Skip to main content
New Balance Fresh Foam X Trail More v3 Review
New Balance Fresh Foam X Trail More v3 Review

Test

New Balance Fresh Foam X Trail More V3

New Balance Fresh Foam X Trail More v3 är en terrängsko som är otroligt bekväm. Oavsett om du precis har börjat springa eller tränar för ditt första ultralopp, så kan du ge dig ut på alla utomhusäventyr med Trail More v3. Oroa dig inte för de utmanande förhållandena, Fresh Foam X Trail More v3 ger dig det självförtroende som behövs för att nå mållinjen. Blev du nyfiken? Vi har testat denna sko och delar med oss ​​våra resultat.

Shoppa modeller för damerShoppa modeller för herrar
New Balance Fresh Foam X Trail More v3 Laufschuhe

3käl varför New Balance Fresh Foam X Trail More V3 passar just dig

Opsommingicoon 1

Du gillar långdistanslöpning

Ju längre sträcka man ska springa, desto mer dämpning vill man ha. Det är förstås skillnad mellan en halvtimmeslång löpning eller några timmar i sträck. More Trail har en tjock mellansula som består av Fresh Foam X-material vilket ger mycket dämpning. Detta är särskilt trevligt om du ska ge dig ut på långa sträckor. Denna terrängsko är mindre lämplig för tempoträning eftersom den är något tyngre.

Opsommingicoon 2

Du letar efter en terrängsko med mycket dämpning och stabilitet

Det finns olika typer av trailskor. Skillnaderna ligger i dubbprofilen, dämpningen och stabiliteten. Fresh Foam More Trail får höga poäng vad gäller dämpning och stabilitet. Hälen och framfoten är relativt breda, så du har stor plattform att landa på. Tack vare Vibram-sulan får du optimalt grepp och bra hållbarhet. More Trail är gjord för att löpa många kilometer med.

Opsommingicoon 3

Du vill ha allround trailskor för både landsvägs- och terränglöpning

Fresh Foam X More Trail är en så kallad road-to-trail löparsko. Springer du hemifrån först på vägen fram till skogsstigen? Då kan du tryggt välja denna terrängsko tack vare det mjuka Fresh Foam X-foam som erbjuder mycket dämpning för att springa på vägar, men är också behagligt att ge sig ut på olika stigar med.

New Balance Fresh Foam X Trail More v3 Damen-Trail-Schuhe
New Balance Fresh Foam X Trail More v3 Trail-Schuhe
New Balance Fresh Foam X Trail More v3 Trail-Schuhe
Att springa med New Balance Fresh Foam X Trail More v3 är som att springa på en bra, mjuk madrass som gör att man inte vill sova, utan springa många timmar utan att bli trött.

Camille Cholbi – Produktexpert

Visste du att?

New Balance Fresh Foam X Trail More V3 har också en storebror som är populär bland långdistanslöpare som springer på vägar. Det är Fresh Foam X More V4. Denna sko är flexiblare än trailversionen, eftersom den består helt av ett extremt mjukt Fresh Foam X-skum. Använd denna sko speciellt för lugna uthållighetslopp och återhämtningsträning. Du kommer att träna bekvämt och lätt nå dina mål.

New Balance Fresh Foam X Trail More V3 i detalj

La New Balance Fresh Foam X Trail More v3 est une chaussure de trail qui offre un confort sans fin. La Trail More v3 vous accompagne dans toutes vos aventures outdoor.”
Ovandel i engineered mesh

med förstärkningar vid tårna för att skydda dina fötter mot stenar och smuts.

Fresh Foam X mellansula

som består av 3 % biologiskt återvunnet material och ger maximal komfort för långdistanslöpning.

VIBRAM-yttersula

med Micro Traction Lugs ger optimalt grepp på ytor som inte är asfalterade.

Vad är det som gör New Balance Fresh Foam X Trail More V3 så unikt?

Med en sula som är 40 mm tjock så tänker du förmodligen: “Är denna trailsko stabil?” New Balance lyckades verkligen med det, eftersom sulans bas är bred. Detta ger dig en stor plattform att landa på. Dessutom står du med foten inte på skummet, utan mitt i det. Tack vare dessa egenskaper är Trail More v3 även lämplig för en nybörjare eller något tyngre löpare.

3egenskaper i New Balance Fresh Foam X Trail More V3

Opsommingicoon 1

 Engineered Mesh ovandel

Denna trailsko har en mycket bekväm passform. Överdelen i Engineered Mesh är stadig, men samtidigt lätt och ventilerande. Det finns extra förstärkningar på sidan av skon samt dess framsida. Detta skyddar dina fötter från vassa föremål och håller smuts borta. Plösen har en spetsögla som gör att du enkelt kan ta på och av denna terrängsko.

Opsommingicoon 2

Fresh Foam X mellansula

Fresh Foam X mellansulan i Trail More v3 består av 2 olika hårdheter. Det översta lagret är mycket mjukt, så du kan bekvämt springa långa sträckor. Det undre (vita) lagret är lite hårdare och ger stabilitet för varje steg du tar. Tack vare den höga komfortnivån är denna sko lämplig för långa distanser, marathon och även ultradistanser.

Opsommingicoon 3

VIBRAM-yttersula

Den viktigaste egenskapen hos en trailsko är bra grepp. Trail More V4 har ett överlägset grepp genom ett samarbete med VIBRAM. Detta är en skosultillverkare som ligger före i utvecklingen av nytt gummi och plast. VIBRAM yttersula har dubbar med en ny design jämfört med sin föregångare. Micro Traction Lugs har små prickar som gör greppet på oasfalterade ytor ännu bättre.

