Skip to main content
Saucony Kinvara Pro running shoes
Saucony Kinvara Pro header mobile

Test

Saucony Kinvara Pro; Även för de som inte är proffs

Se dig om vid starten inför ett landsvägslopp och du är omgiven av supersnabba tävlingsskor med kolfiberplatta och superlätt skum. Saucony Kinvara Pro använder sig av de supersnabba kolfiberskornas tekniker som dominerar landsvägslopp, men tar också hänsyn till löparen som tar det lite lugnare och behöver lite mer stabilitet. Undrar du om Kinvara Pro också passar dig? Läs då vidare vår testrapport!

Köp modeller för damerKöp modeller för herrar
Saucony Kinvara Pro running shoes

3skäl till att Saucony Kinvara Pro passar just dig

Opsomming 1

Du letar efter en sko med karbon som är stabil

Många av de nuvarande kolfiberskorna använder en tjock skiva av supermjukt skummaterial med en kolfiberplatta emellan. Detta säkrar att skorna är mycket energiåtergivande, men samtidigt att de är väldigt instabila, vilket gör att dessa löparskor är mindre lämpliga för löpare som sjunker in i vrist och fot. De två olika skumlagren i Kinvara Pro ser till att du har den mjuka och lyhörda känslan av en tävlingssko, men ett fastare skum under plattan som ger stabilitet.

Opsomming 2

Du letar efter en mångsidig sko

Kombinationen av PWRRUN PB och det “vanliga” PWRRUN-skummet gör att Kinvara Pro kan användas för diverse löpning. Löparskon är dämpande och tillräckligt stabil för din dagliga löpning, men eftersom den är väldigt energiåtergivande är Kinvara Pro även lämplig för intervallträning och tävling.

Opsomming 3

Du vill tillföra energi i din löpning

Tack vare SPEEDROLL-teknologin rullar du lite snabbare mot tårna och du får hjälp med frånskjutet. I kombination med ¾ kolfiberplatta får du en extra push för varje steg du tar. Detta säkrar att varje löpning blir mer effektiv.

Saucony Kinvara Pro running shoes
Saucony runner
Saucony Kinvara Pro running shoes
Kombinationen av PWRRUN PB och det 'vanliga' PWRRUN-skummet gör att Kinvara Pro kan användas för diverse löpning

Menno Munster – Produktexpert

Saucony Kinvara Pro i detalj

Saucony Kinvara Pro running shoe
Ovandel i lätt mesh

Med extra stadga.

PWRRUN PB-faom

Överlägsen energiåtergivning.

¾ kolfiberplatta

För extra framåtdriv.

PWRRUN mellansula

Stabil och lätt.

3egenskaper i Saucony Kinvara Pro

Opsomming 1

Kolfiberplatta

Plattan i Kinvara Pro är droppformad och täcker inte hela sulans längd utan endast tre fjärdedelar. Detta gör löparskon något mer dämpande vid hälen än med en hel platta. Plattan är S-formad för maximal framåt-effekt.

Opsomming 2

Lätt överdel

Ovandelen på Kinvara Pro har en bra blandning av lätt vikt, andningsförmåga och stadighet. Hälkappan ger mycket stöd och har även en bekväm vaddering. Detta gör Kinvara Pro även lämplig för långdistanspass.

Opsomming 3

Tvålagers mellansula

Direkt under foten och ovanför plattan har du den mjuka och lyhörda känslan av PWRRUN PB-skummet som vi också känner till från Saucony Endorphin Pro och Endorphin Shift. Mellan plattan och marken finns det vanliga PWRRUN-materialet som ger mer stadga. Kinvara Pro har inget gummi under sulan, utan Ground Contact EVA som ser ut att vara känsligt, men det har aldrig varit något problem med tidigare versioner av Kinvara.

Saucony Kinvara Pro i testet

Våra skor är testade av våra egna experter. Läs Menno Munster omdöme här.

