Skip to main content
adidas Boston 12 hardloopschoenen
adidas Adizero Boston 12 running shoes

Test

adidas Adizero Boston 12 – Den perfekta partnern för träning och tävling?

Kliv in i den senaste adidas Adizero Boston 12 och få direkt tävlingskänslan. Tack vare en helt förnyad ovandel och mellansula är Boston 12 mycket lättare och smidigare, vilket gör att du kan springa snabbare. Du kan använda denna allround löparsko med karbon för träning och tävlingar. Vilken utmaning kommer du att använda den till?

Köp modeller för damerKöp modeller för herrar
adidas Adizero Boston 12 running shoes

3skäl till att adidas Adizero Boston 12 passar just dig

Opsomming 1

Du letar efter en löparsko för tempoträning och intervaller

Med Adizero Boston 12 får du tävlingskänslan även under dina träningspass. Innovationer från den snabbaste racingskon (Adios Pro 3) har tillämpats i denna löparsko för tempo- och intervallträning. Denna sko har till exempel LightstrikePRO-skum och EnergyRods 2.0 berikat med karbon. Upplev en mjuk landning och ett explosivt frånskjut.

Opsomming 2

Du vill ha en stabil tävlingssko

Alla löpare behöver inte en karbonsko med superskum. På grund av att mycket fjädrande skummaterial används är vissa karbonskor mindre stabila. Boston 12 är den perfekta lösningen, eftersom denna snabba sko har ett rejält lager av Lightstrike 2.0 på botten och LightstrikePRO som översta lager. Detta ger dig en balanserad dämpning som passar en stor grupp löpare.

Opsomming 3

Du letar efter en budgetvänlig karbonsko

De flesta karbonskor är lite dyrare än allround löparskor. För vissa löpare kan priset vara ett hinder för att köpa en karbonsko. Adizero Boston är relativt billigare jämfört med andra karbonskor och är också väldigt hållbara och mångsidiga. Träning, tävlingar, löpning med tempouthållighet, ingenting är för tokigt för Boston 12.

adidas Boston 12 running shoes
adidas Adizero Boston 12 running shoes
adidas Adizero Boston 12 running shoes
Wow, vilken snygg sko detta är! adidas Boston 12 är en utmärkt löparsko för banträning, intervaller och tävlingar upp till och med halvmaraton.

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du?

Boston 12 är den perfekta löparskon att använda i kombination med adidas Adizero Adios Pro 3. Genom tillämpning av en skorotation håller du fötterna fräscha och du kan förebygga skador. Använd Boston 12 för dina tempoträningar och intervaller. Tack vare LightstrikePRO i mellansulan upplever du den riktiga tävlingskänslan. Vill du sätta ett nytt personbästa under en tävling? Välj då adidas Adizero Adios Pro 3.

adidas Adizero Boston 12 i detalj

adidas Adizero Boston 12
En överdel i lätt mesh tillverkad

av återvunnet material.

Lightstrike 2.0 och LightstrikePRO

i mellansulan för hög energiåtergivning.

Återvunnet EnergyRods 2.0 system

, där karbonrören ger framåtdriv.

Yttersula i Continental-gummi

för grepp i alla väderförhållanden.

adidas Adizero Bostons evolution

adidas Adizero Boston är ett känt namn i löparvärlden. I flera år var detta en av de mest populära tävlingsskorna. Detta berodde på dess låga vikt, behagliga dämpning och perfekta grepp tack vare Continental-gummit. Boston 9 hade fortfarande en Boost-mellansula, men år 2021 genomgick denna modell en sann transformation. Modellen fick en tjockare mellansula med karbon, vilket gör Boston mer mångsidig. Du kan nu använda denna löparsko under träning och tävlingar. Utvecklingen av Boston fortsätter nu stadigt med en helt förnyad överdel och mellansula. Boston 12 är lättare, snabbare och mer lyhörd än någonsin.

3egenskaper i adidas Boston 12

Opsomming 1

Extremt lätt ovandel

adidas har lyckats göra Boston ännu lättare än sin föregångare. Detta beror delvis på den lätta mesh-ovandelen. Det här känns nu som en riktig tävlingssko, som Adios Pro 3. Vi ser nu även hälkappan av Pro 3 i Boston 12. Detta ger dig en bra lockdown så att din fot inte glider runt i skon. Fler perforeringar har gjorts runt mellanfoten och framfoten så att dina fötter kan andas bra, även under varma förhållanden.

Opsomming 2

Lightstrike 2.0 och LightstrikePRO i mellansulan

Boston 12 har en helt förnyad mellansula. Det undre lagret består nu av Lightstrike 2.0, som är anmärkningsvärt mjukare än Lightstrike vi såg i Boston 11. Det översta lagret är adidas lättaste och mest responsiva skum, nämligen LightstrikePRO. Tack vare detta får du inte bara en hög energiåtergivning, utan även en stabil löpupplevelse. EnergyRods 2.0 ligger mellan de två dämpningsskikten. Dessa är karbonrör som löper parallellt med dina mittfotsben. Detta säkerställer ett explosivt frånskjut till framfoten.

