Skip to main content

Test

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 & Rebellion Flash 2

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 och Rebellion Flash 2 är tävlingsskor som tar dina resultat till nya höjder. Vill du få en smidig löpkänsla med maximal dämpning och energiåtergivning? Då är Wave Rebellion Pro 2 perfekta för dig. Eller vill du ha en snabb sko för dina träningsrundor? Välj då Rebellion Flash 2. Vad tycker vi om dessa båda tävlingsskor? Det kan du läsa allt om i vår blogg.

Mizuno Wave Rebellion löparskor till damMizuno Wave Rebellion löparskor till herr

3skäl till att Mizuno Wave Rebellion Pro 2 och Flash 2 är de rätta skorna för dig

Opsomming 1

Du är mellan- och framfotslöpare och letar efter en tävlingssko (Rebellion Pro 2)

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 är utformad för mellan- och framfotslöparen som vill slå nya personliga rekord. Denna tävlingssko kommer med superfoam (Enerzy Lite+), en Wave Plate med kolfiber och Smooth Speed Assist-teknik. Med den här tekniken får du ett kraftfullt avstamp från framfoten så att du kan bibehålla ett högt tempo. Att slå sitt eget personbästa har aldrig varit lättare.

Opsomming 2

Du letar efter en temposko för intervaller och snabba uthållighetsrundor (Rebellion Flash 2)

En temposko överbryggar klyftan mellan din vardagssko och tävlingsskon. Tack vare Wave Rebellion Flash 2 är du väl förberedd för tempot under tävlingsloppet. I Flash 2 finns en Wave Plate av plast och glasfiber, vilket gör skon mer hållbar än en kolfibersko.

Opsomming 3

Du letar efter en löparsko med massor av dämpning och energiåtergivning (Rebellion Pro och Flash)

Gillar du löparskor med massor av dämpning och energiåtergivning? Då bör du definitivt fundera på Rebellion Flash och Pro som dina nya löparsko. Båda skor kommer med Enerzy Lite+-skum som erbjuder den allra bästa energiåtergivningen. Pro 2 har 32% mer Enerzy Lite+-skum och Flash 2 har 21% mer Enerzy Lite+ än Rebellion Pro 1. Tack vare skummet får du rejäl skjuts framåt för vartenda steg du tar. Enerzy Lite+ ger en skön och lätt känsla som gör att du kan fortsätta springa i högt tempo under längre tid åt gången.

Med Mizuno Wave Rebellion Pro 2 känns det nästan som att man konstant springer i nerförsbacke. Jag får en extra fartboost tack vare sulans rundade form. Detta är en verkligt snabb och innovativ tävlingssko.

Menno Munster- Produktexpert

Visste du att…

Geometrin i Wave Rebellion och Flash har hämtat inspiration från spikskor för friidrott. Produktutvecklarna på Mizuno fick upp ögonen på likheterna mellan det perfekta löpmönstret för långdistanslopp och löpmönstret för kortdistanslopp. Med spikar blir hälen också rejält förhöjd så att du kan fortsätta accelerera från framfoten. Den här geometrin, rundningen av sulan, kallas också Smooth Speed Assist.

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 & Rebellion Flash 2 i detalj

Mizuno Wave Rebellion Pro 2
Smooth Stretch-överdel

som sitter mjukt och bekvämt kring fötterna

Enerzy Lite+

i mellansulans övre skikt ger maximal energiåtergivning

Mizuno Enerzy

i mellansulans undre skikt ger utmärkt stabilitet

Carbon Wave Plate

i kolfiber med skåror i framfoten ger ett smidigt avstamp

Smooth Speed Assist

följer hälens extrema kurvning och ger ett rejält avstamp från framfoten.

G3-yttersula

är lätt och slitstark och erbjuder optimalt grepp oavsett väder och underlag.

Mizuno Wave Rebellion Flash 2
Smooth Stretch-överdel

som sitter mjukt och bekvämt kring fötterna

Enerzy Lite+

i mellansulans övre skikt ger maximal energiåtergivning

Mizuno Enerzy

i mellansulans undre skikt ger utmärkt stabilitet

Glasfiberplatta

i mellansulan ger ett kraftfullt avstamp

Smooth Speed Assist

följer hälens extrema kurvning och ger ett rejält avstamp från framfoten.

G3-yttersula

är lätt och slitstark och erbjuder optimalt grepp oavsett väder och underlag.

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 eller Flash 2?

