Skip to main content
ASICS Gel-Kayano 30 running shoes
ASICS Gel-Kayano 30 running shoes

Test

ASICS Gel-Kayano 30 –Pålitlig träningspartner med ett nytt utseende?

Med ASICS Gel-Kayano 30 får du maximal dämpning och stöd. Oavsett om du tränar för de första 5 km eller avslutar ditt första Marathon, ger denna allrounder dig den komfort du behöver. GEL-Kayano är nu lättare, mjukare och stabilare än någonsin tack vare innovativ ny teknik. Är du redo för en ny utmaning? Ta på dig Kayano 30 och kör dina mil!

Shoppa modeller för damerShoppa modeller för herrar
ASICS Gel-Kayano 30 womens running shoes

3skäl till att ASICS Gel-Kayano 30 passar just dig

Opsomming 1

Du är en löpare med överpronation samt hällandare

ASICS Gel-Kayano 30 är en utmärkt löparsko för hällandare, eftersom denna modell har PureGEL i hälen för behaglig dämpning. Denna PureGEL ger 65 % mer dämpning än GEL ASICS som användes tidigare. Tack vare detta absorberas stöten från landningen effektivt, så att du kan landa bekvämt vilket påverkar mindre kroppen. Det förnyade 4D Guidance System har ett kraftigt skumblock under fotvalvet som förhindrar överpronation.

Opsomming 2

Du letar efter en allround löparsko med mycket dämpning och stabilitet

Fokus för designen av den nya ASICS Gel-Kayano 30 var: “Hur kan vi göra Kayano 30 så stabil som möjligt?” Detta har uppnåtts genom att sulan har gjort 5 mm bredare, så att du står på en bred stabil plattform. 4D Guidance System ger stöd under stegavvecklingen. Yttersulan har även justerats med lite mer gummi på insidan av löparskon. Detta gummi ger så att säga ett extra stabilt skydd vid löpning.

Opsomming 3

Du tränar inför halvmaran eller maran

Mellansulan i Kayano 30 har gjorts 4 mm tjockare, så att du upplever mer dämpning när du springer både korta och långa sträckor. Dessutom har den 30:e generationen Kayano nu Flytefoam Blast Plus ECO i mellansulan. Detta skum är tillverkat av 20 % återvunnet material och erbjuder lätt och energisk dämpning. När du springer halvmaran och Marathon vill du ha mycket dämpning, så att du kan springa bekvämt i timmar. Detta är precis vad Kayano 30 kan erbjuda; en mjuk löpupplevelse på moln.

ASICS Gel-Kayano 30 running shoes
ASICS Gel-Kayano 30 running shoes
ASICS Gel-Kayano 30 running shoes
"Jag tycker verkligen att Kayano är mycket bekvämare än sina föregångare tack vare alla uppdateringar. Speciellt hällandare kommer att dra nytta av Puregel, dess stabilitet och smidiga stegavveckling.”

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du?

ASICS Kayano är kallad efter sin designer Toshikazu Kayano. Han var en olympisk maratonlöpare från Japan och kom på en innovativ ny idé. Gel-Kayano var en av de första löparskorna designade speciellt för löpare med överpronation. Det är löpare med en tendens att vika foten inåt vid löpning. Kayano var populär tack vare dess effektiva stötdämpning och DuoMax-stöd.

L'ASICS Gel-Kayano 30 en détail

ASICS Gel-Kayano 30 =
Ovandel

i Engineered stretch knit ger bra andningsförmåga.

4D Guidance System

säkrar stabilitet med varje steg du tar.

PureGEL

i hälen för lätt dämpning och en mjuk landning.

Flytefoam Blast Plus ECO-dämpning

som verkligen gör att du springer på moln.

AHARPLUS i hälen

för mycket god hållbarhet.

Hur miljövänlig är ASICS Gel-Kayano 30?

ASICS tar ett stort steg med Gel-Kayano 30 vad gäller miljövänlighet. Ovandelen består till exempel 75% av återvunnet material. ASICS gör detta för att minska avfall och CO2-utsläpp. Innersulan är tillverkad med en färgningsprocess som minskar vattenförbrukningen med cirka 33 % och koldioxidutsläppen med 45 % jämfört med konventionell färgningsteknik. Slutligen är mellansulan gjord av 20% biobaserade material.

3egenskaper i ASICS Gel-Kayano 30

Opsomming 1

Mycket bekväm överdel i Engineered Stretch Knit

Den förnyade överdelen i Engineered Stretch Knit ger bättre ventilation än sin föregångare. Plösen har gjorts något tunnare och sitter bekvämt runt vristen utan att varken trycka eller irritera. Hälkappan är invändigt förstärkt och har gott om vaddering på insidan. Kayano 30 ger därför omedelbart en bekväm känsla så fort du tar på dig denna löparsko. Framfotsdelen är som vanligt bredare för mer plats åt tårna när du springer långa sträckor.

Opsomming 2

Maximal dämpning

Hela mellansulan i GEL-Kayano är gjord av den nya Flytefoam Blast Plus ECO. Detta skum består av 20 % biobaserade material och erbjuder lätt samt energisk dämpning. 20% mer skum har lagts på hela sulan och detta återspeglas i både hälen och framfoten. Sulan har gjorts 4 mm tjockare och 5 mm bredare för bättre dämpning och stabilitet. Den karakteristiska GEL-dämpningen är inte längre synlig från utsidan, utan har integrerats i sulan. PureGEL absorberar effektivt stöten från en landning och ger 65 % mer dämpning än den GEL som tidigare använts av ASICS.

