Skip to main content
Salomon speedcross 6

Test

Salomon Speedcross 6 – trailskor

Salomon Speedcross 6 är trailskor med ett överlägset grepp för alla terräng äventyr. Tack vare att de är lättare i vikt, en uppdaterad mellansula och det välkända snörningssystemet Quicklace kommer denna modell fortsätta att bli en “trailfavorit” för många löpare. Gillar du utmanande och tekniska trails? Då bör du definitivt överväga Salomon Speedcross 6 som en ny löparvän. När ska du ut på ett nytt trail äventyr?

Handla Salomon Speedcross 6 för herrarHandla Salomon Speedcross 6 för damer

Salomon Speedcross 6

Drop
6 mm
Vikt herrsko
Ca. 298 gram
Vikt damkso
Ca. 258 gramm
Löpartyp
Neutral löpare
Skotyp
Trailskor

3skäl varför Salomon Speedcross 6 passar just dig

  • Du letar efter terrängskor för tekniska trails
    Salomon Speedcross är väldigt lämplig för teknisk och utmanande terräng. Tänk på terräng med många upp- och nerförsbackar och utmanande ytor som leriga stigar. Speedcross 6 är mycket stabil eftersom sulan är gjord att vara rotations styv för att förhindra att du stukar vristen. Dessutom ger de grova dubbarna ett bra grepp, oavsett förutsättningar.
  • Under traillöpning behöver du maximalt grepp
    Yttersulan på Speedcross 6 har grova 5 mm dubbar och ser inte bara aggressiv ut utan ger också extremt bra grepp. Jämfört med Speedcross 5 har dubbprofilen ändrats från V-dubbar till Y-dubbar. Tack vare dubbarnas form och avståndet mellan dem kan slask lättare lossna från sulan. Mud Contagrip-yttersula är designad för maximalt grepp på mjuka och ojämna stigar.
  • Du vill ha trailskor för att springa långa avstånd på terrängspår
    Speedcross 6 har en ny mellansula som består av EnergyCell+-foam. Detta mjuka material är väldigt energiåtergivande och är samtidigt väldigt hållbart. Denna dämpningen känns behaglig vilket gör det lätt att springa på terrängspår. Speedcross 6 kan du använda för ultraavstånd och terränglöpning i skogen och fjällområden.
Salomon Speedcross 6 trail shoes
Salomon Speedcross 6 trail shoes
Salomon Speedcross 6 back
“Salomon Speedcross är en ikonisk terrängsko som favoriseras av många traillöpare på grund av dess stabilitet, dämpning och överlägsna grepp.”

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du att…?

Salomon är märket som introducerade Quicklace till sina trailskor. Detta innovativa snörningssystem säkerställer att du kan ta på dig en trailsko på nolltid. Varumärket Salomon är också känt för att tillverka skid- och snowboardpjäxor och Quicklace används även för dessa produkter. Quicklace-systemet kan användas på alla terrängskor och på Speedcross 6 ser vi även en praktisk ficka ovanpå skon där du kan förvara snören. Är du nyfiken på hur Quicklace-snörningssystemet fungerar? Se då den här videon från Salomon.

Salomon Speedcross 6 i detalj

Salomon speedcross 6
EnergyCell+ foam

är mycket energiåtergivande och bekväm för långa sträckor

Mud Contagrip-yttersula

med 5 mm Y-formade dubbar för maximalt grepp

SensiFit-ovandel

med Quicklace-snörningssystem för optimal passform

Vad är Salomons historia?

Salomon grundades i Annecy, Frankrike år 1947 av François Salomon. Mitt i hjärtat av Alperna växte Salomon till ett av de största friluftsmärkena världen över. François Salomon startade företaget med att tillverka skidor i en liten verkstad. Han fick hjälp av sin fru och son Georges. Idag producerar Salomon produkter för olika sportmarknader, inklusive trailrunning, vandring, klättring, skidåkning och äventyrsracing. Salomon sponsrar även traillopp över hela världen och den mest kända är Golden Trail Series. Visste du Sveriges Fjallmarathon 27K år är också en del av dessa internationella trail evenemang?

