Skip to main content
New Balance FuelCell SuperComp Trainer v2
New Balance FuelCell SuperComp Trainer v2

Test

FuelCell SuperComp Trainer v2 – Kolfiberskor för både tävling och träning?

Med den senaste FuelCell SuperComp Trainer v2 drar du nytta av karbon under både träning och tävling. Denna tävlingssko är nu lättare och stabilare än någonsin. När du tar på dig denna snabba löparsko vill du bara springa snabbare och snabbare. För bra för att vara sant? Läs allt om den i vår blogg.

Köp modeller för damerKöp modeller för herrar
New Balance FuelCell SuperComp Trainer v2

3skäl till att FuelCell SuperComp Trainer v2 passar just dig

Opsomming 1

Du letar efter en tävlingssko för halvmaraton och Maraton

New Balance SuperComp Trainer v2 är en tävlingssko med maximal dämpning och komfort. Detta gör skon väldigt lämplig för halvmaraton och Maraton. FuelCell Foam känns oerhört studsig medan kolfiberplattan ger stabilitet och ett frånskjut med framåtdriv. Den tidigare versionen av SuperComp Trainer hade en “olaglig sultjocklek” men den har nu justerats så att även licensierade tävlingslöpare får tävla med denna sko.

Opsomming 2

Du vill ha en kolfibersko för långdistanslöpning

Trainer v2 har något mer gummi på dess yttersula jämfört med FuelCell SuperComp Elite v3. Oroa dig inte över att du kan använda denna löparsko under bara 1 Maraton. Träna gärna med dem också. Supercomp Trainer v2 är väldigt energiåtergivande och absorberar även en del av vibrationerna från musklerna under löpningen. Tack vare detta kommer du att återhämta dig snabbare efter en intensiv och lång löprunda. Det är också en av anledningarna till att kolfiberskor är populära; du kan träna mer, intensivare och samtidigt återhämta dig bättre.

Opsomming 3

Du är mitt- till framfotslandare

Trainer v2´s drop har ändrats från 8 mm till 6 mm vilket gör denna tävlingssko mer lämpad för en mitt- och framfotslandare. Hällandare kan dock uppleva mindre stabilitet med denna racer. Sulans kurva och kolfiberplatta ger en behaglig mittfotslandning och hjälper till med frånskjut till framfoten.

New Balance FC SC Trainer v2
New Balance SuperComp Trainer v2
New balance FuelCell SuperComp Trainer v2
Wow, så fort jag började springa så studsade jag framåt med mycket energi. SuperComp Trainer v2 är oerhört studsig, mjuk och väldigt energiåtergivande med varje steg man tar.

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du?

FuelCell-dämpningsmaterialet i SuperComp Trainer v2 har funnits på marknaden sedan år 2019. Denna innovation såg vi för första gången i New Balance FuelCell Propel. Efteråt användes denna energirika dämpning även i New Balances tävlingsskor. FuelCell är tillverkad av en blandning av kväveinjicerad TPU och EVA. Denna kombination skapar ett lätt och hållbart dämpningssystem som är otroligt stöttåligt.

FuelCell SuperComp Trainer v2 i detalj

New balance FuelCell SuperComp Trainer v2
Överdel i Engineered Mesh

för en stadig passform och gott om ventilation.

FuelCell mellansulan

har uppdaterats och kännas lättare samt är mer lyhörd.

Energy Arc design

av kolfiberplattan är mycket energiåtergivande under löpningen.

Yttersula av gummi

med strategiskt placerat gummi för god hållbarhet.

Ska man välja SC Trainer V2 eller SC Elite V3?

SuperComp Trainer V2 har relativt sett mer yttersula och dämpning, så att du även kan träna med dessa löparskor. Vi råder dig verkligen att spara SuperComp Elite V3 till dina tävlingsdagar, annars slits den ut ganska snabbt. Gillar du maximal dämpning och tycker du att sulan inte är tillräckligt tjock? Välj då Trainer v2. Eller föredrar du att springa med en lättare och mer lyhörd tävlingssko? Då är SuperComp Elite v3 det bästa valet.

3kännetecken hos FuelCell SuperComp Trainer v2

Opsomming 1

Ovandel i Engineered Mesh

Överdelen i Engineered Mesh är lätt och ger en passform med mycket stöd. Hälkappan är internt förstärkt och gjuten från vaden och uppåt för att anpassa sig till fotledens naturliga form. Skon är lite tightare runt New Balance-loggan för en bra lockdown. Över hela skon ser man många perforeringar för optimal andningsförmåga under alla omständigheter.

Opsomming 2

FuelCell mellansulan är lättare och mer lyhörd

FuelCell-mellansulan har uppdaterats och är därför lättare och mer lyhörd än hos sin föregångare. FuelCell-skummet är 33 % lättare, men är lika stadig som FuelCell-dämpningsmaterialet som användes tidigare. I slutändan resulterade detta att man sparade hela 28 gram i vikt jämfört med SuperComp Trainer v1.

