Skip to main content
ASICS GEL Nimbus 26
ASICS GEL Nimbus 26

Test

ASICS Gel Nimbus 26 – Maximal dämpning vid varje löprunda

ASICS Gel Nimbus 26 erbjuder precis vad löpare vill ha. Maximal dämpning vid varje löprunda. Den 26:e versionen har fått en mjukare ovandel och bättre grepp. Upplev ultimat komfort varje gång du sätter foten i Nimbus 26 och spring i alla slags väder tack vare Hybrid ASICSGRIP. Vad väntar du på?

Se dammodellerSe herrmodeller
ASICS GEL Nimbus 26

3skäl till att ASICS Gel Nimbus 26 är rätt för dig.

Opsomming 1

Du tycker komfort är det viktigaste hos skon

ASICS Nimbus 26 är utformad för löpare som först och främst är ute efter hög komfort. Med Flytefoam Blast Plus Eco i mellansulan och PureGEL i hälen är Nimbus en av marknadens mest bekväma allround löparskor. GEL syns inte på utsidan av skon men finns integrerad i mellansulan. Oavsett om du är nybörjare eller har flera års erfarenhet av löpning får du med ASICS Gel Nimbus 26 den absolut bästa dämpningen så att du kan nå dina mål.

Opsomming 2

Du älskar att springa långa distanser

ASICS Gel Nimbus har under många år varit en favorit bland långdistanslöpare. Detta för den underbart sköna och dämpande känslan under fötterna. I likhet med sin föregångare har även den 26:e versionen en hälhöjd på över 40 mm. Med ett drop på 8 mm kan skon användas av i stort sett varenda löpare, oavsett om du är häl-, mellan- eller framfotslöpare. När du springer långa distanser är det ett måste med mycket dämpning så att benen håller sig pigga även när det är motigt och tufft. Och detta är precis vad ASICS Gel Nimbus 26 erbjuder.

Opsomming 3

 Du vill ha en stabil löparsko med bra grepp

Geometrin och designen på den senaste Nimbus 26 har omarbetats så att du nu står med foten längre ner i skummaterialet än ovanpå det. Detta tillsammans med den bredare sulan ger massor med stabilitet. Yttersulan har dessutom uppdaterats till HYBRID ASICSGRIP, som ger en mjuk känsla vid nedtrampet och ultimat grepp oavsett väder och underlag.

ASICS GEL Nimbus 26
ASICS GEL Nimbus 26
ASICS GEL Nimbus 26
"Vill du ha en bekväm allround löparsko? Då bör du testa Nimbus 26, de kommer garanterat imponera på dig."

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du att…

Koldioxidavtrycket för Gel Nimbus 26 är 25% lägre än genomsnittet för löparskor. Koldioxidavtrycket är den totala mängden växthusgaser som alstras under en produkts livstid. ASICS arbetar för att minska koldioxidutsläpp rent generellt i hela produktionskedjan. Därför är ASICS mycket öppna med hur de mäter och informerar om dessa utsläpp.

ASICS GEL Nimbus 26 i detalj

ASICS GEL Nimbus 26
Mjuk hälkappa och elastisk plös

gör skon enkel att ta på och ger en bra omslutande passform

PureGEL i hälen

för en mjuk och bekväm landning

Flytefoam Blast+ ECO

i innebär bekväm dämpning vid varje steg

HYBRID ASICSGRIP

yttersula för optimalt grepp i alla väderförhållanden

ASICS Gel Nimbus eller ASICS Gel Cumulus?

Nimbus och Cumulus är båda neutrala allround löparskor, men de skiljer sig åt när det gäller dämpning och stegavveckling. Nimbus har lite mer dämpning och en mer markant rocker, vilket gör skon mest lämplig för långa distanser. Cumulus styrka är mångsidigheten. Oavsett om det handlar om intervaller, uthållighetspass eller daglig träning går det utmärkt med Cumulus. Löpare med smala fötter kan med fördel välja Cumulus på grund av ovandelens strömlinjeformade design.

3utmärkande egenskaper hos ASICS Gel Nimbus 26

Opsomming 1

Ovandel i engineered mesh

Nimbus 26 har en helt ny ovandel jämfört med föregångaren. En mjuk, engineered mesh-ovandel omsluter bekvämt fötterna och erbjuder avancerad ventilation. Den stickade plösen och hälkappan skapar dessutom en mjuk och stödjande känsla. Plösen är elastisk så det inte uppstår något tryck på vristen om foten utvidgas lite under löpningen. Slutligen tillverkas OrtoLite X-55 innersulan med hjälp av en färgningsprocess som innebär 33% lägre vattenförbrukning och 45% minskat koldioxidutsläpp jämfört med traditionella färgmetoder.

Opsomming 2

Flytefoam Blast+ ECO och PureGEL dämpningsmaterial

Hela mellansulan på Gel Nimbus 26 består av dämpningsmaterialet Flytefoam Blast Plus ECO. Det här skummet är till 20% tillverkat av återvunnet material och ger en lätt och energifylld dämpning. I hälen finns PureGEL så att belastningen från nedtrampet effektivt absorberas.

