Skip to main content
Mizuno Wave Inspire 19 running shoe

Test

Mizuno Wave Inspire 19 – Klassisk löparsko med en modern twist?

Lägg alla dina förväntningar åt sidan, för nya Mizuno Wave Inspire 19 har förnyats helt. Mer komfort, mer skum och framför allt mer löpglädje för dig som löpare. Kan du inte tro detta? Denna klassiska löparsko är den perfekta löparskon för löpare med överpronation som gillar att töja på gränserna. Tack vare den förnyade Wave Plate är Inspire 19 smidigare än någonsin. Vill du prova det snart?

Mizuno Wave Inspire 19

Drop
12 mm
Vikt herrsko
Ca. 292 gram
Vikt damsko
Ca. 249 gram
Löpartyp
Löpare med överpronation
Skotyp
Allround löparsko

3skäl varför Mizuno Wave Inspire 19 passar just dig

 • Du har känsliga vader och akillessenor
  Mizuno Inspire 19 har ett drop på 12 mm. Drop är skillnaden mellan häl- och framfotshöjd. Ju högre drop, desto mindre rörelse krävs från fotleden. Som ett resultat blir belastningen på vaden något lägre. Så om du har korta vadmuskler eller lider av hälsenebesvär, då kan Inspire 19 bli din nya allround löparsko.
 • Du letar efter en allround löparsko för korta och långa sträckor
  Du vill hellst ha en löparsko som du kan köra alla dina träningspass med. Det är precis vad Inspire 19 kan leverera. Mizuno ENERZY-skumlagret ger tillräcklig med komfort för långdistanslöpning och har även bra energiåtergivning om du vill öka tempot.
 • Du är en löpare med lätt överpronation
  Böjs din fotled lite inåt när du står eller då du springer? Då kan Wave Inspire 19 vara den perfekta löparskon för dig. Denna ikoniska sko faller i kategorin “lätt stöd” och det beror på att Wave Plate smidigt styr foten utan att blockera stegavveckligen.
Mizuno Wave Inspire 19 running shoes
Mizuno Wave Inspire 19 runner 21run
Mizuno Wave Inspire 19 running shoes front
'Mizuno Wave Inspire 19 kan nu verkligen konkurrera med andra löparskor eftersom sulan är mer energiåtergivande.'

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du att?

Mizunos logo kallas också för “RunBird”. Den dök upp första gången år 1981 och har varit Mizunos företagslogo sedan dess. RunBird gjordes av Noboru Kono som var verkligen tvungen att anstränga sig för att göra det, eftersom runt 180 logotyper avvisades på grund av den enkla och inte så unika designen. Mizunos RunBird symboliserar sport och hälsa (Run) och kreativitet och fria andar (Bird). När nya löparskor designas tänker Mizuno alltid på att förbättra produkterna så att löpare kan nå sina mål. Deras slogan är inte för inte: “Together we reach beyond”.

De Mizuno Wave Inspire 19 i detalj

Mizuno Wave Inspire 19 running shoe
Ändrad design av Wave Plate

för bra stöd och smidig avstamp.

Tjockare ENERZY-mellansula med 2 mm

mer skum än någonsin för bra komfort och dämpning.

Ny design av ovandelen säkerställer

en optimal passform runt foten.

Vad är tanken bakom Mizuno Wave Plate?

För att springa skadefritt är stabila och bekväma löparskor mycket viktiga. Mizuno gör detta genom deras välkända Wave Plate. Wave Plate är en plastplatta som placeras i mellansulan. Denna plastplatta löper från hälen till mellanfoten och förhindrar rörelser i sidled utan att blockera den naturliga fotrörelsen. Dessutom säkerställer den unika formen på Wave Plate bra stötdämpning och bra energiåtergivning vid varje steg du tar. Mizuno har utvecklat Foam Wave för löpare som vill ha ännu mer komfort. Det är två skumlager som ligger ovanpå varandra med ett vågmönster som skapar en väldigt mjuk löpupplevelse.

3uppdateringar i Mizuno Wave Inspire 19

 • Ny ovandel
  Ovandelens design har justerats så att den får bättre passform runt foten. Extra förstärkningar har placerats runt mellanfoten så att du upplever bra stöd. Tillsammans med den fästa plösen sitter dina fötter stadigt i skon. Tack vare den invändigt förstärkta hälkappan upplever du mycket stöd runt vristerna. Skon har inte ändrats storleksmässigt, men hos Mizuno ska du alltid beställa samma US-storlek som dina andra löparskor. De europeiska storlekarna skiljer sig något hos Mizuno.
 • Ändrad design av Wave Plate
  Mizuno är kända för sin Wave Plate, som är en plastplatta som går från hälen till framfoten. Denna platta ger extra stabilitet och en framåtdrivande frånskjut. I den 19:e upplagan har designen på Wave Plate ändrats. Föregångaren hade tre stora vågor, medan denna modell har en stor våg på insidan. Din fot korrigeras inte längre, utan styrs snarare från hällandning till framfot.
 • Mer foam i mellansulan
  Mellansulan i Inspire 19 består av Mizuno ENERZY-skum, som vi även känner till från den neutrala löparskon; Wave Rider 26. Sulan har gjorts 2 mm tjockare så att du får mer dämpning för varje steg du tar, vilket gör Inspire 19 mer bekväm när du springer långa sträckor som tex. Halvmaran. Inspire känns nu också mjukare vid en hällandning, eftersom det finns extra ENERZY-skum på utsidan av hälen för att absorbera stöten från en landning.

