Skip to main content
Brooks Glycerin 21
Brooks Glycerin 21

Test

Brooks Glycerin (GTS) 21 – Komfort på ny nivå

Efter 1,5 års utveckling är Brooks Glycerin 21 och Glycerin GTS 21 äntligen här! De här löparskorna tar komforten till en helt ny nivå, med en tjockare mellansula som injicerats med flytande kväve. Tack vare detta har skorna inte bara blivit mjukare utan också mer responsiva. Vi har testat skorna och delar med oss av våra upplevelser av den. Vilken Glycerin ska du välja? Den neutrala GTS-versionen eller den med mer stöd?

Brooks Glycerin (GTS) 21 till damBrooks Glycerin (GTS) 21 till herr
Brooks Glycerin 21

3skäl till att Brooks Glycerin 21 (GTS) är rätt sko för dig

Opsomming 1

Du vill ha en bekväm Allround-löparsko

Brooks Glycerin 21 och Glycerin GTS21 är mycket bekväma allroundlöparskor. Detta beror till stor del på DNA Loft v3-mellansulan som har injicerats med flytande kväve. Jämfört med föregångaren har sulan nu blivit 2 mm tjockare så att du får mer dämpning när du springer längre distanser. DNA Loft v3-skummet känns lätt och ger en responsiv löparkänsla som gör skon perfekt även för tempoträning.

Opsomming 2

Du har breda fötter

Har du breda fötter och börjar skon klämma om du använder en vanlig läst? Då har vi goda nyheter, Brooks Glycerin 21-serien kommer nämligen också i olika storlekar för bredden. Herrmodellen kan du till exempel få i en 2E (Wide)-version och dammodellen i en 1D (Wide)-läst. Om man jämför de neutrala och överpronerande versionerna är hälen och framfoten något bredare i GTS-modellen för att erbjuda lite extra stöd.

Opsomming 3

Du landar på hälen och vill ha extra stöd

Med ett drop på 10 mm och massor med stabilitet är Glycerin GTS 21 den perfekta löparskon för nybörjare, löpare som landar på hälen och löpare som behöver lite extra stöd. Segmented Crash Pad på yttersulan har utformats särskilt med tanke på hällandare. Gummit på hälen håller dessutom längre och ger bättre grepp.
“Glycerin-serien är populära löparskor från Brooks och passar för många olika typer av löpare. Till exempel är skorna helt perfekta för löpare med lite bredare fötter.

Brooks Glycerin 21
Brooks Glycerin 21
Brooks Glycerin 21
"Glycerin-serien är populära Brooks löparskor som passar en stor målgrupp. Dessa skor är till exempel idealiska för löpare med bredare fötter."

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du att…

Mellansulan på Brooks Glycerin (GTS) 21 har injicerats med kväve. Kväveinfusion brukar ofta användas i branscher som inte har med sport och löpning att göra, som t.ex. kaffebranschen. På Brooks upptäckte de dock att man med kväveinfusion kan få ut mer utan att behöva kompromissa med något. Dämpningen kan till exempel ökas utan att vikten ökar och fjädringen kan förbättras utan att det går ut över hållbarheten. Tack vare den här metoden kan cellstrukturen och tätheten justeras så att du får en behagligare löparupplevelse.

Brooks Glycerin 21 (GTS) i detalj

Brooks Glycerin 21
Särskilt utformning

Ovandel i dubbel Jacquard Air Mesh för optimal ventilering.

DNA LOFTv3-dämpning

är mjuk och responsiv för att ge ökad komfort under dagliga träningsrundor.

BioMogo Guiderail

ger individuellt anpassat stöd för att motverka pronation (Glycerin GTS21).

Häl och framfot

aningen bredare för att erbjuda mer stöd (Glycerin GTS21).

Yttersula av RoadTack Rubber

och gummi av högsta kvalitet vid hälen för bästa grepp och hållbarhet.

