Skip to main content
Polar Vantage V3
Polar Vantage V3

Test

Polar Vantage V3 – Polars bästa sportklocka?

I vår datacentrerade värld är Polar Vantage V3 en sportklocka som kan få dig att prestera på nästa nivå. Den här förstklassiga multisportklockan använder sig av mättekniken Polar Elixer som nu ger dig ännu bättre inblick i din träning och återhämtning. Polar Vantage V3 står redo att vägleda dig under din träning och dina tävlingar med sina innovativa nya funktioner som offline-kartor, Dual Band A-GPS, kompass och mycket mer. Vi har testat klockan och delar med oss av våra erfarenheter.

Shoppa Polar Vantage V3

3skäl till varför Polar Vantage V3 är rätt löparklocka för dig

Opsomming 1

Du är en löpare som fokuserar på att uppnå dina mål

Polar Vantage V3 är utformad för den ambitiösa löparen som vill få ut det mesta av sin träning. Klockan har en mängd olika träningsalternativ, ger råd om återhämtning och har flera smartwatch-funktioner. Jämfört med föregångaren har batteritiden förlängts till 53 timmar så du bara behöver ladda klockan en gång i veckan. Tack vare den nya mättekniken Polar Elixer får du tillförlitlig pulsmätning direkt från handleden, syremättnad och till och med hudtemperatur. På Polars hemsida kan du ladda ner träningsprogram och genom Fitspark-funktionen får du färdiga träningspass som matchar din kondition och träningshistorik. Därmed kan du göra din träning ännu mer målinriktad.

Opsomming 2

Du håller på med flera sporter

Vantage V3 är en riktig multisportklocka med alla Polars avancerade funktioner. Sportklockan har en integrerad GPS-funktion där du kan se hastighet, distans och rutt för löpning, cykling, simning och många andra sporter. Simmare och triathleter får alla träningsdata från sina simträningspass genom funktionen Swimming Metrics. Löpare som även styrketränar kan dra nytta av Polar Vantage V3 med hjälp av guiden för träning/vila.

Opsomming 3

Du vill ha en sportklocka med navigeringsfunktioner och kartor i färg

För första gången har Polar släppt en klocka med en navigeringskarta som du kan nå offline. Du får en fullfärgskarta med alla detaljer under din löprunda så att du vet exakt vilken rutt du ska följa. Funktionen för ruttvägledning guidar dig längs en vald rutt eller längs rutter du tidigare har sprungit. Under träningspasset kan du välja att navigera tillbaka till startpunkten, slutpunkten eller den närmaste punkten på din rutt. Gillar du trailrunning? Då har vi goda nyheter, för med den integrerade ficklampan och kompassen kan du alltid vara extra säker ute i spåret.

"Polar Vantage V3 är perfekt för ambitiösa löpare som tränar mot ett mål. Med alla uppdateringar är detta Polars mest funktionella sportklocka hittills!"

Daan Glorie – Produktexpert

Om Polar Vantage V-serien

Polar Vantage V-seriens sportklockor är utformade för den prestationsinriktade idrottaren och även för den som håller på med flera sporter. Dessa högkvalitativa sportklockor från Polar erbjuder en hel mängd olika träningsfunktioner. Dessutom kommer Vantage V-serien med en överlägsen batteritid, rekommendationer för återhämtning och möjlighet att träna utifrån pulsmätning på handleden. Med alla dessa data kan du lättare få grepp om träning, framsteg och återhämtning.

Polar Vantage V3 i detalj

1,39″ AMOLED-skärm med tålig, böjd Gorilla Glass 3-lins
Polar Elixer mätteknik
Förbättrad registrering av OHR, EKG, SpO2 och hudtemperatur
Ficklampsfunktion
Dual Band A-GPS och GNSS-satellitsignal för exakt lokalisering

Polar Vantage V2 vs V3

Jämfört med sin föregångare har Polar Vantage V3 fått några rejäla uppdateringar. Skärmen är till exempel inte bara större utan dessutom kristallklar tack vare AMOLED-tekniken. På så sätt kan du enkelt se innehållet på skärmen även i mörker och starkt solsken. För första gången någonsin är det nu möjligt att navigera med kartor som du kan komma åt offline så att du kan prova nya rutter utan att gå vilse. Färgskärmen gör att du kan se alla detaljer i din omgivning så att du exakt vet vilken väg du ska välja. Slutligen är pulsmätningen nu ännu mer exakt tack vare mättekniken Polar Elixer.

