Skip to main content
adidas Supernova
adidas Supernova

Test

Ny adidas Supernova-kollektion – komfort och stöd för dina dagliga löprundor

Den helt nya adidas Supernova-kollektionen omfattar tre modeller av allround löparskor som utformats för dagliga löprundor på asfalt. adidas Supernova Rise är den första modellen som lanseras i kollektionen, följt av Supernova Stride och Supernova Solution. Dessa löparskor är avsedda för löpare som springer regelbundet, i sin egen takt och inte fokuserade på hastighet. Om den beskrivningen stämmer in på dig och du vill veta mer om de här allroundlöparskorna kan du fortsätta läsa. Här får du nämligen veta allt om adidas Supernova löparsko-kollektion så att du lättare kan välja den sko som passar dig bäst.

adidas Supernova damskoradidas Supernova herrskor
adidas

3utmärkande egenskaper hos adidas Supernova-kollektion

Opsomming 1

Du är nybörjare eller springer regelbundet och vill ha en bekväm allroundlöparsko (Supernova Rise)

Supernova Rise är en allroundlöparsko för daglig träning och passar både nybörjare och mer erfarna löpare. Kombinationen låg vikt, mjuk dämpning och massor av stöd gör att nybörjaren kan träna upp sig på ett säkert sätt och att den mer erfarne löparen kan springa kilometer efter kilometer med bibehållen komfort. Med den supermjuka, ventilerande ovandelen på Supernova Rise får du den nödvändiga komforten både under din dagliga löprunda och under bootcamp-träningen där du också kan göra knäböj utan problem tack vare den breda basen och stödet från skon.

Opsomming 2

Du vill ha en prisvärd och bekväm allroundlöparsko för din dagliga träning (Supernova Stride)

Allroundlöparskon Supernova Stride är den billigare versionen av Supernova Rise. Den här skon har utformats främst med tanke på komforten under din dagliga träning. Tack vare den lätta, mjuka, ventilerade ovandelen och med sulan med tekniskt dämpningsmaterial kan du vara säker på dina löprundor blir bekväma när du springer med Supernova Stride. Skon har också tillräckligt med stöd för både nybörjare och mer erfarna löpare som letar efter en pålitlig allroundsko till ett överkomligt pris.

Opsomming 3

Du vill ha en allroundlöparsko med lite mer stöd för långa uthållighetslopp (Supernova Solution)

Också Supernova Solution är en allroundlöparsko men den är också den sko i kollektionen som erbjuder mest stöd. Detta är den perfekta skon för avancerade löpare som inte bara är ute efter komfort utan också det lilla extra stödet för sin dagliga löpning. Supernova Solution kommer med samma förstklassiga dämpning som Supernova Rise men ger dessutom foten extra vägledning under stegavvecklingen. Därmed får du inte bara mer komfort när du springer utan också mer stadga, något som är till stor hjälp när du springer längre distanser. I och med att foten får mer stöd blir du heller inte lika snabbt trött och kan springa längre.

adidas Supernova
adidas Supernova Stride
adidas Supernova
"Supernova-kollektionen är början på en ny era för adidas när det handlar om allroundlöparskor. Lättare, mjukare och mer energi. Energiåtergivning, för varje löprunda!"

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du…

När det gäller de tre löparskorna från Supernova-kollektionen är minst 70% av ovandelen gjord av återvunnet och förnybart material. adidas försöker använda så lite plast som möjligt i skotillverkningen och på så sätt bidra till minskat plastavfall i naturen.

adidas Supernova-kollektion i detalj

adidas Supernova
Lätt och ventilerande ovandel

i Engineered Sandwich Mesh för komfort och stöd

DREAMSTRIKE + mellansula

lätt och slitstarkt skum för komfort och stöd

Support Rods

för extra stöd

ADIWEAR-yttersula

för bra grepp och hållbarhet

Vad är tanken bakom adidas Supernova-kollektion?

