Skip to main content
Mizuno Wave Rebellion collection
Mizuno Wave Rebellion Pro running shoe

Testbericht

Mizuno Wave Rebellion Pro & Flash – En ny generation tävlingsskor?

Mizuno Wave Rebellion Pro och Mizuno Wave Rebellion Flash är tävlingsskor som ger dig som löpare en fartökning. En ny era har kommit. Nu är det dags för superskor och superskum. Mer energiåtergivning än någonsin. Mer komfort än vad du är van vid. Träna dig själv i form med Rebellion Flash och uppnå topprestation med Rebellion Pro. Är du redo för denna nya eran?

Shoppa Wave Rebellion ProShoppa Wave Rebellion Flash
Mizuno Wave Rebellion Pro pink

3skäl till att Mizuno Wave Rebellion Pro & Rebellion Flash är rätt för just dig

Opsommingicoon 1

Du är en hällandare och letar efter en sko för tempo- och intervallträning (Rebellion Flash)

Rebellion Flash är en lätt temposko som passar bra för korta och långa intervallträningar. Många temposkor är gjorda för att landa på mellan- eller framfoten och ägnar lite uppmärksamhet åt hälen. Wave Rebellion Flash har en plastplatta som stimulerar häl-till-tå övergången och ger dig den stabilitet som du behöver. Detta säkrar att du även kan landa på hälen i högt tempo utan problem. Dessutom är yttersulan gjord av G3-gummi som har mycket stabilitet, grepp men också bra hållbarhet.

Opsommingicoon 2

DU PLANERAR ATT SPRINGA ETT SNABBT HALV- ELLER HELMARATON (REBELLION PRO)

Wave Rebellion Pro uppfyller alla krav för en riktig maraton supersko. Denna tävlingssko har superskum (Mizuno ENERZY LITE och LITE+), en carbon-platta och en aggressivt böjd sula för en explosiv framåtdrivning till framfoten. Rebellion Pro är mest lämplig för (halv)maratonlöpare som vill förbättra sitt personbästa.

Opsommingicoon 3

Du vill ha en löparsko med mycket dämpning och energiåtergivning (Rebellion Flash en Pro)

Gillar du löparskor med mycket dämpning och energiåtergivning? Då bör du definitivt se på Rebellion Flash och Pro som nya tävlingsskor. Mizuno ENERZY LITE-dämpningen ger mycket energiåtergivning så att du får en push framåt för varje steg du tar. Skummet känns skönt och lätt så att du kan springa i högt tempo under en längre tid.

Mizuno Wave Rebellion Flash
Mizuno Wave Rebellion Pro
Mizuno Wave Rebellion Cover
“Wave Rebellion Pro överraskade mig positivt vad gäller reaktivitet. Ju längre du springer med den, desto bättre känns den. Rebellion Flash lever upp till alla förväntningar som du kan hoppas på utav en temposko, nämligen lätt och bekväm.”

Hans Lampe – Produktexpert

Visste du att?

Mizuno Wave Rebellion Pro är inspirerad av designen av spikskor. Hälens runda design kallar Mizuno för Smooth Speed ​​​​Assist-teknologin. Den är baserad på frågan: “Som löpare, hur kan du springa snabbare utan att bli trött?” Hälen är förhöjd precis som en spårspik för att tvinga dig att vara kvar på mellan- och framfoten längre utan att du blir trött. Detta resulterar i en framåtskjut, även om din kropp vill luta sig eller röra sig bakåt när du är trött. På så sätt kan en löpare behålla sin fart längre utan att ge upp komfort och stabilitet.

Mizuno Wave Rebellion Pro och Wave Rebellion Flash i detalj

Mizuno Wave Rebellion Flash
Mizuno ENERZY Lite

i mellansulan som ger hög energiåtergivning så att du håller farten.

Lätt ovandel

för att spara på vikten och för en sömlös passform.

Carbon Wave Plate

förbättrar stabiliteten utan att ge upp bekvämligheten.

Smooth Speed Assist

är den unika runda formen på hälen och framfoten så att du får en perfekt stegavveckling med fartimpuls.

G3 yttersula

för mjuka landningar och bra grepp vid framfoten.

Vad är tanken bakom Mizuno Wave Rebellion Pro & Wave Rebellion Flash?

Förra året såg vi lanseringen av Mizuno Wave Rebellion. Detta var en innovativ tävlingssko med en Wave Plate gjord av glasfibermaterial. Eftersom mellansulan består av nya MIZUNO ENERZY LITE fick du som löpare 22% mjukare och 35% spänstigare dämpning än vad du var van vid med Mizuno ENERZY-modellerna. Mizuno Wave Rebellion Pro och Rebellion Flash bygger på detta koncept, men sulan hos Pro har fått en mycket mer aggressiv rocker för den bästa framdrivning. Wave Rebellion är din tävlingssko med kolfiber för en fartökning för att sätta personliga rekord. Wave Rebellion är gjord för dina tempo-dagar när du vill förbättra din hastighet genom tempolopp och intervaller.

