Skip to main content
Saucony Endorphin Elite Runningshoes

Test

Saucony Endorphin Elite – Är du redo att vinna?

Saucony Endorphin Elite är din nya tävlingssko med kolfiberplatta och superfoam. Det här är ditt år. Det här är ditt race. Det här är ditt ögonblick. Spräng dina gränser tack vare det nya PWRRUN HG foam och en kolfiberplatta med öppen design i framfoten. Oavsett din favoritdistans, med Endorfin Elite får du ut det mesta av din prestation. Är du redo att vinna?

Köp modeller för damerKöp modeller för herrar

Tekniska specifikationer Saucony Endorphin Elite

Drop
8 mm
Vikt herrsko
Ca. 204 gram
Vikt damsko
Ca. 185 gram
Löpartyp
Neutrala löpare
Skotyp
Tävlingssko

3skäl varför Saucony Endorphin Elite passar just dig

  • Du letar efter carbonskor med mycket dämpning
    Saucony Endorfin Elite är ett riktigt spektakel vad gäller dämpning. Mellansulan har den maximala sultjockleken på 40 mm i hälen och 32 mm i framfoten. Dessutom har Endorfin Elite ett nytt superfoam, nämligen PWRRUN HG. Detta material har mest dämpning och är energiåtergivande med varje steg du tar. Detta gör Saucony Endorfin Elite lämplig för att springa halv- och helmaraton. På dessa avstånd vill du nämligen ha extra dämpning och komfort.
  • Du vill snart sätta ett nytt PB
    Har du planer på att sätta nya personbästa i år? Då har vi goda nyheter, för Endorfin Elite utstrålar fart. I varje del av skon har man minskat vikten för att ta dig till nästa nivå. Till exempel har kolfiberplattan en unik design med skåror vid framfoten. Tillsammans med PWRRUN HG säkerställer detta jämnare, men också explosiv avstamp. Ovandelen är inspirerad av en spike och gjord så tunn som möjligt. Tack vare en kombination av mesh och väv sitter dessa racingskor tätt runtom dina fötter.
  • Du är en hällandare och letar efter en stabil carbon tävlingssko
    Tack vare ett drop på 8 mm är Saucony Endorfin Elite lämplig för en bred grupp löpare. Oavsett om du är en framfots-, mellanfots- eller hällandare, med Elite så klarar du av alla tävlingar. Vi har testat skon och Saucony Endorfin Elite är även väldigt stabil för en hällandare eftersom den har en ganska bred bas på hälen, vilket ger dig bra markkontakt. Tack vare den unika designen av kolfiberplattor får du stabilitet från häl till tå.
Saucony Endorphin Elite 21run
Sa
Saucony Endorphin Elite womens shoes
Saucony Endorphin Elite top
För mig är Saucony Endorfin Elite mer flexibel i framfoten, så ibland känns den inte som en carbonsko. Du känner framåtdrivning vid frånskjut, men inte styvheten som kolfiberplattan har.

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du att?

Saucony Endorphin-kollektionen består inte bara av löparskor utan även av trailskor. Saucony Endorphin Trail är en lätt terrängsko med maximal dämpning. Denna trailsko är lämplig för både korta och långa sträckor, eftersom PWRRUN-PB mellansulan är exceptionellt energiåtergivande. Vill du ha de snabbaste löparskorna? Då är Endorfin Edge en fantastisk terrängsko, eftersom denna modell har PWRRUN-PB och en kolfiberplatta för extra fartökning vid terränglöpning.

Saucony Endorphin Elite i detalj

Saucony Endorphin Elite Runningshoes
Rubber på häl och framfot

för optimalt grepp och hållbarhet.

PWRRUN HG foam

hel mellansula för maximal dämpning och energiåtergivning.

Minimalistisk ovandel

med fokus på att spara vikt samt har hög andningsförmåga.

Kolfiberplatta

i mellansulan med skåror i framfoten för ett explosivt och smidigt frånskjut.

Vad är idén bakom Saucony Endorphin Elite?

Saucony Endorfin Elite är Sauconys nya modell som inte är en efterföljare av Saucony Endorphin Pro 3, utan är ett tillägg till Endorfin-kollektionen. Denna modell är den mest energiåtergivande och har en något mjukare dämpning jämfört med Pro 3. Kolfiberplattan i Endorfin Elite går från häl till framfot. Carbon i framfoten har extra skåror för att göra frånskjutet smidigare åt tårna. Varje löpare har olika preferenser vad gäller carbonskor. Om du vill ha en mjukare sko med styv framfot, välj Saucony Endorphin Pro 3. Föredrar du mer dämpning och en smidig framfot? Då är Saucony Endorphin Elite 3 din nya racingpartner.

