Skip to main content

Test

On Cloudeclipse: Nu äntligen på moln

On Cloudeclipse är den mest bekväma löparskon som On någonsin gjort. On har ofta hävdat att en löparsko med deras karaktäristiska CloudTec®-teknik ger en känsla som att springa på moln, men tyvärr har man ofta blivit besviken. Med Cloudeclipse försöker On ändra på det. För att se hur väl de lyckats har vi testat On Cloudeclipse för dig.

Köp modeller för damerKöp modeller för herrar
On Cloudeclipse

3skäl till att On Cloudeclipse är rätt för dig.

Opsomming 1

Du tränar inför ett halv- eller helmaraton

Cloudeclipse är en perfekt sko för långdistanslöpning, till exempel om du ska träna inför ett halv- eller helmaraton. Med den tjocka och bekväma sulan erbjuder Cloudeclipse massor med dämpning och dina ben håller sig pigga längre under dina långa uthållighetspass.

Opsomming 2

Du vill ha en sko med rejäl dämpning

Vissa löpare gillar skor som ger mycket markkänsla, medan andra älskar känslan av att springa som på fjädrande dynor. Om du tillhör de senare kan du hitta en ny favoritsko i On Cloudeclipse. Det dubbla lagret av CloudTec Phase® gör detta till On:s mjukaste sko någonsin.

Opsomming 3

Du letar efter en sko som är snäll mot miljön

Löparskor tillverkas sällan på särskilt miljövänliga sätt och har därför ett ganska stort koldioxidavtryck. On använder till stor del återvunnet material för Cloudeclipse och använder sig också av en miljövänlig färgningsmetod för ovandelen.

On Cloudeclipse
On Cloudeclipse
"Ett drop på 6 millimeter i kombination med rocker och lågt liggande speedboard ger en rejäl skjuts framåt så att du snabbt rullar från häl till tå."

Menno Munster – Produktexpert

Visste du att…

On:s Cloud-teknik kom till när den före detta idrottaren Olivier Bernhard ville ta fram en löparsko som gav en helt ny löparkänsla. Han experimenterade med korta bitar av trädgårdsslang som han limmade fast under prototypen till den första On-skon. Även om formen på skons “Cloud” har ändrats med tiden är tekniken än idag den samma för alla On löparskor.

On Cloudeclipse i detalj

On Cloudeclipse
Grip Rubber

Med förbättrat mönster som ger säkrare grepp

CloudTec Phase®

Dubbla lager “clouds”

Helion-mellansula

Lätt och responsiv superfoam

Mesh-ovandel

Framställt av 100% återvunnen polyester

Stickad plös

För en perfekt passform kring mellanfoten

Speedboard®

För bättre styrsel och högre tempo

3egenskaper hos On Cloudeclipse

Opsomming 1

Dubbelt lager CloudTec Phase®

Tack vare användningen av innovativ programvara har On kunnat skapa virtuella prototyper av sulorna. Därmed kunde man göra tester för att komma fram till den mest optimala formen och placeringen av skons ”clouds”. Sulan är utformad så att dämpningen optimeras i varje del av löpningen så att du ska få en jämn och smidig känsla när du springer.

Opsomming 2

Mellansula av Helion(™)

I sin jakt på det bästa materialet för mellansulan i sina löparskor hittade On till en början inte riktigt vad de var ute efter: Överlägsen prestanda och en mjuk löparkänsla. Därför utvecklade On sitt eget Helion(™) Superfoam. Genom att kombinera två material fick de fram ett skum med egenskaper som de inte hade lyckats med förut. Av alla On-löparskor har Cloudeclipse det tjockaste lagret Helion(™)-skum.

Opsomming 3

Återvunnet material i ovandelen

Tack vare den nya färgningstekniken “Dope dye” går det åt 95 % mindre vatten för att färga ovandelen. Den stickade plösen har också fått extra vingar, så att skon har ännu bättre passform runt mellanfoten.