3uppdateringar i Mizuno Wave Rebellion Pro och Flash

Opsommingicoon 1

Unik design av yttersulan (Wave Rebellion Pro)

Mizuno Wave Rebellion har en unik design sett utifrån. Hälen höjs skarpt så att du kan fortsätta springa på mellan- och framfoten vid trötthet. Rebellion Pro har en spikskos DNA, där man främst tänkt på att spara på vikten. Det lättaste och mest motståndskraftiga skummet (ENERZY LITE) kombineras med en carbon Wave Plate som gör Pro till en riktig supersko.

Opsommingicoon 2

Mizuno ENERZY LITE mellansula (Flash en Pro)

Det nya Mizuno ENERZY LITE-materialet i mellansulan på Pro och Flash är gjord av nylon. Detta skum är 22 % mjukare och 35 % spänstigare än Mizuno ENERZY. Det översta lagret hos Pro består av ENERZY LITE + som är ännu mer energiåtergivande så att du enkelt kan få upp farten och hålla den. Både Flash och Pro har ett lägre skumlager som är relativt hårdare så att du fortfarande upplever en stabil och reaktiv känsla.

Opsommingicoon 3

Plastplatta kontra carbon-platta

Wave Plate i Rebellion Flash innehåller en Wave Plate gjord av plast i kombination med glasfiber. Denna platta ingick också i den vanliga Wave Rebellion som lanserades förra året. Mizuno Wave Plate slits inte lika snabbt som de carbon-plattor som vi känner till från andra tävlingsskor. Detta gör Rebellion Flash perfekt som träningssko för dina tempo-dagar. Wave Rebellion Pro har en Wave Plate baserad på carbon. Denna carbon-platta löper hela sulans längd så att du upplever en stabil känsla från häl-till-tå. Carbon är mycket styvare än plast och därför ger Pro en högre hastighetsimpuls, eftersom carbon trycker in skummet hårdare och låter det sedan studsa tillbaka snabbt.

Mizuno Wave Rebellion Pro och Flash i test

Våra skor är testade av våra egna experter. Den här gången testade Hans Lampe att prova Mizuno Wave Rebellion Pro och Wave Rebellion Flash åt dig. Läs hans omdöme här.

Hans Lampe 21RUN

Hans Lampe

Produktexpert

Hans Lampe 21RUN

Hans Lampe

Produktexpert

Tekniska specifikationer

Mizuno Wave Rebellion Pro running shoe
Mizuno Wave Rebellion Pro
Mizuno Wave
Drop
Vikt
Typ av löpare
Skotyp
Typ av skum
Typ av träning
Rebellion Pro
4,5 mm
Ca. 225 gram
Neutral löpare
Tävlingsskor
Mizuno Enerzy Lite
Race Day
Rebellion Flash
8 mm
Ca. 230 gram
Neutral löpare
Tävlingsskor
Mizuno Enerzy Lite
Speed day
Mizuno Wave Rebellion Pro running shoe
Mizuno Wave Rebellion Pro
Mizuno Wave
Drop
Vikt
Typ av löpare
Skotyp
Typ av skum
Typ av träning
Rebellion Pro
4,5 mm
Ca. 225 gram
Neutral löpare
Tävlingsskor
Mizuno Enerzy Lite
Race Day
Rebellion Flash
8 mm
Ca. 230 gram
Neutral löpare
Tävlingsskor
Mizuno Enerzy Lite
Speed day

Passform

Rebellion Pro

”Passformen är normal, varken smal eller bred. Måtten är verkligen typiska för Mizuno och är ofta lite mindre jämfört med andra löparmärken. Beställ samma storlek i USA som dina nuvarande löparskor. Hälkappan sitter bra och passformen runt vristen är också behaglig. Se till att du fäster snören ordentligt eftersom plösen är lös. Rebellion Pro ger dig verkligen den där race-day-känslan, eftersom ovandelen är supertunn och andas. Det känns lätt som en fjäder på dina fötter.”

Rebellion Flash

“När du tar på dig den för första gången känns Wave Rebellion Flash väldigt lätt. Ovandelen påminde mig mycket om Mizuno Wave Rebellion, som är Mizunos supersko med glasfiberplatta. Hälkappan hos Flash är flexibel, men förstärkt i mitten av hälkappan. Vad jag gillar med passformen är den andningsbara ovandelen och stödet du upplever runt mellanfoten. Rebellion Flash lever upp till alla förväntningar du kan ha av en temposko. Lätt, omedelbart bekväm och andas väl.”

Mizuno Wave Rebellion Pro and Flash fit

Steg

Rebellion Pro

“Den första känslan när du springer tar lite att vänja sig vid, men du märker snart att du springer snabbare med lägre puls. Du tvingas springa mer på mellan- och framfoten. Rebellion Pro är helt klart en annorlunda löpupplevelse än andra carbonskor. Personligen tycker jag att denna sko passar speciellt bra för längre tempolöpning, för då känner man att man kommer in i en stegrytm och kan hålla en stabil fart. Skon överraskade mig positivt vad gäller reaktivitet. Ju längre du springer med den, desto bättre kommer den att kännas.”

