Skip to main content
Salomon Sense Ride 5 trail running shoes
Salomon Sense Ride 5 trail running shoes

Test

Salomon Sense Ride 5

Med Salomon Sense Ride 5 får du en pålitlig och mångsidig terrängsko. Denna 5:e version har ändrats helt och hållet, och det är nu ännu trevligare att springa med den på oasfalterade vägar. Är du nyfiken på vad som är nytt? Och vad tyckte vi om den här trailskon? Läs allt om det i vår recension.

Köp modeller för damerKöp modeller för herrar
Salomon Sense Ride 5 trail running

3skäl till varför Salomon Sense Ride 5 är rätt för dig

Opsommingicoon 1

Du letar efter en mångsidig, allround-trailsko

Salomon Sense Ride 5 är en perfekt trailsko för både korta och långa löprundor. Energy Foam är lagom responsivt när du springer i lugnt tempo, men har också tillräckligt med dämpning om du vill springa längre sträckor.

Opsommingicoon 2

Du vill ha en trailsko som du även kan ha på hårda underlag

Sense Ride 5:s dubbprofil är inte överdrivet hård, så du kan absolut springa med den på asfalt och andra hårda underlag. Detta gör Salomon Sense Ride 5 till en äkta hybridsko och du kan utan problem ha den när du är på väg till skogen, sanddynerna eller stranden.

Opsommingicoon 3

Du ägnar dig åt trailrunning mest för att det är kul och för att springa tillsammans med andra

Ger du dig ut på traillöpning främst för att det är kul och för att upptäcka nya stigar? Då är Sense Ride 5 en pålitlig träningspartner. De här trailskorna kan du ha både under träning och tävling. Satsar du ständigt på att komma först eller i alla fall bland de tio bästa? Väj då istället Salomon Pulsar Trail 2/Pro, då detta är en lättviktsmodell med en TPU-platta som ger dig skjuts framåt.

Salomon Sense Ride 5 trail running shoes women
Salomon Sense Ride 5 trailrunning shoes
Salomon Sense Ride 5 trail running shoes women
Jag rekommenderar den här skon för traillöpare på nybörjar- och mellannivå som vill ha en pålitlig, lätt och mångsidig trailsko.

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du ?

Salomon grundades 1947 av François Salomon i de franska Alperna. Sedan dess har Salomon vuxit till ett ledande märke för utomhusutrustning. Behöver du något specifikt för din trailrunning? Salomon kan rusta dig från topp till tå med förstklassiga produkter som gör traillöpningen ännu roligare. Här hittar du exempelvis löparbyxor med praktiska förvaringsmöjligheter och trailryggsäckar med vätskesystem och flaskor så du alltid kan vara säker på att få i dig tillräckligt med vätska.

Salomon Sene Ride 5 i detalj

Salomon Sense Ride 5 running shoes
Överdel av Engineered Mesh

med SensiFit-teknik håller fötterna säkert på plats.

Quicklace snörningssystem

gör skon garanterat enkel att ta av och på.

Energy Foam

ger balanserad dämpning under både korta och långa sträckor.

Yttersula av All Terrain Contagrip

är mycket hållbar och ger optimalt grepp.

Vilken sorts trailsko är Salomon Sense Ride 5?

Salomon Sense Ride 5 är en hybridsko. Det Innebär att du kan använda skon på både asfalt och grus. Har du en bit att springa på vanlig väg mellan hemmet och skogen?  Då är Sense Ride 5 perfekt för dig. Liknande modeller från andra märken är HOKA Challenger ATR och New Balance Fresh Foam X Trail More

3egenskaper hos Salomon Sense Ride 5

Opsommingicoon 1

Överdel i Engineerd Mesh med SensiFit-teknik

Överdelen på Sense Ride 5 är gjord av Engineered Mesh, som är luftig och ändå robust. Runt tårna finns extra förstärkning för att skydda fötterna från vassa hinder och grenar. SensiFit-tekniken omsluter foten på ett bekvämt sätt tack vare de stadiga banden på insidan som förhindrar att foten glider i skon. På så sätt får du en personlig och perfekt passform.

Opsommingicoon 2

Energy Foam-dämpning med lätt vikt

Salomon Sense Ride 5 är otroligt mångsidig tack vare dämpningsmaterialet Energy Foam. Det här skummet är lätt och responsivt tack vare kombinationen av EVA och Olefin (OBC) så att du får långvarig dämpning under din löpning. Visste du att olefinfiber även används i loungemöbler, golv och bilinredning? Olefin ger erbjuder nämligen bättre balans mellan flexibilitet och värmebeständighet jämfört med andra typer av plast.

