Skip to main content
HOKA Clifton 9
HOKA Clifton 9

Test

Upplev bekvämligheten med HOKA Clifton 9

HOKA Clifton har fått en ny version och den är lättare och mjukare än någonsin. Clifton har blivit helt förnyad och har både ny sula och ny ovandel. Klassikern i skokategorin med maximal dämpning har blivit ännu tjockare, utan att gå upp i vikt.

HOKA Clifton 9 damHOKA Clifton 9 herr
HOKA Clifton mens shoes

3skäl varför HOKA Clifton 9 passar just dig

Opsommingicoon 1

Du vill springa många kilometer

Tack vare den tjocka mellansulan och det mjuka materialet är HOKA Clifton 9 den perfekta skon för att springa många kilometer. Clifton 9 skyddar din kropp väl mot all impact från alla dina löpsteg. Perfekt om du till exempel ska träna för ett maratonlopp för första gången.

Opsommingicoon 2

Du letar efter mycket dämpning men låg vikt

Ofta följs mycket dämpning av hög vikt, men HOKA har lyckats hålla vikten Clifton 9:s väldigt låg. Det är särskilt trevligt för din långdistans löpning, eftersom du inte vill ha för mycket vikt på fötterna för att kunna hålla dina ben fräscha så länge som möjligt.

Opsommingicoon 3

Du letar efter en sko med mjuk övergång

Tack vare sulans form, som kryper upp från mellanfoten mot tårna, rullar du så att säga från häl till tå. HOKA var ett av de första märkena som använde detta med Clifton. Löpare gillade detta så mycket så att nästan alla andra märken har också tagit över detta i sina skor.

HOKA Clifton women running shoe
HOKA Clifton 9 running shoes orange
HOKA Clifton 9 Cover
Cliftons stora styrka är dess låga drop på bara 5mm i kombination med en rocker-mellansula.”

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du att…

HOKA:s grundare uppfann faktiskt löparskon på nytt av en slump? De utvecklade en sko speciellt för ultralöpning och för att kunna springa snabbt nedför. Som ett resultat av detta, var HOKA det första skomärket som arbetade med maximal dämpning. Nu, 14 år senare har varje märke en sko med maximal dämpning, men HOKA är fortfarande ledaren i denna kategori.

HOKA Clifton 9 i detalj

HOKA Clifton 9 running shoe
Förnyad Engineered Knit ovadel

Andningsbar mesh som är delvis återvunnen.

CMEVA Foam mellansula

Ännu mjukare och lättare material.

Early Stage Metarocker

För smidig övergång.

Bekväm hälkappa

Mjukare omslutning för mer komfort vid hälen.

Vad gör HOKA Glide-kollektionen så speciell?

Glide-kollektionen innehåller löparskor med den smidigaste och mjukaste löpupplevelsen. Med de ursprungliga HOKA-principerna om maximal dämpning och minimal vikt, innehåller denna kategori mjuk dämpning för varje tempo. Glide-kollektionen innehåller neutrala, överpronations- och återhämtningsmodeller så att varje löpare kan springa långa sträckor väldigt bekvämt. Dessa skor ger en smidig löpupplevelse från början till slut och kan användas för alla dina dagliga träningspass.

3egenskaper i HOKA Clifton 9

Opsommingicoon 1

Engineered Knit ovandel

Onödiga delar har tagits bort från ovandelen och löparskon är omsorgsfullt omdesignad med en mjukare häl, en reflekterande detalj på hälen samt en bekväm plös som är delvis bunden till ovandelen.

Opsommingicoon 2

CMEVA mellansula

Clifton 9:s mellansula har fått en uppdatering och består nu av ett mjukare och lättare CMEVA-material. Sulan är också 3 millimeter tjockare än sin föregångare, men 5 millimeter drop har behållits. Sulans bredd ger en stabil känsla under övergången. Early Stage Metarocker ser till att häl-till-tå övergången blir smidigare.

Opsommingicoon 3

Yttersula i Durabrasion gummi

För skons hållbarhet använder HOKA Durabrasion-gummi på strategiska platser. Detta håller vikten låg samtidigt som du fortfarande har greppet där du behöver det.

HOKA Clifton 9 GTX

För första gången någonsin finns nu HOKA Clifton även i en vattentät version. HOKA Clifton 9 GTX har en speciell goretex coating på insidan. Detta säkrar att dina fötter förblir torra i våta förhållanden. Detta är positiva nyheter om du använder Clifton för en lång löprunda, under tävling, löpning i regn eller vintersnön. Ytterligare en fördel är att dina fötter håller sig varma tack vare goretex-materialet, så säg “farväl” till kalla fötter.

