Skip to main content
adidas Ultraboost Light running shoes
adidas Ultraboost Light hardloopschoenen

Test

adidas Ultraboost Light: Den lättaste Ultraboost någonsin!

adidas Ultraboost Light är en allroundlöparsko som ger dig maximal komfort när du ger dig ut på vägarna. Tack vare det nya Light Boost-materialet i mellansulan är Ultraboost lättare än någonsin förr och kilometrarna flyger fram under dina fötter. Också överdelen är helt omgjord för att ge extra komfort. Undrar du om Ultraboost Light är något för dig? Vi har testat dem åt dig

Köp modeller för damerKöp modeller för herrar
adidas Ultraboost Light mens

3skäl till att adidas Ultraboost Light är rätt för dig

Opsommingicoon 1

Du vill ha en löparsko för lättare uthållighetslöpning och återhämtningsträning

adidas Ultraboost Light kommer med en behagligt mjuk dämpning tack vare Light Boost-skummet som ger utmärkt komfort när du springer längre sträckor. Mellansulan av Light Boost har gjorts extra tjock så att du kan ge dig ut på ännu längre uthållighetslöpningar. Ultraboost Light är också trevlig att använda dagen efter ett tufft träningspass då den ger lite markkontakt och mycket komfort tack vare den tjocka mjuka sulan.

Opsommingicoon 2

Du tränar inför ett halv- eller helmaraton

När du tränar för en halv- eller helmara är det viktigt att du kan göra dina uthållighetspass allt längre. Med Ultraboost Light blir din uthållighetsträning garanterat bekväm och trevlig.

Opsommingicoon 3

Du har ofta ömma hälar eller hälsenor

Ultraboost Light är försedd med en mjuk och flexibel hälkappa. De flesta löparskor är förstärkta på insidan och har stela hälkappor, men det gäller inte för Ultraboost. Skon är enkel att kliva i tack vare den bakåtformade hälkappan.

adidas Ultraboost Light
adidas Ultraboost Light
adidas Ultraboost Light
Den här modellen är särskilt uppskattad av hällandare eftersom det finns massor av extra Boost-skum under hälen.

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du att…

adidas Ultraboost Light är också en mycket hållbar löparsko. Överdelen är tillverkad av minst 50% Parley Ocean Plastic och 50% återvunnen polyester. adidas har i flera år samarbetat med organisationen Parley, som rensar upp plastavfall från stränder och naturreservat för att förhindra att det hamnar i havet. Detta plastavfall används därefter i tillverkningen av nya löparskor och löparkläder. På så sätt bidrar adidas och Parley med att sätta stopp för problemet med plastavfall.

adidas Ultraboost i detalj

adidas Ultraboost Light
Yttersula i Continental naturgummi

Enastående grepp, mil efter mil.

Mellansula av Light Boost

30% lättare och 4% mer energiåtergivning jämfört med Boost.

Primeknit+ överdel

Omsluter foten bekvämt och ger gott om utrymme åt foten att vidgas.

Linear Energy Push-system

Förstärkt mellansula ger extra responsivitet.

3nyheter i adidas Ultraboost Light

Opsommingicoon 1

Mellansula av Light Boost

Detta lättviktsmaterial har 30% lägre vikt och 4% mer energiåtergivning än Boost-materialet i Ultraboost 22. Därmed är skon betydligt lättare och underlättar om du vill springa längre sträckor.

Opsommingicoon 2

Primeknit+ överdel

Överdelen är vävd så att den omsluter foten på ett bekvämt sätt men ändå så att materialet kan töjas på bredden vid framfoten när foten utvidgas under löpningen.

Opsommingicoon 3

Yttersula i Continental naturgummi

Detta är ingen nyhet jämfört med Ultraboost 22, men det är en väldigt bra egenskap. Det här gummimaterialet ger ett utmärkt grepp och håller dessutom väldigt länge.