Opsommingicoon 3

All Terrain Contagrip-yttersula

Salomon Sense Ride 5 har fantastiskt grepp. Contagrip-yttersulan passar för alla lämplig för alla underlag, eftersom dubbprofilen är aningen planare. Därför känns den bekväm att springa med även på hårdare underlag. Hela sulan täcks av ett Profeel Film-skikt. Detta fungerar som ett filter mellan dig och terrängen så att det känns bekväm också på stenar. Sense Ride 5 är mindre lämplig för lerig och mer teknisk terränglöpning. Då är det bättre att välja Salomon Speedcross. Den modellen har grova dubbar och ger dig vid behov ännu mer grepp.

Salomon Sense Ride 5 i testet

Våra skor testas av våra egna experter. Den här gången är det Daan Glorie som testat Salomon Sense Ride 5 åt dig.

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktexpert

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktexpert

Tekniska specifikationer för Salomon Sense Ride 5

Drop
8 mm
Vikt herrsko
Ca. 286 gram
Vikt damsko
Ca. 247 gram
Typ av löpare
Neutrala löpare
Typ av sko
Trailskor

Passform

“Salomon trailskor är alltid aningen smala. Sense Ride 5 upplever jag dock inte så. Det finns mer än tillräckligt med utrymme i framfoten. Tack vare snörningssystemet Quicklace kan jag enkelt ta av och på skon och det gör att jag får en skräddarsydd passform till just min fot. Hälkappan är ganska flexibel, men jag gillar det. Därför irriterar den inte heller min akillessena. Vid tåpartiet finns extra skydd mot vassa hinder. Skon känns lätt på foten vilket är mycket positivt.”

Salomon Sense Ride 5 fit

Steg

“Mellansulans Energy Foam har fått en tydlig uppdatering jämfört med föregångaren. Den är aningen mjukare, men utan att kännas “svampig”. Som hällandare upplever jag tillräckligt med dämpning vid nedtrampet, även om detta inte är Salomons mest dämpande sko. Märkligt nog känns det nästan som om jag sprungit riktigt länge i den här skon. Redan under första kilometerna kändes Sense Ride 5 helt naturlig och som en förlängning av min kropp. Uppförsbackar, nerförsbackar, skarpa svängar – den här trailskon klarar i princip allt. Jag rekommenderar den här skon för både nybörjare och avancerade traillöpare som vill ha en tillförlitlig, lätt och mångsidig trailsko.”

Salomon Sense Ride 5 stride

Grepp

“Contagrip-yttersulan har relativt många plana dubbar. Det kändes bekvämt att springa på asfalt också med den här dubbprofilen eftersom den gav en mjuk och bekväm känsla. Jag tycker Salomon Sense Ride 5 är aningen mindre lämplig för löpning i lerig och vintrig terräng. Då är det bättre att välja Salomon Speedcross eftersom det är en modell med grova dubbar. Framfoten känns flexibel så det är lätt att springa både uppför och nerför backar. Välj den här skon särskilt om du tänker ge dig ut på traillöpning på stranden, över sanddyner och i skogen.”

Salomon Sense Ride 5 grip

Salomon kollektion av trailskor

Oavsett vilka utomhusäventyr du ger dig ut på, så kan du hitta en lämplig trailsko hos Salomon. Salomon Sense Ride 5 är den mest mångsidiga modellen i deras trailsko-kollektion. Speedcross 6 är den ikoniska modellen som är populär bland traillöpare som springer på tekniska stigar och i tuffa förhållanden. Tänk leriga spår, branta nedförsbackar och vintriga förhållanden. De som gillar maraton- och ultradistanser kommer uppskatta när de kliver in i Ultra Glide 2. Den här trailskon är särskilt utformad för långa distanser på oasfalterade och inte alltför tekniska stigar. De som föredrar att springa snabbt bör välja Pulsar Trail/Pro. Den här modellen är snabb och smidig tack vare Energy Surge-skummet och en Energy Blade TPU-platta.

Slutspurt

Den största nyheten i Salomon Sense Ride 5 är mellansulan. Energy Foam är responsivt och bekvämt och gör traillöpningen ännu roligare. Det absolut bästa med Sense Ride 5 är mångsidigheten. Oavsett vilken distans du springer kan du alltid använda denna terrängsko. Och du behöver inte tänka på greppet eftersom den plana yttersidan ger perfekt grepp på både blöta och lösa underlag. Salomon Sense Ride 5 är något mindre lämplig för löpare med mycket breda fötter.

Lika nyfiken som vi är? Ta då en titt på Salomon Sense Ride 5 i vår webbshop. Har du fortfarande frågor? Då kan du kontakta någon av våra produktexperter som du når via vår kundtjänst.