Brooks Glycerin 21 eller Brooks Ghost Max?

Brooks Glycerin 21 och Brooks Ghost Max är båda otroligt bekväma löparskor. Glycerin har ett högre drop på 10 mm (jämfört med 6 mm på Ghost Max) och erbjuder aningen mer energiåtergivning så att du kan använda skon för olika typer av löpning. Långdistans, intervallträning, dagliga rundor – Brooks Glycerin (GTS) 21 passar för allt detta. Brooks Ghost Max erbjuder maximal dämpning och är särskilt utformad för långsammare tempo och längre distanser. Den här skon väger också aningen mer, men tack vare GlideRoll-tekniken erbjuder den ett mjukt och smidigt löpsteg.

3utmärkande egenskaper hos Brooks Glycerin 21 (GTS)

Opsomming 1

Mycket bekväm ovandel

Den särskilt utformade ovandelen i dubbel Jacquard Air Mesh ger en mjuk och skön passform. Air Mesh-materialet håller fötterna torra och bekväma även när det är varmt ute. Hälkragen har försetts med ett mjukt foder för att ge ett bekvämt stöd kring fotleden. Den klassiska plösen är skild från ovandelen vilket gör Glycerin bekväm även för löpare med högre vrist.

Opsomming 2

Mer DNA Loft V3-skum i mellansulan

Mellansulan i Glycerin och Glycerin GTS är har injicerats med flytande kväve. Typiskt för DNA Loft V3-skummet är att det är väldigt lätt och även erbjuder massor av responsivitet. Detta gör skon mångsidig. Båda dessa skor är utmärkta för långa distanser tack vare den mjuka och behagliga dämpningen.

Opsomming 3

GuideRail-stöd (Glycerin GTS 21)

GTS-versionen av Glycerin 21 innehåller Brooks särskilda Guiderails-system som sluter sig kring foten. Systemet ger stabilitet och stöd mot överpronation, men bara när du verkligen behöver det. Om dina fötter har en rak och naturlig rörelse när du springer ger tekniken inget stöd. Först när systemet märker en överdriven rörelse styr det fötterna mot en mer naturlig och jämn rörelse.

Brooks kollektion av allroundlöparskor

Vill du hitta den bästa löparskon från Brooks? Ta då först reda på om du är en neutral eller överpronerande löpare. Detta kan du enkelt göra med vår Online Shoe Advisor. Brooks erbjuder olika typer av löparskor för neutrala löpare Ghost eller Glycerin passar till exempel bäst för nybörjaren och för dig som gärna springer långa distanser. Brooks Hyperion och Hyperion Max är mer avsedda för tempoträning tack vare DNA Flash-mellansulan Fundera över vilket mål du har med din löpning och välj den löparsko från Brooks som passar bäst för dina respektive träningspass.

Exempel på skorotation med Brooks

Skorotation innebär att man växlar mellan minst två olika löparskor för att minska risken för skador. Dessutom har varje löparsko ett specifikt syfte, nämligen att springa långt eller springa snabbt. Här nedan kan du se våra råd om du vill alternera mellan olika Brooks löparskor.

Allround – Brooks Glycerin (GTS) 21

Tempo/intervall – Brooks Hyperion (GTS) / Brooks Hyperion Max

TävlingBrooks Hyperion Elite V3

Test av Brooks Glycerin 21 (GTS)

Alla löparskor testas av våra experter. Läs här snart vad Daan Glorie har kommit fram till.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Tekniska specifikationer - Brooks Glycerin 21 (GTS)

Drop
10 mm (34 mm häl / 24 mm framfot)
Typ av löpare
Neutral löpare
Typ av löpare GTS
Löpare med överpronation
Typ av sko
Allroundlöparskor
Typ av dämpning
DNA Loft V3 foam

Förväntningar

„Konkurrensen på marknaden är stenhård när de gäller “de bekvämaste löparskorna”. Allt oftare ser vi löparskor med extremt tjocka sulor på över 40 mm. Tanken är: ju tjockare sko, desto bekvämare är den. Därför har Brooks tidigare lanserat Ghost Max. Brooks Glycerin 21 har visserligen inte en lika tjock mellansula, men tack vare DNA Loft V3-skummet har den en extremt mjuk och responsiv dämpning. Jag är nyfiken på om den här skon även lämpar sig för längre distanser som halv- och helmaraton. Rent personligen upplevde jag den tidigare versionen aningen styv.”