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktexpert

Menno Munster 21RUN

Menno Munster

Produktexpert

Specifikationer Saucony Kinvara Pro

Drop
8 mm
Vikt herrsko
Ca. 269 gram
Vikt damsko
Ca. 241 gram
Typ av löpare
Neutral löpare
Typ av sko
Tävlingssko

Förväntningar

När jag hörde att jag skulle få testa Saucony Kinvara Pro blev jag väldigt nyfiken. Jag gillar att springa med Saucony löparskor. Till exempel så gillar jag att använda Saucony Ride 15 för mina dagliga löpturer och Saucony Endorphin Elite för min löpning på asfalt. Jag har också sprungit mycket med den ‘vanliga’ Kinvara tidigare. När jag såg specifikationerna för Kinvara Pro undrade jag lite vad den här joggingskon hade med Kinvara att göra och vilken fördel den har i Sauconys line-up, eftersom Endorphin-linjen redan är väldigt framgångsrik med snabba löparskor med plattor.

Passform

Ovandelen på Kinvara Pro känns väldigt bekväm för att vara en temposko. Innersulan är bekväm och mjuk och jag känner inga tryckpunkter. Hälkappan är ganska stadig och sitter tätt runt min häl. Ovandelen är lätt, andas men inte lika tunn som hos en genomsnittlig tävlingssko. Plösen är också tillräckligt tjock för att inte känna av snören på vristen. I framfotsdelen har jag också tillräckligt med plats för tårna. Ovandelen känns väldigt mångsidig för mig. Jag skulle kunna springa ett lopp i denna sko, men den är även tillräckligt bekväm för daglig träning.

Saucony Kinvara Pro fit

Steg

Kinvara Pro kändes direkt lätt då jag tog den ut ur kartongen. När jag står på den, känner jag att Pro:n med sina 8 millimeters drop är lite högre i hälen än den vanliga Kinvara. Sulan ger en behaglig känsla av mjukhet och stadga på en och samma gång. Lagret av PWRRUN-from ger en mycket stabilare känsla än andra kolfiberskor som jag har använt. Detta har varit ett problem för många löpare med de andra kolfiberskorna, men det här är ett bra alternativ för de som behöver lite mer stabilitet och ändå vill ha fördelarna av en kolfiberplatta.

Saucony Kinvara Pro Stride

Tempo

Kolfiberplattan kände jag av under frånskjutet och den ger verkligen den där pushen. Detta, i kombination med PWRRUN PB-foam under foten, säkrar en lyhörd känsla. Det som jag tycker är positivt med Kinvara Pro är att jag även kan springa i lugnt tempo med den. Tack vare SPEEDROLL-teknikologin har denna löparsko en fin övergång. Kinvara Pro var så bekväm att jag till och med använde den casual under dagen eftersom den är behaglig att gå på. Detta gör Kinvara Pro till en sko som fungerar bra för tempopass, men är även en lämplig tävlingssko samt passar bra för löpare som föredrar ett långsammare tempo.

Saucony Kinvara Pro speed

Sauconys snabba löparskor

Utöver Kinvara Pro har Saucony även många andra temposkor i sin kollektion. Den “vanliga” Kinvara 14 är en fjäderlätt träningssko utan platta. För de som gillar mycket markkontaktskänsla och letar efter en riktig racingsko finns Sinister; utan platta och med ett tunt lager PWRRUN PB. Endorphin Speed ​​​​3 har ett tjockt lager av PWRRUN PB med en platta i och Endorphin Pro 3 är ännu lättare och har en kolfiberplatta i hela längden. Endorphin Elite är den nyaste tävlingsskon med karbon och har det nya PWRRUN HG-foam som ger ännu mer dämpning.

Slutspurt

Kinvara Pro är en väldigt mångsidig sko som kan användas av olika löpare. Den kan vara en bra tävlingssko för löparen som behöver lite mer stabilitet. Tack vare de nya teknologierna kan den också vara en bra träningssko för löparen som vill springa effektivare. Med Kinvara Pro kommer du till rätta med när det handlar om både hastighet och distans. Tack vare dess stabilitet kommer den att vara en bra match för många löpare. Man kan jämföra Kinvara Pro med adidas Boston 12 eller ASICS Magic Speed ​​​​3, som också har en platta och är mångsidiga.

Blev du lika intresserad som vi? Se då Saucony Kinvara Pro i webshopen. Har du några frågor? Kontakta gärna någon av våra produktexperter via vår kundtjänst, de hjälper dig gärna att hitta rätt löparskor samt utrustning.