Skip to main content

Test

New Balance Fresh Foam X 1080v13; Tjockare, mjukare, jämnare.

New Balance Fresh Foam X 1080v13 har med sin bekväma passform, sin smidiga stegavveckling och sina mångsidiga egenskaper blivit den främsta modellen i New Balances Fresh Foam-kollektion. Oavsett om du tränar inför ditt femtioelfte maraton eller för dina första 5 km kan du med Fresh Foam 1080 springa precis som du vill.

Shoppa dammodellerShoppa herrmodeller

3skäl till varför New Balance Fresh Foam X 1080v13 är rätt för dig

Opsomming 1

Du är en neutral löpare som främst springer på landsväg.

Tack vare den nya tjocka sulan är 1080v13 perfekt för många kilometers löpning på landsväg. Det mjuka skummet gör skon mindre lämplig för löpare med överpronation och för löpare som behöver mycket stabilitet.

Opsomming 2

För dig är komforten det viktigaste i en löparsko.

1080:s nya ovandel känns riktigt mjuk på foten. Det stretchiga materialet gör att den passar utmärkt för både smal- och bredfotade löpare. Med den 38 mm tjocka sulan i hälen är du också väl skyddad mot stötar när du landar med foten.

Opsomming 3

Du vill ha en sko som du kan ha för en mängd olika löprundor.

Den nya Fresh Foam X är 1080 bekväm nog för återhämtningspass, men också tillräckligt lätt och responsiv för långa uthållighetspass i snabbare tempo.

"1080v13 känns överraskande responsiv under loppet. Det nya skummet erbjuder betydligt mer energiåtergivning."

Menno Munster – Produktexpert

Visste du att…

Även Femke Bol använder många New Balance-skor med Fresh Foam X. Hon tränar mycket i New Balance Fresh Foam Tempo v2, men när hon tävlar använder hon förstås de supersnabba Fuelcell SD-X-spikskorna.

New Balance Fresh Foam X 1080v13 i detalj

New Balance 1080v13
Ovandel i Engineered mesh
Fresh Foam X med Bio EVA
Ndurance-gummi

3innovationer i New Balance Fresh Foam X 1080v13

Opsomming 1

Ny Fresh Foam X-sammansättning

Jämfört med sin föregångare har 1080v13 ett bättre skummaterial. Den nya Fresh Foam X-sammansättningen kommer med mer energiåtergivning, mjukare dämpning och lägre vikt. Med den tjockare sulan kan du springa bekvämt under längre tid och med mer dämpning.

Opsomming 2

Ändrad form på mellansulan

Baserat på studier vid New Balance Sports Research Lab har formen på sulan i 1080v13 justerats. Detta har ökat styvheten i framfoten med hjälp av gummi och rockern har blivit kraftfullare. Sammantaget ger detta en jämnare övergång från häl till tå.

Opsomming 3

Förbättrad passform

Medan 1080v12 var väldigt rymlig är 1080v13 mer normal i storleken. Tack vare ovandelens Engineered mesh, som också är en aning töjbart, passar skon för många olika typer av fötter.

New Balance Fresh Foam X 1080v13 i test

Våra skor är testade av våra egna experter. Läs Menno Munsters omdöme här.

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktexpert

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktexpert

Tekniska specifikationer New Balance Fresh Foam X 1080v13

Drop
6 mm (38 mm häl und 32 mm framfot)
Vikt
206 gr dam / 262 gr herr
Typ av löpare
Neutrala löpare
Typ av sko
Allroundlöparskor

Förväntningar

De senaste versionerna av 1080 var för mig personligen lite av en besvikelse. Jag upplevde passformen alltför rymlig och skummet kändes aningen platt jämfört med liknande skor från andra märken, så det var på tiden med en större uppdatering

Passform

Om ni frågar mig har passformen i 1080v13 förbättrats avsevärt. Materialet känns väldigt mjukt mot foten och det finns massor av vaddering runt hälen och i plösen. Min fot är tätt omsluten och materialet i ovandelen är också lite töjbart. Hälkappan sitter skönt kring hälen och jag behöver inte snöra med någon ögla uppe vid sista hålet.

NewBalance1080v13 fit

Steg

1080v13 känns överraskande responsiv under löpningen. Det nya skummet erbjuder verkligen mycket mer energiåtergivning. Trots den tjocka sulan känns det ändå väldigt naturligt när jag springer. Skon passar bra för både häl- och framfotslandare. Även om sulan har en skön bredd i hälen är 1080 inte någon särskilt stabil löparsko.

Komfort

När det kommer till komforten är 1080v13 en av de bästa löparskor jag någonsin haft. Sulan är underbart mjuk utan att det känns som att man sjunker ner i den. Redan när man går känns skon fantastiskt bra, och både när man springer i långsam och lite snabbare takt känns skummet extremt bekvämt. Som jag redan nämt är också ovandelen riktigt bra. Det här är en sko som du behåller på efter löpturen bara för att den är så otroligt bekväm.

New Balance Fresh Foam-kollektionen

New Balance Fresh Foam X 1080v13 är en del av Fresh Foam X-serien. Fresh Foam X-kollektionen har uppkallats efter New Balances nya skummaterial. Sulorna är framtagna med hjälp av data från tusentals löpare. Fresh Foam X-mellansulan är laserskuren för att minska vikten. Sulan ger olika typer av dämpning och stöd i olika delar av skon. Med den unikt utvecklade och formgjutna sulan kommer alla skor i Fresh Foam-serien med en bekväm känsla och precis lagom mycket stöd.

Slutspurt

New Balance Fresh Foam X 1080v13 har tagit ett stort språng framåt. Skon är mycket bekväm, har rejält med dämpning för lugna långa löprundor och är ändå tillräckligt responsiv för tempolöpning.

1080v13 kan liknas vid Asics Gel Nimbus 25 och Saucony Triumph 21. Också dessa är neutrala skor med massor av dämpning som du kan ha för att springa många bekväma mil.

Är du lika nyfiken som vi på det här skorna? Ta då en titt på New Balance Fresh Foam 1080v13 i vår webshop. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta en av våra produktexperter via vår kundtjänst.