Skip to main content
Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3

Test

Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3 – Nästa nivå av komfort och stabilitet?

Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3 är en neutral allroundsko med maximal komfort. Den här modellen är nu betydligt stabilare och har mer ZoomX än någonsin tidigare. Tänk dig hur det känns att springa på kuddar. Kombinera det med känslan av att hoppa på en studsmatta så förstår du hur bekväm Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3 är. Passar den här löparskon för dina uthållighetslöpningar? Och har Nike nu tagit ett nytt steg när det gäller löparskor med maximal dämpning?

Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3 för herrarNike ZoomX Invincible Run Flyknit 3 för damer

NIKE ZOOMX INVINCIBLE RUN FLYKNIT 3

Drop
9 mm
Vikt hersko
Ca. 319 gram
Vikt damsko
Ca. 264 gram
Löpartyp
Neutral löpare
Skotyp
Allround löparsko

3skäl till att Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3 är rätt för dig

 • Du letar efter en löparsko för dina långa uthållighetsträningar
  Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3 är neutrala löparskor med extrem komfort. Nikes ZoomX-skum är responsivt, väger lite och ger en fjädrande känsla i vartenda steg du tar. Mellansulan är tjockare än den tidigare versionen och därmed blir det bekvämare när du springer långa sträckor. Funderar du på att springa ett halv- eller helmaraton? Då är den här skon perfekt när du tränar uthållighetslöpningar på 21 km och längre.
 • Du vill ha en optimal sko för återhämtningsträning
  Om du har ett mål i sikte behöver måste du träna regelbundet för att förbättra dina prestationer. Ibland kan det vara svårt att hinna återhämta sig om det är knappt med tid mellan träningspassen. Ett bra sätt att påskynda återhämtningen är att byta skor. Använd ett par snabba skor för intervallträning och ett par bekväma löparskor för dina återhämtningspass. Nike Invincible Run Flyknit Run Flyknit 3 är en perfekt löparsko för återhämtningsträning eftersom ZoomX-skummet dämpar belastningen under träningen och lindrar dina ben när de är trötta.
 • Du är nybörjare och behöver en bekväm sko
  Om du nyss börjat löpträna är det två saker du behöver i en bra löparsko: komfort och stabilitet. Med Nike Invincible Run Flyknit 3 får du båda dessa. Den uppgraderade yttersulan och den smalare hälklämman gör löparskon betydligt mer stabil än sin föregångare. Den har ett drop på höga 9 mm så att löpare som landar på hälen med fördel kan använda den för uthållighetsträningar.
Nike ZoomX Invincible running shoes
Nike ZoomX Invincible Flyknit 3
Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3 running shoes
"Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3 är en madrass och studsmatta i en och samma sko. Den här skon med maximal dämpning är stabilare än den tidigare versionen och lämpar sig därmed för fler typer av löpare."

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du?

Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3 har en mellansula helt av ZoomX. ZoomX väger mindre och är mjukare och mer responsivt än något annat skummaterial från Nike. ZoomX bygger på ett skummaterial som används för flygtekniska konstruktioner. Första gången det användes av Nike var 2017 vid tillverkningen av Nike Zoom Vaporfly Elite och Vaporfly 4%. Flera år har gått sedan dess, och med tiden har ZoomX finjusterats alltmer för att ge ännu bättre energiåtergivning. Även Nikes snabbaste tävlingsskor, däribland Vaporfly Next% 2 och Alphafly Next% Flyknit 2, har mellansulor helt av ZoomX.

Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3 i detalj:

Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3
Tjockare ZoomX-mellansula

för ultimat komfort på längre sträckor.

Uppgraderad yttersula av gummi

med fler spår för absolut bästa grepp i blöta förhållanden.

Överdel av Flyknit Last Flyknit

ger en extremt bekväm och sömlös passform.

Vad är tanken bakom Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3?

Nike ZoomX Invincible Run Flyknit är utformad för den som älskar att springa och vill slippa risken för skador. Löpning kan få dig att känna dig oövervinnerlig. Yttersulans förbättrade utformning tillsammans med den smalare hälklämman gör Invincible Run Flyknit 3 extremt stabila. Om du springer regelbundet kanske du ibland har svårt med återhämtningen. Den uppgraderade ZoomX-dämpningen absorberar effektivt de vibrationer som uppstår under löpningen och minskar belastningen på dina muskler.

