Skip to main content
ASICS GEL-Nimbus 25 womens running shoe

Test

ASICS GEL-Nimbus 25 –Den mest bekväma löparskon genom tiderna?

ASICS GEL-Nimbus firar sitt 25-årsjubileum med en fantastisk ny version. Denna allround löparsko för neutrala löpare har genomgått en total förvandling med nya innovativa tekniker. ASICS GEL Nimbus 25 har mer dämpning än någonsin och är enligt en testpanel den bekvämaste löparskon. Är du redo för denna födelsedagsfest?

ASICS GEL-Nimbus 25

Drop
8 mm
Vikt herrsko
Ca. 292 gram
Vikt damsko
Ca. 260 gram
Löpartyp
Neutral Löpare
Skotyp
Allround löparskor

3skäl varför ASICS GEL-Nimbus 25 passar just dig

  • Du tycker att komfort är det viktigaste när du köper löparskor
    ASICS Nimbus 25 är designad för löpare som anser att komfort kommer på första plats. Den nya FLYTEFOAM BLAST ECO-mellansulan och PureGEL i hälen och framfoten gör Nimbus 25 till en mycket bekväm allround löparsko. GEL är därför inte längre synlig från utsidan, utan har integrerats i mellansulan. Oavsett om du precis har börjat springa eller har sprungit i flera år, ger ASICS Gel-Nimbus 25 dig den bästa dämpningen så att du kan uppnå dina mål
  • Du gillar att springa långa avstånd
    ASICS GEL-Nimbus har varit älskad av långdistanslöpare i åratal. Detta tack vare den lyxiga och dämpande känslan under foten. Den 25:e versionen har mer dämpning än någonsin vilket beror på att 20 % mer skum har lagts till i mellansulan. Detta förekommer i både hälen och framfoten. När man löper långa sträckor vill man ha mycket dämpning så att man har raska ben även när det blir tufft. Det är precis vad ASICS Gel-Nimbus 25 har att erbjuda. Genom det förnyade drop (häl-framfotsskillnad) är skon lämplig för häl-, mellan- och framfotslöpare.
  • Du vill ha en allroundsko med smal passform
    Naturligtvis har ASICS löparskor alltid en tightare och smalare passform jämfört med andra löparmärken. Detta är också fallet med ASICS Nimbus 25. Det beror på att ASICS är ett asiatiskt märke och de flesta asiatiska fötter är relativt smalare än europeiska och amerikanska fötter. Hälkappan är lite rundare än den tidigare versionen, men Knit-överdelen omsluter din fot väl. GEL-Nimbus är en riktig allround löparsko för både korta och långa sträckor.
ASICS GEL-Nimbus 25 running shoe
ASICS GEL-Nimbus 25 running shoes
ASICS GEL-Nimbus 25
“Jag märker att mina ben förblir relativt fräscha och att kontakten med asfalten känns mindre hård än vad jag är van vid.”

Daan Glorie – Produkt expert

Visste du att…?

ASICS GEL Nimbus är en av de mest populära och mest sålda löparskorna genom tiderna. Varför då? Löpare uppskattar den unika GEL-dämpningen och den bekväma passformen. Denna GEL finns i både hälen och framfoten. Fördelen med GEL är att dämpningen varar längre och att stöten från markkontakten absorberas väl. Dessutom är GEL-Nimbus en mycket stabil neutral sko och därför lämplig för både nybörjare och avancerade löpare. I åratal har Nimbus varit höjdaren i ASICS-kollektionen med de senaste teknikerna och innovationerna. Denna 25:e modell är nästan oigenkännlig som Nimbus, men känns bekvämare än någonsin.

Hur utvecklades ASICS GEL-Nimbus 25?

Varje löparsko som kommer ut på marknaden har testats grundligt av en grupp löpare. ASICS lät utföra ett unikt test av professor Chris Bishop, från det biomekaniska labbet i Australien för utvecklingen av ASICS GEL-Nimbus 25. En grupp på 100 löpare gjorde ett blindtest på 5 olika löparskor, nämligen ASICS Gel-Nimbus 24, HOKA Bondi 8, New Balance 1080v12 och Brooks Glycerin 20. Detta är konkurrerande modeller som ligger i kategorin “maximal” dämpning. Löparna tyckte att ASICS GEL-Nimbus 25 var den mest bekväma skon, eftersom den har överlägsen dämpning i hälen och framfoten. Dessutom kom testpanelen fram till att Nimbus 25 var en stabilare neutral sko än de konkurrerande modellerna.

3uppdateringar i ASICS GEL-Nimbus 25

  • Helt ny Knit ovandel
    Redan förra året såg vi den stora förändringen i ovandelen hos Nimbus. Utvecklingen av den 25:e modellen bygger på detta. Den välkända stretch-tong har behållits medan hela ovandelen har ändrats från Engineered Mesh till en Knit-överdel. Den är gjord i ett enda stycke som omsluter din fot. Reflexdetaljer har lagts till för extra synlighet i mörker. Hälkappan är invändigt förstärkt men nu med ett mjukare foder på insidan och en praktisk hälögla så att du enkelt kan ta skon av och på. Visste du att 90 % av ovandelen består av återvunnen polyester? ASICS gör detta för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
  • Mer dämpning än någonsin
    Hela GEL-Nimbus mellansula är gjord av den nya FLYTEFOAM BLAST PLUS ECO. Detta skum är tillverkat av 20 % återvunnet material och erbjuder lätt och energisk dämpning. 20% mer skum har lagts på hela sulan och det återspeglas i både hälen och framfoten. Men var är nu GEL, tänker du? Den är inte längre synlig från utsidan, utan har integrerats i sulan. PureGEL är placerad i hälen och framfoten så att stöten från markkontakten absorberas väl. Denna GEL är lättare än de tidigare versionerna och bidrar till en enkel övergång av foten.
  • Drop och grepp
    ASICS GEL-Nimbus var känd som en sko med relativt högt drop. Dammodellen hade också mer häl-framfotsskillnad än herrversionen. Det är ett minne blott med Nimbus 25. GEL-Nimbus 25 för män och kvinnor har ett drop på 8 mm, vilket gör skon mycket lämplig för mellan- och framfotslöpare. Lägre drop gynnar framfotslandning. Hur är det med greppet och hållbarheten? ASICS har valt det välkända AHARPLUS vid hälen och nya AHAR LO i framfoten, som ger dig ett bra grepp i alla förhållanden.