3uppdateringar i Saucony Endorphin Elite

  • Unikt designad ovandel
    För första gången arbetar Saucony med en kombinerad mesh och vävd ovandel. Den dandas, är lätt och omsluter foten som en strumpa. Ett stadigt band är placerat runt mellanfoten och sträcker sig under kolfiberplattan. Detta säkerställer en bra lockdown så att din fot inte glider runt. Hälkappan är supersmidig och plösen har gott om ventilationshål för att hålla dina fötter torra och bekväma.
  • Nytt superfoam: PWRRUN HG
    En carbonsko är så bra som foam-materialet som bearbetas i mellansulan. Saucony har gjort allt för att förvåna löpare. Den nya PWRRUN HG har mest dämpning och ger mest energiåtergivning av alla Endorfinmodeller hittills. PWRRUN HG är baserad på PWRRUN PB. PWRRUN PB använder PEBA (polyeterblockamid) där kulor av materialet pressas in i sulor. Med PWRRUN HG är PEBA så att säga spridd över hela sulan så att du får en mellansula med mer dämpning och energiåtergivning. Tack vare PWRRUN HG springer du lättare i högt tempo och du kan även hålla den längre. En annan fördel är att PWRRUN HG absorberar stöten från en landning istället för din kropp. Detta främjar återhämtning efter intensiv träning.
  • Kolfiberplatta med fyra skåror
    Endorfin Elites kolfiberplatta har en unik design. Fyra skåror har gjorts i framfoten, vilket då gör att skon är mer flexibel i framfoten. Varje löpare landar på sitt sätt och har en egen stegavveckling. Tack vare skårorna rör sig din framfoten mer i samband med din löpstil. Du kan känna av kolfiberplattan när du springer, men det tjocka lagret av PWRRUN HG gör löpupplevelsen mjuk och behaglig. En annan fördel med skårorna är den ökade stabiliteten. Det spelar ingen roll om din avstamp är lite mer på insidan eller utsidan av foten, Elite kommer alltid att pusha dig framåt.

Saucony Endorphin Elite i test

Våra skor testas av våra egna experter. Den här gången har  Daan Glorie testat Saucony Endorphin Elite åt dig.

Daan Glorie

Daan Glorie

Löpartyp
Neutral framfotslöpare

Frekvens
6 gånger i veckan

Terräng
Olika

Personsbästa
10km – 35:36
42,2km – 2:46:10

LÄS HANS OMDÖMME

Saucony Endorphin Elite innovation

Passform

”Det tar lite tid att vänja sig vid ovandelen när jag tar på mig skon. Till en början känns Elite väldigt tunn och slapp. Så fort jag drar åt skosnörena känner jag fastheten runt mellanfoten. Ett extra starkt band har placerats runt mellanfoten och sträcker sig under kolfiberplattan. Tack vare det har jag en mycket stadig känsla och bra lockdown av mina fötter när jag springer. Jag glider nämligen inte runt i skon. Plösen är fin, eftersom den är tunn och har många stora ventilationshål. Hälkappan har inga förstärkningar och det saknar jag, eftersom min fotled får inte mycket stöd. Utrymmet i framfoten är bra och kan jämföras med bland annat en adidas Adios Pro 3 som jag också har sprungit många tävlingar med.”

Saucony Endorphin Elite Stride

Steg

“Jag hade äran att springa Egmond Halvmarathon med Saucony Endorfin Elite. Inför denna tävling testade jag denna sko under en intervallträning och en liten regional tävling. Det som jag märkte direkt är stabiliteten och det nya superfoam. På stranden och sanddynernas uppförsbackar är skon förvånansvärt stabil. PWRRUN HG-materialet känns annorlunda än PWRRUN PB, eftersom det är mycket mjukare. Det känns som att skummet tar hänsyn till min löpstil och hur jag landar, samt ger en väldigt dynamisk känsla. Elite ger bra energiåtergivning och jag vågar springa varje loppsträcka med denna sko. Jag sprang Amsterdam Marathon med adidas Adios Pro 3 som är jämförbar med Elite. Men vad är den stora skillnaden? För mig är Elite smidigare i framfoten och känns ibland inte ens som en carbonsko. Man känner framåtdrivning vid frånskjut, men inte styvheten som kolfiberplattan har. Jag tror att det beror på kolfiberplattans skåror.