Mizuno Wave Inspire 19 i test

Våra skor är testade av våra egna experter. Den här gången provade Menno Munster Mizuno Wave Inspire 19 åt dig.

Daan Glorie

Daan Glorie

Löpartyp
Neutral framfotslöpare

Frekvens
6 gånger i veckan

Terräng
Olika

Personsbästa
10 km – 35:36
42.2 km – 2:46:10

LÄS HANS OMDÖMME

MizunoWaveEquate

Passform

”Så fort du tar på dig skon Skon känns den väldigt stadig. Plösen är delvis fastsatt, vilket gör att denna sko är även lämplig för löpare med något högre vrist. Jag känner att min fot ligger ovanpå foam materialet och jag känner även stödet på insidan av hälen. Jämfört med föregångaren har Inspire blivit lite smalare i framfoten, men det finns tillräckligt med utrymme för mig att expandera foten och sprida tårna. När jag springer har jag en bra lockdown, så min fot glider inte runt i skon. Ovandelen får en bedömning på mycket bra.”

Mizuno Wave Inspire 19

Steg

“Min högra fot har överpronation vilket stöds väl i Inspire. På insidan trycker den välkända Wave-Plate och foam materialet min fotled något utåt. Jag känner direkt av det höga drop på 12 mm, för när jag landar på hälen känner jag mycket dämpning och stöd. Jag provade även mer tempo och det funkar bra, eftersom sulan har blivit rundare vilket också ger skon lätt avstamp. För mig personligen är det höga drop lite i vägen, eftersom jag är van vid 5-8mm drop. Jag tror att den stora styrkan med Inspire är dess stabilitet. Många löparskor blir mjukare och mer instabila, men Inspire förblir en stabil partner för löpning på vägar. Jag skulle också rekommendera den här skon till en tyngre löpare eller nybörjare.”

MizunoWaveEquate

Komfort

”Sulan har gjorts 2 mm tjockare och foam materialet är lite mjukare än i Inspire 18. Detta ger dig mer dämpning och energiåtergivning för varje steg du tar. Jag skulle placera denna sko i kategorin “medium” dämpning, vilket gör den väldigt allround. Du kan köra både ett uthållighetslopp och tempoträning med denna sko. Det är klart mer dämpning i hälen än i framfoten. Det ser man även på utsidan, eftersom skumlagret vid hälen sticker ut något bakåt. Vad gäller komfort är den här skon jämförbar med Brooks Adrenaline GTS22, eftersom den skon har också stöd och en något högre drop.”

Mizunos överpronation löparskokollektion

Tycker du att det är svårt att välja den bästa Mizuno löparskon? Vi gör det enklare för dig med vår skomatris. I den här översikten kan du se vilken Mizuno-sko som har mest dämpning och stöd. Mizuno Wave Equate är en perfekt sko för löpare med överpronation som ska bygga upp löpningen för till exempel en 5 km distans. Letar du efter en sko med mer dämpning? Då är Wave Inspire 19 rätt val, eftersom denna sko har en fin blandning mellan dämpning och stöd. Wave Horizon är älskad av långdistanslöpare på grund av Mizuno Energy Core i mellansulan som ger mycket dämpning. Är du en tyngre löpare? Då kan du säkert springa med Wave Paradox, eftersom denna sko är relativt bredare i framfoten och är stabilare tack vare den större Wave Plate.

Product family Mizuno Wave SE
Mizuno Wave Inspire 19 running shoe

Mizuno Wave Inspire 19

Mizuno Wave Inspire 19 är en allround löparskor för löpare med överpronation. Den här 19:e upplagan har fått många uppdateringar så att du kan avklara många kilometer med mer komfort. Wave Plate har förnyats och mer dämpning har lagts till i skon.

Handla Mizuno Wave Inspire 19
MizunoWaveHorizon6

Mizuno Wave Equate 6

Mizuno Wave Equate 6 är en allround löparskor för löpare med överpronation. Equate är den stödjande versionen av Mizuno Wave Rider. Wave Equate är en perfekt löparsko för nybörjare med överpronation.
Se Mizuno Wave Equate 6

Mizuno Wave Horizon 6

Mizuno Wave Horizon 6

Mizuno Wave Horizon 6 är allround löparskor för löpare med överpronation. Horizon är den stödjande versionen av Mizuno Wave Sky. Denna löparsko ger mycket dämpning och stöd, vilket gör den till den perfekta skon för längre sträckor.
Se Mizuno Wave Horizon 6

Mizuno Wave Inspire 19 running shoes

Mizuno Wave Paradox 5

Mizuno Wave Paradox 5 är allround för löpare med överpronation. Skorna erbjuder mycket stabilitet och komfort under löpningen. Denna sko är lämplig för tyngre löpare och löpare med breda fötter.
Se Mizuno Wave Paradox 5

Slutspurt

Vi är glada att Mizuno Wave Inspire gör comeback i löparvärlden av överpronationskor. Förra upplagan kändes lite stel för vissa löpare och hade bara en uppdatering av ovandelen. Men Wave Inspire 19 har visat betydande förbättringar, den tjockare ENERZY-mellansulan och den nya designen av den välkända Wave Plate. Tack vare dessa förändringar är Inspire en riktig klassisk löparsko, men med en modern twist. Denna sko kan nu verkligen konkurrera med överpronation-modeller som New Balance 860v12 och Asics GT2000-11. Mizuno Wave Inspire 19 är mindre lämplig för en framfotslandare på grund av dess högre drop.

Blev du lika intresserad som vi? Se då Mizuno Wave Inspire 19 på våran webbshop. Har du några frågor? Kontakta gärna någon av våra produktexperter via vår kundtjänst.