ASICS GEL-Nimbus 25 i test

Våra skor är testade av våra egna experter. Den här gången testade Daan Glorie ASICS GEL-Nimbus 25 åt dig..

Daan Glorie

Daan Glorie

Löpartyp
Neutral framfotslöpare

Frekvens
6 gånger i veckan

Terräng
Olika

Personsbästa
10 km – 35:36
42.2 km – 2:46:10

Test

ASICS Gel Nimbus 25

PASSFORM

“Direkt när jag klev in i Nimbus 25 kändes löparskon väldigt bekväm. Den är också väldigt enkel att ta på med den nya stora pulltab på hälen. Eftersom plösen sitter fast på sidan av skon känns min fot genast väl omsluten. Plösen är inte så tjock så du känner av om du drar åt snören för mycket. Längden och bredden är normal för min storlek 45,5. Hälkappan ser väldigt svag ut vid första anblicken, men känns väldigt stadig när jag tar på mig skon. Materialet på ovandelen känns skönt och mjukt och är något tjockare vid hälen och vristen för ännu mer komfort, perfekt för mina uthållighetslopp.”

ASICS NIMBUS

STEG

”Det första som jag märker när jag ser Nimbus 25 är att sulan är betydligt tjockare än föregångarens. När jag springer känner jag direkt att Nimbus 25 har en ännu mjukare dämpning. Jag var rädd att detta skulle vara på bekostnad av stabiliteten, men så är inte fallet. Min fot står en bit i sulan och eftersom sulan är ganska bred vid hälen och mellanfoten känner jag även där bra stöd. Sulan har också mycket dämpning under foten och höjs sedan ganska brant för en fin övergång.”

ASICS Gel Nimbus 25

Komfort

“Under ett långt uthållighetslopp på vägar kommer det bästa fram av Nimbus 25. Jag märker att benen håller sig relativt fräscha och att markkontakten med asfalten är mindre hårt än vad jag är van vid. Det är såklart inte den lättaste skon, men på grund av det responsiva materialet märker jag att jag även kan springa bra i maratontempo. Eftersom jag inte har några tryckpunkter tack vare den bekväma ovandelen så kan jag springa många kilometer utan några bekymmer och jag tror att det är precis vad ASICS hade i åtanke med den här löparskon.”

ASICS neutrala skokollektion

Vill du välja den bästa ASICS löparskon? Kontrollera då först om du är en neutral eller löpare med överpronation. Detta gör du mycket enkelt via vår online shoe advisor. ASICS har olika typer av löparskor för neutrala löpare. Cumulus och Nimbus är till exempel mest lämpade för nybörjare eller löpare som vill springa långa sträckor. ASICS Novablast och Superblast är mer för tempoträning och är en del av ASICS “Run Faster” kategori. Bestäm ditt mål och välj rätt ASICS löparsko för varje träning.

Product family ASICS SE
ASICS GEL-Nimbus 25 womens running shoe

ASICS GEL-Nimbus 25
ASICS GEL-Nimbus 25 är allround löparskor för neutrala löpare. Nimbus är en populär löparsko, särskilt bland långdistanslöpare. Denna 25:e version har fått en makeover med nytt skummaterial som gör att du kan springa ännu mjukare och smidigare.

Se ASICS GEL-Nimbus 25

ASICS GEL-Cumulus 24
ASICS GEL-Cumulus 24 är neutrala löparskor. Denna löparsko är Nimbus lillebror och har något mindre dämpning. Flytefoam-dämpningen gör denna sko lämplig för både kort- och långdistanslöpning.
Se ASICS GEL-Cumulus 24

ASICS Novablast 3
ASICS Novablast 3 är en bekväm allround löparsko för neutrala löpare. Denna sko är en del av ASICS “Run Faster”-kategorin och har en mellansula helt i Flyefoam Blast. Detta gör skon också väldigt lämplig för tempoträning och intervaller.
Se ASICS Novablast 3

ASICS Superblast
ASICS Superblast är en allround löparsko för neutrala löpare. Denna sko är lämplig för långa distanser, tempolöpning och snabba träningspass. Mellansulan består av Flytefoam Blast Turbo och Flyefoam Blast Plus, vilket säkerställer en spänstig löpupplevelse.
Se ASICS Superblast

Slutspurt

ASICS har använt alla nya tekniker och innovationer för att utveckla den 25:e versionen av GEL-Nimbus. ASICS Gel-Nimbus 25 har mer dämpning än någonsin, är gjord av återvunnet material och erbjuder en ny löpupplevelse. Nimbus är inte längre igenkännlig, men känslan förblir densamma. Spring korta och långa sträckor bekvämt och uppnå dina mål. Denna löparsko är mindre lämplig för löpare som är ute efter en direkt känsla med underlaget. Välj då istället ASICS Cumulus 24.

Blev du lika intresserad som vi? Se då ASICS Nimbus 25 på våran webbshop. Har du några frågor? Kontakta gärna någon av våra produktexperter via vår kundtjänst.