Opsomming 3

Hybrid ASICSGRIP

Den nya Hybrid ASICSGRIP sulan erbjuder ett pålitligt grepp samtidigt som den ger dig en mjuk landning. Upplev det ultimata greppet, oavsett väder och underlag. AHARPLUS-gummit ökar hållbarheten så att du kan springa cirka 600-800 km med den här allroundskon.

Test av ASICS Gel Nimbus 26

Alla löparskor testas av våra egna experter. Här kan du läsa vad Daan Glorie kommit fram till.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Tekniska specifikationer - ASICS GEL Nimbus 26

Drop
8 mm (Dam: 41-33 mm / Herr: 42-34 mm)
Vikt
Ca. 260 gram dam / 305 gram herr
Typ av löpare
Neutrala löpare
Typ av sko
Allroundlöparskor

Förväntningar

Nimbus 25 var en av mina favoritlöparskor förra året. Jag hoppas att den 26:e versionen är lika mjuk och bekväm för den här skon är verkligen perfekt för lugna uthållighetsrundor och långa distanser. Jag använde Nimbus 25 oerhört mycket när jag var på träningsresa i Kenya för att förbereda mig inför Rotterdam Maraton. Jag blev verkligen överraskad av hur stabil skon var på de oasfalterade vägarna, som också går under benämningen “dirt roads”, som är ganska besvärliga i Kenya med massor av lösa stenar och tekniska stigningar. Här var Nimbus verkligen en pålitlig allrounder som klarade allt. Det ska bli spännande att se hur stabil den nya ASICS Gel Nimbus 26 är.

Passform

“ASICS Nimbus 26 är mycket smalare än sin föregångare. Detta beror delvis på de nya öglorna för skosnören som gör att skon sitter tätare runt mellanfoten. Med Nimbus 25 hade jag ibland problem med smuts som kom in i mina löparskor på grund av den lösa passformen runt fotleden. Detta är verkligen mycket bättre nu. Hälkappan är också något smalare, vilket hjälper till att skon sitter bättre åt. Andningsförmågan är densamma. Kort sagt, ASICS har löst problemen vad gäller passform bra.”

ASICS Gel Nimbus 26

Steg

“Till en början verkar Nimbus uppdateringar att vara små. Men framför allt har ovandelen och yttersulan blivit uppdaterade. När jag springer känns skon också mycket stabilare så fort jag landar på hälen. Skon är inte längre så mjuk som den var. Detta är ett gott tecken för löpare som tyckte att den tidigare versionen av Nimbus inte var  tillräckligt stabil, vilket fick vristerna att sjunka in något. Ärligt talat var jag tvungen att vänja mig vid den här nya Nimbus. Men ju längre jag sprang med den, desto behagligare blev löpkänslan.”

ASICS Gel Nimbus 26

Komfort

“Det är fortfarande imponerande hur bekväm Nimbus är. Den tjocka sulan och Puregel på hälen ger behaglig dämpning. Detta har i flera år varit favoriten för många långdistanslöpare. Jag kan rekommendera Nimbus 26 till nybörjare med hällandning på grund av dess gellager under hälen. Detta är en perfekt löparsko för återhämtning och uthållighetslöpning för löparfans. Använd inte denna löparsko för hastighetsträning. ASICS Magic Speed ​​​​och Metaspeed-kollektionen är bättre för det.”

ASICS Gel Nimbus 26

ASICS kollektion av allround löparskor

Vill du veta vilken av ASICS löparskor som är bäst för dig? Då ska du först ta reda på om du är en neutral löpare eller om du har tendens till överpronation. Det kan du enkelt få svar på med vår Shoe Advisor. ASICS har många olika typer av löparskor för neutrala löpare. Cumulus och Nimbus är till exempel bäst för nybörjare eller löpare som gärna springer långa distanser. ASICS Novablast och Superblast är mer inriktade på tempoträning och ingår i ASICS serie “Run Faster”. Fundera vilket mål du vill uppnå och välj sedan den mest lämpliga ASICS-löparskon till var och en av dina träningsrundor.

Slutspurt

Inför sitt 25-årsjubileum hade ASICS redan satsat stort på Nimbus när det gällde dämpning och komfort. Mellansulan var tjockare och mjukare än någonsin tidigare. ASICS Nimbus 26 bygger vidare på föregångarens framgångar och har med sin mjukare kant och sitt förbättrade grepp tagit ytterligare två steg mot ultimat komfort på långa distanser. Nimbus 26 är mindre lämplig för tempoträning och intervaller. För den typen av träning finns bättre alternativ som till exempel ASICS Novablast 4 och ASICS Magic Speed 3.
ASICS Gel Nimbus 26 påminner om HOKA Clifton 9 och adidas Adistar 2, som båda är allroundlöparskor med maximal dämpning.
Är du lika förväntansfull som vi är? Ta då en titt på ASICS Gel Nimbus 26 i vår webbshop. Har du fortfarande frågor? Då är det bara att kontakta en av våra produktexperter via vår kundtjänst.