Saucony Endorphin Elite Fit

Innovation

“Hur innovativ är Saucony Endorfin Elite? Jag tror att Saucony har lyssnat noga på löpares behov och har bra koll på trender och utvecklingar på marknaden. Saucony Endorphin Elite har alla innovationer som moderna carbonskor har för närvarande. Skon är lätt, har superfoam, en unik designad kolfiberplatta, en rund form på sulan och en mycket tunn ovandel. Finns det några förbättringar? Enligt mig kunde skon ha en ännu mer aggressiv “rocker”. Skons tåområde kunde ha varit lite högre så att du känner fotens övergång ännu mer. Jag skulle nog föredra en något fastare hälkappa som ger mer stöd. För min hällandning är Elite bättre, för med Endorfin Pro känns det som att att jag faller ner på marken. Men kom ihåg att alla löpare är olika, så testa definitivt den här skon!”

Saucony Endorphin kollektionen

Saucony Endorphin kollektionen är en serie löparskor som fokuseras på prestanda och snabbhet. Skorna är designade för att hjälpa idrottare att springa snabbare och ge en mer effektiv löpstil. Varje modell inom Endorfins kollektion har unika egenskaper och teknologier som en lätt design, mycket energiåtergivning från mellansulan och en Speedroll-design av yttersulan. Saucony Endorphin Pro 3 och Elite är tävlingsskor med kolfiberplatta, medan Endorfin Speed ​​​​3 är en temposkon med nylonplatta. Endorfin Speed ​​​​3 är lämplig för tempoträning och intervaller. Har du planerat ett lugnt uthållighetslopp? Välj då Saucony Endorfin Shift 3 med extra PWRRUN-skum för att skämma bort dina ben och låta dem återhämta sig.

Saucony Endorphin Kollektion
Saucony Endorphin Elite

Saucony Endorphin Elite

Saucony Endorphin Elite är en tävlingssko med kolfiberplatta. Slå dina rekord med det nya PWRRUN HG foam i kombination med en kolfiberplatta med skåror. Detta ger ett smidigt framåtskjut. Endorfin Elite passar alla tävlingsdistanser.

Saucony Endorphin Elite för damerSaucony Endorphin Elite för herrar
Saucony Endorphin Pro

Saucony Endorphin Pro 3

Saucony Endorphin Pro 3 är en bekväm tävlingssko för alla distanser, med vilken du kan uppnå högt tempo. Endorphin Pro är en carbonsko designad för löpare som inspirerar och skräller.
Se Saucony Endorphin Pro 3

Saucony Endorphin Speed

Saucony Endorphin Speed 3

Saucony Endorphin Speed ​​​​3 är bekväma tävlingsskor med vilka höga hastigheter kan uppnås. Denna löparsko har en nylonplatta och är designad för snabbhetsträning och tävling.
Se Saucony Endorphin Speed 3

Saucony Endorphin Shift

Saucony Endorphin Shift 3

Saucony Endorphin Shift 3 är en allround löparsko för neutrala löpare. Shift 3 är lämplig för dina dagliga träningspass och är tillverkad av återvunnet material. Lågt drop och Speedroll-teknologin gör stegavvecklingen lättare.
Saucony Se Endorphin shift 3

Slutspurt

Saucony-Endorfin kollektionen har fått en ny familjemedlem. Saucony Endorfin Elite är en carbonsko med maximal dämpning och energiåtergivning som passar alla tävlingsdistanser. Denna modell ersätter inte Saucony Endorphin Pro 3, utan är en annan typ av carbonsko. Den enda nackdelen är att Elite har en mycket tunn ovandel och ingen invändigt förstärkt hälkappa. Letar du efter en carbonsko med en något hårdare eller mjukare dämpning? I slutändan är det vad du själv föredrar, men för oss är Elite den nya favoriten. Denna modell är stabil, mer flexibel i framfoten och känns ännu lättare än Endorfin Pro 3.

Blev du lika intresserad som vi? Se då Saucony Endorphin Elite  i våran webbshop. Har du några frågor? Kontakta gärna någon av våra produktexperter via vår kundtjänst.