Skip to main content
New Balance Fresh Foam X Vongo V6
New Balance Fresh Foam X Vongo V6

Test

New Balance Fresh Foam X Vongo V6 – Den mest innovativa skon för överpronation?

Säg hejdå till tunga skor pronationskor och säg hej till den senaste New Balance Fresh Foam X Vongo V6. Denna innovativa allroundsko har nu blivit ännu bekvämare tack vare en tjockare Fresh Foam X-mellansula. EVA-plattan ger fötterna optimalt stöd så att övergången från häl till tå blir betydligt smidigare. Låter det för bra för att vara sant? Prova dem och upplev det själv.

Shoppa dammodellerShoppa herrmodeller
New Balance Fresh Foam X Vongo V6

3skäl till att New Balance Fresh Foam X Vongo V6 är rätt för dig

Opsomming 1

Du är en löpare med överpronation

New Balance Vongo V6 är utformad för löpare med överpronation. Denna löparsko ger stöd för löpare med måttlig till svår överpronation. Istället för ett klassiskt korrigeringsblock använder sig Vongo av en EVA-platta som placerats i mellansulan.

Opsomming 2

Du vill ha en löparsko med maximal dämpning

För alla som älskar skor med rejäl dämpning har vi goda nyheter. Fresh Foam X-mellansulan i Vongo V6 har nämligen blivit 5 mm högre. Det innebär att du får extremt mycket dämpning när du springer långa distanser som halv- och helmaraton.

Opsomming 3

Du springer lite mer på mellan- och framfoten

En av de största förändringarna på den senaste Vongo är ett justerat drop. Det har sänkts från 8 mm till 6 mm. Drop talar om vilken skillnaden är i sulans höjd i hälen och framfoten. Ju lägre drop en sko har, desto mer lämpar den sig för mellan- och framfotslöpare. Även löpare med ett relativt snabbt löpsteg gynnas av den smidiga stegavrullning som Vongo V6 erbjuder.

New Balance Fresh Foam X Vongo V6
New Balance Fresh Foam X Vongo V6
New Balance Fresh Foam X Vongo V6
"New Balance Fresh Foam X Vongo V6 är en pronationssko fullpackad med tekniska innovationer som en EVA-platta och lägre drop. Få maximal dämpning men också optimalt stöd."

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du…

Att New Balance Vongo V6 är en av de mest testade löparskorna från New Balance? Danny Orr (General Manager New Balance Running) säger: “Detta är en av de mest grundligt testade löparskorna. Både vad gäller laboratorietester eller tester med stora grupper löpare som testat skon på vägen. Vi vill förstå vilka behov och önskemål som överpronerande löpare har idag. Vongo V6 är vår innovativa strategi för löparskor med antipronationsfunktion. Inga fler stabilitetsblock, utan istället vägledning av fötterna på ett naturligt sätt.

New Balance Vongo V6 i detalj

New Balance Fresh Foam X Vongo V6
Ovandel i syntet och sömlös Hypoknit

som ger en behaglig känsla runt fötterna

Fresh Foam X-mellansulan

erbjuder extremt mycket dämpning och en responsiv känsla under löpningen

EVA-platta i mellansulan

ger extra stöd för att motverka överpronation

Yttersula i gummi

för överlägset grepp och dragkraft när du springer

New Balance 860v13 vs Vongo v6

New Balance 860v13 är en traditionell pronationssko med Fresh Foam X och ett korrigeringsblock. Den här skon är en äkta allroundsko och passar bäst för löpare med lätt överpronation. New Balance Vongo V6 har aningen mer dämpning och styr inte foten med hjälp av ett block utan har istället en EVA-platta som löper längs foten. Utmärkande för Vongo V6 är komfort för långa distanser och för löpare som springer lite mer på mellan- och framfoten.

