Skip to main content
Altra Torin 7 running shoes
Altra Torin 7 running shoes

Test

Altra Torin 7 – Passar alla dina löpturer!

Altra Torin är tillbaka! Den här sjunde versionen är helt förnyad och redo för alla dina löpturer. Denna löparsko har STANDARD FOOTSHAPE™ FIT vilket gör att den har extra utrymme för tårna, men är inte så bred att foten glider runt i den. Självklart har Altra Torin 7 en BALANCED CUSHIONING™-plattform. Detta betyder att framfoten och hälen är i samma höjd vilket innebär att du har noll “drop”.

Köp modeller för damer Köp modeller för herrar
ALtra Torin 7 mens running shoes

3skäl till att altra torin 7 passar just dig

Opsomming 1

Du letar efter en väldigt mångsidig sko

Med Torin 7 kan du köra många olika träningspass. Skummet som används är samtidigt både fast och mjukt. Komforten ligger också i skons bredd. Detta säkrar framför allt att din framfot har tillräckligt med utrymme. Denna sko förblir även bekväm under dina längre träningspass. Snören, i kombination med den mjuka plösen, ser till att skon sitta bra runtom vristen.

Opsomming 2

Du har en bred fot eller hallux valgus

Torin 7 har STANDARD FOOTSHAPE™ FIT vilket gör att den är en aning mindre bred än de ursprungliga Altra skorna. Men jämfört med en “vanlig” löparsko är Torin fortfarande bred i framfoten. Tack vare skons bredd finns det inga tryckpunkter. Detta är särskilt behagligt för löpare med bred fot eller hallux valgus. Löpare med en smal fot kommer snabbt att känna att skon är för stor och att deras fötter sjunker in.

Opsomming 3

Du letar efter en sko utan “drop”

Altra är ett av löparmärkena vars alla modeller är utan ‘drop’ (höjdskillnad mellan framfot och häl). Tack vare denna BALANCED CUSHIONING™-principen, anpassar sig din kropp naturligt ovanpå dina fötter, vilket resulterar i en bättre löpform. Om du inte är van vid low drop eller noll drop, är det lämpligt att arbeta mot detta. Att springa i löparskor med zero-drop får du en annan belastning på dina muskler och senor.

Altra Torin 7 shoes
Altra Torin 7 running shoes
Altra Torin 7 running shoes
Med Torin 7 kan du köra många olika träningspass. Skummet som används är samtidigt både fast och mjukt. Komforten ligger också i skons bredd

Stephan Schulze – Produktexpert

Visste du?

Altra grundades år 2011 av gymnasiekompisarna Brian Beckstead och Golden Harper. Golden kände att existerande skor hindrade hans löpning. Skorna erbjöd för lite utrymme vid framfoten och han saknade den nödvändiga balansen. Genom att värma sin löparsko i en brödrost lyckades han skära av hälen och balansera skon ‘Balanced Cushioning Platform’ eller ZeroDrop ™. För att skapa utrymme för framfoten uppfann han FootShape™ sulan. Dessa två innovationer utgör fortfarande grunden för alla Altra-skor idag. Visste du att Altra länge var det enda märket som använde könsspecifika mallar för sina skor för att ta hänsyn till de anatomiska skillnaderna? Altra kallar detta för Fit4Her™. Altra har växt stadigt under de senaste 11 åren och det finns allt fler entusiaster av detta märke.

Altra Torin 7 i detalj

Altra Torin 7
Ovandel i Engineered Mesh

För komfort och andningsförmåga.

STANDARD FOOTSHAPE(™) Fit

Bra utrymme för tårna.

EGO(™)Max Mellansula

För bekväm dämpning och energiåtergivning.

Footpod-Technologie

Yttersulan följer fotens form.

3uppdateringar i Altra Torin 7

Opsomming 1

Bekväm plös

Hos den förra versionen av Torin var plösen tunn och fast vilket gjorde att den pressades in i foten. Torin 7 har designats om för en mjuk känsla på överdelen av foten.

Opsomming 2

Mer dämpning

Även om materialet inte har förändrats i jämförelse med sin föregångare, har Torin 7 mer material i mellansulan. Tjockleken på sulan har gått från 28 till 30 millimeter, så du känner ännu mer dämpning under fötterna.

