Skip to main content
New Balance FuelCell SuperComb Elite 21run
New Balance FuelCell SuperComp Elite running shoes
New Balance SC Elite V3
New Balance runner 21run

Test

New Balance SC Elite V3 – De bästa tävlingsskorna från New Balance?

Med New Balance SuperComp Elite V3 kan du ta din löpning till en helt ny nivå. Denna tävlingssko är försedd med en innovativ kolfiberplatta och det fantastiska skummet FuelCell. SC Elite V3 ger maximal energiåtergivning och är utformad för att få dig att springa snabbare på tävlingsdagen. Är detta den bästa tävlingsskon någonsin från New Balance? Vi kliver i skon och ser om den håller vad den lovar.

New Balance SC Elite V3 damNew Balance SC Elite V3 herr

Tekniska specifikationer för New Balance SC Elite V3

Drop
4 mm
Vikt Herrsko
Cirka 228 gram
Vikt Damsko
Cirka 188 gram
Typ av löpare
Neutrala löpare
Typ av sko
Tävlingssko

3skäl till att New Balance SC Elite V3 är rätt för just dig

Opsommingicoon 1
Du vill slå ditt personbästa på halv- eller helmaraton

Vill du ha en riktigt snabb tävlingssko med de allra senaste innovationerna? Då har du hittat exakt rätt med SuperComp Elite V3. Den här modellen har dubbla lager superfoam (FuelCell-dämpning), kolfiberplatta (med Energy Arc-teknik) och en överdel i lättviktsdesign.

Opsommingicoon 2
Du är en mellan- eller framfotslöpare

SuperComp Elite V3 har ett drop på endast 4 mm. Hälhöjden är 40 mm medan framfoten är 36 mm hög. Därmed är den här snabba skon perfekt för löpare som landar på mellan- eller framfoten. Den som landar på hälen behöver däremot ett aningen högre drop för att få mindre belastning på vaden och akillessenan.

Opsommingicoon 3
Du vill ha en tävlingssko med kolfiberplatta

Kolfiberplattan som löper längs med hela skon ger bra stabilitet och en utmärkt start. Tack vare utformningen med Energy Arc kan kolfiberplattan pressar ner och åter flyta upp när du startar. Under kolfiberplattan finns en stor skåra så att plattan kan röra sig fritt. Man har lagt till extra gummi längst fram på plattan för att skydda mot stenar och vassa hinder.

New Balance FuelCell SC Elite running shoes
New Balance SC Elite V3
New Balance SC Elite V3
Jag hade de här skorna för att träna tempoträning på asfalt. Jag kan också tänka mig att använda skorna i 5 eller 10 km långa tävlingslopp på vägar.

Selma Heijdra – Produktexpert

Visste du att…?

Sedan förra året har New Balance valt att lägga till namnet SuperComp för alla sina löparskor med kolfiberplattor. Numera finns det kolfiberskor för kortdistans, långdistans och daglig träning. New Balance SuperComp Pacer V1 är en kolfibersko som passar för 5 och 10 km långa lopp medan SuperComp Elite V3 är kolfibersko för den som springer halv- och helmaraton. Vill du ha en kolfibersko för din dagliga träning? Välj då New Balance SuperComp Trainer. Gissningsvis kommer New Balance nu även lägga till kolfiberplattor i sina spikskor. Man vet numera att kolfiberplattor underlättar mycket för att absorbera och återge betydligt mer energi med varje steg. Som löpare får du därmed en extra skjuts framåt när du vill öka tempot.

De New Balance SC Elite V3 i detalj

New Balance SC Elite V3
Dubbelt lager med FuelCell-foam

för maximal dämpning och komfort vid långa distanser.

Kolfiberplatta med Energy Arc-teknik

som ger dig massor med energiåtergivning vid varje steg.

Syntetöverdel med Bootie-konstruktion

ger en sömlös passform runt foten.

Vad är bakgrunden till New Balance SC Elite V3?

