Skip to main content
Nike React Infinity Run Flyknit 4 running shoes
Nike React Infinity Run Flyknit 4 running shoes

Test

Nike React Infinity Run Flyknit 4 – To Infinity and Beyond!

Nike React Infinity Run Flyknit 4 ger dig oändlig komfort under alla dina löpträningar. Modellen har uppdaterats helt och hållet och vi blev positivt överraskade. Men vad är det då som har förändrats? Och varför ska du välja den här modellen? Allt detta kan du läsa om i vår blogg.

Shoppa modeller för damerShoppa modeller för herrar
Nike React Infinity Run Flyknit 4 running shoe

3skäl till varför Nike React Infinity Run Flyknit 4 är rätt för dig

Opsomming 1

Du springer regelbundet långa distanser på över 10 km

Nike React Infinity Run Flyknit 4 är en perfekt allroundsko för långdistanslöpning. I mellansulan finns nu React X foam som erbjuder mer energiåtergivning och dämpning än föregångaren. Därmed passar skon bra för långa distanser när du börjar känna dig trött i benen och behöver lite mer komfort.

Opsomming 2

Du älskar löparskor med “rocker”

Det går knappt att undvika längre för numera har de flesta löparskor en “rocker”. Det innebär att sulan har en välvd form. Du kan jämföra det med formen på en gungstol. En gungstol tippar aldrig över utan rullar alltid framåt igen. Sulans “rocker” efterliknar detta. När du trampar ner med foten märker du att den får en smidig ”rullning” mot framfoten.

Opsomming 3

Du är en neutral löpare och letar efter en riktigt bra allroundlöparsko

React Infinity Run Flyknit 4 är framtagen för löpare med ett neutralt steg. Det innebär att dina fötter hålls raka när du springer och inte sjunker inåt. Den här löparskon har en balanserad dämpning som ger dig rejält med dämpning under långa distanser och gör det enkelt att höja tempot under intervallträning.

Nike React Infinity Run Flyknit 4 running shoe black
Nike React Infinity Run Flyknit 4 running shoe
Nike React Infinity Run Flyknit 4 running shoe
Nike React Infinity är som ett mellanting mellan Nike Pegasus och Nike ZoomX Invincible när det gäller komfort. Den är stabilare än Invincible och har lite mer dämpning än Pegasus.

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du…?

Den första versionen av Nike Infinity React såg dagens ljus 2019. Då lanserades skon som en mjukare och lättare version av Nike Structure. Båda skorna erbjuder stöd, men React Infinity hanterar stabilitet och pronation på ett nytt sätt. Detta har lett till att löparna upplever 52% mindre fysiskt obehag jämfört med traditionella pronationsskor. Numera är Infinity React Flyknit 4 en stabil och neutral löparsko.

Nike React Infinity Run Flyknit 4 i korthet

Nike React Infinity Run Flyknit
Överdel i Flyknit

som är ventilerande och omsluter foten på ett säkert sätt.

Nike React

har ett lätt och slitstarkt skum som ger en smidig och responsiv löparkänsla.

Extra gummi

på yttersulan för bättre grepp och hållbarhet.

Ska jag välja Nike React Infinity Run Flyknit 4 eller ZoomX Invincible?

Nike React Infinity Flyknit 4 är förhållandevis något mer stabil och har lite mindre dämpning än ZoomX Invincible. Detta på grund av Nike React X-skummet som är mjukt men erbjuder aningen mindre energiåtergivning. Med React Infinity befinner sig foten lite djupare ner i sulan och hålls därmed bättre på plats.

3utmärkande egenskaper hos React Infinity Run Flyknit 4

Opsomming 1

Flyknit överdel

Flyknit i överdelen ger bra ventilation och ett säkert grepp kring fötterna. Det vattenavvisande innerfodret vid tån skyddar vid blött väder. Plösen av Flyknit är justerbar och mjuk så att det inte skaver mot fotleden eller hälen när du springer långa distanser. Runt mellanfoten finns ett invändigt band i Flyknit som gör passformen elastisk och tät.

Opsomming 2

React X mellansula

Mellansulan i Infinity React har fått en helt ny utformning, och du får nu en mjukare och lättare dämpning under foten. React X är kanske inte lika responsiv som dämpningsmaterialet Zoom X, men i gengäld är den välbalanserad så att du springer väldigt stadigt.

Opsomming 3

Välvd yttersta

Den välvda ”rockersulan” får varje steg att kännas mer naturligt och gör din löpning mer effektiv så att du inte behöver anstränga dig lika mycket när du springer. Den välvda sulan känns flexibel vid avtrampet och smidig när du rör foten framåt. Övergången från häl till tå blir enkel och mjuk och du blir mindre trött i fötterna.

