Skip to main content
Altra Lone Peak 8
Altra Lone Peak 8

Test

Altra Lone Peak 8; Feel connected, feel protected

Altra Lone Peak är den trailsko som Altra-fans varje år ser fram emot, och nu finns det åter igen goda skäl att glädja sig med Lone Peak 8. Denna klassiker i Altra-serien har fått en uppdaterad överdel men är i övrigt oförändrad. Undrar du om Lone Peak 8 kan vara en trailsko också för dig? Vi har testat den åt dig!

Se dammodellerSe herrmodeller
Altra Lone Peak 8

3skäl till att Altra Lone Peak 8 är rätt sko för dig

Opsomming 1

Du är ett riktigt Altra-Fan

Altra Lone Peak har varit en del av Altras kollektion ända från starten och fick snabbt en stor beundrarskara. Den väldigt speciella Altra-passformen med gott om utrymme i framfoten och ett drop på 0 millimeter fångade uppmärksamheten hos många löpare. Inte mycket har förändrats sedan den första modellen och fler och fler löpare upptäcker styrkan i Lone Peak.

Opsomming 2

Du vill ha en minimalistisk trailsko

Många trailskor har tjocka sulor och ett högt drop. Det fungerar bra för många löpare, men det finns också löpare som springer bättre i en trailsko med lägre drop. När man springer på stigar landar man ofta automatiskt mer på framfoten, och Lone Peak 8 ger också mycket markkänsla utan att du behöver oroa dig för att foten inte är tillräckligt skyddad.

Opsomming 3

För både traillöpning och vandring.

Om du åker på semester och bara vill ta med dig ett par skor är Lone Peak det perfekta alternativet. Faktiskt är de också väldigt sköna att vandra i. Altra Lone Peak används också mycket för långa vandringsturer och är superbekväma eftersom man knappt märker sulan under foten.

Altra Lone Peak 8
Altra Lone Peak 8
Altra Lone Peak 8
"Altra Lone Peak 8 har fullständigt förändrat min syn på traillöpning. De här skorna är inte bara en del av utrustningen, de är mina bästa kompisar när jag ger mig ut på nya äventyr."

Stephan Schulze – Produktexpert

Visste du?

Lone Peak var Altras första trailsko 2010 och utvecklades av en av Altras grundare specifikt med målet att kunna springa Saswatch 100, ett 100 mile långt traillopp. I ett tidigare försök hade han varit tvungen att använda silvertejp mot blåsorna på fötterna efter bara 40 miles, men tejpen lossnade efter följande 60 miles vilket fick honom att snubbla fram över mållinjen. I skorna med 0 mm drop och extra utrymme för tårna sprang han i mål helt utan problem och var nu övertygad om att Altra kunde bli en stor succé.

Altra Lone Peak 8 i detalj

Altra Lone Peak 8
Altra EGO-mellansula

Kombination av mjukhet och responsivitet

Stoneguard

Skyddar mot stenar

Maxtrac-yttersula

Grepp i alla slags terränger.

Gaitertrap

Håller smuts borta från skorna.

3utmärkande egenskaper hos Altra Lone Peak 8

Opsomming 1

Altras ursprungliga Footshape-passform

Den extra breda passformen är utformad med tanke på fotens naturliga form och rörelse. Bredden i framfoten ger gott om plats för tårna att sprida ut sig när du springer. Det gör att foten hålls i en mer neutral ställning under löpningen och skon hindrar inte ditt naturliga löpmönster.

Opsomming 2

Slitstark överdel

Överdelen på Lone Peak 8 har fått en ny design och är nu ännu mer slitstark. Den är nu gjord av ripstop-material som håller ännu längre än mesh-materialet i Lone Peak 7. Om du är rädd att få in jord och sand i skorna kan du också fästa dit en gaiter.

Opsomming 3

Fantastiskt grepp med Maxtrac-yttersula

Denna yttersula erbjuder bra grepp i flera olika förhållanden. Sulans mönster är utformat för att ge massor med grepp i både upp- och nedförsbackar.

Test av Altra Lone Peak 8

Alla löparskor testas av våra egna experter. Här kan du snart läsa vad Stephan Schulze har kommit fram till.

Stephan portret

Stephan Schulze

Produktexpert

Stephan portret

Stephan Schulze

Produktexpert

Tekniska specifikationer för Altra Lone Peak 8

Drop
0 mm (25 mm sulans tjocklek)
Vikt
ca. 303 gram herr / ca. 258 gram dam
Typ av löpare
Neutrala löpare
Typ av sko
Trailsko
Typ av dämpning
EGO(™)

Altras Trailrunning-kollektion

Altra har en enormt stor kollektion för traillöpning. Här kan varenda löpare hitta en passande modell. Samtliga trailskor från Altra har ett drop på 0 millimeter, men det finns vissa skillnader på sulornas tjocklek. Altra erbjuder också tre olika passformer på sina skor: Original Footshape som är den bredaste, Standard Footshape som är lite smalare och Slim Footshape som är ännu smalare och nästan kommer i närheten av en vanlig löparsko. I mellansulan använder Altra antingen EGO(™) skum eller EGO Max(™) skum, där den senare är något mer bekväm än den förstnämnda. Ta en titt i översikten för att se vilken som passar dig bäst.

Slutspurt

Altra Lone Peak 8 är och förblir samma pålitliga trailsko för daglig träning precis som den alltid varit. Både gamla och nya fans kan njuta av den rymliga passformen och den slitstarka överdelen. Dessutom kan du med Lone Peak 8 ge dig ut i alla typer av terräng så gör dig redo för nya fantastiska äventyr.
Är du lika förväntansfull som vi är? Ta då en titt på Altra Lone Peak 8 i vår webbshop. Har du fortfarande frågor? Då kan du höra av dig till en av våra produktexperter via vår kundtjänst.