Skip to main content
HOKA Stinson ATR 7 trail shoes
HOKA Stinson ATR 7 trail shoes

Test

Maximal dämpning och stabilitet i alla terränger

När vi hör Hoka tänker vi på löparskor med tjock sula och ”rocker”, och Stinson är verkligen inget undantag. Den sjunde versionen av den här mångsidiga skon är ännu tjockare än sin föregångare. Letar du efter en sko som passar för allt? Fortsätt då och läs!

Köp modeller för damerKöp modeller för herrar
Top 1o trailshoes

3skäl till varför Hoka Stinson 7 är något för dig

Opsomming 1

Du letar efter en sko som passar för alla typer av terränger

Yttersulan på Hoka Stinson 7 är utformad för att kunna användas på en mängd olika underlag. Både på landsväg, stigar och grus får du ordentligt grepp. Detta är perfekt om du bara vill ta med dig ett par skor på semestern eller om du behöver springa en bit på landsvägen innan du kommer fram till stigarna i skogen.

Opsomming 2

Du tycker det är viktigt med bra dämpning

Mellansulan på Stinson 7 är väldigt tjock och erbjuder därför rejält med dämpning. Den är också mjukare än Stinson 6. Om du gillar känslan av att gå på kuddar är Stinson perfekt för dig. Om du däremot uppskattar mycket markkänsla bör du leta vidare.

Opsomming 3

Du vill ha en sko med mycket stabilitet

Den tjocka och mjuka sulan till trots hålls foten ordentligt på plats i Stinson 7. Eftersom du står med foten en bit in på sulan kan foten inte glida hit eller dit och tack vare sulans bredd får du mycket stabilitet.

New Balance Fresh Foam X Trail More v3 Damen-Trail-Schuhe
Trail shoes 21run
Trail shoes 21run
Mellansulan på Stinson 7 är väldigt tjock och erbjuder därför rejält med dämpnin

Menno Munster – Produktexpert

Visste du…?

Över 97 % av Hokas skor är tillverkade av minst ett förordat material. Det vill säga ett material som är återvunnet, förnybart eller härrör från en naturlig källa.

Hoka Stinson 7 i korthet

HOKA Stinson ATR 7 trail shoes
Engineered Jacquard Mesh

av återvunnen polyester

CMEVA mellansula: Lättare

Mjukare och mer responsiv.

H-Frame-Technologie

Für zusätzliche Stabilität.

Durabrasion rubber

Slitstark och med bra grepp.

4innovationer hos Hoka Stinson 7

Opsomming 1

Mer dämpning

Med sina 42 millimeter hos herrmodellen har Stinson 7 en tjockare sula än Stinson 6. CMEVA-materialet i mellansulan har dessutom fått en ännu mjukare sammansättning. När det kommer till trailskor är detta den sko som just nu har allra bäst dämpning.

Opsomming 2

Mer stabilitet

I Stinson 7 sitter hälen lite mer mot mellansulan. Hoka kallar detta för Active Foot Frame. Du kan jämföra det med ett sportsätet i en racerbil där du får stöd för alla håll. Mellansulan har också Hokas H-Frame. Förstärkningen i form av bokstaven H fungerar tillsammans med mellansulan för att ge ännu mer stabilitet.

Opsomming 3

Mer grepp

Yttersulan på Stinson 7 har några fler små och skarpare dubbar. Därmed får du bättre grepp i ojämn terräng, men på grund av sulans tjocklek är det inget som stör när du springer på landsväg. Yttersulan är tillverkad av slitstarkt Durabrasion-gummi, så den håller ett bra tag framöver.

Opsomming 4

Förstärkt överdel

Överdelen i Engineered jacquard mesh har också gjorts mer stabil. Även insidan på ovandelen är extra förstärkt. Mesh-materialet och snörena är tillverkade av återvunnen polyester. Plösen är dessutom fäst vid skons sidor så den glider inte omkring, och vid hälen går skon längre ut så att du enkelt kan ta på dig den.

HOKA Stinson ATR 7 i test

Våra skor är testade av våra egna experter. Läs snart produktexperten Menno Munsters omdöme här.

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktexpert

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktexpert

Specifikationer HOKA Stinson ATR 7

Drop
5 mm
Vikt Herrsko
Ca. 365 Gramm
Vikt Damsko
Ca. 305 Gramm
Typ av löpare
Neutrala löpare
Typ av sko
Trailskor

Hoka Sky Everyday Family

Förutom Stinson finns ytterligare 4 modeller i Hokas kollektion av allround trailskor. Också Challenger 7 lämpar sig väl för landsväg och traillöpning även om den har en något tunnare sula. Speedgoat 5 är verkligen gjord för traillöpning och har en något grövre struktur. Mafate Speed 4 är aningen mer responsiv än Speedgoat och om du föredrar mer markkänsla finns Torrent 3.

Slutspurt

Blev du lika intresserad som vi? Se då Stinson ATR 7 im i vår webbshop. Har du några frågor? Kontakta gärna någon av våra produktexperter via vår kundtjänst.