Den helt nya adidas Supernova-kollektionen är framtagen med hjälp av en undersökning som varumärket genomförde bland en grupp på 1300 kvinnor. Här framkom det att “komfort” och “stöd” var det allra viktigaste i en sko som används för daglig träning. Utifrån detta utvecklade adidas sina tre nya Supernova-modeller, och fokus var alltså vardagslöpare och deras önskemål. Inspirationen hämtade adidas från innovationerna i Adizeros skokollektion, bland annat Lighstrike Pro superfoam och Energy Rods, som anpassats för dagliga träning.

3utmärkande egenskaper hos adidas Supernova-kollektion

Opsomming 1

DREAMSTRIKE+ mellansula

I samtliga tre Supernova-skorna hittar vi det nya Dreamstrike+-skummet som hämtat inspiration från Lightstrike Pro-skummet i Adizero-skokollektionen. Skillnaden är dock att det nu är aningen fastare för att ge ännu mer dämpning och stöd. Hela mellansulan på Supernova Rise och Solution består av det här nya skummet. För Supernova Stride används den bara i framfoten och här är resten av mellansulan gjord av högkvalitativt EVA-material.

Opsomming 2

Support Rods (Supernova Rise och Solution)

Supernova Rise och Solution är försedda med Support Rods. Den här tekniken har tagits fram med tanke på fotens fysiologi när den är i rörelse, och den består av stödstänger som vägleder foten under övergången från häl till tå. Därmed får du en optimal rörelse av foten med minimal energiförlust. Support Rods i Supernova Solution är något annorlunda jämfört med de som finns i Supernova Rise: de två mittenstängerna är anslutna till varandra för att ge extra stöd. Tack vare detta får du en smidig och samtidigt mer stabil löpning så att du utan problem även kan springa längre distanser med den här skon.
Support Rods har hämtat inspiration från Energy Rods i Adizero-kollektionen för att ge framåtdriv och extra stöd i Supernova-skorna.

Opsomming 3

ADIWEAR-yttersula

Alla tre modellerna i Supernova-kollektionen har en ADIWEAR-yttersula. Detta är en slitstark sula med bred bas så att du utan besvär kan springa kilometer efter kilometer. Sulan är också förstärkt på de ställen som normalt slits snabbt. Du får också utmärkt grepp åt alla håll.

adidas kollektion av allroundlöparskor

Vilken adidas allroundlöparsko passar dig bäst? Ta hjälp av vårt skodiagram nedan för att se vilken du bör välja.
Är du nybörjare eller springer du regelbundet och vill ha en sko med mycket dämpning som också ger foten stöd? Välj då Supernova Rise. Den här skon har en utmärkt avvägning mellan komfort och stöd så att du kan springa så ofta du vill och utveckla din löpning utan bekymmer. Behöver du lite mer stöd för dina dagliga träningar och längre uthållighetsrundor? Då rekommenderar vi Supernova Solution. Den här skon är inte bara bekväm utan ger också en jämn stegavveckling genom att hålla foten centrerad. På så sätt sparar du energi och kan fortsätta springa längre i din egen takt. Har du precis börjat springa och vill ha en bra sko som är både bekväm, stödjande och prisvärd? Välj då Supernova Stride, den billigare modellen från Supernova-kollektionen. Denna är perfekt om du vill ha en sko för daglig träning.

Test av Supernova Stride och Supernova Solution

Alla löparskor testas av våra egna experter. Här kan du läsa vad Daan Glorie har kommit fram till.

