Skip to main content
Salomon DRX Bliss running shoe
Salomon DRX Bliss running shoe

Test

Salomon DRX Bliss – Aero Glides stabila bror

Salomon DRX Bliss är en förbluffande ny löparsko från Salomon. Denna modell utmärker sig genom att erbjuda maximal dämpning för löpare med överpronation. Vart du än ska eller hur långt du än planerar att springa, kommer DRX Bliss att ta dig överallt. Välj inte Salomon bara när du tänker på traillöpning, överväg denna stabila träningspartner även för landsvägslöpning.

Köp dammodellerKöp herrmodeller
Salomon DRX Bliss running shoes

3skäl till att Salomon DRX Bliss passar just dig

Opsomming 1

Du är en löpare med överpronation

Salomon DRX Bliss är designad för löpare med överpronation. Tack vare Active Chassis styrs din fot och ger stöd åt din fotled, knä och höft. Oroa dig inte för trötthet under löpningen, eftersom DRX Bliss hjälper dig att fortsätta när det blir tufft.

Opsomming 2

Du kommer att springa långa sträckor som förberedelse inför tävlingar som halvmaraton och Maraton

Den tjocka Energy Foam-mellansulan är superbekväm. Energy Foam är tillverkat av EVA och Olefin. Detta ger en mjuk landning under löpningen, men också en behaglig energiåtergivning. DRX Bliss hamnar i kategorin “maximalt dämpande löparskor”, som är gjorda speciellt för långa sträckor som halvmaraton och Maraton. För distanslöpning är komforten så klart extra viktig och det är precis vad DRX Bliss har att erbjuda.

Opsomming 3

Du är ett Salomon fans och letar efter en bekväm vägspecifik löparsko

Springer du kanske redan med Salomon Speedcross eller Sense Ride? Och letar du efter en bekväm vägspecifik sko? Då kan du lugnt välja DRX Bliss, eftersom denna löparsko är väldigt bekväm och samtidigt mycket stabil. Trail-teknologierna återspeglar sig också i deras allround skokollektion. Vi ser till exempel Sensifit-teknologin i ovandelen och Energy Foam i mellansulan. Du behöver därför inte vänja dig vid denna sko, eftersom du redan är bekant med dessa innovationer.

Salomon DRX Bliss allround running shoe
Salomon DRX Bliss allround running shoes
Salomon DRX Bliss allround running shoes
Detta är en förvånansvärt härlig löparsko, eftersom jag upplever extremt mycket komfort. DRX har också en fin stegavveckling tack vare sulans rocker.

Daan Glorie – Produktexpert

Salomon har ordet

Gatien Airiau (Produktexpert på Salomon) om den senaste DRX Bliss: “Denna sko är allt som löpare vill ha nuförtiden, nämligen: maximal dämpning, men också stöd. Du får samma Energy Foam som Aero-kollektionen, men tack vare Active Chassis styrs foten. Det kraftfulla skummet på skons sidor (visas i en ljus färg) ger stabilitet utan att lägga till extra vikt.”

Salomon DRX Bliss i detalj

Salomon DRX Bliss
Specialdesignat Engineered Mesh

med en bekväm hälkappa för att hålla dina fötter på plats.

Energy Foam

ger lätt och lyhörd dämpning som håller.

Active Chassis

fastare skum i mellansulan för en guidad stegavveckling.

Ska man välja DRX Bliss eller Aero Glide?

DRX Bliss och Aero Glide är båda allaround löparskor med maximal dämpning. Detta återspeglas i den väldigt tjocka mellansulan som ger oändlig komfort. DRX Bliss är något stabilare tack vare Active Chassis och är perfekt för långa löpturer där trötthet alltid spelar in. Det känns tryggt att lita på en stabil löparsko.

3kännetecken i Salomon DRX Bliss

Opsomming 1

Engineered Mesh med Sensifit-teknologi

Engineered Mesh andas väl och håller dina fötter torra och bekväma under alla förhållanden. Tack vare Sensifit-teknologin förfinas passformen runt mellanfoten vilket gör att du inte kommer att glida runt i löparskon. Hälkappan är förstärkt nertill, men är något flexiblare upptill så att du inte får någon irritation runt akillessena. Plösen är tunn och ligger som en mjuk filt runtom dina fötter.

Opsomming 2

Energy Foam

Salomon DRX Bliss är utrustad med Energy Foam. Vi känner till detta material från Salomons trailskor. Energy Foam är ett lätt, responsivt skum tillverkat genom att kombinera EVA och Olefin (en syntetisk fiber). Detta säkrar en mjuk och spänstig löpupplevelse. Salomon DRX Bliss har ett tjockt lager av Energy Foam, vilket är behagligt för lugna träningspass och långdistanslöpning.

Opsomming 3

Active Chassis

Hur är det med stabiliteten hos DRX Bliss? Jo, Salomon har valt ett Active Chassis med två typer av skum i mellansulan, nämligen Energy Foam och ett något fastare EVA-material. Som ett resultat av detta styrs dina fötter, utan extrem korrigering eller korrigeringsblock. Detta skapar en naturlig stegavveckling.