Passform

„Glycerin har alltid varit lite bredare i jämförelse med de populära Brooks Ghost-skorna, vilket också är fallet med den 21:a modellen. Eftersom foten expanderar mer under längre sträckor, är Glycerin designat just för detta, att springa långa sträckor med. Då är det behagligt om framfoten och vristen får lite mer utrymme. Jag tycker att skon är bekväm, men det tog lite tid att vänja sig vid den smalare och lägre hälkappan. För att förhindra att min häl gled ur skon var jag tvungen att använda även den sista öglan när jag knöt skosnörena. Plösen är inte fast i själva skon, vilket gör Glycerin 21 även lämplig för löpare med hög vrist. Jag tycker att Glycerin sitter bekvämt på foten när jag springer, men absolut också efteråt”

Brooks Glycerin 21

Steg

„Brooks Glycerin 21 känns mycket bekvämare än sin föregångare. Detta tack vare att mellansulan har gjorts lite tjockare. Jag upplevde mer dämpning när jag sprang långa sträckor mellan 20 km och 30 km. Skon har en lätt böjning så att jag upplevde en mjuk häl-till-tå övergång. Jag skulle rekommendera Glycerin (GTS) 21 speciellt till hällandare, nybörjare och ivriga långdistansentusiaster. För löpare som landar på framfoten skulle det vara bättre att välja Brooks Hyperion Max, som har ett lägre drop och är något lättare.”

Brooks Glycerin 21

Komfort

„När det handlar om komfortnivå ligger Brooks Glycerin 21 mitt emellan Ghost och Ghost Max. Den stora fördelen med Glycerin är att det är en riktig allrounder, medan Ghost Max är gjord mer för lugna och långa träningar/tävlingar. Jag tyckte inte att skon var så  energiåtergivande då jag sprang, men det är egentligen inte nödvändigt för dagliga träningspass. Allt som allt, om du är ute efter extra fartökning, välj då en sko från Brooks Hyperion-kollektionen.”

Brooks Glycerin 21

Slutspurt

Med Glycerin 21 och Glycerin GTS21 har Brooks två starka allroundlöparskor att erbjuda. Dessa mångsidiga skor passar utmärkt för både korta och långa träningsrundor. Till och med vid tempo- och intervallträning är Glycerin-serien tillräckligt responsiv för att du ska kunna hålla kvar ditt höga tempo när du springer. Med sin helt uppdaterade ovandel och sula är Glycerin-modellerna nu mjukare och smidigare, och de har också aningen mer dämpning tack vare den 2 mm förhöjda mellansulan. Glycerin 21 och Glycerin GTS 21 lämpar sig mindre bra för tävling. Då bör du istället välja Brooks Hyperion Elite med kolfiberplatta och superfoam.

Brooks Glycerin 21 påminner om ASICS Nimbus, Saucony Triumph och Nike Infinity Run Flyknit. De är alla allroundlöparskor med massor av dämpning och komfort. Brooks Glycerin GTS 21 har likheter med ASICS GT2000 12, Saucony Guide och Nike Structure. Dessa är löparskor med lätt stöd mot överpronation.

Är du lika förväntansfull som vi är? Ta då en titt på
Brooks Glycerin 21 (GTS) i vår webbshop. Har du fortfarande några frågor? Då är det bara att kontakta en av våra produktexperter via vår kundtjänst.