Skip to main content
Saucony Ride 17
Saucony Ride 17

Test

Saucony Ride 17, allroundsko med extra studs

Saucony Ride 17 är den mångsidiga allroundlöparskon från Saucony som hjälper dig genom alla dina löprundor. Ride 17 har fått en rejäl uppdatering jämfört med den tidigare modellen utan att skons karaktär har ändrats. Nu kanske du undrar på vilket sätt Ride har förändrats och om detta är rätt sko för dig. Vi har testat den åt dig!

Köp dammodellKöp herrmodell
Saucony Ride 17

3skäl till att Saucony Ride 17 är rätt sko för dig

Opsomming 1

Du letar efter en neutral sko som känns stabil

Ride 17 har inte utformats särskilt för den som behöver korrigering under löprundan, men skon har ändå en del funktioner som ger en stabil känsla. Sulan är något bredare, både på insidan av hälen och på framfoten, så att foten får tillräckligt med stöd på båda ställen. Du står inte heller ovanpå sulan, utan fötterna är lite mer nere i sulan och får därmed bättre stöd.

Opsomming 2

Du landar på mellanfoten eller skulle vilja landa mindre på hälen

Skon har ett drop på 8 mm vilket gör att den lämpar sig för löpare som landar på mellanfoten. Fördelen är att du inte behöver belasta hälen med för mycket material vid varje steg, men du har fortfarande bra skydd mot stötar vid varje nedtramp.

Opsomming 3

Du vill ha en sko som du kan använda för att springa i olika tempo

Tack vare sin konstruktion är Ride 17 en extremt mångsidig löparsko. Den nya PWRRUN+-mellansulan ger mycket energi tillbaka så att det blir enkelt att springa i högt tempo, men Ride erbjuder samtidigt bra stabilitet och dämpning för långa uthållighetsrundor i lugnt tempo.

Saucony Ride 17
Saucony Ride 17
Saucony Ride 17 Mobile
Redan efter de första kilometrarna kände jag att skon gav bra stöd åt foten, och det kändes tryggt, något man kan förvänta sig av en löparsko för vardagsbruk

Camille Cholbi – Produktexpert

Visste du …

Ordet Saucony kommer från ordet “saconk” på Lenni Lenape-indianernas språk. Det betyder “där två floder möts”. Loggan har inspirerats av Saucony Creek, en flod i Pennsylvania. Loggan symboliserar en strömmande flod med tre stenblock.

Saucony Ride 17 i detalj

Saucony Ride 17
Engineered Mesh-överdel

Med förbättrad omslutning av mellanfoten.

PWRRUN+-mellansula

Suverän komfort med extra studs.

Slitstark yttersula

Extra material på de ställen som är mest utsatta för slitage.

Saucony Ride 17 vs Triumph 21

Vid en första anblick ser nya Ride 17 inte mycket annorlunda ut än Saucony Triumph 21. Båda är neutrala allroundlöparskor med PWRRUN+ mellansula och en 27 millimeter tjock framfotssula, men det finns definitivt en del skillnader mellan de båda skorna. Triumph har till exempel 2 mm mer skum i hälen, vilket gör den ännu bekvämare för löpare som landar på hälarna. Triumph har också en knit-överdel och PWRRUN+-skummet känns aningen mjukare under foten så att den lämpar sig mer för långa löprundor. Ride 17 har en bredare sula, vilket gör den lite mer stabil.

3nya egenskaper hos Saucony Ride 17

Opsomming 1

Engineered Mesh-överdel

Precis som på Ride 16 är överdelen på Ride 17 gjord av engineered mesh. Detta gör den stark och ventilerande där det behövs som mest. Jämfört med Ride 16 har omslutningen av mellanfoten förbättrats tack vare det förstärkta bandet runt foten.

Opsomming 2

Mellansula i PWRRUN+

Mellansulan i Ride 17 är gjord av PWRRUN+-skum. Detta skum är av TPU som erbjuder mer energiåtergivning än i det vanliga PWRRUN-materialet består av en blandning av TPU och EVA. Det är inte bara mer elastiskt utan också bekvämare. Helt unikt för Saucony är att innersulan är gjord av samma material.

Opsomming 3

Genomgående yttersula i gummi

På Ride 17 sträcker sig yttersulan av gummi längs hela sulans längd. På så sätt blir den inte bara mer hållbar utan gör också skon mer stabil.

Test av Sacuony Ride 17

Alla våra löparskor testas av våra egna experter. Här kan du läsa vad Camille och Daan kommit fram till.

Daan Glorie 21Run
Camille Cholbi

Daan Glorie & Camille Cholbi

Produktexperter

Daan Glorie 21Run
Camille Cholbi

Daan Glorie & Camille Cholbi

Produktexperter

Tekniska specifikationer Saucony Ride 17

Drop
8 mm (35/27mm)
Vikt
ca. 282 gram herr / ca. 238 gram dam
Typ av löpare
Neutrala löpare
Typ av sko
Allround löparsko
Typ av dämpning
PWRRUN+

För- och nackdelar med Saucony Ride 17

+ Smidig och energisk dämpning tack vare PWRRUN+-skum som ger extra spänst i varje steg.

+ Hälkappan är något högre än i den tidigare versionen, vilket gör skon lämplig vid inlägg och för löpare med högre vrist.

+ Ride 17 är ännu stabilare tack vare den 5 mm bredare yttersulan så att du får bättre grepp även när du springer i regn.