Opsomming 3

4D Guidance system för optimalt stöd

ASICS har anpassat stödsystemet i Kayano baserat på biomekaniska studier. 4D Guidance System används för första gången. Men vad betyder detta exakt? Foten är stabiliserad i 4 dimensioner, nämligen i stödets: bredd, längd, höjd och timing. Sulan har gjorts 5mm bredare så att du har en stabil plattform vid landning. Hälens geometri är rundare och bredare än tidigare. Som ett resultat av detta upplever du en mjuk häl-till-tå övergång. Ett stadigt skumblock på insidan av skon ser slutligen till att dina vrister, knän och höfter stöds under löprörelsen.

GEL-teknologins utveckling

ASICS utmärker sig genom att använda GEL-dämpning. GEL-teknologin utvecklades 1986, men blev modernt på 1990-talet. Hälen och baksidan av foten påverkas mest under löpning, särskilt hos hällandare. Denna teknik sprider vertikala stötar och minskar vibrationer. PureGEL är den senaste generationen gel som nu är ännu lättare och 65% mjukare än GEL-tekniken som tidigare användes. För första gången är GEL inte längre synlig från utsidan, utan har infogats direkt under hälen för mer riktad komfort.

ASICS Gel-Kayano 30 i test

Våra skor är testade av våra egna experter. Läs Daan Glories omdöme här.

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktexpert

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktexpert

Tekniska specifikationer ASICS Gel-Kayano 30

Drop
10 mm
Vikt herrsko
Ca. 303 gram
Vikt damsko
Ca. 263 gram
Typ av löpare
Löpare med överpronation
Typ av sko
Allround löparskor

Passform

“Överdelen sitter smidigt runt mina fötter och ger mycket komfort. Hälkappan har en invändig förstärkning och är väl vadderad på insidan. Detta gör att du upplever både stöd och en behaglig känsla när du tar på dig skon. Lockdownen är verkligen perfekt, eftersom skon sitter lite tightare runt mellanfoten samtidigt som jag fortfarande har tillräckligt med utrymme i framfoten. Plösen är lite tunnare än tidigare, vilket också gör att mina fötter kan andas bättre. ASICS Gel-Kayano 30 ́s storlek har inte ändrats, så du kan beställa din vanliga storlek.”

ASICS Gel-Kayano 30 fit

Steg

“Det är ett bra val av ASICS att PureGEL har placerats direkt under hälen. Vid landning får jag genast en enorm mängd dämpning och energiåtgivning. Mellansulan har blivit 4 mm tjockare så jag märkte också att det är mer dämpning i framfoten. Precis som den neutrala Gel-Nimbus 25 har även denna sko en rund sula för en mjuk häl-till-tå övergång. Tack vare alla dessa uppdateringar tycker jag verkligen att Kayano är mycket bekvämare än sina föregångare. Speciellt hällandare kommer att dra fördel av Puregel, dess stabilitet och smidiga stegavveckling.”

ASICS Gel-Kayano 30 stride

Stabilitet

” Tack vare det förnyade 4D Guidance System får jag mycket stabilitet för varje steg jag tar. Detta är ett stadigt skumblock under fotvalvet som sätter foten i ett stabilt läge under standfase. Jag kände av denna korrigering, men den var inte störande. Detta stöd gör att du kan springa långa sträckor med stort självförtroende. Dessutom har sulan gjorts något bredare för att göra Kayano 30 ännu stabilare. Jag sjunker inåt ofta lite i höften under långa sträckor, men Gel-Kayano ger mig stöd vid rätt tidpunkt. Detta gör att jag  kan förlänga mina långdistanslopp. Gel-Kayano 30 är inte den lättaste skon för löpare med överpronation och därför rekommenderar jag denna löparsko främst för återhämtningslöpning, långa distanser och dagliga träningslopp i lägre tempo.”

ASICS Gel-Kayano 30 stability

ASICS överpronation skokollektion

Din överpronationsgrad avgör vilken ASICS-överpronationssko som passar dig. Detta, i kombination med dina ambitioner som löpare, säkrar att du väljer den bästa löparskon. ASICS Kayano har till exempel mest dämpning och stöd, vilket är perfekt för löpare med kraftig överpronation eller om du ska springa ett (halv)maraton. Behöver du bara lite stöd för dina knän och vrister? Välj då ASICS GT-2000, för den har även GEL-teknologi i hälen samt lätt stöd. GT-4000 är främst lämplig för tyngre löpare, eftersom denna modell har ett något fastare skummaterial i mellansulan. Nybörjare med överpronation kommer till rätta med ASICS med GT-1000, som också har en behaglig GEL-dämpning.

Slutspurt

Med alla ändringar har Kayano 30 nu blivit en löparsko med maximal komfort för löpare med överpronation. Förvandlingen från ovandelen till yttersulan resulterar i en mycket bekväm allrounder med en mer naturlig form av stöd än tidigare. PureGEL i hälen ger den signaturdämpning du förväntar dig av ASICS. Kayano 30 är mindre lämplig för intervallträning och tävling. Välj då istället ASICS Magic Speed ​​​​eller ASICS Metaspeed-kollektionen. Dessa modeller är mer lyhörda och lättare i vikt, vilket gör att du kan springa snabbare. Vi rekommenderar GEL-Kayano 30 framför allt till hällandare, nybörjare och långdistanslöpare.

ASICS Kayano 30 kan jämföras med Mizuno Wave Horizon 6 och adidas Adistar CS. Dessa är också allround löparskor med mycket dämpning och stöd.

Blev du lika intresserad som vi ? Se då ASICS Gel-Kayano 30 i vår webbshop. Har du några frågor? Kontakta gärna någon av våra produktexperter via vår kundtjänst.