Tips för Salomon löparskorotation

Skorotation innebär att man växlar mellan minst två olika par löparskor för att förebygga skador. Dessutom har varje löparsko ett specifikt syfte, nämligen att springa distanslöpning eller tempo. Vi rekommenderar DRX Bliss för dina lugna träningspass och långdistanslöpning. Salomon Aero Blaze är en perfekt allrounder med vilken du kan köra både lugna och snabba träningslopp. Letar du efter en löparsko för intervallträning och snabba uthållighetslopp? Då bör du definitivt överväga Salomon Aero Volt, eftersom denna modell är lätt och lyhörd. Eller planerar du att sätta ett nytt personbästa på halvmaran eller maran snart? Välj då S/Lab Phantasm. Denna tävlingssko har ett energigivande Energy Foam för maximal energiåtergivning.

Salomon DRX Bliss i testet

Våra skor är testade av våra egna experter. Läs här testresultaten av vår produktexpert Daan Glorie.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Teniska specifikationer Salomon DRX Bliss

Drop
8 mm (34 mm häl och26 mm framfot)
Vikt
266 gram herr / 222 gram dam
Typ av löpare
Löpare med överpronation
Typ av sko
Allroundlöparskor
Typ av dämpning
Energy Foam

Passform

“Salomon är känt för sin Sensifit-teknologi som är de extra förstärkningarna runt mellanfoten som håller din fot på plats. Detta kände jag också av då jag sprang med DRX Bliss, eftersom lockdown är omedelbart perfekt, utan att klämma. Plösen är fin och tunn medan hälkappan är förstärkt med vaddering. Detta gav mig mycket komfort så fort jag tog på mig skon. Mesh i framfoten ger väldigt bra ventilation, även när det var varmt då jag sprang i morse. I hälen kände jag att Active Chassis ger stöd, men inte på ett irriterande sätt.”

Salomon DRX Bliss fit

Löpkänsla

“Överpronationsskor kan ibland kännas ganska klumpiga och tunga, men det är inte fallet med DRX Bliss. Med sina 266 gram för män är detta till och med en av de lättaste allround löparskorna. Detta är en förvånansvärt trevlig löparsko, eftersom jag känner mig extremt bekväm. DRX har också en fin stegavveckling tack vare sulans rocker. Hälen och framfoten är något upphöjda så att du styrs framåt. Enerzy Foam känns balanserat och ger inte en tydlig studskänsla. Denna löparsko är lämplig för fram-, mitt- och hällandare eftersom den har ett drop på 8 mm samt en rundad sula.”

Salomon DRX Bliss stride

Stabilitet

“Active Chassis är ett smart koncept från Salomon för att styra foten utan att lägga till ett tungt korrigeringsblock. Under min långa löprunda kunde jag springa smidigt och kände inte av varken irritationer eller tryckpunkter. Korrigeringssystemet är lite jämförbar med Brooks Adrenaline, där ett GuideRails-system har valts. Tack vare sin stabila karaktär är DRX Bliss också den perfekta löparskon för nybörjare. Dessa är ofta lättare, så de behöver något mer stöd. Kanske kommer DRX Bliss att göra att du fastnar helt och hållet för löpning!”

Salomon-Schuhrotation

Salomon allround löparskokollektion

Salomon är naturligtvis ett utmärkt trailmärke, men sedan 2 år tillbaka har de utökat sin allround löparskokollektion för löpning på väg. En av de mest populära modellerna är Aero Glide, eftersom denna löparsko har maximal komfort. Med lanseringen av DRX Bliss har Glide nu en stabilitetsbror som ger samma komfort, men med mer vägledning under stegavvecklingen. Aero Blaze är den mest mångsidiga skon i kollektionen och är gjord för både snabba intervaller och skonsamma uthållighetslopp. Salomons riktiga tempo trainer är Aero Volt. Denna löparsko är lätt, dynamisk och ger mycket markkontakt.

Slutspurt

Salomon fortsätter att bygga upp snabbhet med sin allround löparskokollektion. Det senaste bidraget, DRX Bliss, är ett riktigt tillskott eftersom Salomon aldrig tidigare hade en “överpronationssko” för landsvägslöpning. Salomon svarar därmed på löparnas behov och visar att de kan göra en modern och stabil sko. Deras trail-expertis förs nu över till vägmodellerna. Det är goda nyheter för Salomon-fans, men också för nybörjarlöpare som håller på att bygga upp sin kondition. DRX Bliss är symbolen för komfort och stabilitet hos en löparsko.
DRX Bliss kan jämföras med Saucony Tempus och Asics Kayano 30, som också är löparskor för löpare med överpronation samt har maximal dämpning för daglig träning. DRX Bliss är mindre lämplig för tempoträning och intervaller.

Blev du lika intresserad som vi? Se då DRX Bliss på vår webbshop. Har du några frågor? Kontakta gärna någon av våra produktexperter via vår kundtjänst.