Opsomming 3

Formad hälkappa

Torin 7´s hälkappa har också fått en uppdatering. Justeringen gör hälkappan bekvämare och den sitter bättre runt hälbenet, vilket ger dig en fastare känsla.

Altra Torin 7 i test

Våra skor är testade av våra egna experter. Läs snart här omdömet av produktexperten Stephan Schulze.

Stephan

Stephan Schulze

Produktexpert

Stephan

Stephan Schulze

Produktexpert

Tekniska Specifikationer Altra Torin 7

Drop
0 mm
Vikt herrsko
Ca. 278 gram
Vikt Damsko
Ca. 230 gram
Typ av löpare
Neutral löpare
Typ av sko
Allround löparskor

Passform

Altra Torin 7 har anpassats subtilt jämfört med sin föregångare. Men vissa saker förändras aldrig hos Altra. Löparskon har till exempel en Standard FootShape™-passform som säkrar att tårna kan slappna av och röra sig naturligt under löpningen. När jag tog på mig skon märkte jag direkt att formen på hälkappan har optimerats och att den nu sitter ännu bättre och ger mer stöd. Den formade fotbädden, tillsammans med hälkappan gör att denna relativt breda sko fortfarande har en stadig passform. Om du har smalare fötter är det lämpligt att anpassa  snörningen för att hålla foten på plats. Trots att du drar åt snören lite hårdare, ger detta lite eller knappt något extra tryck på vristen, delvis tack vare den vadderade plösen.

Altra Torin 7 Fit

Steg

Torin 7 är en snabb allround löparsko. Det tjocka lagret av EGO™ MAX-foam ger bra dämpning. Eftersom skon inte har något drop, upplever du bokstavligen denna känsla från häl till tå. Även om skon känns lite mjukare än sin föregångare så förblir den en ganska direkt sko. När du springer sätter skon dig verkligen i gång, vilket är perfekt för tempolöpning, intervaller och 5 km och 10 km tävlingar. Denna aktiva löpstil stöds av Footpod-yttersulan med InnerFlex™-skåror. Dessa säkrar att skon har tillräckligt med flexibilitet för att röra sig med fotens naturliga rörelse. Allt detta gav mig en mycket trevlig löpupplevelse.

Altra Torin 7 Stride

Drop

Altra skiljer sig från andra ‘mainstream’ löparskor eftersom Altras löparskor inte har något drop. Det betyder att skon har samma höjd vid hälen och tårna. Detta säkrar att din fot befinner sig direkt under benet istället för i en viss vinkel. Detta resulterar i att foten har samma position som när man går barfota. Även om detta är fotens naturliga position är de flesta inte längre vana vid att gå, springa eller träna i denna position. Det är därför klokt att först springa med en löparsko som till exempel har ett 4 mm drop innan du byter till ‘zero drop’ (0mm drop). Med Altra kommer du närmast den naturlig löpupplevelsen i en dämpad löparsko.

Altra Torin 7 Offset

Altras Road-familj

Altras ROAD-kollektion består av olika modeller med olika nivåer av dämpning och stöd. I matrisen nedan kan du snabbt se vilken Altra-sko som passar dig bäst. Det är viktigt att nämna att Rivera har en något smalare passform och Via Olympus en extra bred.

Slutspurt

Altra Torin 7 är en bra uppdatering jämfört med sin föregångare. Ovandelen har blivit bekvämare med uppdateringar av plösen och hälkappan. Mellansulan ger också mer komfort tack vare 2 millimeter extra skum under foten. För de som gillade Torin 6 är detta säkert ett bra alternativ, men också för andra löpare som vill prova en löparsko med zero-drop och letar efter komfort och hållbarhet är Altra Torin 7 ett bra val.

Torin 7 är jämförbar med Saucony Kinvara 14 och Hoka Rincon 3. Dessa är också allround löparskor med lågt drop och mycket bra markkontakt.

Blev du lika intresserad som vi? Se då Altra Torin 7 i vår webbshop. Har du några frågor? Kontakta gärna någon av våra produktexperter via vår kundtjänst.