Skip to main content
ASICS Gel Cumulus 25 Laufschuhe
ASICS Gel Cumulus 25Laufschuhe

Test

Med nya ASICS Gel Cumulus 25; springer du som på moln!

Den nya versionen av ASICS Gel Cumuluslever upp till sitt namn, för när du springer med den här skon känns det verkligen som om du springer på moln. Den tjugofemte versionen av denna klassiska ASICS träningssko har blivit helt förnyad. Letar du efter en mjuk, lätt och bekväm sko för dina dagliga löpturer? Då kan GEL-CUMULUS bli din nya träningspartner.

Köp modeller för damerKöp modeller för herrar
ASICS Gel Cumulus 25 Laufschuh Damen

3skäl varför ASICS Gel Cumulus 25 passar just dig

Opsommingicoon 1

Du letar efter en träningssko med mycket dämpning

Tack vare den förnyade mellansulan av FF BLAST+-material har skon en mycket mjuk dämpning. PureGEL-teknikologin ger extra komfort i hälen.

Opsommingicoon 2

Du letar efter en löparsko som sitter bekvämt runt om din fot

Tack vare överdelen i jacquard mesh känns skon väldigt mjuk på foten och detta material är designat för att ge stöd och andningsförmåga där du behöver det.

Opsommingicoon 3

Du letar efter en mångsidig träningssko

Medan GEL-CUMULUS 25 erbjuder mycket komfort och dämpning, så är skon ganska lätt för en allround löparsko vilket gör det lättare att springa något snabbare lite då och då.

ASICS Gel Cumulus 25 Laufschuh
ASICS Gel Cumulus 25
adidas Terrex Soulstride running shoes
Vid lugna löpturer känns denna löparsko väldigt mjuk, men i snabbare löptempo vaknar skummet till liv och känns lyhört.

Menno Munster – Produktexpert

Visste du att….

Cumulusmoln är väldigt vanliga moln? De har ofta en vacker form och fångar mångas fantasi. Det är också favoritmolnet för många målare. Bland andra fascinerades den berömda holländska 1600-talsmålaren Jacob Van Ruisdael, av cumuli. Därför målade han många holländska molniga himlar med cumulusmoln i olika former, färger och storlekar.

ASICS Gel Cumulus 25 i detalj

ASICS Gel Cumulus 25
Engineered jacquard mesh ovandel

För fotstöd och andningsförmåga.

FF Blast+ mellansula

Tillverkad av lätt skum för en energisk stegavveckling.

PureGEL

För stötdämpning i hälen.

AHAR+ yttersula

Mycket slitstarkt gummi för många bekväma kilometer.

3viktiga förbättringar i ASICS Gel Cumulus25

Opsommingicoon 1

Förbättrad ovandel

Ovandelen har blivit helt förnyad och är nu gjord av ett engineered jacquard mesh, vilket ger extra stöd och andningsförmåga. Öglan vid hälen gör det även ännu lättare att ta på sig skon.

Opsommingicoon 2

Förbättrad mellansula

Mellansulan är nu gjord av FF Blast+ material. Detta gör skon mjukare, men också mer responsiv. Sulan är också 4 millimeter tjockare än hos GEL-CUMULUS 24.

Opsommingicoon 3

Lättare

Tack vare användningen av ovannämnda teknologier är GEL-CUMULUS 25:s vikt betydligt lägre än föregångarens. Hos herrmodellen sparade man hela 35 gram. Detta gör löpningen bokstavligen mycket lättare.

ASICS Gel Cumulus 25 i test

Våra skor är testade av våra egna experter. Läs Menno Munsters omdöme.

Menno Munster 21run

Menno Munster

Produktexpert

Daan Glorie 21run

Menno Munster

Produktexpert

Specifikationer ASICS Gel Cumulus 25

Drop
8 mm
Vikt herrsko
Ca. 251 gram
Vikt damsko
Ca. 223 gram
Typ av löpare
Neutrala löpare
Typ av sko
Allround löparsko

Passform

”Tack vare öglorna på hälen och plösen är skon lätt att ta på sig. Plösen har mycket vaddering och är fäst på sidorna av skon. Hälkappan har också mycket vaddering och känns för min del lite lös. Längd- och breddmässigt är skon normal och passar mig bra i min storlek 46. Ovandelen känns ganska tjock, men inte på ett irriterande sätt.”

ASICS Gel Cumulus 25 Laufschuh fit

Steg

”Drop på 8mm gör att löparskon känns lite lägre när man springer med den, eftersom jag sjunker in lite mer i hälen än i framfoten på skon. Sulans bredd vid hälen och framfoten ger skon något mer stabilitet, men det här är absolut inte en sko för löpare med överpronation. Under lugna löpturer känns skon väldigt mjuk, kanske lite för mjuk för mig personligen, men i ett snabbare tempo vaknar skummet till liv och känns lyhört.”

ASICS Gel Cumulus 25 Sole

Komfort

”Det tjocka lagret av FF Blast+-material gör skon väldigt mjuk i sin dämpning. När jag sprang märkte jag också effekten av PureGEL på skons häl. På grund av PureGEL sjunker jag verkligen ner i skon. Detta gjorde att jag fick lite friktion på min hälsena i början, men som tur var löste jag det snabbt genom att knyta skon med en runner´s knot.”

ASICS Gel Cumulus 25 Laufschuh front

ASICS Run Further Familjen

ASICS Run Further-kollektionen består av löparskor designade för män och kvinnor som vill ta sin träning till nästa nivå, oavsett om det handlar om distanser från milen, upp till ett halvmaraton eller från ett halvmaraton upp till hela 42 km.

Slutspurt

ASICS Gel Cumulus 25 är en väldigt lyxig träningssko. Tack vare FF Blast+ materialet känns det verkligen som om du springer på moln. Därför upplevs den nya GEL-CUMULUS mycket mjukare än sin föregångare. Detta är en löparsko med vilken du kan springa många bekväma kilometer. Om du vill öka tempot är detta inga problem med denna mångsidiga sko. En riktig modern allround löparsko som du kan springa med ett tag.

 

ASICS Gel Cumulus 25 kan jämföras med bland annat Saucony Ride 16 eftersom det är också en bekväm allround löparsko.

Blev du lika intresserad som vi? Se ASICS Gel Cumulus 25 i vår webbshop. Har du några frågor? Kontakta gärna någon av våra produktexperter via vår kundtjänst.