Skip to main content
adidas Terrex Soulstride trailrunning shoe
adidas Terrex Soulstride running shoes

Test

adidas Terrex Soulstride

adidas Terrex Soulstride, en budgetvänliga terrängsko som låter dig töja på gränserna. adidas Terrex Soulstride är trailskor för nybörjare. Denna budgetvänliga trailsko kan användas både i terräng så väl som på vägar tack vare dubbprofilen. Undrar du om detta är en sko för dig? Läs vidare våra testresultat.

Shoppa modellar för damerShoppa modellar för herrar
adidas Terrex Soulstride trailrunning

3anledningar varför adidas Soulstride passar just dig

Opsommingicoon 1

Du letar efter en trailsko till ett bra pris

adidas terrex soulstride är en trailsko med ett vänligt pris på runt 1000 kronor. De flesta löpare köper trailskor utöver sina vanliga löparskor eftersom de är ute efter mer grepp och stabilitet när de springer i terräng. Med tanke på att detta inte är den dyraste trailskon är Soulstride ett bra val att börja med eftersom den är ganska prisvänlig.

Opsommingicoon 2

Du har precis börjat med trailrunning och springer 5km till 21,1km terränglöpning

EVA-mellansulan ger effektivt skydd när du springer. adidas Soulstride är speciellt lämplig för sträckor från 5 km upp till 21,1 km på obanade stigar. Om du planerar att springa ett trailmarathon eller ultra så rekommenderar vi adidas Agravic Ultra. Denna trailsko har lite mer dämpning och en kolfiberplatta för en spänstig känsla.

Opsommingicoon 3

Du letar efter allround trailskor med bra grepp

adidas Soulstride har en grov dubbprofil där dubbarna är isär. Fördelen med detta är att gyttja, slask och lera lätt kan lossna. Tack vare denna dubbprofil kan du enkelt växla mellan grus-, skogs- och steniga stigar.

adidas Terrex Soulstride running shoes
adidas Terrex Soulstride trailrunners
adidas Terrex Soulstride running shoes
Det här är en perfek terrängsko för nybörjare som vill ha lite mer grepp men letar inte efter en alltför teknisk trailsko.

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du att..

…familjen Dassler började tillverka skor efter första världskriget. Vid OS i Berlin år 1936 hade den amerikanske friidrottsstjärnan Jesse Owens skor som sades ha varit en gåva från Adi Dassler. Owens medaljvinnande prestationer ökade medvetenheten om Dassler-varumärket runt om i världen. Efter andra världskriget försökte Adi och hans bror Rudolf återuppbygga Dassler-företaget, men en personlig klyfta mellan bröderna år 1948 blev omöjlig att reparera så företaget splittrades.  Rudolfs företag är vad vi nu känner till som Puma, medan Adis företag blev adidas.

Adidas Soulstride i detalj

adidas Terrex Soulstride trailrunning shoe
Ovandel i tekniskt stickad mesh

För hållbarhet och andningsförmåga.

EVA mellansula

För bekväm dämpning.

Kontinuerliga sulkanter

För extra stabilitet.

Traxion yttersula

För hållbart grepp.

Was macht den adidas Terrex Soulstride so einzigartig?

Um ein einzigartiges und geschmeidiges Lauferlebnis zu kreieren, hat On die aktuellsten Erkenntnisse aus der Wissenschaft genutzt. Für die Entwicklung neuer Laufschuhe hat On beispielsweise fortschrittliche Technologien, wie die FEA (Finite-Elemente-Analyse) genutzt. Diese Technologie wird auch beim Design von Formel-1-Autos verwendet, um Wärmeübertragung, Flüssigkeitsdampf und elektromagnetische Strömungen zu analysieren. Das Ergebnis hat zu einem neuen Design (CloudTec Phase) der Cloud-Elemente geführt, die nun schräg nach vorne zeigen und somit eine erstklassige Dämpfung erzeugen. Der adidas Terrex Soulstride verfügt nicht mehr über das bekannte Speedboard, wodurch er noch leichter geworden ist.

3egenskaper i adidas Terrex Soulstride

Opsommingicoon 1

Dämpande EVA-mellansula

Tack vare EVA-materialet är Terrex Soulstride en terrängsko som du kan ha på dig hela dagen med självförtroende. Med hjälp av det bekväma EVA-materialet i mellansulan har du tillräckligt med dämpning.