Opsomming 3

Kolfiberplatta med Energy Arc design

SuperCompTrainer v2 använder Energy Arc-systemet. En kolfiberplatta formad i två riktningar, som vilar mellan två lager av high energy return foam. I bottenskiktet syns en stor fördjupning som gör att plattan kan fjädra in och ut igen. Detta är den optimala kombinationen mellan mjuk dämpning och maximal energiåtergivning.

Råd för New Balance skorotation

Skorotation innebär att man skiftar mellan minst två olika par löparskor för att förebygga skador. Dessutom har varje löparsko ett specifikt syfte, nämligen att springa långdistanslöpning eller hastighetslöpning. Vi rekommenderar FuelCell SuperComp Trainer v2 för dina lugna träningspass, långa distanser och tävlingar. New Balance Fresh Foam X 880v13 är en utmärkt allrounder som du kan köra både lugna och snabba träningspass med. Letar du efter en sko för intervallträning och snabba uthållighetslopp? Då bör du definitivt överväga New Balance FuelCell Rebel v3, eftersom denna modell är lätt och lyhörd. Planerar du kanske att sätta ett nytt PB på halvmaran eller Maraton snart? Välj då SuperComp Elite v3 eller SuperComp Trainer v2. Till slut, FuelCell SuperComp Pacer v1 är speciellt designad för 5 km och 10 km lopp, eftersom denna modell har en kolfiberplatta och är dessutom superlätt.

FuelCell SuperComp Trainer v2 i testet

Våra skor är testade av våra egna experter. Läs Daan Glories omdöme här.

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktexpert

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktexpert

Daan Glorie

Produktexpert

Tekniska specifikationer FuelCell SuperComp Trainer v2

Drop
10 mm
Vikt
Ca. 270 gram
Typ av löpare
Neutrala löpare
Typ av sko
Tävlingsskor

Passform

“Ovandeln är väldigt bekväm. SuperCompTrainer v2 känns som en tävlingssko eftersom den är extremt lätt och andas väl. Den tunna plösen kramar om fötterna och sitter bekvämt på vristen. Tack vare detta upplever jag en bra lockdown och risken att foten glider runt i skon är liten. Hälkappan är invändigt förstärkt och formad från vaden och uppåt så att den inte irriterar akillessenan. Jag har en ganska bred fot och då passar den här modellen väldigt bra, men jag tycker ändå att den är mindre lämplig för bredare fötter. Denna löparsko är nämligen “true to size” så beställ den i samma skostorlek som du vanligtvis brukar ha.”

New balance FuelCell SuperComp Trainer v2 competition running shoe Fit

Steg

“Wow, så fort jag började springa så var det som att studsa framåt med mycket energi. SuperComp Trainer v2 är oerhört studsig, mjuk och väldigt energiåtergivande med varje steg man tar. Vad man bör vara uppmärksam på är stabiliteten. Jag skulle inte rekommendera denna sko till löpare med lätt överpronation, eftersom de kommer att uppleva otillräckligt med stöd. Yttersulan har gjorts bredare jämfört med den tidigare versionen, vilket gör den stabilare än föregångaren. Jag tyckte verkligen att detta var en trevlig löparsko att testa, eftersom den känns otroligt innovativ och ger verkligen en annorlunda löpupplevelse.”

New balance FuelCell SuperComp Trainer v2 running shoes

Använd och jämför

”Vilka träningspass ska man använda den här skon till? Egentligen är FuelCell SuperComp Trainer v2 en mycket mångsidig löparsko. Personligen skulle jag använda den för långdistanslöpning på grund av dess dämpning, men den är också lämplig för ett snabbt Maratonlopp tack vare kolfiberplattan och superfoam. På grund av sin maximala dämpning är denna snabba sko mindre lämplig för tyngre löpare eller nybörjare. Vilken löparsko kan jämföras med SC Trainer V2? Den hamnar i samma kategori som ASICS Superblast och adidas Adizero Prime X dvs. kolfiberskor för dagliga löpningar samt tävling.”

New balance FuelCell SuperComp Trainer v2 competition running shoe sole

New Balance FuelCell skokollektion

FuelCell-familjen består av snabba löparskor från New Balance. Oavsett vad ditt löparmål är så finns det alltid en passande tempo- eller tävlingssko för dig. New Balance Rebel är den enda skon utan kolfiberplatta men har FuelCell mellansula längs hela skolängden, vilket gör att den känns väldigt energisk. Du kan använda Rebel för både tempolöpning och lugn uthållighetsträning. SuperComp Pacer V1 är den perfekta 5- och 10 km-racern medan SC Elite och SC Trainer är utmärkta långdistansskor. Alla New Balance löparskor med kolfiberplatta heter nämligen SuperComp.

Slutspurt

Du letar efter en tävlingssko för halvmaraton och Maraton. FuelCell SuperComp Trainer v2 kan jämföras med adidas Prime X och ASICS Superblast. Dessa är också löparskor för tävling och träning med maximal dämpning samt ger fartkänsla. SuperComp Trainer v2 är inte lämplig för varken nybörjare eller löpare med något bredare fötter.

Blev du lika intresserad som vi? Se då FuelCell SuperComp Trainer v2 i vår webbshop. Har du några frågor? Kontakta gärna någon av våra produktexperter via vår kundtjänst.