Skip to main content
On Cloudstratus 3 running shoes
On Cloudstratus Header Mobile

Test

On Cloudstratus 3; Maximal dämpning för 5 km upp till maraton

On Cloudstratus 3 är en riktig game changer för långdistanslöpare. Tack vare det dubbla lagret Helion foam och en uppdaterad Speedboard-platta är den här modellen lättare och bekvämare än någonsin. För några år sedan började On experimentera med den dubbla mellansulan med CloudTec Helion foam i sitt forskningslabb i Schweiz. Och nu har modellen blivit en riktig halv- och helmaratonlöpsko. Är du också nyfiken på vad som är nytt i den? Läs allt om detta i vår blogg.

Shoppa modeller för damerShoppa modeller för herrar
On Cloudstratus 3 running shoe

3skäl till varför On Cloudstratus 3 är rätt för dig

Opsomming 1

Du tycker om att springa långt

Cloudstratus 3 är en av On:s mest bekväma löparskor. Detta beror på det dubbla lagret av CloudTec-teknik. Tack vare detta får du verkligen känslan av att springa på moln. Helion superfoam i sulan känns otroligt bekvämt när du springer långa distanser som halv- och helmaraton.

Opsomming 2

Du vill ha en allroundlöpsko med lägre drop

En av de största förändringarna i Cloudstratus 3 är ett lägre drop. Med drop menas skillnaden i höjd mellan hälen och framfoten. Detta har nu ändrats från 8 mm till 6 mm. På så sätt springer du automatiskt lite mer på mellan- och framfoten. Dessutom får foten en smidigare rullning. De flesta löparskor har numera ett drop på 8 eller 10 mm.

Opsomming 3

Du har ett neutralt avstamp

Den här modellen är utformad för neutrala löpare. Det innebär att din fot inte kan luta inåt under avstampet när du springer. I den fasen befinner sig hela foten mot underlaget och du är i färd med att rulla ut mot stortån. Tack vare den förbättrade Mapex-nylonplattan får du direkt en mjuk och framåtrullande känsla.

On Cloudstratus 3 runner
On Cloudstratus 3 running shoes
On Cloudstratus 3 running shoes
Cloudstratus 3 är en av On:s mest bekväma löparskor. Detta beror på det dubbla lagret av CloudTec-teknik.

Daan Glorie – Produktexpert

Sagt om Cloudstratus 3

“Vill du ha dämpning eller hög prestanda? Satsa på båda. Cloudstratus 3 är en vidareutveckling av en legendarisk modell som fått en ny och förbättrad Speedboard-platta, ännu mjukare dämpning och nya innovativa designinslag. Allt detta tillsammans med dubbel CloudTec-dämpning gör skon dubbelt så bekväm – utan att göra dig långsammare.” Kort sagt handlar On Cloudstratus 3 om bekväm löpning på både korta och långa distanser.

On Cloudstratus 3 i korthet

On Cloudstratus 3
Ovandel i mesh-material

tillverkad av 100 % återvunnen polyester.

Helion Superfoam

för mjuka nedtramp och hög komfort på korta och långa distanser.

Grip-gummiblandningar

med förbättrat mönster på yttersulan för optimalt grepp och lång hållbarhet.

Speedboard i mellansulan

gjord av en Mapex-nylonblandning för maximal dämpning och ökad energiåtergivning.

Bör jag välja On Cloudstratus 3 eller On Cloudmonster?

On Cloudstratus 3 och On Cloudmonster är båda löparskor som sätter komforten i centrum. Den stora skillnaden är att On Cloudstratus har en något tunnare Helion-mellansula vilket gör den lite mer som en allroundsko. On Cloudstratus är särskilt utformad för lugna och långa uthållighetsrundor. Du kan också använda Cloudstratus 3 för intervall- och tempoträning.

3utmärkande egenskaper hos On Cloudstratus 3

Opsomming 1

Ovandel i mesh-material

Den nya ovandelen i mesh-material känns mjuk och skön runt fötterna. Meshen är tillverkad av 100% återvunnen polyester. Visste du att 23% av Cloudmonster 3 kommer från återvunnet material? On gör detta för att bidra till en hållbar framtid. Den nya konstruktionen med hälkappan och plösen har ett mjukt innerfoder så att du får en lyxig känsla så fort du sätter ner foten i Cloudstratus.

