Skip to main content
Salomon Thundercross Trail running shoes
Salomon Thundercross Trailrunning shoes

Test

Salomon Thundercross: Maximalt grepp i en bekväm omslutning.

Salomon Thundercross är en ny modell i Salomon-kollektionen. Thundercross är en modern trailsko gjord för den tuffaste terränglöpningen. Med ett lågt dropp på 4 millimeter och en spänstig och bekväm mellansula är Salomon helt up to date och du kan se Thundercross som lillebror till klassiska Speedcross.

Köp modeller för damerKöp modeller för herrar
Salomon Thundercross Trail shoe

3skäl till att Salomon Thundercross passar just dig

Opsomming 1

Du planerar att springa trail i tuff terräng

Thundercross har en mycket aggressiv dubbprofil. De 5 millimeter höga dubbarna kommer till sin rätt på leriga och steniga ytor. Dubbarna är också ganska långt ifrån varandra så att lera inte kan fastna mellan dem så lätt och de är riktade på ett sådant sätt att du har tillräckligt med grepp i upp- och nerförsbackar.

Opsomming 2

Du letar efter trailskor för olika avstånd

Mellansulan på Thundercross är gjord av ett ganska lätt och mjukt material. Detta ger mycket komfort. Framfoten är väldigt bekväm med en tjocklek på 27 millimeter och tack vare droppet på 4 millimeter och rocker har Thundercross en mycket smidig övergång. Eftersom skon är lätt i vikt är den också utmärkt för att springa längre trailsträckor.

Opsomming 3

Du letar efter en trailsko som du också kan vandra med

Om du föredrar att vandra i terräng och på olika stigar är Thundercross också ett alternativ. Den mjuka övergången och den låga vikten gör att dina fötter inte tröttnar lika snabbt som med en tung fjällsko.

Salomon Thundercross Trailrunning
Salomon Thundercross Trailrunning
Salomon Thundercross Trailrunning
Jag planerar att gå på semeter till Vogezen och jag kommer definitivt att ta med mig den här skon för trailrunning och vandring.

Daan Glorie – Produktexpert

Thundercross vs Speedcross 6

Thundercross och Speedcross 6 är båda trailskor för terränglöpning från Salomon för tuffare terräng. Speedcrossen är stadigare byggd och med sin rockplate i framfoten ännu bättre lämpad för stenig terräng. Thundercross har mer dämpning och mjukare övergång, vilket gör den mer lämplig för mindre tekniska stigar och vandring.

Salomon Thundercross i detalj

Salomon Thundercross
Quicklaces

Inget krångel med snören

Energy Foam

Mjukt och responsivt skum

Anti-debris-Mesh

Håller stenarna borta

Contragrip med Chevron-häl

Grepp överallt

3egenskaper i Salomon Thundercross

Opsomming 1

Stadiga överdelar

Thundercross:s överdelar är verkligen gjorda för traillöpning. Tack vare Quicklaces har du inga problem med att snören lossnar samtidigt som du får skorna att sitta bra runt foten. Anti-debris mesh säkrar att inga stenar eller andra föremål kommer in i din sko när du springer. Sensifit-konstruktionen ser till att mellanfoten omsluts otroligt bra. För de som inte vill bli blöta om fötterna finns Thundercross även i en Gore-Tex variant.

Opsomming 2

Bekväm mellansula

Den nya energyFOAM ger mycket dämpning och är lätt. Tack vare det låga droppet och skons flexibla framsida har Thundercross en väldigt smidig övergång. Thundercross är också Salomons trailsko med mest dämpning i framfoten. Som ett resultat av detta är Thundercross också mycket bekväm på mindre tekniska stigar.

Opsomming 3

Utmärkt grepp

Yttersulan i gummi på Thundercross är utrustad med aggressiva 5 millimeters dubbar. Tack vare Contragrip-teknologin är dubbarna formade på ett sådant sätt att de ger optimalt grepp i hälen vid löpning nedför och i framfoten vid löpning uppför. Chevron-dubbarna är ganska långt ifrån varandra så att lera inte fastnar så lätt mellan dem.

Salomon Thundercross i testet

Våra skor är testade av våra egna experter. Läs Menno Munsters omdöme här.

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktexpert

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktexpert

Tekniska specifikationer Salomon Thundercross

Drop
4 mm (31 mm häl och 27 mm framfot)
Vikt
290 gram
Typ av löpare
Neutral löpare
Typ av sko
Trailsko
Dubblängd
5 mm

Passform

“Det första som slog mig då jag tog skon ut ur kartongen var dess utseende. Trailskon ser bra ut tack vare de ljusa färgerna och jag kan tänka mig att ha på den även casual. Hälkappan är bra stadig och skon är även stadig i mellanfotsdelen när jag drar åt quicklaces bra. Mesh-lagret ovanpå foten skrynklas lite, men det störde mig inte då jag sprang. Skon är ganska rymlig i framfoten, vilket jag inte är van vid med Salomon.”

Salomon Thundercross Fit

Steg

„Dämpningen på Thundercross är ganska bekväm, speciellt jämfört med andra trailskor med samma profil. Jag gillar att skon är ganska flexibel i framfoten. Den känns dock inte så lätt på foten, vilket jag inte riktigt märkte av då jag sprang, förutom när jag försökte öka tempot. Thundercross känns också väldigt bekvämt när man går. Jag planerar att gå på semeter till Vogezen och jag kommer definitivt att ta med mig den här skon för trailrunning och vandring. På grund av den bredare och flexibla framfoten märker jag att jag ibland, i mycket teknisk terräng, saknar lite mer stöd.”

Salomon Thundercross Stride

Grepp

“Det som direkt gav positivt intryck med Thundercross är att den också är ganska bekväm på asfalt vilket gör skon lämplig för väg-till-trail användning. I skogen där jag sprang hade jag faktiskt tillräckligt med grepp överallt, även i upp- och nedförsbackarna samt leriga skogsstigar. Det fanns inga steniga stycken på min löptur så det kan jag tyvärr inte säga något om.”

Salomon Thundercross Grip

Salomon trailfamiljen

Salomon har ett oerhört omfattande sortiment av trailskor. Nedan är fyra modeller med vilka du kan springa med åt alla håll och kanter. Sense Ride 5 är en väldigt mångsidig trailsko med vilken du också kan springa bekvämt på vägar. För maximalt grepp i leriga förhållanden kan du välja Supercross 4 med sina 6,5 ​​mm höga dubbar. Speedcross 6 kommer till sin rätta i grov och stenig terräng.

Slutspurt

Salomon Thundercross är en väldigt mångsidig trailsko som kan användas för både traillöpning och vandring. Dess låga dropp och det bekväma skummet gör Thundercross unikt inom Salomon-kollektionen. Skon kommer till sin rätt på olika stigar, men den något lösare framfoten gör att det är bättre att välja SPEEDCROSS 6 för de mer tekniska stigarna. På de mindre tekniska eller leriga stigarna visar Thundercross verkligen sin kraft. Kort sagt en modern allrounder som du kan springa med åt alla håll och kanter.

Thundercross kan jämföras med Nike React Wildhorse 8 och ASICS GEL Trabuco 11 som också är bekväma trailskor med mycket grepp.

Blev du lika intresserad som vi? Se då Salomon Thundercross på vår webbshop. Har du några frågor? Kontakta gärna någon av våra produktexperter via vår kundtjänst.