Danny Orr, “Manager Performance Running” på New Balance, berättar om tanken bakom SuperComp Elite: “Det här är definitivt en sko som kom till genom en hel del vilda idéer. Först ställde vi oss frågan: Hur kan vi ge maximal energiåtergivning i en sko? Det här är en väldigt speciell sko och efterföljaren till New Balance FuelCell RC och TC Elite. Namnet Supercomp står för supertävlingen när det gäller de bästa kolfibersulorna. I vårt forskningslaboratorium undersökte vi vilken tjocklek som är bäst för mellansulan respektive kolfiberplattan. Det handlar om att maximera energin under nedtramp och ge högst möjliga energi vid frånskjut.”

3nyheter i SC Elite V3

Opsommingicoon 1
Två lager FuelCell-skum

I mellansulan hittar vi dubbla skikt med FuelCell-skum, vilket ger en lätt höjning åt framfoten och hälen. Den tjockare mellansulan ger större dämpning, vilket är särskilt fördelaktigt när du springer långa sträckor. Du blir därmed inte lika snabbt trött i benen vid långdistanslöpning i högt tempo. På så sätt har du pigga ben även i slutspurten av tävlingen eller din träning.

Opsommingicoon 2
Kolfiberplatta med unik utformning

Kolfiberplattan i SuperComp Elite V3 har en unik utformning som även går under benämningen Energy Arc-teknik. Mellan de två FuelCell-skikten finns en kolfiberplatta som är uppdelad i två riktningar. Det nedre skiktet har en stor fördjupning som gör att plattan kan fjädras in och sedan ut igen. Detta är den optimala kombinationen mellan mjuk dämpning och maximal energiåtergivning.

Opsommingicoon 3
Överdel i ett stycke

Den här snabba skon har övre Bootie-konstruktion, eller en typ av strump-form. Detta innebär att foten blir omsluten när du tar på dig skon. SuperComp Elite V3 har en skön och stödjande passform. Plösen sitter helt fast vid den syntetiska överdelen. Hälkappan har en invändning förstärkning och är formad efter hälbenet så att din fotled får rätt stöd. Innersulan på SC Elite V3 är limmad på plats så att den inte glider eller lossnar.

De New Balance FuelCell Elite V3 i testet

Våra skor testas av våra egna experter. Den här gången är det Selma Heijdra som testat New Balance FuelCell Elite V3 åt dig.

New Balance SC Elite V3

Selma Heijdra

Löpartyp

Neutral mittfotslandare

Frekvens

4 gånger i veckan

Terräng

Olika

Personsbästa

5 km – 20 min.
10 km – 45 min.

Läs hennes omdöme

New Balance SC Elite V3

Passform

“Jag trycker passformen är superbra. Överdelen är väldigt tunn och elastisk och sitter bra på grund av det stretchiga materialet. Jag har ganska breda fötter så jag var rädd att de inte skulle passa så bra, men det var inte alls några problem. En annan fördel är den elastiska överdelen. Den sömlösa utformningen ger bra med ventilation och det känns verkligen att jag har en tävlingssko på mig. SC Elite V3 är lätt, men ger ändå aningen stöd i hälen tack vare den höga hälkappan. Den enda nackdelen är snörningens öglor. De kan trycka mot foten om du har lite högre vrist. Låsningen är bra eftersom min fot inte glider i skon.”

New Balance SC Elite V3

Steg

“Jag gillar verkligen de här skorna och jag märker att skorna underlättar mycket när jag vill köra lite hårdare, och på så sätt kan jag också springa både snabbare och lättare. Det fick jag verkligen bekräftat när jag läste av hastigheten på min klocka. Under de första kilometrarna känner jag direkt av den ökade stabiliteten för varje steg jag tar. Detta för att kolfiberplattan löper längs hela skons längd och gjorts bredare vid hälen. Vill du ha en löparsko som ger mycket studs i steget? Då är den här skon perfekt för dig. FuelCell-dämpningen ger energi och är inte för mjuk. SC Elite V3 fick mig att känna mig snabb under både träning och lopp. Du märker också skons lätta rullning tack vare sulans rundade form. Jag tycker absolut att detta är den bästa tävlingsskon från New Balance just nu eftersom skon känns så bekväm och snabb.”