Tips för skorotation med Nike

Med skorotation menas att man växlar mellan minst två olika löparskor för att undvika skador. Dessutom fyller var och en av löparskorna ett särskilt syfte, som exempelvis att springa långa distanser eller i högt tempo. Vi rekommenderar Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3 för lugna träningspass och långa distanser. Nike Infinity React Flyknit 4 är perfekt som allroundsko att använda för båda långsamma och snabba träningspass. Och Nike Zoom Fly 5 för sin del är en utmärkt löparsko för korta intervaller och snabba uthållighetspass på upp till en halvmaraton. Tränar du för att slå ditt personbästa på halv- eller helmaraton? Välj då Vaporfly eller Alphafly.

Nike React Infinity Run Flyknit 4 i testet

Våra skor testas av våra egna experter. Här kan du läsa vad Daan Glorie tyckte.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Tekniska specifikationer för Nike React Infinity Run Flyknit 4

Drop
8 mm
Vikt herrsko
Ca. 353 gram
Vikt damsko
Ca. 281 gram
Löpartyp
Typ av löpare
Typ av sko
Allroundlöparskor

Passform

“Den här skon är otroligt bekväm för mina fötter. Hälkappan har ingen invändig förstärkning, men den är förhållandevis hög för att skydda foten. Framfoten är ganska bred, så jag rekommenderar den här modellen även till löpare med något bredare fötter eller de som har problem med hallux valgus. Jag tyckte att de tidigare versionerna av Infinity satt för tight runt mellanfoten, men glädjande nog har detta åtgärdats. Också löpare med hög vrist kommer garanterat uppskatta den här modellen. Mesh-överdelen har genomgående perforeringar som höll fötterna svala under en varm löprunda. Baktill finns en ögla som gör skon enkel att ta på och av.”

Nike React Infinity Run Flyknit 4 running shoe fit

Steg

“React X-skummet känns mjukt men också väldigt stabilt. Nike React Infinity kan sägas vara ett mellanting mellan Nike Pegasus och Nike ZoomX Invincible när det gäller komfort. Den är stabilare än Invincible och har lite mer dämpning än Pegasus. Jag känner att hälen kommer lite djupare ner i skummaterialet, vilket gör Infinity något mer stabil jämfört med andra modeller från Nike. Sulan har en bred underdel och en utskjutande häl vilket fick steget mellan häl och tå att kännas mjukt. Under min uthållighetslöpning var de här löparskorna rejält fjädrande och de kändes underbara att springa i.”

Nike React Infinity Run Flyknit 4 running shoe zool

Komfort

“Det nya dämpningsmaterialet React X är betydligt mer levande än dämpningen i de tidigare modellerna. Detta gör den här träningsskon till en av Nikes bästa någonsin. React Infinity 4 erbjuder visserligen inte maximal dämpning, men den är tillräckligt bekväm för halv- och helmaraton. Jag upplever React Infinity som en väldigt bekväm sko för uthållighetspass, återhämtningspass och tempolopp. För intervallträning skulle jag hellre välja en sko som Nike Zoom Fly, eftersom den erbjuder lite mer energiåtergivning. Letar du efter en bekväm allroundlöparsko? Då kan du sluta leta och “go to Infinity and beyond!”

Nike React Infinity Run Flyknit 4 running shoe stride

Kollektionen av allroundskor från Nike

Vilken Nike löparsko ska du välja? Nike Pegasus är den perfekta allroundskon för både nybörjare och mer avancerade löpare. Med Zoom Air i mellansulan känns skon lätt och responsiv. Ska du springa längre distanser på över 10 km? Då är Vomero ett bra alternativ eftersom dämpningsmaterialet ZoomX erbjuder mer energiåtergivning när du springer längre sträckor. Eller tränar du kanske inför ett maraton? Nike har utformat ZoomX Invincible för lätta uthållighets- och återhämtningsrundor för alla löpare som förbereder sig inför ett halv- eller helmaraton.

Slutspurt

React Infinity Run Flyknit 4 har genomgått en fullständig förvandling och skon överraskade oss rejält. Skummet känns mer elastiskt, skon är stabilare och sist men inte minst sitter denna allroundsko fantastiskt skönt på foten. Den här Nike-skon kan lätt bli en storfavorit.

Nike React Infinity Run Flyknit 4 påminner om Saucony Endorphin Shift och Asics Cumulus 25. Dessa är också allroundlöparskor med gott om dämpning och stabilitet för neutrala löpare. Nike React Infinity Run Flyknit 4 är perfekt för lugna träningspass, men mindre lämpad för intervallträning och tävling.

Är du lika nyfiken som vi är? Ta då en titt på Nike React Infinity Run Flyknit 4 i vår webbshop. Har du fortfarande frågor? Då är det bara att kontakta någon av våra produktexperter via vår kundtjänst.