Skip to main content
adidas Supernova Rise
adidas Supernova Rise

Test

adidas Supernova Rise

adidas Supernova Rise är den första löparskon i adidas nya Supernova-kollektion. Supernova Rise är en helt nydesignad sko och kan ses som efterföljaren till adidas Solarglide. Den här löparskon passar perfekt som en daglig träningssko för både nybörjare och mer ambitiösa löpare. Skon har genomgått en fullständig omvandling och de senaste lärdomarna från adidas Adizero-serie har nu hittat fram till en allroundlöpsko. Är du nyfiken på om den här skon kan vara något för dig? Vi har testat adidas Supernova Rise åt dig.

Shoppa modeller för damerShoppa modeller för herrar
adidas Supernova Rise

3skäl till att adidas Supernova Rise är rätt sko för dig.

Opsomming 1

Du är nybörjare inom löpning

Supernova Rise är en löparsko som passar utmärkt för löpare som precis börjat springa. Med kombinationen av dämpning och stöd kan du bygga upp din löpträning på ett säkert och behagligt sätt.

Opsomming 2

Du håller på med bootcamp-träning vid sidan av din löpträning

Tack vare skons breda undersida och det stöd som Supernova Rise erbjuder kan du också använda den för till exempel boot camp-träning. När du gör utfallssteg eller knäböj är det viktigt att ha tillräckligt med stöd, och med ett par Supernova Rise är det inga som helst problem.

Opsomming 3

Du springer många kilometer

Supernova Rise är också en bra träningssko för mer erfarna löpare. Dämpningen är tillräckligt bekväm för längre uthållighetsrundor och skon väger inte för mycket. Ovandelen på skon är extremt bekväm och ventilerande så du behöver inte oroa dig för blåsor eller andra obehag.

adidas Supernova Rise
adidas Supernova Rise
adidas Supernova Rise
Supernova Rise lever upp till sitt namn, för under löpturen känns det nästan som att jag lyfter.

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du att…

… minst 60% av ovandelen är tillverkad av återvunnet och förnybart material? Varumärket adidas försöker använda så lite plast som möjligt för att sätta stopp för plastavfall i naturen.

adidas Supernova Rise i detalj

adidas Supernova Rise
Ovandel i Sandwich Mesh

Otroligt ventilerade.

Dreamstrike+ foam

Bekvämt och stödjande.

Support Rods

Ger extra stöd.

Adiwear yttersula

För extra lång hållbarhet.

3egenskaper hos adidas Supernova Rise

Opsomming 1

Dreamstrike+ mellansula

adidas har tagit fram ett nytt högeffektivt skum för nya Supernova. Skummet är optimerat för att ge precis lagom mycket dämpning och stöd. Det är också lättare än Boost-materialet som används i SolarGlide-serien.

Opsomming 2

Support Rods

För att få en så smidig stegavveckling som möjligt är det viktigt att alla rörelser sker i rätt riktning. Med Support Rods får foten optimalt stöd så att stegavvecklingen görs med så lite energiförlust som möjligt. Systemet påminner om de Energy Rods vi sett i adidas Adizero-skor, men i Supernova består de av ett fastare skum istället för kolfiber.

Opsomming 3

Adiwear yttersula

Den slitstarka yttersulan med bred plattform gör att du utan problem kan springa många kilometer. Sulan är försedd med speciella belastningszoner där den normalt utsätts för hårt slitage. Du får också otroligt bra grepp i alla riktningar.

Test av adidas Supernova Rise

Alla våra löparskor testas av våra egna experter. Här kan du läsa vad Daan Glory kommit fram till.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Specifikationer

Drop
10 mm (hall: 36 mm framfot 26 mm)
Vikt
Ca. 242 gram dam / 291 gram herr
Typ av löpare
Neutrala löpare
Typ av sko
Allround löparsko

Förväntningar

“Jag hade höga förväntningar då detta är efterföljaren till Solarglide-serien, men helt förnyad och förbättrad med en ny typ av skum. Det här TPE-skummet, som adidas kallar Dreamstrike+, bygger på det superfoam som vi känner till från kolfiberskor. Jag hoppas alltså på mer dämpning, högre energiåtergivning och överlag en fantastisk löparupplevelse.”