New Balance Fresh Foam X Trail More V3 i test

Våra skor är testade av våra egna experter. Den här gången testade Camille Cholbi New Balance Fresh Foam X More V3 åt dig.

Camille Cholbi 21run

Camille Cholbi

Produktexpert

Camille Cholbi 21run

Camille Cholbi

Produktexpert

Tekniska specifikationer New Balance Fresh Foam X Trail More v3

Drop
8 mm
Vikt herrsko
Ca. 320 gram
Vikt damsko
Ca. 260 gram
Typ av löpare
Neutral löpare
Typ av sko
Trailskor

Passform

“Med en ett massivt utseende på foten, erbjuder denna terrängsko verkligen komfort så snart den tas på. Skon är otroligt bekväm, nästan som en toffel. Redan med de första stegen är känslan som att springa på en madrass. Ovandelen i mesh ger bra andningsförmåga och en bekväm passform utan att vira runt foten för hårt. Framfoten är tillräckligt bred med bra utrymme för tårna. Det förstärkta stödet ser till att hälen är väl fastspänd. Var försiktig om du har tunna fötter eftersom stödet kan verka lite lätt. Plösen är mjuk och bekväm. Den är fastsydd på skon och förblir därför på plats under löpningen. Den pådragbara öglan gör det enkelt för en snabb och mycket flexibel påtagning av skon. Denna löparsko har en normal passform; Men jag skulle råda löpare med smala fötter att ta en halv storlek mindre än sin vanliga löparsko.”

New Balance Fresh Foam X Trail More v3 Stride

Steg

“Direkt med de första stegen känner man av var den här skon får sin överlägsenhet “More” från: överlägsen dämpning! Övergången från häl till tå är mycket flexibel och stabil, men saknar dynamik. Stegen förblir därför relativt korta och låga. New Balance Fresh Foam X Trail More v3 erbjuder en ny löpupplevelse där dämpning och komfort är av största vikt. Detta är en löparsko som du kan springa många kilometer med och som ger en bra känsla i långsamt till jämnt tempo utan att bli för trött.”

New Balance Fresh Foam X Trail More v3

Komfort

“Fresh Foam X-skummet i kombination med mellansulans maximala tjocklek erbjuder imponerande dämpning, bra löpkomfort men också mycket bra stabilitet tack vare de två uppåtgående delarna av sulan som bildar en slags “hink” på skons baksida. Både häl- och framfotslandare kommer att älska skons mjukhet och flexibilitet. Å andra sidan kommer lätta och snabba löpare definitivt att tycka att den är för “mjuk” på grund av bristen av energiåtergivning under övergång, eller till och med att den är för “tungt”. New Balance Fresh Foam X Trail More v3 är en perfekt sko för medelstora till tunga löpare som letar efter överlägsen dämpning för att springa långa timmar (6 timmar, 12 timmar, 24 timmar) eller täcka långa sträckor som tex. 100 km. Den är lämplig för dagliga träningspass men även för återhämtningspass. De som gillar New Balance Hierro kommer säkert att dras till More v3. Men med sitt 4 mm drop kan denna sko också jämföras med HOKA Challenger ATR 6.”

New Balance Fresh Foam X Trail More v3 Fiot

Grepp

”Utformningen av de jämnt placerade dubbarna, med ett tvärläge och en relativt plan yta, ger bra grepp på både torra och blöta ytor. Skon förblir också stabil i upp- och nerförsbackar. Ovandelen i mesh håller sand och damm borta och förstärkningen vid skons tådel skyddar tårna bra mot stenar och grenar. Jämfört med mellansulan kan yttersulan verka lite minimalistisk, speciellt i framfoten. Att springa på New Balance Fresh Foam X Trail More v3 är som att springa på en bra, mjuk madrass som gör att man inte vill sova, utan springa många timmar utan att någonsin bli trötta.”

Kollektionen av New Balances trailskor

New Balance har en passande löparsko för varje löpare och varje typ av trailrun. More Trail V4 är bäst lämpad för långa sträckor, medan FuelCell Trail Summit Unknown v3 är den bästa partnern för kort och snabb terränglöpning. New Balance Hierro V7 har samma dämpning som More Trail, men har ett högre drop (8 mm) och en balanserad mellansula. Detta gör Hierro till den mest mångsidiga trailskon i New Balance-kollektionen. Letar du efter en budgetvänlig trailsko? Välj då Fresh Foam Garo. Denna modell har en bekväm Fresh Foam-mellansula, som kombineras med en AT-yttersula så att du klarar av alla utomhusäventyr.

Slutspurt

New Balance Fresh Foam X Trail More v3 fortsätter att vara en innovativ sko eftersom den ger maximal dämpning åt trailvärlden. Denna sko är en del av serien med tjocka sulor som påbörjades av New Balance efter Hierro v3. De som gillar Hierro kommer säkert att bli övertygade av denna nya modell, eftersom den har samma bas som Fresh Foam More och därför liknande upplevelse men med ännu mer dämpning och komfort. Denna terrängsko är utmärkt för långdistanslöpare, som maraton- eller ultratraillöpare, dvs. de som letar efter överlägsen dämpning. Den passar även tyngre löpare som tränar i ett långsamt till jämnt tempo. Den förnyade VIBRAM-yttersulan ger dig också mer grepp, även när du springer i utmanande terräng.

Blev du lika intresserad som vi? Ta en titt på New Balance Fresh Foam X Trail More V3 i vår webbshop. Har du några frågor? Kontakta gärna någon av våra produktexperter via vår kundtjänst.