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 och Rebellion Flash 2 är båda blixtsnabba skor, men var och en med sina respektive målgrupper. Wave Rebellion Pro 2 fungerar bäst för mellan- och framfotslöpare medan den som landar på hälen får mer ut av Rebellion Flash 2. Du kan också använda skorna i en skorotation. Snöra på dig Rebellion Pro 2 vid tävlingsdags och kör dina snabba träningspass i Rebellion Flash 2.

3egenskaper hos Mizuno Wave Rebellion Pro 2 och Flash 2

Opsomming 1

Unik geometri

Mizuno Wave Rebellion Pro och Flash har en unik design som man lägger märke till direkt när man ser dem. Detta är vad Mizuno kallar Smooth Speed Assist. Hälen är ännu mer upphöjd än hos föregångaren. Tack vare detta fortsätter du att springa på mellan- och framfoten även när du blir trött under dina långa distanser. Rebellion Pro har DNA från en spiksko där allt noggrant tänkts igenom för att dra ner på vikten. Ovandelen har blivit aningen tunnare och starkare än i Pro 1, och hälkappan och plösen är båda lite mer flexibla och omsluter foten något fastare än förut. För att förbättra stabiliteten har Pro 2 nu en sluten, helt förseglad yttersula och en bredare bas under mellanfoten. Tidigare fanns det en “utskärning” på insidan som gjorde att skon upplevdes som instabil av vissa löpare.

Opsomming 2

Mizuno Enerzy Lite+ mellansula (Flash och Pro)

Mizuno Enerzy Lite+ materialet i mellansulan på Pro och Flash är gjort av nylon. Detta skum är 22% mjukare och 35% mer elastiskt än vanligt Mizuno Enerzy-skum. Flash 2 har fått 5 mm mer skum under framfoten medan Pro 2 har fått 2 mm mer skum under framfoten. Tack vare har dämpningen och energiåtergivningen blivit bättre vid avstampet.

Opsomming 3

Wave Plate med kol- eller glasfiber

Wave Plate i Rebellion Flash består av plast kombinerat med glasfiber. Samma platta hittar vi även i Flash 1 som lanserades förra året. Mizuno Rebellion Wave Plate i Flash 2 slits ut långsammare än de kolfiberplattor vi vanligen ser i andra tävlingsskor. Därmed är Rebellion Flash 2 den perfekta träningsskon för din tempolöpning. Rebellion Pro 2 har en Wave Plate som består av kolfiber. Denna kolfiberplatta löper längs hela sulan och har fördjupningar vid framfoten som ger dig en smidig stegavveckling. Kolfiber är betydligt styvare än glasfiber och därför får du med Pro 2 en rejäl hastighetsboost.

Mizuno kollektion av löparskor

Vill du välja den bästa löparskon från Mizuno? Ta då först reda på om du är neutral eller överpronerande löpare. Det kan du enkelt göra med hjälp av vår shoe advisor. Mizuno har flera olika typer av löparskor för neutrala löpare. Den mest populära modellen är Mizuno Wave Rider, som kommer med Enerzy-skum och en syntetisk platta som ger bättre stabilitet och jämn övergång från häl till framfot. Den överpronerande löparen bör hellre välja Wave Inspire, då den här modellen har en upphöjd Wave Plate på insidan som erbjuder extra stabilitet. Mizuno Wave Rebellion Pro och Flash är lite mer inriktade på tempoträning och tävlingslopp. Tänk över vilka mål du har för att välja den mest lämpade Mizuno löparskon för respektive träning.

Exempel på Mizuno skorotation

Skorotation innebär att man växlar mellan minst två olika löparskor. Detta för att belasta kroppen på olika sätt och därmed minska risken för skador. Dessutom fyller var och en av löparskorna en viss funktion, nämligen att springa långt eller springa snabbt. Här nedan kan du se våra rekommendationer om några kombinationer av modeller om du vill växla mellan olika löparskor från Mizuno.

Allround – Mizuno Wave Rider / Wave Inspire

Tempo/intervall – Mizuno Wave Rebellion Flash 2

Tävling – Mizuno Wave Rebellion Pro 2

De Mizuno Wave Rebellion Pro 2 in de test

Alla löparskor testas av våra egna experter. Här kan du läsa om Menno Munster har kommit fram till om Mizuno Wave Revellion Pro 2.