Opsommingicoon 2

Sula med hybrida dubbar

Sulan hos Terrex Soulstride är konstruerad på ett sådant sätt att du kan använda den på olika underlag. De tillplattade dubbarna ser till att du har mycket grepp på obanade ytor och ger samtidigt en stabil känsla på asfalterade vägar.

Opsommingicoon 3

Höga kontinuerliga sulkanter för stabilitet

Terrex Soulstride är inte en överpronations sko, men den ger mycket stöd åt foten. Detta för att foten befinner sig mellan sulan och inte ovanpå. Det extra stödet på sidorna ser till att din fot sitter bra i mitten av skon.

adidas Terrex Soulstride i test

Våra skor är testade av våra egna experter. Den här gången testade Daan Glorie adidas Terrex Soulstride åt dig.

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktexpert

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktexpert

Specifikationer i adidas Terrex Soulstride

Drop
10 mm
Vikt herrsko
Ca. 294 gram
Typ av löpare
Neutral löpare
Typ av sko
Trailskor

Passform

“Adidas Soulstride har tillräckligt med utrymme i framfoten, men den känns inte särskilt bred. Hälkappan är hög och rund. Detta ger bra stöd runt fotleden, vilket är mycket viktigt vid traillöpning på obanade stigar. Plösen är väldigt tunn, ventilerande och trycker inte på vristen. Denna trailskos tåområde är förstärkt vilket skyddar mot stötar och stenar. Soulstride känns lätt och det är den stora fördelen med denna terrängsko. Många trailskor känns faktiskt klumpiga och tunga. Detta beror ofta på kombinationen av en något styvare sula och många förstärkningar i ovandelen.”

adidas Terrex Soulstride trailrunning shoe fit

Steg

”När jag testade denna terrängsko i skogen kändes den väldigt smidig. Speciellt en mitt- eller framfotslöpare kommer att uppskatta denna sko, eftersom skon är något stabilare för dessa löpare vilket också har att göra med rocker-geometrin vid framfoten. Rocker-sulans båge skapar en framåtrörelse som driver dig till ditt nästa steg. Den tjocka sulan ger mycket komfort när man springer långa sträckor i terräng. Detta är en perfekt terrängsko för nybörjaren inom traillöpning som vill ha en aning mer grepp, men inte är ute efter alltför tekniska trailskor. Du kan se Soulstride som en ATR-sko (all terräng), så du kan springa med denna sko på alla typer av underlag (stenar, lera och sand).

adidas Terrex Soulstride trailrunning shoe stride

Komfort

”Alla löpare bor inte nära skogen och man kan inte undvika att man ibland måste springa på asfalterade vägar. Den stora fördelen är att detta är möjligt med Soulstride. Spring gärna till skogen, rusa upp för backar och jogga lugnt på vackra slingrande stigar. Soulstride har en “medium” dubbprofil, vilket innebär att det finns trailskor med grövre dubbar. Denna trailsko kan konkurrera med HOKA Challenger ATR och Nike React Pegasus Trail. Dessa är också trailskor som passar för löpning på alla typer av underlag.”

adidas Terrex Soulstride trailrunning shoe comfort

adidas Terrex familjen

adidas Terrex Soulstride är en del av adidas Terrex trailskokollektion. Denna familj består av trailskor för olika avstånd och underlag. Soulstride är den perfekta skon för löparen som vill upptäcka traillöpning. Vissa Terrex trailskor har en Rain Ready eller Gore-Tex ovandel, vilket gör att dessa skor är helt vattentäta så att dina fötter håller sig torra och bekväma.

Slutspurt

adidas Terrex Soulstride är en bra terrängsko för löpare som vill börja med traillöpning. Kombinationen av en relativt lätt och bekväm mellansula med en yttersula som är lämplig för både väg och terräng gör Terrex Soulstride till en fantastisk instegsmodell för traillöpning. Det finns trailskor med mer grepp och mer dämpning, men Soulstride gör terränglöpning tillgängligt för en stor grupp löpare.

Blev du lika intresserad som vi? Se då adidas Terrex Soulstride  i våran webbshop. Har du några frågor? Kontakta gärna någon av våra produktexperter via vår kundtjänst.