3uppdateringar i Salomon Speedcross 6

  • Förnyad teknisk ovandel
    Sensifit-överdelen sitter som en strumpa runt dina fötter. Det ger en bra lockdown så väl som den välbekanta passformen som du är van vid hos Speedcross. Tack vare Quicklace-snörningssystemet kan du enkelt och snabbt ta skon på och av. Detta är nyttigt om till exempel en sten har kommit in i din sko. Det finns en speciell “ficka” på plösen för att förvara snören. Ovandelen på Speedcross 6 är gjord av en specialvävd nylon med extra förstärkningar för att motstå slitage. Visste du att ovandelen är gjord av återvunnet material som PET-flaskor och annat plastavfall?
  • Ny design av dubbprofilen
    Den 6:e versionen av Speedcross har fått en helt ny dubbprofil. Dubbstrukturen har ändrats från V-dubbar till Y-dubbar med en tjocklek på 5 mm. Det är ganska stort avstånd mellan dubbarna så att grus och slask lätt kan lossna. Som ett resultat förblir dina trailskor snygga och lätta och du har lika mycket grepp vid varje steg. Mud ContaGrip-yttersulan biter sig fast i underlaget så att du kan springa väldigt stabilt under alla förhållanden.
  • Lättare i vikt
    Salomon Speedcross 6 är cirka 15 gram lättare än sin föregångare tack vare en justering av häl-clip på baksidan av skon. Detta har nu gjorts mer strömlinjeformat och kompakt. Denna terrängsko är mycket stabil på grund av den frame som din fot är i. Dessutom är hälkappan invändigt förstärkt och Salomon trailskor är naturligtvis något smalare runtom dina fötter. På så sätt har du alltid en välbekant och fast känsla när du springer i upp- och nerförsbackar.

Salomon trailsko kollektion

Trailskor kan också ses som “mountainbike” bland löparskorna. Dessa modeller ger bra grepp i uppförsbackar och när man löper på utmanande underlag. Dessutom har en trerrängsko en mycket teknisk ovandel som ger skydd mot grus och grenar. Vilken Salomon trailsko passar dig? Speedcross 6 lämpar sig bäst för tekniska trails med uppförsbackar och för långa sträckor. Ska du springa terränglöpning främst på jämn mark? Välj då Supercross 4 eller Salomon Sense Ride 4. Dessa trailskor har bra grepp, men också tillräckligt med komfort och dämpning för att springa långa sträckor. Alphacross är den perfekta trailskon för löparen som vill upptäcka traillöpning.

Salomon Trailksko kollektion
Salomon speedcross 6

Salomon Speedcross 6

Salomon Speedcross 6 är allround trailskor för neutrala löpare. Denna välkända modell från Salomon är nu lättare än någonsin, men behåller sitt överlägsna grepp på oasfalterade stigar. Denna terrängsko är lämplig för långa sträckor samt tekniska trail med många uppförsbackar och utmanande väderförhållanden.

Upptäck Salomon Speedcross 6 i vår webshop
Salomon Supercross 4

Salomon Supercross 4

Salomon Supercross 4 är en neutral och allround trailsko. Denna terrängsko är Speedcrossens lillebror, men lättare och mer direkt. Denna modell har relativt sett mindre dämpning än Speedcross 6. Denna trailsko är bäst lämpad för stigar upp till halvmaratonsträckan.
Se Salomon Supercross 4

Salomon Snese Ride

Salomon Sense Ride 4

Salomon Sense Ride 4 är neutrala trailskor. Sense Ride erbjuder en perfekt balans mellan dämpning, stabilitet och skydd. Detta gör trailskon mångsidig och pålitlig. Denna terrängsko är lämplig för korta och långa sträckor på inte alltför tekniska trails.
Se Salomon Sense Ride 4

Salomon Alphacross 4

Salomon Alphacross 4

Alphacross är en mångsidig terrängsko för neutrala löpare gjord av återvunnet material. Denna trailsko är lämplig för nybörjare som vill upptäcka terränglöpning. Alphacross 4 ger maximalt grepp på mjuka och ojämna underlag.
Se Salomon Alphacross 4 entdecken

Slutspurt

Salomon Speedcross 6 är mer energisk och har bättre grepp, men behåller den välbekanta Speedcross-känslan. Denna trailsko är bäst lämpad för tekniska trails och löpare som är vana vid att springa med högre drop. Speedcross 6 rekommenderas inte för tempoträning, eftersom denna sko är relativt tyngre och styvare än den genomsnittliga trailskon. Letar du efter en lätt trailsko som är dynamisk? Välj då Salomon Supercross. Eller skulle du hellre satsa på en hybrid trailsko som låter dig springa på asfalt och jämn mark? Då är Salomon Sense Ride 4 ett mycket bra val.

Blev du lika intresserad som vi? Se då Salomon Speedcross 6 i våran webbshop. Har du några frågor? Kontakta gärna någon av våra produktexperter via vår kundtjänst.