Skip to main content
New Balance Fresh Foam X More v4 running shoes
New Balance Fresh Foam X More v4 running shoe

Test

New Balance Fresh Foam X More V4 – Tar komfort till nästa nivå?

New Balance Fresh Foam X More V4 har den komfortnivå varje löpare drömmer om. Denna neutrala allround löparsko erbjuder nu mer dämpning än sin föregångare, men är också tillräckligt stabil när du behöver den. Kan detta vara den bästa New Balance löparskon för dig?

Köp modeller för damerKöp modeller för herrar
New Balance Fresh Foam X More v4 runner

3skäl varför New Balance Fresh Foam X More V4 passar just dig

Opsommingicoon 1

Du letar efter en löparsko för långdistanslöpning

More V4 har en tjock mellansula gjord av Fresh Foam X foam. Detta material är New Balances mjukaste dämpningsmaterial och ger mycket komfort, vilket är särskilt behagligt när man springer långa sträckor som halv- och helmaraton. Tack vare bikakestrukturen i detta skum får du en mjuk mitt- och hällandning. I framfoten har bikakestrukturen gjorts i ett mindre format för ett lyhört frånskjut.

Opsommingicoon 2

Du har en något bredare framfot

New Balance löparskor har alltid en lite bredare framfot eftersom deras skor och dess historia är inspirerade av balansen och stabiliteten hos kycklingar. Kycklingar har bra stabilitet eftersom fötter är spridda. Sedan dess har New Balance alltid gjort löparskor med en relativt bredare framfot, eftersom dina tår är spridda när du springer. More V4 är en av de bredaste modellerna inom New Balance-kollektionen, med tanke på att denna sko är designad för längre sträckor.

Opsommingicoon 3

Du är en mitt- till framfotslandare

På grund av det låga dropp på 4 mm är New Balance Fresh Foam X More V4 mest lämplig för mitt- och framfotslandare. Denna löparsko är också en bra match för löpare som får sin fart av att öka sin kadens. Dessa löpare har oftast ett kortare steg, där man automatiskt landar lite mer på mittfoten.

New Balance Fresh Foam X More v4 mens shoes
New Balance Fresh Foam X More v4
New Balance Fresh Foam X More v4
New Balance X More V4 har allt jag letar efter i ett uthållighetslopp: massor av dämpning, en mjuk övergång och en extremt fin passform.

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du att?

Det finns också en trail bror till More V4. Det är New Balance Fresh Foam X Trail More V4. Denna sko är helt baserad på vägmodellen, men den enda stora skillnaden är en Vibram-yttersula och en tekniskt utformad ovandel. På så sätt får du inte bara ett optimalt grepp, utan också ett bra skydd mot vassa föremål som grenar och stenar. Denna trailsko är perfekta för lugna uthållighetslopp på obanade stigar.

New Balance Fresh Foam X More V4 i detalj

New Balance Fresh Foam X More v4
Engineered Mesh-ovandel

ger optimalt stöd och ventilation.

Fresh Foam X mellansula

består av 3 % biobaserat material för otrolig komfort och mindre koldioxidutsläpp.

Lätt yttersula i gummi

placerad på strategiska platser för bra grepp och perfekt hållbarhet.

Vad gör New Balance Fresh Foam X More V4 så unik?

New Balance Fresh Foam X More V4 är ganska unik i sig, eftersom denna löparsko med maximal dämpning har ett ganska lågt drop på 4 mm under tiden som de flesta New Balance löparskor har ett drop på 8 mm eller mer. Ju lägre drop, desto mer stimuleras du att landa på mitt- och framfoten. Som ett resultat av detta är More V4 också väldigt lämplig för löpare som tar relativt små steg, som långdistanslöpare. Slutligen kommer detta låga drop också att bidra till en smidig övergång.

3egenskaper i New Balance Fresh Foam X More V4

Opsommingicoon 1

Engineered Mesh-ovandel

More V4 handlar om komfort och det börjar så fort du tar på dig skon. Ovandelen i engineered Mesh ger stöd på strategiska platser som runt mellanfoten och har en hög andningsförmåga i framfoten. New Balance logot är reflekterande så att du är mer synlig i mörkret. Den invändigt förstärkta hälkappan är formad så att den omsluter din fotled på ett bekvämt sätt. Det är det inget problem om din fot expanderar på grund av vädret eller de långa avstånden eftersom mesh i framfoten har lite mer stretch samt har framfoten även gjorts bredare än hos andra Fresh Foam X-modeller.

Opsommingicoon 2

Fresh Foam X-mellansula erbjuder mer dämpning än någonsin

Mellansulan gjord av Fresh Foam X-foam ger mest dämpning inom New Balance-kollektionen. Jämfört med sina föregångare har denna sko fått en 2 mm tjockare Fresh Foam X mellansula. Detta resulterar i en sulhöjd på 35 mm i hälen och 31 mm i framfoten vilket betyder att More V4 tillhör kategorin “maximal dämpande löparskor”. Dessa neutrala allrounders är perfekta för återhämtningsdagar och långa distanser. Basen på sulan har gjorts ca 5 mm bredare för att förbättra stabiliteten. När du springer sitter din fot i skummet istället för ovanpå det, så att du upplever extra stabilitet under dina steg.

