Skip to main content
ASICS Gel Trabuco 12
ASICS Gel Trabuco 12

Test

ASICS Gel Trabuco 12 – En pålitlig trail-legend

Om du letar efter en pålitlig och mångsidig trailsko ska du välja ASICS Gel Trabuco 12. Den här traillegenden har nu uppdaterats och är redo för nya trailäventyr. Tack vare kombinationen av Flytefoam Blast-dämpning och ASICSGRIP är detta en bekväm trailsko för nybörjaren. Vilket terräng ska du ta dig an?

Shoppa dammodellerShoppa herrmodeller
ASICS

3skäl till att ASICS Gel Trabuco 12 är rätt för dig

Opsomming 1

Du vill börja med trailrunning

Gel Trabuco 12 är den perfekta trailskon för nybörjaren. Den här trailskon är rejält stabil tack vare en något bredare plattform, en platta som skydd mot stenar och ett grovt mönster på undersidan av sulan. Flytefoam Blast-dämpningen är dessutom bekväm för både korta och långa distanser. Gel Trabuco är stabil mot vridningar och ger bra skydd om du har en naturlig tendens att vinkla fotleden.

Opsomming 2

Du letar efter en allround trailsko

Med ASICS Gel Trabuco 12 får du en riktigt mångsidig trailsko. Ska du springa i bergen? Eller ska du kanske ge dig ut på en lugn och långsam trailrunda? Trabuco 12 erbjuder rejält med skydd och dämpning oavsett vilket äventyr du ska ta dig an. Den passar dock något mindre bra för snabb träning och tävling på grund av sin lite högre vikt. I så fall bör du hellre välja ASICS Fuji Lite eller Fuji Speed.

Opsomming 3

Du har en genomsnittlig till lite tyngre kroppsbyggnad

Bland alla trailskor är Trabuco 12 en av de mest stabila löparskorna. Skon hade tidigare ett DuoMax-stödsystem, men sedan den 11:e versionen har den inte längre det. Den bredare sulan är nu tillräcklig för att skon ska bli rejält stabil.

ASICS
ASICS
ASICS
"Gel-Trabuco 12 bygger vidare på framgångarna med föregångaren. Det är en mycket stabil allround trailsko med en förbättrad och ventilerande ovandel."

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du …

att Trabuco varje år också finns att få som en vattentät variant? Denna GTX-variant har en särskild beläggning på insidan för att hålla fötterna torra och bekväma. Gore-Tex-membranet ser dessutom till att ge dina fötter lite extra värme i vinterväder. Om du tänker ge dig ut mycket på trailrunning under sommarhalvåret bör du dock inte köpa en GTX-version eftersom det också innebär att fötterna inte får lika mycket ventilering.

ASICS Trabuco 12 i detalj

ASICS Gel Trabuco
Ovandel i teknisk mesh

med tåskydd ger optimal balans mellan komfort, passform och ventilering

3D-konstruktion i hälen

för utmärkt omslutning och bättre stabilitet för fotleden

Flytefoam Blast-mellansula

ger en lätt och energifylld löpupplevelse

ASICS Gel

i hälen bjuder på bekväm dämpning vid varje nedtramp

ASICSGRIP-yttersula

för ultimat grepp på stigar

Platta i framfoten

skyddar mot vassa stenar och ojämn mark

ASICS Gel Trabuco 12 eller Trabuco Max 2?

ASICS Gel Trabuco 12 är som allra bäst för traillöpning upp till maratondistans. Har du planer på traillöpning som sträcker sig över flera dagar eller kanske till och med en ultra-traillöpning? Då ska du definitivt överväga Trabuco Max 2 som din nya trailsko eftersom den här modellen erbjuder lite mer dämpning. Mellansulan är inte bara tjockare utan också mjukare tack vare dämpningsmaterialet Flytefoam Blast +.

3egenskaper hos ASICS Gel Trabuco 12

Opsomming 1

Ovandel i teknisk mesh

Den största uppdateringen av Trabuco 12 är ovandelen. Den har nu förbättrats från Engineered Mesh till Teknisk Mesh. Det innebär att passformen har förbättrats med den perfekta balansen mellan stöd och ventilering. En snörningsögla har tillkommit så att skosnörena inte går upp medan du springer. Tåförstärkning ger skydd mot vassa stenar och ojämnt underlag.

Opsomming 2

Dämpningsmaterial av Flytefoam Blast och ASICS Gel

I mellansulan ser vi inga större förändringar då ASICS Gel är kvar i hälen liksom dämpningsmaterialet Flytefoam Blast som ger en lätt och energifylld löparupplevelse. För att förbättra stabiliteten har sulan gjorts 10 mm bredare vid framfoten och 5 mm bredare vid hälen jämfört med Gel-Trabuco 10, och med detta får du perfekt stabilitet för vartenda steg du tar. Under framfoten på Gel Trabuco 12 finns en platta som skyddar fötterna mot vassa stenar.