Camille Cholbi
Daan Glorie 21Run

Camille Cholbi & Daan Glorie

Produktexperter

Camille Cholbi
Daan Glorie 21Run

Camille Cholbi & Daan Glorie

Produktexperter

Tekniska specifikationer för adidas Supernova-kollektion

Passform

Stride

“Den här skon känns väldigt stadig på foten direkt när jag tar på den. Hälkappan är förstärkt invändigt, plösen är inte fäst i skon och framfoten är aningen smalare än på Solution. Jag upplevde också att skon var förvånansvärt ventilerande, trots den dubbla mesh-överdelen. Om du skulle halka ur hälen är det inga problem. Snörena är tillräckligt långa för ett så kallat ”heel lock”.

adidas Supernova Stride
Solution

“Passformen på den här skon påminner om den hos Supernova Rise. Hälkappan har också en fin mjuk stoppning, plösen är relativt tjock och framfoten tillräckligt bred för att fötterna ska ha plats att utvidgas. För min del kunde skosnöret ha varit aningen tunnare för att det skulle bli mer luftigt. Runt mellanfoten sluter skon lite mer tätt så att jag inte kan glida med foten. I övrigt har jag inget att klaga på när det gäller ovandelen eftersom skon känns bekväm direkt. Beställ förresten löparskorna i din vanliga storlek, eftersom den här modellen är i standardstorlek för adidas löparskor.”

adidas Supernova Solution

Löpsteg

Stride

“Med tanke på priset är det ganska imponerande vad man får. Skon känns lätt på foten och steget blir väldigt smidigt. Dämpningen är väl avvägd eftersom den varken är för mjuk eller för hård. Det här är en perfekt löparsko för din dagliga långdistansrunda på 5 km eller 10 km. Framfoten är mycket följsam vilket är skönt om man vill öka tempot. På hälen finns ett stadigt gummimaterial så jag räknar med att man kan springa många mil i denna allroundsko.”

adidas Supernova Stride
Solution

“Detta är den stabilare brodern till Supernova Rise och det märks i flera avseenden. Dämpningen, stegavvecklingen och greppet är detsamma som hos Rise. Det här är helt enkelt en mycket trevlig och smidig uthållighetslöparsko som du kan använda till mycket: uthållighetslöpning, intervallträning och söndagens långdistansrunda. Den stora skillnaden är stabiliteten från hälen och uppåt. Jag testade skon under min fredagsträning. Då är jag ofta trött efter det medellånga uthållighetspasset på 17 km som jag körde på torsdagen. Jag uppskattade att ha mer stabil sko på grund av mina tunga ben. För övrigt handlar det om en lätt stabilitet från hälen som jag lyckligtvis inte kände så mycket av.”

adidas Supernova Solution

Användning

Stride

“Jag rekommenderar Supernova Stride särskilt till den som vill komma igång med sin löpträning igen eller som ska träna upp sig till 5 km. Du behöver inte köpa de dyraste löparskorna direkt när du börjar. Se bara först till att du tycker om skon. Dämpningen är väl avvägd och känns stabil när man springer i olika tempo.”

Solution

“Jag kan rekommendera den här skon för både neutrala och överpronerande löpare. Det lätta stödet känns skönt om du är trött efter en lång arbetsdag eller om din fotled har en tendens att falla lite inåt. Med Supernova Solution får du en riktig allroundsko. Köp till en tävlingssko och din skorotation är komplett. Skon känns fjädrande och lätt, särskilt för att vara en stabilitetssko.”

adidas Supernova

Slutspurt

adidas Supernova-kollektion är ett utmärkt exempel på varumärkets förmåga att dra nytta av framsteg inom tävling och hastighet i utvecklingen av sina allroundlöparskor.
Med de tre nya Supernova-modellerna får både nybörjare och mer erfarna löpare möjlighet att träna med rätt skor. Det handlar inte om några supersnabba skor, men de passar utmärkt för sådant som intervallträning. De snabbaste skorna hittar du istället i Adizero-kollektionen.

Är du lika förväntansfull som vi är? Ta då en titt på adidas Supernova-kollektion i vår webbshop. Har du några frågor? Då är du välkommen att kontakta en av våra produktexperter via vår kundtjänst.