HOKA Clifton 9 GTX
Shoppa HOKA Clifton 9 GTX

HOKA Clifton 9 i testet

Våra skor är testade av våra egna experter. Den här gången provade Daan Glorie HOKA Clifton 9 åt dig.

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Daan Glorie 21Run

Daan Glorie

Produktexpert

Tekniska Specifikationer HOKA Clifton 9

Drop
5 mm
Vikt herrsko
Ca. 248 gram
Vikt damsko
Ca. 205 gram
Typ av löpare
Neutrala löpare
Typ av sko
Allround löparskor

Passform

“HOKA Clifton 9:s passform är väldigt lik sin föregångare. Den enda märkbara skillnaden är att hälkappan har blivit något rundare. Hos Clifton 8 var hälkappan mer i ett V-läge. Framfoten verkar ha blivit något smalare än hos föregångaren. Lockdown-känslan är väldigt bra. Du kommer inte glida ur hälen när du springer och den extra fyllningen på plösen känns också bekväm. Plösen är ganska tjockare än hos Mach och Rincon.”

HOKA Clifton 9 Heel

Steg

”Redan under de första kilometerna kändes HOKA Clifton 9 väldigt mycket som HOKA Clifton 8. Uppdateringar är inte särskilt stora, men man märker att man får lite mer dämpning. Clifton 7 var mer reaktiv och därför bra för tempoträning. I och med övergången till Clifton 8 blev denna modell lite mjukare och nu har Clifton 9 ytterligare gått upp en dämpningsnivå. Inledningsvis känns Clifton 9 lite mindre allround och mer lämpad för lugna och långa löpturer. HOKA är känt för sina tjocka sulor, rocker (kurva på sulan) och bucket seat (foten sitter i skummaterialet). Alla dessa funktioner återspeglas också i Clifton 9. Den här versionen har också en rocker som ger en fin övergång vid varje steg.”

HOKA Clifton 9 running shoe stride

Komfort

“HOKA Clifton 9 känns som en trevlig och mjuk madrass. Komfortnivån kan jämföras med ASICS Nimbus och adidas Ultraboost. Dessa är också allroundlöparskor som är inriktade på att springa långa sträckor. Den stora styrkan hos Clifton är det låga drop på 5 mm i kombination med en rocker-mellansula. Detta gör skon lämplig för en mellanfots- och framfotslandare. Ju mer du landar på framfoten, desto mer drar du nytta av ett lägre drop.”

HOKA Clifton 9 running shoe comfort

HOKA Glide kollektionen

Clifton 9 är en del av HOKA:s Glide-kollektion. Denna samling av allround löparskor har skor med maximal dämpning som är gjorda för att göra din dagliga träning så smidig som möjligt.

Hoka Clifton 9 running shoe

HOKA Clifton 9

HOKA Clifton 8 är neutrala löparskor. Den senaste modellen av den populära Clifton erbjuder en ännu mjukare löptur än sin föregångare. Meta-Rocker-geometrin ger stabilitet under löpning och ser till ett lättare avstamp.

HOKA Clifton 9 herrHOKA Clifton 9 dam
HOKA Bondi 8

HOKA Bondi 8

HOKA Bondi 8 är skon med mest dämpning i deras kollektion. Bondi 8 är perfekt för återhämtningsträning eller längre löpturer i lätt tempo. Tack vare den breda sulan är Bondi 8 också väldigt stabil.

Se HOKA Bondi 8

HOKA Rincon 3

HOKA Rincon 3

Rincon 3 är den lättaste skon i Glide-kollektionen. Vill du springa i ett högre tempo så är Rincon 3 perfekt för detta, men det finns även tillräcklig dämpning för längre sträckor eller lugnare löpning.
Se HOKA Rincon 3

HOKA Arahi 6

HOKA Arahi 6

För löparen med överpronation finns HOKA Arahi 6. Den lätta vikten och den mjuka dämpningen gör detta till en unik överpronationssko för din dagliga löpning.
Se HOKA Arahi 6

Slutspurt

Clifton 9 har inte haft någon större uppdatering. Ovandelen har blivit något lättare och sulan något mjukare. Clifton 9 hänger med i tiden eftersom vi ser att de andra märkena också ägnar mer och mer uppmärksamhet åt löparskor med maximal dämpning. Självklart förblir HOKA unik med lågt drop på 5 millimeter som leder till ett naturligt löpmönster. Den tjockare sulan med det lättare CMEVA-materialet ger en ny nivå av bekvämlighet utan att ändra för mycket i skon. Clifton 9 förblir därför en perfekt sko för din dagliga löpning.

Blev du lika intresserad som vi? Se då HOKA Clifton 9 i vår webbshop. Har du några frågor? Kontakta gärna någon av våra produktexperter via vår kundtjänst.