produktexperter via vår kundtjänst.