Opsomming 3

ASICSGRIP-yttersula

ASICSGRIP-yttersulan ger optimalt grepp ute i terrängen. Tekniken fungerar också effektivt när det gäller grepp i blöta förhållanden. Dubbarna på 4,5 mm ger bra grepp både uppför och nedför, singletracks och på mjuka underlag.

Test av ASICS Trabuco 12

Alla löparskor testas av våra egna experter. Här kan du läsa vad Daan Glorie har kommit fram till.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Tekniska specifikationer för ASICS Gel Trabuco 12

Drop
8 mm (häl: 22mm/ framfot 14mm)
Vikt
Ca. 285 gram damsko / 314 gram herrsko
Typ av löpare
Neutral löpare
Typ av sko
Trailskor
Typ av dämpning
Flytefoam Blast

Förväntningar

“Gel Nimbus är en av mina favoritlöparskor för uthållighetslöpning. Gel är så mjuk och behaglig att markkontakten är bekväm vid varje steglandning. Jag hoppas att jag också upplever samma känsla med Trabuco 12.
Jag kör regelbundet trailruns, både som träning och tävling, och letar fortfarande efter en bra allround trailsko. Gel Trabuco 12 är en allround trailsko som lämpar sig för mindre utmanande och mindre teknisk traillöpning.”

Passform

“Gel Trabuco 12 sitter underbart på mina fötter. Det som jag märkte direkt var den fina förstärkningen vid tåpartiet som skyddar fötterna mot stötar. Hälkappan är relativt låg, men det tycker jag inte är så störande. Framdelen ger tillräckligt med utrymme för mina fötter att expandera när jag springer längre sträckor. Extra öglan på toppen är praktisk, eftersom den förhindrar att snören lossnar när man springer. Då jag tog på mig löparskon kände jag mig genast trygg i den, så lock-downen är perfekt.”

ASICS GEL Trabuco 12

Löpsteg

“Gelen i Gel Trabuco gör sitt jobb väl. Jag är en typisk hällandare och därför drar jag nytta av den mjuka gelen som är inbyggd i hälen. Landningen är mjuk och tack vare det låga drop på 8mm upplever jag en mjuk häl-till-tå övergång. Skon känns också väldigt rejäl, för när jag stampar på en trädstam förblir jag stadig. Det känns som om det är ingen chans att stuka foten. Detta är också tack vare ASICSGRIP-yttersulan som ger bra grepp på alla underlag.”

ASICS GEL Trabuco 12

Komfort

“Gel Trabuco 12 är en mycket bekväm och allround trailsko som jag kan rekommendera till alla. För nybörjare är det ett stabilt alternativ, medan för erfarna traillöpare är det en bra trailsko för sträckor mellan 5 km och 42 km. Ska du springa en ultratrail? Då rekommenderar jag Trabuco Max, eftersom den har en tjockare Flytefoam Blast Plus mellansula.”

ASICS Gel Trabuco

ASICS kollektion av trailskor

Vilken ASICS trailsko ska du då välja? Vill du känna dig säker och skyddad med Trabuco-serien eller är du snarare ute efter en snabb racer från ASICS Fuji kollektionen? ASICS Trabuco och Trabuco Max är de absolut bästa trailskorna för långdistanslöpning på stigar. De här löparskor passar bäst för lugnt tempo tack vare den mjuka och sköna dämpningen. Om du hellre vill satsa på snabbhet bör du välja Fuji Lite och Fuji Speed . ASICS Fuji Lite är den lätta trailskon utan platta medan Fuji Speed är trailskon med kolfiberplatta som ger dig en extra skjuts framåt.
Behöver du råd om en ASICS-skorotation? Skorotation innebär att man skiftar mellan minst två olika löparskor för att undvika skador. Här ger vi två exempel på en lämplig skorotation:

Slutspurt

Gel Trabuco 12 är lika pålitlig som sin föregångare, men uppdateringen till teknisk mesh gör att skon sitter bekvämare runt fötterna. Med den här mångsidiga trailskon har du en perfekt följeslagare på alla dina traillöpningar. Den lämpar sig mindre bra för tempoträning och tävlingar lopp på grund av den något högre vikten.
ASICS Gel Trabuco 12 har vissa likheter med Saucony Peregrine 13 och Nike Pegasus Trail 4 – också dessa är allround trailskor som passar för båda korta och långa trailrundor.
Är du lika nyfiken som vi är? Ta då en titt på
ASICS Trabuco 12 i vår webbshop. Har du fortfarande frågor? Då är det bara att kontakta en av våra produktexperter via vår kundtjänst.