Skip to main content

Test

adidas Adizero Adios Pro Evo 1 – De lättaste tävlingsskorna från Adidas någonsin

Möt adidas Adizero Adios Pro Evo 1, adidas lättaste tävlingssko någonsin. Välj de snabbaste tävlingsskorna för ditt snabbaste lopp. Spring snabbare än någonsin och slå nya rekord. En innovativ ovandel, förbättrat dämpningsmaterial och en unikt utformad yttersula. Är du redo för revolutionen?

Adizero Adios Pro Evo 1 finns tillgänglig igen från den 25:e april.
Lämna din e-mailadress för att vara bland de första med att få veta när skorna finns tillgängliga.

Shoppa adidas Adizero Adios Pro Evo 1

3skäl till varför Adidas Adizero Adios Pro Evo 1 är rätt för dig

Opsomming 1

Du vill inom en snar framtid kunna slå ditt personbästa på maraton

adidas Pro Evo 1 är utformad för ditt snabbaste maraton någonsin. Detta är adidas lättaste tävlingssko någonsin. Vikten har oerhört stor betydelse om du vill springa snabbare. Hittills har vi sett tävlingsskor från konkurrerande märken med så låg vikt som 175 gram, men adidas Pro Evo väger faktiskt bara 138 gram!

Opsomming 2

Du är nyfiken på att prova den mest innovativa tävlingsskon

adidas-teamet har ägnat två år åt att utveckla Adizero Adios Pro Evo 1, vilket har resulterat i adidas lättaste tävlingssko med de bästa innovationerna. Mellansulan består av en förnyad sammansättning av dämpningsmaterialet LightstrikePRO. Ovandelen i Celermesh är tunnare än någonsin och yttersulan har en uppdaterad design. Den största förändringen ser vi i framfotens rockerform, som nu ger dig ännu mer fart.

Opsomming 3

Du kan redan nu springa ett maraton på 3 timmar och 30 minuter eller snabbare

Vi rekommenderar Adios Pro Evo 1 för löpare som kan springa maratondistansen på max 3 timmar och 30 minuter. Då kommer du få störst nytta av dämpningsmaterialet och framfotens rocker.

Detta är en gamechanger bland tävlingsskor. Vi har aldrig sett en kolfibersko som väger bara 138 gram.

Daan Glorie – Produktexpert

Löparskon som slog världsrekord

Adizero Adios Pro Evo 1 har bevisat sin hastighet. Etiopiska Tigisten Assefa satte ett nytt världsrekord med tiden 2:11:53 under Berlin Marathon 2023. En förbättring på mer än 2 minuter. Hennes kommentar efter loppet var: “Adizero Adios Pro Evo 1 gav mig den extra boosten idag för att slå världsrekordet. Jag är superglad.” Dessutom förbättrade Amanal Petros det tyska nationella maratonrekordet med tiden 2:04:58. Detta var en förbättring av hans eget nationella rekord med 1,5 minuter. Han sprang också med adidas lättaste carbonsko någonsin.

Om Adizero

adidas Adizero-kollektionen omfattar tempo- och tävlingsskor för den som vill slå nya personliga rekord. adidas Adizero Adios Pro Evo 1 är det senaste tillskottet i Adizero-serien. Adizero-löparskor kännetecknas av de bästa skummaterialen, en lättviktsdesign och innovativa nya tekniker som Carbon EnergyRods. Gör dig redo för en hastighetsrevolution och frigör din potential på alla tävlingsdistanser.

adidas Adizero Adios Pro Evo 1 i detalj

Ny lättviktsöverdel i mesh

för optimal ventilering och viktbesparing

Banbrytande LightstrikePRO-dämpningsmaterial

med maximal energiåtergivning

Carbon Energy Rods

förbättrar stabiliteten och ökar energiåtergivningen

Nykonstruerad yttersula

ger optimalt grepp i alla oavsett omständigheter

Hur har då Adizero Adios Pro Evo 1 utvecklats?

Vi har pratat med adidas Senior Product Manager, Charlotte Heidmann, om den senaste Adios Pro Evo 1. Utvecklingen av Adizero Adios Pro Evo 1 tog cirka 2 år. Under den tiden testades 7 olika prototyper av elitidrottare i forskningslabbet i Tyskland och även under träningspass i Kenya. Varje prototyp handlade om en specifik aspekt av skon. I de tidiga utvecklingsfaserna testades ett nytt skum, och senare lades fokus på ovandelen och den slitstarka sulan. För att skapa adidas Adizero Adios Pro Evo 1 har man använt de bästa materialen och innovationerna från Adizero-kollektionen. Idrottarna tyckte att den främsta förbättringen var justeringen av framfotens rocker. Olympiska maratonmästaren Peres Jepchirchir och tvåfaldiga majorvinnaren Benson Kipruto genomförde intensiva tester av skon. Dessa toppidrottare varierade Pro Evo 1 med andra tävlingsskor som Takumi Sen 9 och Adios Pro 3. På så vis kunde de tydligt känna skillnaden med Pro Evo 1 och lämna den bästa feedbacken. Världens främsta löpare bara längtar efter att få springa i den här skon. Första gången vi får se den här tävlingsskon i praktiken är vid Berlin Maraton 2023.

