Skip to main content
Nike Structure 25 running shoe
Nike Structure 25 running shoe

Test

Nike Air Zoom Structure 25 – Det finns inget så stabilt som förändring

Nike Air Zoom Structure firar tjugofemårsjubileum i år. Men vad är hemligheten med en löparsko som har hållit så länge bland alla dessa nya unga modeller? Svaret är redan dolt i namnet; struktur. Den har kanske aldrig varit snyggaste eller flashigaste löparskon, men om man år efter år bevisar att man kan lita på den, att den har en viss säkerhet man känner igen, så kommer man att vinna en plats i allas hjärtan. Men låt dig inte luras av dess stabila karaktär, Structure 25 hänger också med i tiden. Läs vidare för att ta reda på hur.

Köp modeller för damerKöp modeller för herrar
Nike 21RUN Stride

3Skäl till att Nike Air Zoom Structure 25 passar just dig

Opsomming 1

Du är en löpare med överpronation

Structure 25 har extra stöd under fotvalvet för att förhindra att din fot överpronerar i vristen. I kombination med en stödjande ovandel och en bred sula säkrar detta en stabil övergång och din fotled kan inte vika sig för mycket inåt.

Opsomming 2

Du letar efter en allround löparsko

För dina dagliga träningspass, vill du ha en sko som håller länge och som du kan lita på. Det finns ett tjockt lager av gummi under sulan som håller väldigt länge, dessutom är ovandelen stadig och slitstark. Du behöver absolut inte lämna den på skohyllan för att du är rädd för slitage.

Opsomming 3

Du har en bred framfot

I framfoten på Structure 25 finns det mer utrymme än vanligt, så att dina tår kan spridas. Genom att ge tårna utrymme skapar du en bredare stödyta vilket ger mer stabilitet i framfoten. Detta är också en fördel för människor med något bredare fötter eftersom deras fötter kläms då mindre.

Nike 21RUN stride
Nike Stride 21RUN high 5
Nike Stride 21RUN high 5
Jag rekommenderar den här löparskon för nybörjare och erfarna löpare som letar efter en allround löparsko med lätt stöd.

Menno Munster – Produktexpert

Structure vs Pegasus

Structure 25 och Pegasus 38 är båda Nikes allround löparskor med en Zoom Air-enhet. Structure har en bredare sula och lite mer stabilitet, medan Pegasus är något mer lyhörd och lättare. Om du behöver mer stöd är Structure det bästa valet. Om du vill springa i ett högre tempo och inte är löpare med överpronation så passar Pegasus dig bäst.

Nike Air Zoom Structure 25 i detalj

Nike Air Zoom Structure 25
Single Layer Mesh

För extra andningsförmåga

Cushlon 3.0

Nytt, mjukare skum med mer energiåtergivning

Nike Zoom Air

För en spänstig känsla

3uppdateringar i Nike Air Zoom Structure 25

Opsomming 1

Ovandel med bättre andningsförmåga

Structure 25:s ovandel har uppdaterats till Mesh med ett skikt. Detta säkrar en bättre andningsförmåga. Ovandelen ger lite mer utrymme i framfoten och är förstärkt runt mellanfoten. Det finns mycket vaddering i plösen och hälkappan för en trevlig känsla.

Opsomming 2

Mer stöd

Fotvalvet stöds ännu mer i Structure 25 än i 24. Extramaterialet gör viker mindre inåt med fotleden. Detta är goda nyheter för löpare med överpronation.

Opsomming 3

Mer dämpning

Den 25:e versionens sula har blivit mycket tjockare. Med 38 millimeter i hälen och 28 millimeter i framfoten följer Structure löparskotrenden –  tjockare och bekvämare. Det uppdaterade Cushlon 3.0-skummet är mjukare och mer lyhört än hos föregångaren.