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktexpert

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktexpert

Tekniska specifikationer Mizuno Wave Rebellion Pro 2 & Flash 2

Rebellion Pro 2

Typ av sko
Tävlingsskor
Typ av löpare
Neutral löpare
Typ av träning
Race Day
Drop
4,5 mm (39 / 34,5 mm)
Vikt
Ca. 209 gram
Typ av platta
Wave Plate med kolfiber
Typ av dämpning
Mizuno Enerzy Lite + & Mizuno Enerzy Lite

Rebellion Flash 2

Typ av sko
Tävlingsskor
Typ av löpare
Neutral löpare
Typ av träning
Speed Day
Drop
8 mm (37,5 / 29,5 mm)
Vikt
Ca. 245 gram
Typ av platta
Wave Plate med glasfiber
Typ av dämpning
Mizuno Enerzy Lite + & Mizuno Enerzy Lite

Förväntningar

“Mizuno Wave Rebellion Pro 1 var förra årets överraskning för mig. Skon hade en rätt extrem geometri och gav ett bra avstamp från framfoten. Jag tyckte bara inte den var tillräckligt stabil för min vänstra fotled så när jag testat att springa med skon prövade jag inte att använda den för tävling. Jag hoppas Wave Rebellion Pro 2 är betydligt mer stabil för i övrigt var Pro 1 en riktigt bra temposko för långdistanslöpning. Den var lätt, responsiv och satt skönt på fötterna.”

Passform

“Ovandelen på Rebellion Pro 2 har blivit förbättrats rejält jämfört med föregångaren. Den har blivit tunnare men också mycket starkare. Fötterna får gott om ventilation samtidigt som de är tätt omslutna av skon så att jag kan springa stadigare i kurvor och backar. Framfoten känns något bredare, vilket jag personligen gillar när jag springer långa distanser. Den enda nackdelen är att jag blev blöt om fötterna under löpträningen eftersom ovandelen är såpass tunn.”

Mizuno Wave Rebellion Pro Fit

Steg

“Rebellion Pro 2 ser inte bara helt annorlunda ut, den även känns helt annorlunda. Och detta, lyckligtvis, ser jag som positivt! Skon är stabilare, ger ett ännu mer kraftfullt avstamp från framfoten och man får verkligen den där rejäla fartboosten. När jag testade skon på bana sprang jag 10 x 600 m och kunde enkelt nå de tider jag hade som mål. Jag är säker på att Pro 2 hjälpte mig med det. Faktiskt kunde jag se i mina data efteråt att min puls var relativt låg. Vanligtvis tränar jag på bana med traditionella löparskor och då är min puls något högre.”

Mizuno Wave Rebellion Pro Stride

Användning

“Jag testade skon under banträning, tempolöpning på landsväg och en lång uthållighetsrunda med intervallblock. Under banträningen kändes skon lite vinglig när jag gjorde lite övningar i början, men när jag väl fått upp farten var skon fantastisk. Skon fortsätter att rulla framåt och var kändes mycket mer stabil när jag sprang i kurvor. Jag uppskattar att mellansulan består av två skummaterial eftersom skon inte blir alltför mjuk då. Under tempolöpningen på landsväg kunde jag utan problem hålla mitt tempo på 4,00 per km. Det vara bara i början och mot slutet när tempot inte var så högt som det var lite svårare och inte lika stabilt. Kort sagt, använd den här skon särskilt under hastighetsträning och tävlingslopp på landsväg.”

Mizuno Wave Rebellion Pro Use

Slutspurt

Nu ser vi återigen en kamp mellan de bästa tävlingsskorna – nu med nya Mizuno Wave Rebellion Pro 2. Denna kolfibersko sticker ut från mängden med sin unika geometri och sitt extremt bra skum med otroligt hög energiåtergivning. Vi förväntar oss snabbare tider från maratonlöpare och fritidslöpare i denna nya tävlingssko. Detta för att den är stabilare, mer responsiv och mer kraftfull i avstampet. Rebellion Pro 2 lämpar sig mindre bra för hälfotslandare och den som är nybörjare inom löpning.

Wave Rebellion Flash 2 är din tillförlitliga löparsko för tempo- och intervallträning. Eftersom skon har ett mer slitstarkt gummimaterial i sulan kan du också springa fler kilometer med den här skon jämfört med Rebellion Pro 2. För lite mindre erfarna löpare är den här skon det bästa alternativet för hastighetsträning och tävlingslopp.

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 påminner om adidas Adios Pro och Nike Alphafly. Dessa är också tävlingsskor med kolfiberplatta och avsedda för (halv)maratondistanser. Wave Rebellion Flash 2 har likheter med Saucony Endorphin Speed och HOKA Mach X som också dessa är temposkor med en platta av plast för bättre responsivitet.

Är du lika förväntansfull som vi är? Ta då en titt på Mizuno Wave Rebellion Pro 2 eller Rebellion Flash 2 i vår webbshop. Har du fortfarande frågor? Då är du välkommen att kontakta våra produktexperter via vår kundtjänst.