  • Skon är aningen tyngre (ca 30 gram)

Fit

Camille: “Det första jag lade märke till när jag tog på mig Ride 17 var den mjuka känslan runt foten. Mesh-överdelen är luftig för fötterna och jag gillar de extra ventilationshålen i den här nya versionen av allround löparskorna, särskilt under långa uthållighetsrundor. Som med alla Saucony-skor finns det gott om utrymme i framfoten så att tårna kan röra sig fritt och slappna av. När det gäller passformen kände jag direkt stödet vid mellanfoten som sträcker sig till hälen. Detta ger en skön omslutande känsla. Skons snörning är väldigt enkel och med de stretchiga skosnörena i mesh känns det behagligt och följsamt kring fotleden. Plösen är tunn och sitter fast i ovandelen. Det gör att den säkert hålls på plats under löpningen och inte trycker mot ovansidan av foten. Hälkappan är ganska styv, men den är ändå bekväm tack vare det mjuka innerfodret och ger ett bra stöd för foten och fotleden. Ride 17 är “true to size”, så du kan beställa de här i din vanliga storlek på löparskor.”

Daan: “Det som slog mig var den högre hälkappan hos Ride 17. Tack vare den känns stödet kring fotlederna bättre. Skon sitter som gjuten kring foten med gott om vaddering överallt och behaglig komfort. Plösen är tunn och fin och trycker inte mot vristen. Framfoten är visserligen bredare än i den tidigare versionen, men jag upplever inte det som störande.”

Saucony Ride 17 Fit\

Stride

Camille: “Jag fick möjlighet att testa Ride 17 under löprundor på ca 15 km, i olika tempon (lätt till intensiv). Redan efter de första kilometrarna kände jag att skon gav bra stöd åt foten, och det kändes tryggt, något man kan förvänta sig av en löparsko för vardagsbruk. Skon känns också väldigt stabil vid nedtrampet och löpsteget blir smidigt. Jag märker också att den är stabil i svängar och den glider inte, inte ens på blöt asfalt. Det beror inte bara på den bredare basen utan också på gummit i yttersulan PWRRUN+ skummet ger mer dämpning, men framför allt mer energiåtergivning, så att du kan springa effektivt och hålla tempot utan att överbelasta musklerna. Den mer distinkta ”rockern” får du driv framåt och minskar risken för trötthet. Ärligt talat hade jag trott känslan skulle vara lite mer studsig, men Ride 17 är ändå väldigt bekväm och responsiv i olika tempon.”

Daan: “Saucony Triumph och Ride var syskon redan innan men nu liknar de mer varandras tvillingsyskon. De har samma dämpning, men olika tjocklek på sulan och olika rocker. Jag tycker den största fördelen är energiåtergivningen i Ride 17 som gör skon bekväm för långsamt och medelhögt tempo. Skon känns också mycket mer stabil än Triumph, något jag upplever väldigt positivt när jag springer längre sträckor i lugnt tempo. Man sjunker inte så lätt ner med fotleden när man blir trött. Triumph har dock mycket mer av en rocker (rundad sula), vilket jag personligen tycker är bra.

Saucony Ride 17 Stride

Komfort och användning

Camille: “Det som jag gillar med Ride 17 är den perfekta balansen mellan dämpning och responsivitet, vilket gör den perfekt för vardagsträning, oavsett om det är en lugn joggingrunda eller ett snabbt uthållighetspass. Jag skulle rekommendera Ride 17 till nybörjare som vill ha en pålitlig löparsko som erbjuder både komfort och stabilitet. Ride 17 passar också för mer erfarna löpare som är ute efter en bekväm, flexibel sko. Personligen skulle jag använda Ride 17 för sträckor upp till halvmaraton. För längre distanser föredrar jag Triumph 21 på grund av den mjukare dämpningen. Ride 17 påminner om Nike Pegasus och Asics Cumulus, som också är väldigt bekväma och mångsidiga löparskor, perfekta för dagliga löprundor.”

Daan: “Helt fantastiskt att Saucony erbjuder en allroundsko med premiumskum och ändå till ett lite lägre pris. Om jag bara kunde köpa en sko skulle jag absolut köpa den här. Den här skon kan jag använda för flera olika typer av träningspass eftersom den högre energiåtergivningen gör den bra för både tempo- och intervallträning. För min intervallträning skulle jag dock hellre välja Endorphin Speed eftersom den är mer responsiv med sin nylonplatta och superfoam i mellansulan.”

Saucony Ride 17 Fit use

Saucony-kollektionen

Är du osäker på vilka Saucony löparskor du ska välja? Vi gör det enkelt för dig med vår skomatris. I den här matrisen får du en snabb överblick över vilken Saucony-löparsko som erbjuder bäst stöd och dämpning för just dina behov. Saucony Kinvara 14 är den lättare versionen av Ride. Den är perfekt för korta och snabba träningsrundor och med ett drop på 4 mm är det en perfekt sko för den som föredrar ett mer naturligt sätt att springa. Triumph 21 har något mer PWRRUN+-skum under hälen och passar lite bättre för långa, lugna träningspass. För långa tempolopp och eventuellt tävlingslopp kan du fundera på Endorphin Speed 3 som med sitt tjocka lager superfoam och sin syntetiska platta erbjuder massor av energiåtergivning.

Slutspurt

Saucony Ride 17 har fått en rejäl uppdatering med det nya PWRRUN+-skummet. Det gör Ride ännu bekvämare och bättre lämpad för längre löprundor, men den känns fortfarande som samma sko i snabbare tempo. Med den något bredare basen är Ride 17 också en utmärkt löparsko för löpare som behöver lite mer stöd.

Är du lika förväntansfull som vi? Ta då en titt på Saucony Ride 17 i vår webbshop. Har du fortfarande några frågor? Då är du välkommen att kontakta en av våra produktexperter via vår kundtjänst.