On Cloudeclipse i testet

Våra skor är testade av våra egna experter. Läs Menno Munsters omdöme här.

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktexpert

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktexpert

Tekniska specifikationer On Cloudeclipse

Drop
6 mm (31 mm framfot och 37 mm häl)
Vikt
240 gr. dam / 300 gr. herr
Typ av löpare
Neutral löpare
Typ av sko
Allroundlöparskor

Förväntningar

Med Cloudsurfer och Cloudmonster har On under det senaste året redan visat att de är inriktade på löparskor med lite mer dämpning. Med Cloudsurfer, som känns väldigt mjuk men också lite instabil, och Cloudmonster – som är lite styvare och har en rejäl rocker men också känns fastare – fanns det redan en del att välja på i On:s sortiment. Cloudeclipse är en kombination av det bästa från dessa två skor med komforten hos Cloudsurfer och stabiliteten hos Cloudmonster.

Passform

Ovandelen på Cloudeclipse är lagom mjuk. Den stickade plösen är fäst på sidorna och sitter väl på plats. Hälkappan är stadig och har en tunn vaddering. Passformen i framfoten är ganska rymlig och påminner väldigt mycket om Cloudsurfer-modellen. Jag måste dra åt skosnörena ordentligt för att få skon att sitta bra. När det kommer till längd är Cloudeclipse av den längre sorten, så om du befinner dig mellan två skostorlekar är det bäst att välja den mindre av dem.

On Cloudeclipse

Steg

Något jag verkligen gillar med Cloudeclipse är att skon trots den tjocka och mjuka sulan har en snabb stegrullning. Ett drop på 5 millimeter i kombination med rocker och lågt liggande speedboard ger en rejäl skjuts framåt så att du snabbt rullar från häl till tå. På On Cloudmonster kan man känna ”molnen” i skon under stegrullningen, men det gör man inte på Cloudeclipse och övergången från häl till tå blir väldigt jämn. Kombinationen av den tjocka sulan och den rymliga ovandelen kan dock göra det lite besvärligt i svängarna.

On Cloudeclipse

Komfort

När jag springer inser jag direkt att Cloudeclipse är en riktig maxdämpningssko. För det första märker man av tjockleken på sulan, vilket gör att man får väldigt lite markkänsla. För det andra upplever man också materialets mjukhet som gör att foten sjunker ner lite i skon. Eftersom vikten är relativt låg för en sko med så mycket dämpning är Cloudeclipse också väldigt skön när man springer längre sträckor.

On Cloudeclipse

On:s kollektion av allround-löparskor

Förutom Cloudeclipse finns det mycket att välja mellan i On:s kollektion av löparskor. Till exempel hittar vi On Cloudrunner, som ger något mer stöd och även passar löpare med överpronation. On Cloudsurfer är en lättare sko utan Speedboard, något som gör den väldigt flexibel. Letar du efter en löparsko med mycket dämpning men också med en stadig rocker? Då är Cloudmonster ett perfekt alternativ.

Slutspurt

Med Cloudeclipse har On tagit ett stort kliv mot löparskor med maximal dämpning. Känslan av skon under foten är väldigt mjuk och löpningen blir jämn. Tack vare den låga vikten passar skon dessutom för både korta och långa uthållighetspass, och utformningen på skon är väldigt snygg så det är en ren glädje att ha på sig sina Cloudeclipse under träningen.
On Cloudeclipse kan jämföras med ASICS Gel Nimbus 25 och New Balance Fresh Foam X 1080v13. Också dessa är neutrala skor med mycket dämpning som passar för både korta och långa uthållighetspass.
Är du lika nyfiken som vi är? Ta då en titt på
On Cloudeclipsein i vår webbshop. Har du frågor eller funderingar om något? Då är det bara att höra av dig till en av våra produktexperter i kundentjänst.