Skip to main content
adidas Solarboost 5 allround running shoes
adidas Solarboost running shoe

Test

adidas Solarboost 5; En arbetshäst för den hängivna löparen

adidas Solarboost 5 är gjord för löpare som vill träna dagligen. Och när du använder en löparsko så ofta – vad behöver du då? En bekväm överdel som förhindrar blåsor och irritation, en mellansula med tillräcklig dämpning för att avlasta muskler och leder och självklart en slittålig sula. Har adidas lyckats skapa en rejäl arbetshäst? Fortsätt läs vår recension!

Köp modeller för damerKöp modeller för herrar
adidas Solarboost running shoes allround

3skäl till varför Solarboost 5 är rätt för dig

Opsommingicoon 1

Du planerar att springa oftare och längre

Tack vare den tjocka Light Boost-sulan kan du bekvämt springa dina mil och vara garanterat skyddad från stötar från underlaget.

Opsommingicoon 2

Du är en neutral löpare och vill ha en stabil sko

Tack vare den breda sulan och EVA Control-plattformen hålls foten väl centrerad i skon. Detta ger en stabil och stadig känsla.

Opsommingicoon 3

Du värdesätter hållbarhet

Solarboost 5 är verkligen en sko som du kan springa många och långa mil med. Med sin outslitliga Continental-sula och sitt tåliga Light Boost-material är detta en sko som håller länge. PRIMEGREEN-överdelen består av minst 50 procent återvunnet material.

adidas Solarboost 5 running shoe
adidas Solarboost 5 mens runnings shoes
adidas Solarboost 5 mens runnings shoes
När jag springer märker jag att skon känns lättare än vad den ser ut att vara. På den punkten är jag positivt överraskad.

Menno Munster – Produktexpert

Visste du att

Det nya Light Boost-materialet är hela 30 procent lättare än adidas tidigare BOOST-material. Och om du tror att detta sker på bekostnad av kvaliteten kommer du att bli glatt överraskad eftersom materialet dessutom har 4 procent högre energiåtergivning.

adidas Solarboost 5 i detalj

adidas Solarboost 5 running shoe
Överdel av Monomesh
Flexibel, luftig och bekväm.
Light Boost i mellansulan

För högre energiåtergivning.

EVA Control-plattform
För stöd och stabilitet vid hälen.
Continental-yttersula

Utmärkt grepp och lång hållbarhet.

3viktiga nyheter i Solarboost 5

Opsommingicoon 1

Light Boost-mellansula

Sulan är inte bara lättare utan också tjockare. Genom att skon fått mer material under foten känns den ännu mjukare än sin föregångare. LEP-systemet förstärker lättviktsmaterialet.

Opsommingicoon 2

EVA-Control-plattform

Tack vare den förbättrade Control-plattformen av EVA-material får fotleden ännu bättre stöd. Perfekt för långa löprundor där du kan behöva mer stöd för att motverka trötthet.

Opsommingicoon 3

Monomesh

Materialet i överdelen är betydligt tunnare och därför mycket luftigare än hos föregångaren. Tacknämligt nog har detta inte skett på bekostnad av stabiliteten.

adidas Solarboost 5 i test

Våra skor testas av våra egna experter. Läs Menno Munsters testrapport här

Menno Munster 21run

Menno Munster

Produktexpert

Menno Munster 21run

Menno Munster

Produktexpert

Specifikationer adidas Solarboost 5

Drop
10 mm
Vikt herr
Ca. 299 gram
Vikt dam
Ca. 260 gram
Löpartyp
Neutrala löpare
Skotyp
Allroundlöparskor

Passform

“Solarboost 5 känns väldigt bekväm att ta på sig. Plösen på skon är ganska tjock och är fäst vid sidorna på skon. Det finns också generöst med vaddering kring hälen. På så sätt känns hälkappan mjuk samtidigt som den också är fast. Passformen är ganska tät runt mellanfoten och när det gäller bredden sluttar skon normalt mot framfoten. Den har inte överdrivet mycket volym i framfoten, så jag känner monomesh-överdelen mot tårna. Mesh-materialet i framfoten är dock tunt och fint och känns luftigt.”

adidas Solarboost running shoe heel

Steg

“När jag springer märker jag att skon känns lättare än vad den ser ut att vara. På den punkten är jag positivt överraskad. Skon ger en stabil känsla, särskilt kring hälen. Tack vare den breda sulan får man en stor plattform. Jag skulle säga att den här skon är ett utmärkt alternativ för lätt överpronerande löpare. Jämfört med andra skor inom kategorin känns den här aningen platt. Framfoten är bara lite kurvad men är trots det tillräckligt flexibel för att ändå vara bekväm när man springer.”

adidas Solarboost running shoe sole

Komfort

“Light Boost-materialet känns skönt och lätt på foten. Det är inte supermjukt, utan ger snarare en lite fastare känsla. När jag springer känns det tydligt att hälen har mycket skummaterial, och nedtrampet blir stabilt och bekvämt. Ett drop på 10 millimeter gör stor skillnad för framfoten. Den här skon känns aningen fastare och för min del upplever jag nedtrampet på framfoten som lite mindre bekvämt.”

adidas Solarboost running shoe comfort

Välkommen till Adidas Solar familjen

Adidas Solar-kollektionen består av allround löparskor för löpare på alla nivåer. Till exempel är Solarboost 5 löparskor med mest dämpning för att springa både korta och långa sträckor. Lillebror till Solarboost är Solarglide 6 och denna modell utmärks av extra gummi på hälen och det traditionella Boost-foam i mellansulan. Är du en löpare med överpronation? Välj då adidas Solarcontrol, eftersom denna modell har ett något fastare EVA-foam på insidan för att ge stöd åt fotled och knä.

Slutspurt

adidas Solarboost 5 har tagit sig ett steg högre än sin föregångare. Om du gillade att springa med förra modellen kommer du garanterat uppskatta version 5. Solarboost 5 skiljer sig från andra skor inom samma kategori genom sitt relativt höga drop och låga rullning, så om detta är något du gillar är detta definitivt en sko för dig. Dessutom har Solarboost 5 en unik stabilitet.
Solarboost 5 kan jämföras med Saucony Ride 16 som också är relativt stabila neutrala löparskor.

Tycker du det är lika spännande som vi? Ta då en titt på adidas Solarboost 5 i vår webbshop. Har du fortfarande frågor? Då kan du kontakta en av våra produktexperter via vår kundtjänst.