Rebellion Flash

”Löpning går som på räls med här skon. Under min intervallträning kunde jag lätt öka tempot. Du känner att du skjuts framåt medan du springer. Även om Flash inte har en aggressiv tåstuds kan du känna att skon har en lätt övergång. Nylonplattan i mitten av skon gav mig stabilitet och en reaktiv känsla under fötterna. Skummaterialet känns väldigt bekvämt och är väldigt energiåtergivande. The Flash är en oerhört skicklig temposko som kan konkurrera med Saucony Endorfin Speed ​​​​3 och ASICS Magic Speed ​​​​2.”

Mizuno Wave Rebellion Pro and Flash stride

Komfort

Rebellion Pro

“Vad gäller stabilitet, tror jag att Rebellion Pro är bättre lämpad för längre distanser än korta intervaller. På grund av den något smalare yttersulan i mitten av skon märker man ibland lite ostadight när man tar en sväng. Du får tillräckligt med energiåtergivning genom carbon-plattan i kombination med skummet. Den här skon jämförs bäst med Nike Alphafly och adidas Adios Pro 3.”

Rebellion Flash

”Mizuno Wave Rebellion Flash känns väldigt bekväm eftersom skummaterialet är väldigt energiåtergivande, men säkrar samtidigt också mycket markkontakt. Detta gör att du utan ansträngning kan öka ditt tempo under träning och tävling. Flashen är mångsidig och lämpar sig för både kort- och långintervallträning. Den som letar efter en lätt allround löparsko gör ett bra val med Mizuno Wave Rebellion Flash.”

Mizuno Wave Rebellion Pro and Flash comfort

Mizuno Wave Rebellion löparskokollektion

Vilken Mizuno Wave Rebellion löparsko väljer du? Om du vill gå för superskon med carbon-platta och mest ENERZY LITE, välj då Wave Rebellion Pro. Letar du efter en tävlingssko som även passar för tempoträning och intervaller, då kommer du till rätta med Rebellion Flash. Mizuno Wave Rebellion (vanlig version) kom på marknaden år 2022 och har en något mindre tjock sula jämfört med Pro. Denna sula har också en “normal klack”, vilket gör denna tävlingssko lämplig för hällandare. Senare i år lanseras Mizuno Rebellion Dual Pro som blir tävlingsskon för 5 och 10 km.

Mizuno Wave Rebellion Pro running shoe

Mizuno Wave Rebellion Pro

Mizuno Wave Rebellion är en neutral tävlingssko för halv- och helmaraton. Denna löparsko har en mycket spänstig Mizuno ENERZY LITE-mellansula, en carbon-platta och en skarp kurva på yttersulan. Med varje steg stimuleras du framåt.

Mizuno Rebellion Pro herrMizuno Rebellion Pro dam
Mizuno Wave Rebellion Pro

Mizuno Wave Rebellion Flash

Wave Rebellion Flash är en tävlingssko för den neutrala löparen. Denna sko är lillebror till Wave Rebellion Pro och har en plastplatta istället för en carbon-platta som stimulerar extra häl-till-tå övergången.

Mizuno Rebellion Flash herrMizuno Rebellion Flash dam
Mizuno Wave Rebellion running shoe

Mizuno Wave Rebellion

Mizuno Wave Rebellion är en lätt tävlingssko. Mizunos Wave Plate har förstärkts med glasfibermaterial. Jämfört med de andra Mizuno Wave Plates har denna Wave Plate ett bättre frånskjut.
Se Mizuno Wave Rebellion herr
Se Mizuno Wave Rebellion dam

Kommer ut senare under 2023

Mizuno Wave Rebellion Dual Pro

Wave Rebellion Dual Pro är en neutral tävlingssko för 10 km. Denna löparsko har en carbon-platta och en mycket rund häldesign. Detta gör denna tävlingssko perfekt för mellan- och framfotslöpare.

SLUTSPURT

Mizuno har lyckats göra en innovativ och snabb carbonsko. Wave Rebellion Pro kan verkligen konkurrera med bl.a. Nike och adidas. Detta på grund av Mizuno ENERZY LITE + skum i kombination med en carbonplatta och en aggressiv “rocker”-sula. Detta är tävlingsskon som du kan använda för att slå personliga rekord på halv- och helmaraton. Vi blev överraskade av energiåtergivningen och frånskjut till framfoten. Mizuno Wave Rebellion Flash är en tävlingssko som du även kan använda som temposko på grund av det högre drop och något stabilare bas från hälen. Det finns en passande Mizuno Wave Rebellion löparsko för alla typer av löpare.

Blev du lika intresserad som vi? Se Mizuno Wave Rebellion Pro på vår webbshop. Har du några frågor? Kontakta gärna någon av våra produktexperter via vår kundtjänst.