New Balance SC Elite V3

Tempo

“Jag har aldrig sprungit med kolfiberskor tidigare, så det är verkligen en ny upplevelse för mig. SC Elite V3 känns verkligen annorlunda mot vad jag är van vid. I positiv bemärkelse! Jag skulle gärna ha de här skorna för tempoträning på asfalt. Jag kan också tänka mig att ha dem för 5 och 10 km långa lopp på vägar. Med den här skon är det enkelt att öka tempot. De dubbla skikten FuelCell-skum ger massor med energiåtergivning och kolfiberplattan ger stabilitet och skjuts framåt. Den lätta vikten gör den också lämplig för träning på spår och intervallträning. Mängden dämpning i hälen är mer än tillräcklig, men för min del hade det varit trevligt med lite mer skum i framfoten. Detta har givetvis mer med personlig smak att göra.”

Kollektionen av New Balance Fuellcell löparskor

Vilken New Balance löparsko ska du då välja? Totalt utgörs New Balance löpskokollektion av Fresh Foam- och FuelCell-familjen. Fresh Foam-familjen är de bekväma löparskorna för vardagsbruk och långsamt tempo. FuelCell-familjen fokuserar på snabbhet, har många nya innovationer och vissa modeller är försedda med kolfiberplatta. Vi ska se närmare på kollektionen av snabba FuelCell-skor.

New Balance har fyra FuelCell-modeller som du kan använda på olika sätt. Rebel V3 är en temposko utan kolfiberplatta som passar för snabba träningspass och intervallträning. Letar du efter en tävlingssko för 5 eller 10 km långa distanser? Då är SuperComp Pacer ditt perfekta val. Vill du prestera ditt yttersta på ett halv- eller helmaraton? Då är SuperComp Elite V3 din nya tävlingskompis. Kolfiberskor är inte bara bekväma under tävlingar utan också under dina dagliga träningspass. Och just av den anledningen har New Balance utvecklat FuelCell Trainer så att du har möjlighet att uppleva de positiva effekterna av kolfiber även under dina lugna träningspass. Återhämta dig snabbare, minska effekterna av intensiv träning och håll tempot lättare.

New Balance SC Elite V3

New Balance SC Elite V3

New Balance Supercomp (SC) Elite V3 är en neutral tävlingssko. SC Elite V3 är efterföljaren till FuelCell Elite RC och TC Elite. Den här löparskon lämpar sig för halv- och helmaratonlopp. Kolfiberplattan och det energirika FuelCell-skummet ger dig en extra framåtskjuts vid intensiva träningspass och tävlingar.

New Balance SC Elite V3 herrNew Balance SC Elite V3 dam
New Balance SC Elite V3

New Balance FuelCell Trainer

New Balance FuelCell Trainer är neutrala, allround löparskor. Den här löparskon har en kolfiberplatta och passar för både daglig träning och tävlingar. kolfiberplattan har ett Energy Arc-system som gör att plattan smidigt kan fjädras in och sedan ut igen.
Se New Balance FuelCell Trainer

New Balance SC Elite V3

New Balance FuelCell Supercomp pacer v1

New Balance SuperComp Pacer är en tävlingssko för neutrala löpare. Den här skon är avsedd för lopp på mellan 5 km och halvmaraton. SuperComp Pacer är så snabba tack vare FuelCell-skummet som kombineras med en kolfiberplatta vilket ger en extra skjuts framåt.
Se New Balance FuelCell Supercomp pacer v1

New Balance SC Elite V3

New Balance FuelCell Rebel V3

New Balance FuelCell Rebel v3 är neutrala löparskor. Dessa lätta löparskor är perfekta för snabbare löprundor och mer intensiva träningspass. FuelCell-mellansulan har gjorts aningen tjockare jämfört med föregångaren så att du får mer komfort under snabba löprundor.
Se New Balance FuelCell Rebel V3

Slutspurt

New Balance FuelCell Elite V3 håller vad den lovar. Den här tävlingsskon är lätt, har en innovativ kolfiberplatta och FuelCell superfoam som innebär massor med energiåtergivning. Denna snabba sko lämpar sig bäst för halv- och helmaraton då sulan är relativt tjock och mjuk. Deltar du gärna i tävlingslopp på 5 km- och 10 km? Välj då FuelCell SuperComp Pacer v1. SC Elite v3 är mindre lämplig för löpare med hög vrist eller för löpare som använder specifika innersulor.

Blev du lika intresserad som vi? Se då Saucony Endorphin Elite  i våran webbshop. Har du några frågor? Kontakta gärna någon av våra produktexperter via vår kundtjänst.