Nike skorotations tips

Skorotation innebär att man växlar mellan minst två olika par olika löparskor för att förebygga skador. Dessutom är varje löparsko utvecklad för ett specifikt ändamål. Nike Air Zoom Structure 25 är den perfekta löparskon för dina dagliga löpturer och för att springa många lugna kilometer. Om du letar efter lite mer dämpning för en återhämtningsrunda finns Invincible 3 med det mjuka ZoomX-materialet. Zoom Fly 5 är en bra träningspartner för tempoträning inför halvmaraton eller maran. Fördelen med Zoom Fly 5 är att den också är ganska stabil. För snabba tävlingar har Nike Vaporlfy Next% 3. Den är superlätt och extremt lyhörd, men förvänta dig inte mycket stabilitet. Så använd den främst till tävling och tempoträning.

Nike Air Zoom Structure 25 i testet

Våra skor är testade av våra egna experter. Läs Daan Glories omdöme här.

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktexpert

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktexpert

Tekniska Specifikationer Nike Air Zoom Structure 25

Drop
10 mm
Vikt herrsko
Ca. 322 gram
Vikt damsko
Ca. 263 gram
Typ av löpare
Löpare med överpronation
Typ av sko
Allround löparsko

Förväntningar

Structure 24 är en sko som jag ofta tar tag i butiken. Det är en sko som erbjuder ganska mycket stabilitet, som är rymligare i framfoten och har genomsnittlig dämpning. Jag tycker att den 25:e versionen är ganska tung, så jag hoppas att jag inte märker av det för mycket när jag springer. Jag hoppas att den tjockare och mjukare sulan också gör Structure 25 lämpligare för längre, lugna löpturer.

Passform

Vilka är förändringarna jämfört med Structure 24?” Det var vad jag frågade mig när jag tog på mig Structure 25. Förändringarna är tydligt synliga och jag kände av dem direkt. För det första är hälkappan något högre och upptill avviker den från akillessenan en aning. Detta förhindrar tryck på akillessenan och tack vare hälkappans höjd glider jag inte ut ur läget vilket också gör Structure mer lämpad för innersulor än sin föregångare. Jag känner också av mer ventilation och struktur. Fast tråd har använts runt mellanfoten för en bra lockdown. Skon har inte ändrats i storlek, så kan beställ denna löpars i din vanliga storlek.

Blog Zijfoto Camille

Steg

Redan då jag sprang de första kilometerna kändes denna löparsko mycket bekvämare än sin föregångare. Mellansulan är tjockare och har mycket mer dämpning. Air Zoom Unit i framfoten har behållits så att du får ett extra spänstigt frånskjut. Dämpningsmaterialet känns stadigt i hälen och lite mer flexibelt i framfoten. Detta beror också på de två flexskåror i yttersulan som gör min stegavvevkling lättare. När jag springer känner jag mer energiåtergivning än med Structure 24. Detta är inte en “maximalt dämpande” löparsko, men den skapar en stabil och trevlig löpupplevelse. Jag rekommenderar denna sko för nybörjare samt erfarna löpare som letar efter en allround löparsko med lätt stöd.

Nike Air Zoom Structure 25 Stride

Stabilitet

Midfoot Support System ger lite mer stöd än hos föregångaren. Detta beror på att det finns mer skum på insidan. Jag känner stödet i fotvalvet, men inte på ett irriterande sätt. Min fot ligger i ett slags badkar vid hälen och det ger mig också bra stabilitet. Slutligen har sulan gjorts lite bredare runt hälen och framfoten så att jag upplever mer stöd när jag springer med dessa löparskor. Structure 25 får sin stabilitet inte bara tack vare mellansulan utan också ovandelen. Den externa hälklämman ger extra stöd åt min fotled, vilket jag gillar när jag springer långa distanser.

Nike Air Zoom Structure 25 Stability

Slutspurt

Nike Air Zoom Structure 25 har genomgått en stor förändring jämfört med sin föregångare, men förblir en pålitlig träningspartner. Dämpningen är mjukare och mer responsiv utan att påverka stabiliteten negativt. Vikten är inte låg, men för dina dagliga löpturer och långa löpturer är detta inget problem.
Nike Air Zoom Structure 25 liknar ASICS GT-2000 11 och New Balance Fresh Foam 860v13 som också är allround löparskor för löpare med överpronation och ungefär lika mycket dämpning.

Blev du lika intresserad som vi? Se då Nike Air Zoom Structure 25 i vår webbshop. Har du några frågor? Kontakta gärna någon av våra produktexperter via vår kundtjänst.