Test

Våra skor är testade av våra egna experter. Den här gången provade Daan Glorie adidas Ultraboost Light åt dig.

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktexpert

Daan Glorie 21run

Daan Glorie

Produktexpert

Tekniska specifikationer adidas Ultraboost Light

Drop
10 mm
Vikt
Ca. 292 gram
Typ av löpare
Neutrala löpare
Typ av sko
Allround löparsko

Passform

“adidas Ultraboost har under många år varit omtalade för sin extremt bekväma passform. Detta tack vare en kombination av en mjuk hälkappa och en överdel som sluter sig runt foten som en strumpa. Du känner inga tryckpunkter eller sömmar och därmed får du heller inte lika lätt blåsor. Skon sitter som gjuten på foten direkt när du kliver i den. Runt mellanfoten finns en plastkonstruktion som ger bra stöd åt vristen. Skon är mindre lämplig för löpare med mycket höga vrister eller breda fötter. Detta för att överdelen i sådana fall ger mer tryck mot vristen.”

adidas Uktraboost Light running shoe fit

Steg

“Även om skon har en tjock sula som tyder på mycket dämpning har den blivit aningen mer direkt än den tidigare versionen. Modellen uppskattas framför allt av hällandare eftersom det finns massor med extra Boost-skum under hälen. Detta skummaterial absorberar stötarna vid nedtramp och ger en behaglig känsla när du springer på hårt underlag. I framfoten hittar vi däremot aningen mindre skum eftersom du som hällandare inte behöver lika mycket skum vid avstampet. adidas Ultraboost Light är passar enbart för lättare uthållighetspass och återhämtningsträning och inte för tempoträning.”

adidas Uktraboost Light running shoe stride

Komfort

“Ultraboost Light har en komfort som påminner om New Balance 1080. Också denna sko har nämligen mycket dämpning i hälen och aningen mindre i framfoten. adidas Ultraboost Light erbjuder samma komfortnivå som Saucony Triumph och HOKA Clifton. Även dessa allroundlöparskor har relativt mycket dämpning för längre sträckor. Den stora skillnaden är att Ultraboost har en mjuk hälkappa, vilket är perfekt för löpare som har problem med vaderna och hälsenan. Detta för att hälkappan inte trycker mot hälbenet.”

adidas Uktraboost Light running shoe comfort

Välkommen till adidas-familjen

adidas Ultraboost Light är en del av adidas kollektion av allroundlöparskor. Ultraboost lever alltid upp till sitt namn då den här löparskon har extremt mycket dämpning. Letar du efter en neutral löparsko med en mer dynamisk karaktär? Välj då Solarglide 6, eftersom denna modell har en balanserad dämpning, så att du kan använda den för långa distanser och fartträning. Vad gäller dämpningsnivå ligger adidas Solarboost 5 mellan Solarglide och Ultraboost, vilket gör att skon även ger mycket komfort för att springa halv- och helmaraton. Behöver du en överpronationssko? Välj då adidas Solarcontrol, för denna modell har en EVA-konstruktion på insidan så att din fot, fotled och knä stabiliseras.

Slutspurt

adidas Ultraboost Light är en välkommen uppdatering av Ultraboost 22. Överdelen är aningen bekvämare och tack vare det nya Light Boost-materialet har skon även blivit avsevärt lättare. Ultraboost Light är fortfarande en sko som passar bäst för dina dagliga lugna löprundor och är mindre lämplig för tempoträning. Sulans konstruktion gör skon särskilt bra för hällandare. Jämfört med konkurrenterna inom den här kategorin är det framför allt överdelen i Ultraboost Light som kommer med ett stort plus medan mellansulan inte är lika speciell.

Är du lika nyfiken på skon som vi är? Ta då en titt på adidas Ultraboost Light i vår webbshop. Har du fortfarande frågor? Hör bara av dig till en av våra produktexperter som du når via vår kundtjänst.