3nyheterna i Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3

 • Överdel av Flyknit Last
  Den uppdaterade överdelen av Flyknit Last känns inte bara starkare utan också lättare och mer ventilerande för foten. Mellanfoten har förstärkts ytterligare för att få bättre stadga och stabilitet. Hälklämman på baksidan har omarbetats och sträcker sig nu längre fram för att hålla foten stadigt på plats.
 • Stabilare löparkänsla än med den tidigare versionen
  Vissa löpare upplevde Invincible Run Flyknit 2 instabil på grund av det extremt mjuka ZoomX-skummet och avsaknad av stöd kring mellanfoten. Denna tredje upplaga har fått en bredare sula som ger mer kontakt med underlaget. Därmed blir vartenda steg du tar också mer stabilt. Yttersulan har försetts med fler spår så att du får bättre grepp i blött väder.
 • Mer dämpning och energiåtergivning än någonsin tidigare
  Det välkända Nike ZoomX-skummet finns även i den här utgåvan av Nike ZoomX Invincible. ZoomX-mellansulan är nu ännu tjockare vilket ger rejält mycket mer dämpning. Ju mer dämpning du har under fötterna, desto mjukare och bekvämare känns din löpning. ZoomX dämpar effekten vid nedtramp, och sulans uppdaterade “rocker”-form ser till att du får en smidig övergång från häl till tå.

Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3 i testet

Våra skor testas av våra egna experter. Den här gången är det Daan Glorie som testat Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3.
Du kan snart ta del av vad han tyckte.

Daan Glorie

Daan Glorie

Löpartyp
Neutral framfotslöpare

Frekvens
6 gånger i veckan

Terräng
Olika

Personsbästa
10km – 35:36
42,2km – 2:46:10

Nikes kollektion av allroundlöparskor

Nike har ett brett utbud av allroundlöparskor för neutrala och överpronerande löpare. Den mest kända modellen är Nike Pegasus, som i år firar 40-årsjubileum. Den här neutrala löparskon är känd för sin mjuka behagliga dämpning tack vare sin React-mellansula och en Zoom Air-enhet som är fylld med ett visst lufttryck. Detta tar upp belastningen vid fotens landning och omvandlar den till ett framåtdriv. Nike Vomero ligger ett snäpp högre än Pegasus när det gäller dämpning. Den här löparskon har en mellansula i ZoomX men har en aningen tunnare sula än Nike Invincible. En överpronerande löpare bör välja Nike Structure, som är förstärkt på insidan för att ge stadga åt fotlederna och knäna när du springer.

NIKES KOLLEKTION AV ALLROUNDLÖPARSKOR
Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3

Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3

Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 2 är designade med en mjuk och åtsittande passform som gör att du känner dig redo att prestera och oslagbar.
Den breda basen säkerställer en stabil upplevelse och ger tillbaka energi vid varje steg. Eftersom mer skum har lagts till mellansulan upplever du också mer dämpning. Yttersulan på skorna har Nikes klassiska våffelmönster. Detta mönster ger mycket grepp.

Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3 herrNike ZoomX Invincible Run Flyknit 3 dam
Nike Pegasus 39

Nike Air Zoom Pegasus 39

Nike Air Zoom Pegasus 39 är Nikes äldsta modell av löparskor. Också en av de mest populära. Skorna är idealiska för din dagliga löprunda, men kan även användas under en uthållighetsrunda. Tack vare dess mångsidighet kan du bekvämt springa i ett långsammare eller medelhög takt för dina återhämtningslöpningar, men du kan även höja tempot under dina träningspass utan att behöva oroa dig.
Se Nike Air Zoom Pegasus 39

Nike Vomero 16

Nike Air Zoom Vomero 16

Nike Air Zoom Vomero 16 är en bekväm, neutral löparsko. Denna ikoniska sko, känd för sitt dämpade men ändå lyhörda skum, erbjuder komfort byggd för långa löpturer för att hjälpa dig att bryta personliga rekord ytterligare.
Se Nike Air Zoom Vomero 16

Nike Infinity

Nike React Infinity Run Flyknit 3

Nike React Infinity Run Flyknit 3 är en Skon erbjuder den mjuka, stabila känslan i kombination med en mjuk gång som ger stöd under varje lång och kort runda. Flyknit har lagts till ovandelen, vilket skapar zoner som fokuserar på optimal ventilation, flexibilitet och inneslutning. Skon är fortfarande utrustad med Flywire-teknik för stöd runt mellanfoten. Ännu mer dämpning har lagts till kragen för en mjuk, skyddad känsla.
Se Nike React Infinity Run Flyknit 3

Slutspurt

Vill du ha en löparsko med mycket dämpning och maximal komfort? Då bör du definitivt överväga att välja Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3 som din nya löparsko för uthållighetsträning. Denna neutrala allroundsko har gjorts betydligt mer stabil tack vare en bredare sula och en omarbetad hälklämma. Tack vare den upphöjda mellansulan ger skon ännu mer dämpning än sin föregångare. Skäm bort dina trötta ben, ta det lugnt och njut av känslan av att springa på en kombinerad studsmatta och en mjuk madrass. ZoomX Invincible 3 lämpar sig dock mindre för tempo- och intervallträning på grund av den aningen tyngre vikten och den extremt mjuka dämpningen.

Är du lika nyfiken som vi är? Kolla då in Nike ZoomX Invincible Run Flyknit 3 i vår webbshop. Har du fortfarande frågor? Kontakta en av våra produktexperter via vår kundtjänst.