Fit

“Grunden för en bra löparsko är alltid en bra passform. Om en sko sitter bra på foten är chansen också stor att du kan springa bra i den. Och så är det verkligen med adidas Supernova Rise. Framfoten är betydligt smalare än i SolarGlide-kollektionen och sitter bekvämt på mina fötter. Hälkappan är förstärkt på insidan och ger bra stöd rund fotleden. Plösen är inte fastsydd i ovandelen och därmed lämpar sig löparskon även för löpare med hög vrist. Beställ adidas Supernova Rise i samma storlek som dina nuvarande löparskor.”

adidas Supernova Rise Fit

Stride

“Supernova Rise lever upp till sitt namn, för under löpturen känns det nästan som att jag lyfter. De här skorna är otroligt bekväma redan från första kilometern. Något som slår mig direkt är rundningen på sulan. Så gott som alla nya löparskor har en så kallad “rocker”. Detta underlättar för avvecklingen från häl till tå och gör dessutom löparskon betydligt mer stabil. Jag sjunker normalt sett ner lite med högerfoten, men Supernova Rise som neutral löparsko var tillräckligt stabil för mig. Stegavvecklingen är mycket mjukare i den här skon jämfört med allroundskorna i SolarGlide-kollektionen. Skummet känns superbekvämt och ligger verkligen i nivå med märken som Saucony, New Balance och HOKA. För vartenda steg får jag rätt balans mellan dämpning, energiåtergivning och stabilitet. Av alla adidas löparskor tycker jag att Supernova Rise är den som passar bäst för nybörjare just på grund av stabiliteten.”

https://21run.com/blog/fr/2023/11/saucony-ride-17/

Användning

“Supernova Rise känns mjuk, särskilt om du brukar landa lite mer på hälen. Jag skulle framförallt använda den här löparskon till långa uthållighetspass, dagliga träningspass och återhämtningspass. För tempolöpningar är adidas Boston ett bra alternativ eftersom den är lite lättare och har superfoam i mellansulan.”

adidas Supernova Rise Gebruik

adidas kollektion av allroundlöparskor

Utöver Supernova Rise har adidas en hel del att erbjuda i sitt sortiment av löparskor. adidas Ultraboost Light ger högsta komfort med sitt tjocka lager av Light-BOOST-skum och överdelen i Primeknit+. Skon är dock aningen tyngre och passar därför bättre för lugna löprundor. adidas Solarboost 5 är en mångsidig träningssko som du kan ha för både korta och långa löprundor och som dessutom funkar perfekt om du vill öka tempot en aning. Adistar 2 är en träningssko med mycket dämpning men samtidigt gott om stöd. Den breda sulan är väldigt stadig och har en rocker-form. För den lite tyngre löparen eller för den som bara vill ta det lugnt på löprundan är Adistar ett bra alternativ.

Slutspurt

Ibland är det dags att ta farväl. Så var det tyvärr med SolarGlide-kollektionen. Supernova Rise har tagit över som efterträdare och lever helt upp till våra förväntningar. Denna löparsko har ett nytt uppdaterat Dreamstrike+-skum som bygger på TPE-materialet. Det innebär att du får mer dämpning och energiåtergivning för varje steg du tar. Dessutom är detta en mycket stabil sko för dina dagliga träningspass. Skon lämpar sig mindre bra för tempoträning och tävlingslopp. Här är det bättre att välja adidas Boston eller adidas Adizero Adios Pro 3.

Supernova Rise kan jämföras med Saucony Ride och Asics Gel Cumulus. Också dessa är neutrala löparskor med bekväm dämpning och stabilitet.

Är du lika förväntansfull som vi? Ta då en titt på adidas Supernova Rise i vår webbshop. Har du fortfarande frågor? Då är du alltid välkommen att kontakta våra produktexperter via vår kundtjänst.