Skip to main content
Saucony Endorphin Rift trailrunning
Saucony Endorphin Rift trail shoes

Test

Saucony Endorphin Rift; Komfort och fart i varje terräng!

Kliv in i Saucony Endorphin Rift och upplev blandningen av komfort och energiåtergivning. PWRRUN PB superfoam ger dig den lätta och snabba känslan av en tävlingssko, men med tillräckligt med dämpning för att hålla ett högt tempo länge. Tack vare det goda greppet kan du erövra vilken terräng som helst. Är du redo för ditt nästa trailäventyr?

Shoppa modeller för damerShoppa modeller för herrar
Saucony Endorphin Rift trailrunning shoes zijbalk

3skäl till att Saucony Endorphin Rift passar just dig!

Opsomming 1

Du vill springa traillöpning i högt tempo

Tack vare användningen av PWRRUN PB-materialet är Endorphin Rift lätt och skon är väldigt energiåtergivande. Detta gör skon härligt spänstig och lätt att öka tempot med.

Opsomming 2

Du kommer att springa traillöpning i tekniskt utmanande terräng

Endorphin Rift är utrustad med en yttersula med lagom grova dubbar. Detta gör att sulan har bra grepp på olika stigar och du kan springa uppför och nedför med mycket självförtroende. Det finns även en rock-plate i framfoten som skyddar din fot mot vassa stenar.

Opsomming 3

Du vill springa långa sträckor på skogsstigar

Endorphin Rift har mycket dämpning för att vara en trailsko. Detta gör det bekvämare att springa långa sträckor. Tack vare det tjocka lagret av det flexibla PWRRUN PB-foam ger Endorphin Rift dig en stabil känsla och en smidig löpupplevelse.

Saucony Endorphin Rift trailrunning shoes
Saucony Endorphin Rift trailrunning shoes
Saucony Endorphin Rift trailrunning shoes
Redan med de första kilometrarna, i ett lätt tempo, kände jag den behagliga dämpningen och studseffekten av PWRRUN PB-mellansulan. Jag fick direkt lust att springa snabbare.

Camille Cholbi – Produktexpert

Visste du?

Saucony har en annan snabb trailsko med samma superskum. Saucony Endorphin Edge har också en kolfiberplatta inbyggd i sulan. Detta gör Edge ännu mer lyhörd. Eftersom Endorphin Rift inte har en kolfiberplatta är den något mer mångsidig och du kan även använda den för ett långsammare tempo.

Saucony Endorphin Rift i detalj

Saucony Endorphin Rift trailrunning shoes
Strumpliknande ovandel

För att förhindra att smuts kommer in.

PWRRUN PB mellansula

Lätt och mycket lyhörd.

SPEEDROLL – teknologi

För en smidig stegavveckling.

PWRTRAC yttersula

Aggressiva dubbar för bra grepp.

3egenskaper i Saucony Endorphin Rift

Opsomming 1

Stödjande ovandel

Det som direkt utmärks när man ser Endorphin Rift är att ovandelen har en förstärkt del från hälen till mellanfoten. Detta ger extra stöd åt fotleden. Mellanfoten och framfoten är försedda med ett tätt stickat mesh som andas. Plösen är också gjord på ett sådant sätt att smuts inte kan komma in enkelt i skon. Det finns ett extra skyddslager vid tåpartiet för att skydda mot stenar.

Opsomming 1

PWRRUN PB i mellansulan

Vi känner till detta lätta och mycket lyhörda skummaterial från de andra Sauconys Endorphin löparskorna. Materialet ger mycket dämpning, men ger också tillbaka mycket energi. Detta fjädrande material, i kombination med SPEEDROLL-teknologin, ser till att man får ett framåtdriv under stegavveckling.

Opsomming 2

Aggressiv PWRTRAC yttersula

Endorphin Rift är utrustad med dubbar som är 4,5 millimeter långa. Dubbarna är ganska långt ifrån varandra så att inget kan lätt fastna mellan dem. De är konstruerade på ett sådant sätt att man får tillräckligt med grepp i upp- och nedförsbackar. Det finns även en speciell rock-plate under framfoten så att man inte besväras av vassa stenar.

Saucony Endorphin Rift i testet

Våra skor är testade av våra egna experter. Läs Camille Cholbis åsikt här.