3funktioner hos New Balance Fresh Foam X Vongo 6

Opsomming 1

Överdel i hypoknit

Fresh Foam X Vongo V6 har en särskilt utvecklad ovandel i Hypoknit. Hypoknit är skons strömlinjeformade design och är konstruerad för att erbjuda stretch och stöd på strategiska områden. Ovandelen har dessutom en justerbar snörning för att se till att passformen blir perfekt. Eftersom den syntetiska ovandelen saknar sömmar finns det ingen risk för tryck från sömmar. Upplev den behagliga känslan runt fötterna så fort du sätter ner foten i Vongo. Ovandelen har reflexdetaljer som gör dig mer synlig i mörkret.

Opsomming 2

Fresh Foam X dämpningsmaterial

Mellansulan på Vongo V6 är fylld med Fresh Foam X-skum. Tack vare vaxkakemönstret i skummet får du en mjuk landning från hälen och mellanfoten. I framfoten är ”vaxkakorna” aningen mindre för ett responsivt nedtramp. Cirka 3% av skummet kommer från organiskt material, vilket gör att New Balance kan minska sitt koldioxidavtryck vid tillverkningen. Jämfört med föregångaren har mellansulan gjorts 5 mm tjockare så att du får mer dämpning och komfort under långa distanser.

Opsomming 3

EVA-platta i mellansulan för bättre stabilitet

New Balance Vongo V6 har den senaste innovationen när det gäller stabilitet, nämligen en EVA-platta med Hexagon-mönster som utgår från Fresh Foam-konstruktionen. Denna konstruktion korrigerar mer på fotens undersida än på insidan. På så sätt styrs du på ett naturligt sätt istället för att tvingas in i en viss riktigt av ett korrigeringsblock. New Balance använder samma stabilitetsteknik i sina basketskor. Där fungerar detta mycket bra eftersom alla sidledsrörelser i basket kräver rejält med stabilitet.

New Balance Vongo V6 i test

Alla våra skor testas av våra egna experter. Här kan du snart läsa vad Daan Glory kommit fram till.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Tekniska specifikationer New Balance Fresh Foam X Vongo V6

Drop
6 mm
Vikt
ca. 243 gr dam / 303 gr herr
Löpartyp
Överpronation
Skotyp
Allroundlöparskor
Typ av dämpning
Fresh Foam X (örnyad sammansättning)

New Balance Fresh Foam X-kollektionen

Känner du dig osäker på vilka New Balance löparskor du ska välja? Vi hjälper dig på vägen med vår skomatris. Med den här matrisen får du en bra överblick över vilken New Balance-löparsko som ger dig bäst stöd och dämpning. Alla New Balance-löparskor med 80 i namnet är neutrala modellen, medan 60 är modellerna för överpronation. Neutrala löpare kan välja antingen 880v13 eller 1080v13. 880v13 är den mest mångsidiga modellen, medan 1080v13 fungerar bättre för längre distanser på grund av den tjockare mellansulan i Fresh Foam X-dämpningsmaterial. Är du en löpare med överpronation? Då är New Balance 860v13 det bästa alternativet om du är ute efter en allroundsko. Vongo V6 är överpronationsversionen av 1080v13 och har en EVA-platta som ger din fötter optimalt stöd.

Slutspurt

New Balance är otroligt bra när det gäller att ta vara på de nya trender som finns på marknaden för pronationslöparskor. Vongo har alltid varit New Balances flaggskeppsmodell när det gäller innovation, och med den här 6:e versionen har de verkligen lyckats. Vongo V6 är inte bara bekvämare, utan vi upplever också den välbekanta och stabila känslan som man verkligen vill ha i en pronationssko. New Balance Fresh Foam X Vongo V6 passar bäst för långdistanslöpning. Vi skulle inte rekommendera skon för tävlingslopp. Då bör du istället välja SuperComp Trainer eller SuperComp Elite, som har en kolfiberplatta för en extra hastighetsboost.

Är du lika förväntansfull som vi är? Ta då en titt på New Balance Fresh Foam X Vongo V6 i vår webbshop. Har du fortfarande frågor? Då får du mer än gärna kontakta en av våra produktexperter via vår kundtjänst.