Opsomming 3

Yttersula i Continental-gummi

En yttersula i Continental-gummi ger överlägset grepp i alla väderförhållanden och på alla ytor. Självklart känner vi Continental från bil- och cykeldäck och denna typ av gummi är känt för sin mycket goda hållbarhet. Tack vare det kan du enkelt springa mellan 600 km och 800 km med denna sko. Detta beror också såklart på din löpstil och hur du använder skon.

adidas Boston 12 i test

Våra skor är testade av våra egna experter. Menno Munster ska snart testa adidas Boston. Läs hans omdöme här.

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktexpert

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktexpert

Tekniska specifikationer adidas Adizero Boston 12

Drop
6.5 mm
Vikt hersko
Ca. 267 gram
Vikt damsko
Ca. 227 gram
Typ av löpare
Neutral löpare
Typ av sko
Allround löparskor

Passform

”Först var jag tvungen att lossa snörena runt mellanfoten, för annars sitter skon för tight. Om du har en smal fot kommer du att älska Boston 12. Plösen är extremt tunn och omsluter mina fötter. Hälkappan känns som hos adidas Adizero Adios Pro 3. Boston 12 har även en “hälflik” som gör att du snabbt kan ta på och av skon. Mesh-ovandelen har bra andningsförmåga, så du kommer inte att drabbas av svettiga eller varma fötter på sommaren. Boston 12 känns verkligen som en tävlingssko. Jag får verkligen lust att tävla!”

adidas Adizero Boston 12 shoes fit

Steg

”Wow, vilken snygg sko detta är! Boston 11 var inte riktigt min favorit. Jag tyckte att den var relativt stel och obekväm för tempolöpning. Adizero Boston 12 har å andra sidan blivit mycket lättare, smidigare och snabbare. Ja, det är verkligen så. Mer LightstrikePRO har placerats i framfoten, vilket gör den otrolig energiåtergivande. Det undre lagret av Lightstrike 2.0 har blivit mycket mjukare, vilket gör landningen trevligare. adidas gjorde rätt val att ändra droppet från 8,5 till 6,5 mm. Tack vare allt detta känner jag verkligen under tempolöpning att stegavvecklingen är mycket lättare. adidas Boston 12 är en utmärkt löparsko för banträning, intervaller och tävlingar upp till och med halvmaraton.”

Boston 12 running shoes stride

Tempo

“Boston 12 känns riktigt snabb. Varje detalj har tänkts igenom för att förbättra skon. Continental-yttersula ger mycket grepp i framfoten, vilket är perfekt när du springer i högt tempo. När jag springer snabbare, landar jag automatiskt lite mer på mitt- och framfoten. Ju närmare marken, desto mer effektivt kan jag få fart och hålla den. Genom att lägga extra LightstrikePRO i framfoten känner jag verkligen en extra knuff vid frånskjut, men även när jag springer korta intervaller som 200 och 400 meter. Den här skon skulle jag inte rekommendera för hällandare med tanke på dess låga drop. Jag råder till att byta mellan Boston 12 och adidas Solarglide samt Solarboost. Dessa två modeller är något mer lämpade för lugna träningspass.”

adidas Adizero Boston 12 speed

adidas Adizero kollektionen

Adidas Adizero-kollektionen består av löparskor som är fokuserade på hastighet. Letar du efter en snabb träningssko eller den ultimata tävlingsskon? Med Adios 7 och Boston 12 kan du köra tempoträning med, men du får också tävlingskänslan. Boston 12´s största fördel är dess mångsidighet och komfortnivå när du springer långa sträckor. Adios 7 lämpar sig bäst för kortare sträckor som 5 km och 10 km. Använd denna modell även för korta, snabba intervaller eller för banträning. Takumi Sen 9 är tävlingsskon för 5 km och 10 km med en LightstrikePRO mellansula och EnergyRods berikade med karbon. Springer du ett halv- eller Maraton snart? Välj då adidas Adizero Adios Pro 3. Denna tävlingssko har en maximal mängd LightstrikePRO-dämpning så att du snabbt och bekvämt kan springa långa sträckor.

Slutspurt

Med uppdateringarna av Boston 12 tar adidas ett stort kliv framåt. Tack vare bytet till Lightstrike 2.0, ett minskat drop från 8,5 mm till 6,5 mm och den förnyade ovandelen känns Boston nu verkligen som en riktig tävlingssko. Lätt för tempoträning, men också tillräckligt snabb om du vill springa ett lopp. Tack vare Continental-yttersulan blir du förmodligen tidigare utsliten än dessa skor. Boston 12 är mindre lämplig för dagliga, lugna träningspass. Välj då adidas Solarglide eller adidas Adistar.

Blev du lika intresserad som vi? Se adidas Adizero Boston 12 på vår webbshop. Har du några frågor? Kontakta gärna någon av våra produktexperter via vår kundtjänst.