Opsomming 2

Speedboard förstärkt med Mapex-nylon

Speedboard är nu framställd av en Mapex Nylon-blandning. Det innebär maximal dämpning och ökad energiåtergivning. Mapex är en nylonblandning som är både slitstark och glasfiberförstärkt. Därmed blir plattan mycket styv och ger rejält med energiåtergivning och stabilitet. Cloudstratus 3 har ett drop på 6 mm jämfört med tidigare 8 mm vilket ger bättre avlastning för foten.

Opsomming 3

Helion superfoam

Mellansulan består av två lager Helion-material med CloudTec-teknik. Därmed får du dämpning både horisontellt och vertikalt när du springer. Cloud-inslagen, eller ”molnen” som du ser i mellansulan, fungerar tillsammans för att fördela det tryck som uppstår längs foten vid nedtrampet.

Tips om skorotation

Med skorotation menas att man växlar mellan minst två olika löparskor för att undvika skador. Dessutom fyller var och en av löparskorna ett särskilt syfte, som exempelvis att springa långa distanser eller att springa i högt tempo. Vi rekommenderar On Cloudmonster för långsamma träningspass och långa distanser. On Cloudstratus 3 är alltså en perfekt allroundsko som du kan använda för både långsamma och snabba träningsrundor. Är du ute efter en sko för intervallträning och snabba uthållighetspass? Då bör du definitivt ta en titt på On Cloudflow, eftersom den här modellen är både lätt och responsiv. Eller tränar du för att slå ditt personbästa på halv- eller helmaraton? Då är det bättre att satsa på On Cloudboom Echo 3. Den här tävlingsskon har en Speedboard-platta som förstärkts med kolfiber och Helion HyperFoam så att du får maximal energiåtergivning.

Visste du…?

Helion-skummet i Cloudstratus 3 är framställt av en blandning av EVA och OBC (Olefin). Olefin är en syntetfiber som kombineras med EVA för att ge en mjuk och fjädrande löparkänsla. Helion-skummet är 16% mjukare och erbjuder 4% högre energiåtergivning än dämpningsmaterialet Zero Gravity, som bland annat har använts i Cloudrunner.

On Cloudstratus 3 i testet

Våra skor testas av våra egna experter. Här kan du inom kort läsa om vad Daan Glorie kommit fram till.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Tekniska specifikationer för On Cloudstratus 3

Drop
6 mm
Vikt herrsko
Ca. 290 gram
Vikt damsko
Ca. 250 gram
Typ av löpare
Neutrala löpare
Typ av sko
Allroundlöparskor

On allround skokollektion

On-kollektionen av allroundskor består av modeller med Zero Gravity och Helion foam. Helion foam är något mjukare och mer fjädrande än Zero Gravity. Fördelen med Zero Gravity är att dessa modeller är mer stabila. Löparskorna med Zero Gravity är On Cloudflyer och On Cloudrunner. Köp Cloudrunner särskilt om du precis har börjat springa eller om du mestadels springer distanser på 5 och 10 km. Cloudflyer är aningen stabilare än Cloudrunner och har något mer dämpning. Den skon kan passa om du springer längre distanser än 10 km. Cloudmonster och Cloudstratus har båda Helion foam och är därför lite lättare, mjukare och ger mer energiåtergivning.

 Slutspurt

Med sitt lägre drop, sin förbättrade Mapex-nylonplatta och sin ovandel i mesh-material har Cloudstratus 3 blivit en äkta allroundlöparsko som ger en riktig premiumkänsla. Upplev den lyxiga, dämpande känslan under fötterna när du springer långa distanser på över 10 km. En annan trevlig nyhet är att de ändringar som gjorts får Cloudstratus 3 att väga ca 15 gram mindre.

On Cloudstratus 3 påminner om Saucony Triumph 21 och ASICS Gel-Nimbus 25. Dessa är också neutrala löparskor med mycket dämpning för dina dagliga träningspass. On Cloudstratus 3 passar mindre bra för tävlingar. Välj då istället On Cloudboom Echo 3, eftersom den modellen har superfoam och en kolfiberplatta som ökar på farten.

Är du lika nyfiken som vi? Ta då en titt på On Cloudstratus 3 i vår webbutik. Har du fortfarande frågor? Hör av dig till någon av våra produktexperter via vår kundtjänst.