Skip to main content

Mizuno Wave Rider 27
Mizuno Wave Rider 27 running shoes

Test

Mizuno Wave Rider 27 – En klassiker med en modern touch!

Mizuno Wave Rider är tillbaka! Den 27:e versionen av denna Mizuno-ikon har en uppdaterad ovandel och är lättare än sin föregångare. Den mjuka häl-till-tå övergången har behållits tack vare Wave Plate som driver dig framåt medan MIZUNO ENERZY foam ger dig ny energi. Njut av att springa samtidigt som du är på väg direkt mot ditt mål.

Köp modeller för damerKöp modeller för herrar
Mizuno Wave Rider 27 ladies running shoes

3skäl till att Mizuno Wave Rider 27 passar just dig

Opsomming 1

Du är en hällandare och letar efter en löparsko med häldämpning

Mizuno Wave Rider 27 har ett drop (skillnad mellan häl och framfot) på 12 mm. Det gör den här modellen extremt lämplig för hällandare. Stöten från en hällandning absorberas väl. Ett högre drop ser till att det blir mindre spänning i vaden och akillessenan. Den välkända Mizuno Wave Plate är tillagd från hälen och ger bra stabilitet samt är väldigt energiåtergivande med varje steg du tar.

Opsomming 2

Du vill ha en allround löparsko som är neutral och stabil

MIZUNO ENERZY foam i kombination med Mizuno Wave Plate skiljer åt Wave Rider 27 från andra allround löparskor. MIZUNO ENERZY foam ger utmärkt dämpning och energiåtergivning med på samma gång god hållbarhet. Detta gör att skon behåller sitt dämpningsvärde under lång tid. Du kan läsa mer om Wave Plate längre fram i denna artikel.

Opsomming 3

Du har precis börjat med löpning och vill bygga upp långsamt

När du börjar med löpning, letar du efter en allround löparsko som ger både stabilitet och dämpning. Med Wave Rider 27 får du precis detta. Skon är lämplig för att bygga  upp din löpning till 5 km eller 10 km, eftersom ENERZY foam ger balanserad dämpning. Om du gillar att springa på olika stigar är Wave Rider 27 också en pålitlig löparpartner. Tack vare sin vridstyvhet kommer den att hålla din fotled, knä och höft stabila, även på ojämna stigar.

Mizuno Wave Rider 27 running shoes
Mizuno Wave Rider 27 running shoes
Mizuno Wave Rider 27 running shoes
Tack vare Wave Plate som befinner sig mellan två lager av Enerzy Foam, är Wave Rider 27 en mycket stabil sko, speciellt för hällandare och nybörjare.

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du?

Sedan år 2000 är Mizuno den stolta huvudsponsorn av TCS Amsterdam Marathon. Varje år lanserar Mizuno en speciell Amsterdam Marathon-sko, där en Mizuno löparsko får information om staden Amsterdam eller en referens till Maratonets historia.

Mizuno Wave Rider 27 i detalj

Mizuno Wave Rider 27 running shoe
Ovandel i Jacquard Mesh

Tillverkad av 90 % återvunnet material.

Fast plös

För bättre omslutning av mellanfoten.

Wave Plate

Tillverkad av växtmaterial.

Enerzy Foam:

Bekväm dämpning och upphöjda sidoväggar.

X10 rubber

Extra slitstarkt gummi i hälen för att motstå slitage.

Historien bakom Wave Rider

Wave Rider är en av Mizunos mest populära skor och det har sålts mer än 10 miljoner par världen över! Den första Wave Rider lanserades år 1997 och var Mizunos första löparsko med Wave-teknologin som driver dig snabbt framåt vid markkontakt. Wave Rider har sedan dess utvecklats mycket och är en favorit träningspartner för många löpare på olika nivåer.

4uppdateringar i Mizuno Wave Rider 27

Opsomming 1

Fast plös

Wave Rider 27 ́s plös är nu fäst också på skons sidor. Detta håller plösen på plats medan du springer och ovandelen sitter bättre runtom mellanfoten.

Opsomming 2

Förnyad Wave Plate

Wave Plate i Rider 27 har uppdaterats och är nu gjord av växtmaterial. Dessutom har plattans kanter höjts lite mer för att förbättra skons stabilitet. Tack vare en ny 3D-konstruktion förstärks området under mellanfoten.

Opsomming 3

Ny hälkappa

I jämförelse med sin föregångare har hälkappan hos Wave Rider 27 justerats för att passa bättre vid hälbenet. Skon sitter därför något tajtare runt din häl för att även där ge mer stöd.

Opsomming 4

Ovandel i Engineered Jacquard Mesh

Ovandelen är mjukare, andas bättre och passar foten bättre jämfört med Wave Rider 26. Tack vare de 3D-printade förstärkningarna på utsidan av skon ger även denna ovandel mer stöd till foten än sin föregångare.