Opsommingicoon 3

Nydesignad yttersula

Den fjärde versionen av New Balance X More har en helt annan yttersula än sina föregångare. Baserat på forskning och data så har extra gummi lagts till i hälen och framfoten. Baksidan av skon har en öppen design så att du får en mjuk hällandning. Denna tunna yttersula i gummi har inte bara ett bra grepp, utan också utmärkt hållbarhet. Häl-till-tå övergången är smidig tack vare rocker-designen på yttersulans.

New Balance Fresh Foam X More V4 i test

Våra skor är testade av våra egna experter. Den här gången provade Daan Glorie New Balance Fresh Foam X More V4 åt dig.

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktexpert

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktexpert

Specifikationer New Balance Fresh Foam X More V4

Drop
4 mm
Vikt herrsko
Ca. 295 gram
Vikt Damsko
Ca. 238 gram
Typ av löpare
Neutrala löpare
Typ av sko
Allround löparsko

Passform

”För en maximal dämpande sko finns det relativt lite stoppning på insidan av hälkappan. Jag har inget emot det, eftersom med en tunnare mesh konstruktion andas denna sko bättre än andra löparskor. Hälkappan är fint hög, vilket gör More V4 även lämplig för löpare som använder innersula. Tack vare den rymliga framfoten kan en löpare med hallux valgus eller bredare framfot också välja denna sko. Så fort jag tar på mig skon känner jag att min fot befinner sig i skummet istället för ovanpå det vilket ger mig också lite mer stabilitet när jag börjar springa. Använd skon först innomhus, eftersom vissa löpare får irritationer för att de har foten i skummet. Detta kan leda till blåsor eller irritation i foten.”

New Balance Fresh Foam X More v4 Back / Heel

Steg

“Jag såg fram emot uppdateringen av Fresh Foam X More V4 eftersom jag tidigare har sprungit med version 2 och 3. Den andra versionen var en av mina favoritskor eftersom den erbjuder fantastisk dämpning och komfort för långdistanslöpning och lugna löppass. Jag tyckte bara att yttersulan på den modell var för styv, men det har nu förbättrats avsevärt. Istället för en förlängd yttersula har New Balance valt att placera gummi på strategiska platser. Som ett resultat av detta känns skon mycket smidigare än sina föregångare. Hälen och framfoten är breda, så jag känner också stabilitet. Detta är viktigt, eftersom det tjocka lagret av Fresh Foam X gör att skon känns super dämpande och ibland är det på bekostnad av fotledsstabiliteten. More V4 har allt jag letar efter i ett uthållighetslopp: mycket dämpning, en mjuk övergång och en extremt fin passform.”

New Balance Fresh Foam X More v4 Sole

Komfort

“Fresh Foam X More V4 gör vad skon lovar från utsidan. Detta är en extremt bekväm löparsko för långa löpturer i lätt takt. Den här skon är mindre lämplig för tempoträning, eftersom skummet är lite för mjukt för det. Är du inte van vid maximal dämpning än, men vill ändå testa? Då gör du ett bra val med More V4, eftersom denna neutrala löparsko kan kallas stabil på grund av sin breda sulbas. Fresh Foam X More V4 liknar HOKA Bondi 8 och ASICS Superblast, som också är maximalt dämpande löparskor.”

New Balance Fresh Foam X More v4 inside

New Balance Fresh Foam X kollektionen

Är du osäker på vilka New Balance löparskor du ska välja? Vi tydliggör det för dig med vår skomatris. I denna matris kan du snabbt se vilken New Balance löparsko som ger dig det bästa stödet och dämpningen du behöver. New Balance 880v13 är en riktig arbetshäst och passar för dagliga löpturer, men även tempoträning. Är du särskilt förtjust i längre distanser? Välj då New Balance Fresh Foam X 1080v12, eftersom denna modell har en tjockare mellansula så att denna modell kan erbjuda mer dämpning. Har du tränat mer fart på sistone? Överväg då definitivt Fresh Foam Tempo som din nya träningspartner, eftersom den är lätt, dynamisk men har samma bekväma Fresh Foam-dämpning.

Slutspurt

Det är imponerande vad New Balance visar med More V4. Denna löparsko går ytterligare ett steg upp i komfortnivå genom en tjockare mellansula och uppdatering av Fresh Foam X-foam i kombination med en helt förnyad yttersula. Detta ger dig mer dämpning och stabilitet än någonsin tidigare. Denna löparsko är mindre lämplig för tempoträning och löpare med smalare fötter. Letar du efter en riktig uthållighetslöparsko? Ta på dig New Balance Fresh Foam X More V4 och spring länge och ansträngningslöst.

More V4 kan jämföras med ASICS Superblast och HOKA Bondi 8. Dessa skor har också maximal dämpning och komfort för långa tränings- och tävlingarssträckor.

Blev du lika intresserad som vi? Se då New Balance Fresh Foam X More V4 i vår webbshop. Har du några frågor? Kontakta gärna någon av våra produktexperter via vår kundtjänst.