Camille Cholbi

Camille Cholbi

Produktexpert

Camille Cholbi

Camille Cholbi

Produktexpert

Specifikationer Saucony Endorphin Rift

Drop
6,5 mm
Vikt herrsko
Ca. 244 gram
Vikt damsko
Ca. 207 gram
Löpartyp
Neutrala löpare
Skotyp
Trailsko

Passform

“Även om överdelen är i ett stycke är detta en rymlig sko, speciellt för smala fötter som mina. Dragöglan baktill kan vara användbar för löpare med bredare fötter. Eftersom jag har smala fötter kände jag direkt att jag hade mycket utrymme i framfoten men med tanke på att skon ger mycket stöd i mellanfoten och hälen, så skapar det en lock-down och säker känsla. Den strumpliknande överdelen sitter ganska högt på vristen och tack vare det mjuka fodret blir det inget tryck. Förstärkt mesh och plastöglor på mellanfoten håller foten säkert på plats. Hälkappan har ett behagligt foder på insidan som även stödjer fotleden bra samt förhindrar att foten glider runt i skon. Flera öglor ger en perfekt passform. Tåskyddet är smidigt, så att stortåns nagel inte blir blå, något som främst förekommer under lång traillöpning. Även om meshet inte är stretchigt förblir det väldigt flexibelt och ganska kompakt, med en stadig utsida och ett tunt, mjukt innerfoder som ger en trygg känsla. Jag testade den här skon en ganska varm dag och märkte direkt att mina fötter kunde andas bra. Skons storlek motsvarar min vanliga löparsko storlek, 7 US.”

Saucony Endorphin Rift trailrunning shoes fit

Steg

“Redan under de första kilometrarna, i ett lätt tempo, kände jag den behagliga dämpningen och studseffekten från PWRRUN-PB mellansulan. Jag fick direkt lust att springa snabbare. Det är särskilt i högt tempo som Endorphin Rift kommer till sin rätta. Den förblir lätt på foten med bra dämpning och du känner verkligen framåt drivet av SPEEDROLL-teknologin, vilket säkrar en effektiv övergång och gör att du kan hålla ett bra tempo även under långa distanser. Jag testade Endorphin Rift på olika, ganska ojämna stigar och kände inte bara utmärkt stöd utan också bra stabilitet. Detta fick mig verkligen att känna mig trygg när jag sprang.”

Saucony Endorphin Rift trailrunning shoes stride

Grepp

Det spelar ingen roll om det handlar om löpning på gräs, slingriga grusvägar, våta eller till och med leriga ytor, Endorphin Rift har ett utmärkt grepp. Jag sprang också lite på asfalt, vilket inte var något problem för denna mångsidiga löparsko. I uppförsbacken biter de 4,5 mm långa dubbarna i marken för att ge dig bra grepp och att kunna hålla ett jämnt tempo. När man springer nerför håller det klistriga PWRTRAC-gummit dig från att halka på steniga och krokiga stigar. Dina fötter glider inte iväg och löparskon ger det nödvändiga greppet för att hålla ditt tempo. Tack vare skyddet i sulan stördes jag inte stenarna. Skyddsplattan gör absolut inte skon styvare och minskar inte markkontakten. Även om Saucony Endorphin Rift är en mångsidig sko som du kan använda till både träning och tävlingar rekommenderar jag den främst för långdistanslöpning, från 15 km upp till 50 km, i alla typer av terräng, inklusive teknisk fjällterräng. De som föredrar en snabbare sko med lite mer stadga för snabbare traillöpning bör istället välja Endorphin Edge.

Saucony Endorphin Rift

Saucony Trail kollektionen

Saucony har en omfattande trailskokollektion. Det finns en trailsko som passar för olika sträckor och hastigheter. Om du vill springa snabbt så är Endorphin Rift och Endorphin Edge bra val. Endorphin Edge är utrustad med en kolfiberplatta för extra lyhördhet. Om du letar efter en trailsko för mer allsidig användning finns Peregrine 13. För längre och lugnare traillöpning finns Xodus Ultra 2. Peregrine 13 finns även i en ST (Soft Trail) version med extra höga dubbar för mjuk terräng och också i Gore-Tex-version.

Slutspurt

Tack vare sin låga vikt och komfort är Saucony Endorphin Rift väldigt lämplig för att springa längre sträckor. Eftersom mellansulan också är mycket energiåtergivande är det också lätt att springa i högt tempo med denna löparsko. På både lätta och tekniskt utmanande stigar kommer Endorphin Rift till rätta och du behöver inte oroa dig för greppet. Eftersom Endorphin Rift inte har en kolfiberplatta är den lämpligare för tekniska spår än Endorphin Edge.

Endorphin Rift är jämförbar med ASICS Trabuco Max 2 och Hoka Mafate Speed ​​​​4. Dessa är också trailskor med mycket dämpning och lyhördhet som är lämpliga för att springa längre sträckor.

Blev du lika intresserad som vi ? Se då Saucony Endorphin Rift på vår webshop. Har du några frågor? Kontakta gärna någon av våra produktexperter via vår kundtjänst.