3 nya funktioner i Polar Vantage V3

Opsomming 1

Navigeringskarta offline

Som något nytt för Polar är Vantage V3 nu försedd med offline-kartor och GPS med dubbla frekvenser. Med Dual Band A-GPS-funktionen blir positioneringen mer exakt mellan höga byggnader och i sämre väderförhållanden. Offlinekartorna är knivskarpa på AMOLED-skärmen och tack vare färgdisplayen kan du se minsta detalj på din rutt. Vid varje sväng får du veta vilken väg du ska ta.

Opsomming 2

Polar Elixers mätteknik

Polar Elixer mätteknik är nästa generation av Polars välkända och långtgående strategi för heltäckande mätning. Nu kan mätningar före, under och efter träningspasset kartläggas ännu mer exakt. Polar Vantage V3 mäter inte bara puls, syremättnad och hudtemperatur, utan skapar även ett elektrokardiogram (EKG). På så sätt ser du din hjärtfrekvens i en ”hjärtfilm”, och du kan avgöra om din puls är normal eller avvikande.

Opsomming 3

Ortostatiskt test från handleden

Ett ortostatiskt test är ett verktyg som hjälper dig att balansera träning och återhämtning. Testet utgår från pulsvariation och pulsmätning. Tidigare var du tvungen att bära ett pulsbälte för ett sådant här test, men med Polar Vantage V3 kan du enkelt mäta från handleden. Testet tar 4 minuter och du bör helst göra mätningen på morgonen innan du går upp. Lägg dig lugnt ner och välj det ortostatiska testet på klockan. Efter 2 minuter kan du resa dig upp och klockan fortsätter mäta. Resultatet av testet blir “återhämtad” eller “inte återhämtad”. På så sätt får du veta om du är redo för nästa träningspass.

Polar Vantage V3 i test

Alla sportklockor testas av våra egna experter. Här kan du snart läsa resultaten från Daan Glorie som fick möjlighet att testa klockan under Amsterdam maraton.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Tekniska specifikationer Polar Vantage V3

Batteriets livslängd
53 timmar i GPS-läge (140 timmar i energisparläge)
Laddningskabel
Polar Charge 2.0 USB-C (medföljer)
Armband
22 mm, storlek S-L silikonarmband
Skärmkvalitet och storlek
AMOLED-touchskärm, 1,39 tum med skyddande Corning Gorilla Glass
Sporter
Löpning, multisport, cykling, simning
Viktiga funktioner
Polar Elixer mätteknik med OHR, EKG, SpO2 och hudtemperatur, dualband A-GPS satellitsignal, karta offline, ficklampa, kompass, återhämtnings- och motionstest från handleden, sömn- och återhämtningsfunktioner

Komfort, utseende och batteri

“Wow, vilken snygg klocka!” Det var det första som slog mig när jag tog upp Polar Vantage V3 ur förpackningen. Klockan har en klar och tydlig AMOLED-skärm, snygga rundade kanter och ett bekvämt silikonarmband. Skärmen på Polar Vantage V3 är något större än den på Polar Ignite 3, men jag gillar de nya navigeringsfunktionerna på den. Det finns rejält med hål på silikonarmbandet så du kan spänna klockan hur hårt du vill. Jag rekommenderar att du inte har klockan alltför löst sittande eftersom det då kan hända att pulsmätningen på handleden kanske inte fungerar som den ska. Jag tränar 6 dagar i veckan och batteriet höll hela veckan. Väldigt trevligt att man bara behöver ladda klockan en gång i veckan.”