3egenskaper hos Adidas Adizero Adios Pro Evo 1

Opsomming 1

Lättvikts Celermech-ovandel

Den nydesignade lättviktsöverdelen i mesh sänker vikten och ger optimal ventilation för fötterna. Ovandelen är en vidareutveckling av Celermesh-materialet som tidigare använts i andra Adizero-tävlingsskor. Konstruktionen av hälkappan från Pro 3 finns även i Pro Evo 1 – en konstruktion som ger bra stöd kring fotlederna. Den här tävlingsskon saknar innersula, vilket drar ner på vikten och ger plats för mer skum under foten.

Opsomming 2

EnergyRods med kraftfull rocker-sula

adidas har forskat mycket kring den optimala placeringen av framfotens rocker-utformning. Det innebär att framfoten har höjts för ett mer kraftfullt avstamp som också förbättrar “löparkonomin”. Framfotens rocker är nu placerad vid 60% av skons längd, som enligt resultaten från forskningslabbet och de praktiska testerna i Kenya är den perfekta placeringen av sulans kurvning. Jämfört med andra tävlingsskor finns rockern betydligt närmare mellanfoten. Men har tillämpat samma EnergyRods-konstruktion i mellansulan som i andra Adizero tävlingsskor. EnergyRods följer anatomin i framfoten, erbjuder mängder med energiåtergivning och ger ökad flexibilitet. Resultatet är ett mycket kraftfullt och reaktivt avstamp.

Opsomming 3

Ny utformning av yttersulan

Yttersulan på Adios Pro Evo 1 är tillverkad av en ny flytande gummiblandning som ger optimalt grepp och samtidigt en avsevärt lägre vikt. Två gummiremsor har lagts till på hälen för förbättrad hållbarhet och grepp vid nedtrampet.

Adidas Adizero Adios Pro 3 vs Adizero Adios Pro Evo 1

adidas Adizero Adios 3 är tävlingsskon med kolfiber och superfoam som kan användas för både träning och tävlingslöpning. Använd skon till tempoträning, intervallträning och till den stora tävlingsdagen när du vill springa på din allra bästa tid. Adizero Adios Pro Evo 1 är utformad för att uteslutande användas under det ultimata loppet där du vill slå ditt nya personbästa. Därför bör du inte använda den här skon för intervall- eller tempoträning eftersom det innebär för mycket slitage på skon.

Adidas Adizero Pro Evo 1 i testet

Alla våra löparskor testas av vår egen expert. Här kan du snart läsa mer om vad Daan Glory kom fram till.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Tekniska specifikatione Adidas Adizero Adios Pro Evo 1

Drop
6 mm
Vikt
Ca. 138 gram
Typ av löpare
Neutral löpare
Typ av sko
Tävlingssko
Typ av dämpning
Lightstrike PRO (förnyad sammansättning)

adidas Adizero-kollektionen

adidas Adizero är en kollektion av löparskor med fokus på snabbhet. I nedanstående översikt tittar vi närmare på adidas tävlingsskor. Takumi Sen 9 är tävlingsskon för 5 och 10 kilometer med LightstrikePRO-mellansula och EnergyRods med kolfiber. adidas Adizero Adios Pro 3 är den mångsidiga tävlingsskon som du också kan använda för att springa snabba träningspass. Vill du ha en tävlingssko med maximal dämpning och mer kolfiber? Då är Adizero Prime X 2 den perfekta tävlingsskon för dig, eftersom den här modellen är försedd med kolfiberplatta, EnergyRods och en 50 mm tjock mellansula. Den senaste Adios Pro Evo 1 är tävlingsskon som du bara ska använda under ditt ultimata lopp för att slå ditt personbästa.

Slutspurt

adidas Adizero Adios Pro Evo 1 är en verklig gamechanger. Aldrig tidigare har vi sett en så lätt tävlingssko med både superfoam och kolfiber. Vi är övertygade om att den här skon kommer hjälpa till att slå personliga, nationella och världsrekord. Använd den här modellen för tävlingsloppet som du har tränat för i månader. Upplev fördelarna med de senaste innovationerna och få maximal energiåtervinning med minimal vikt på fötterna. Vi rekommenderar inte den här skon för intervallträning eller snabba uthållighetslopp.

Är du lika nyfiken som vi är på den här skon och den finns inte längre på lager? adidas Adizero Pro Evo 1 kommer att finnas tillgänglig igen den 25:e april.