Wave plate – unikt för mizuno

Vad som utmärker Mizunos löparskor är Wave Plate. Detta är en plastplatta i löparskon, eller i vissa modeller ett skumlager som läggs med ett vågmönster ovanpå varandra. Tanken bakom den unika Wave Plate är att ge skon vridstyvhet samtidigt som den förhindrar sidorörelser. Plattans vågiga mönster gör att din fotled kan röra sig framåt och håller den samtidigt stabil vid markkontakt. Medan de flesta neutrala löparskor blir flexiblare och ibland instabila, förblir Wave Rider 27 en av de mest stabila neutrala löparskorna på marknaden.

Mizuno Wave Rider 27 i testet

Våra skor är testade av våra egna experter. Läs här testresultaten av vår produktexpert Daan Glorie.

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktexpert

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktexpert

Tekniska specifikationer Mizuno Wave Rider 27

Drop
12 mm
Vikt herrsko
Ca. 280 gram
Vikt damsko
Ca. 280 gram
Typ av löpare
Neutral löpare
Typ av sko
Allroundlöparskor

Passform

“Mizuno Wave Rider 27 har bara fått en uppdatering av ovandelen. Men exakt vad har förändrats? Jag tar på mig Wave Rider 26 och 27 samtidigt och känner skillnaden speciellt i plösen, snören och mesh-ovandelen. Plösen har blivit något tunnare och kortare så att den inte är i vägen vid stegavveckling. Runt Mizuno-loggan känns skon lite mer innesluten, så att jag får en bra lockdown runt mellanfoten. Plösen har fått fler perforeringar för bra andningsförmåga.”

Mizuno Wave Rider 27 Fit

Steg

“Vi ser samma Mizuno Enerzy dämpning hos Mizuno Wave Rider 27 som hos dess föregångare. Denna dämpning är tillräckligt reaktiv för tempoträning, men ger även behaglig stötdämpning när du ska springa långa sträckor. Så detta är verkligen en allrounder! Tack vare Wave Plate som är inklämd mellan två lager av Enerzy Foam, är Wave Rider 27 en mycket stabil löparsko, speciellt för hällandare och nybörjare. Vissa traditionella löparskor är ibland lite för mjuka och därför ostabila. Detta gäller inte Wave Rider 27, som bygger på sin föregångares framgångar. Jag skulle främst använda denna löparsko för lugna uthållighetslopp. För riktig tempoträning kan man till exempel välja Wave Rebellion Flash. Denna modell är lite lättare i vikt och har en mellansula som är mer energiåtergivande.”

Mizuno Wave Rider 27 Sole

Innovation

“Förra året förbättrades Wave Rider spektakulärt med en ny mellansula och yttersula. Skon har fått en lätt böjd form för en mjuk häl-till-tå övergång. Eftersom även dämpningsskiktet har gjorts något tjockare blev skon också bekvämare för långa sträckor och dagliga uthållighetslopp. Jag hoppas att Wave Rider i framtiden kommer att få de innovationer som vi nu ser i Wave Rebellion Pro. Detta skulle innebära att lägga till Mizuno Enerzy Lite foam och kanske en glasfiberplatta istället för en traditionell plastplatta, vilket skulle göra skon ännu lättare och mer flexibel.”

Mizuno Wave Rider 27 Innovation

Mizuno Wave Rider 27 Amsterdam

Varje år släpper Mizuno en löparsko i samband med Amsterdam Maraton. Mizuno och Rijksmuseum har samarbetat och valt ”Kökspiga som häller upp mjölk” som inspiration för den nya Wave Rider 27 Amsterdam. I själva verket är 2023 Johannes Vermeers år, konstnären som är berömd för sin stillhet, sitt ljus och sina extraordinära färger. Skon är utförd i de distinkta färgerna från ett av Vermeers mest berömda verk. Det är inte bara de blå och gula Paton-pigmenten som anspelar på målningen, utan även inuti skon hittar vi inslag från det klassiska konstverket. Till exempel finns Kökspigan avbildad på innersulan.

Mizunos allround löparskokollektion

Är du osäker på vilken neutral Mizuno löparsko du ska välja? I översikten nedan kan du direkt se vilken modell som passar dig bäst. Alla modeller nedan använder Wave-tekniken och Enerzy foam. Wave Skyrise 6 och Wave Sky 6 använder också Enerzy Core foam för ännu mjukare och mer responsiv dämpning.

Slutspurt

Mizuno Wave Rider 27 är fortfarande en väldigt bra allround löparsko för löpare som gillar en sko med lite högre drop. Tack vare ovandelens uppdateringen är Wave Rider 27 ännu stabilare, vilket gör den till en av de mest stabila neutrala löparskor i vår kollektion. Allt detta gör att denna version är en bra löparsko för nybörjare och hällandare, men erfarna löpare kommer också att hitta en mycket pålitlig träningspartner i Wave Rider 27. Mizuno Wave Rider 27 kan jämföras med Saucony Ride som också är stabila neutrala löparskor som du också kan använda för dina dagliga träningspass.

Blev du lika intresserad som vi? Se Mizuno Wave Rider 27 på vår webbshop. Har du några frågor? Kontakta gärna någon av våra produktexperter via vår kundtjänst