Polar Vantage v3
Polar Vantage v3

Navigationsfuntioner

“Jag måste nämna lite om navigeringsfunktionerna. Det här är den första Polar-klockan som har kartor helt i färg för navigering. Jag tog en runda i Amsterdamse Bos och blev genast imponerad av den här nya funktionen. Man kan i förväg importera 100 rutter från Strava, Komoot och andra väg-appar. MacBook-användare måste först ladda ner “Android File Transfer” för att importera rutter. I ditt Polar-konto kan du sedan markera dina favoritrutter och dra dem till klockan. När jag sprang kunde jag tydligt se vilken väg jag skulle ta tack vare de klara färgerna, den stora skärmen, utmärkt belysning och den röda linjen som man skulle följa. AMOLED-skärmen är lätt att avläsa både i starkt solsken och under dygnets mörkare timmar. Längst ned på skärmen kan du se hur lång tid du har kvar på rutten. Den räknar inte ut någon ny rutt om du springer åt fel håll så se till att följa den rutt du har importerat. Det finns även en “tillbaka till starten”-funktion hos Polar Vantage V3 om du inte vet hur du ska ta dig tillbaka.”

Övriga funktioner

En annan ny funktion är att den mäter hudtemperaturen nattetid och även EKG-mätningar. Hudtemperaturen mäts varje natt och du kommer se att temperaturen avviker från det dagliga genomsnittet under den tid du sover. För att Polar ska veta vilket ditt genomsnittliga värde är behöver du först ha på dig klockan 7 nätter i rad. Det här är en praktisk funktion – om hudtemperaturen avviker mycket från det normala finns risken att du håller på att bli sjuk och då kan det vara klokt att lägga in en vilodag i planeringen. Den nya EKG-mätningen tar 30 sekunder, och du placerar helt enkelt ditt finger på den röda knappen längst upp till vänster. Därefter får då en mätrapport med genomsnittlig hjärtfrekvens, hjärtfrekvensvariabilitet och hjärtfrekvensintervall. Med hjälp av de här uppgifterna kan du få en bild av din återhämtningsförmåga. Givetvis har Polar Vantage V3 även funktioner som fanns i den tidigare modellen, exempelvis dagliga träningsförslag, länkning till appar som till exempel Strava, sömndata, stegräknare och möjlighet att programmera träningspass och scheman i klockan.

Polar Vantage v3
Polar Vantage v3

GPS och precision

“Jag testade klockan i fjorton dagar under uthållighetspass och intervallträning på både landsväg och bana. På min andra handled hade jag Garmin Fenix 6. GPS-funktionen hos Polar Vantage V3 är imponerande exakt och skiljer sig inte från Garmin. Vantage V3 har nu också Dual-Band GPS och det gör mätningen ännu mer tillförlitlig när du springer i skogen eller mellan höga byggnader. Under löpträningen tyckte jag om att använda “tap-funktionen” där intervallen mäts när du stöter handen mot skärmen.”

Slutspurt

Polar Vantage V3 kan nu på allvar konkurrera med andra märken som också erbjuder riktigt avancerade träningsdata och navigeringskartor offline. Vi rekommenderar den här klockan inte bara för hängivna löpare, utan även för idrottare som helt enkelt bara vill komma i form. Detta för att du tack vare alla mätvärden och data inte bara får insikter om din träning utan också om din livsstil. Håll koll på din sömn, vilopuls och pulsvariation för att se om du återhämtar dig optimalt efter din träning och vilken stressnivå du befinner dig på. Klockan inspirerar dig också att genomföra specifika träningspass med Fitspark-funktionen, och Polars träningsprogram ger dig alltid en målinriktad plan för att du ska nå dina träningsmål.

Är du lika nyfiken som vi är?
Polar Vantage V3 kommer finnas tillgänglig från 11/10 i vår pre-sale. Klockan levereras därefter den 25/10. Har du fortfarande frågor kring den här sportklockan? Kontakta då en av våra produktexperter via vår kundtjänst.