Skip to main content
adidas Adizero Takumi Sen 9 running shoe

Test

adidas Adizero Takumi Sen 9; förbättra ditt personbästa på 5 – 10 km!

‘Ju tjockare, desto bättre’, verkade skotillverkarna tänka de senaste åren när det gällde tävlingsskor. Med det nya superlätta foams i kombination med carbon verkar de tunna tävlingsskorna vara en del av det förflutna. Samtidigt som många världsrekord slogs med de nya tjocka skorna, fanns det också ett gäng löpare som längtade efter de tunnare och ännu lättare tävlingsskorna från det förflutna. Med Takumi Sen 9 har adidas försökt kombinera det bästa från då och nu, i en tävlingssko med en platta och ett superfoam, men med en tunnare sula och mindre vikt.

adidas Adizero Takumi Sen 9

Drop
6 mm
Vikt
Ca. 185 gram
Löpartyp
Neutrala löpare
Skotyp
Tävlingssko

3skäl varför Takumi Sen 9 passar just dig

  • Du gillar väldigt lätta skor
    Med en vikt på bara 185 gram är Takumi Sen 9 en av de lättaste tävlingsskorna som finns. Det betyder att du bär mindre vikt för varje steg du tar vilket gör en stor skillnad när du springer i högt tempo.
  • Du springer 5 eller 10 kilometerslopp på vägar
    Takumi Sen 9 har utvecklats speciellt för landsvägslopp för kortare distanser. Eftersom hastigheterna är högre än på Maraton och du behöver inte hålla högt tempo lika länge klarar du dessa sträckor med mindre dämpning.
  • Du vill springa väldigt fort på en bana med många svängar
    Den nya generationens tävlingsskor med tjocka sulor och mjuka skum kan du springa raka distanser väldigt snabbt, men det kan vara ganska utmanande att ta sig igenom en sväng. Tack vare den tunnare sulan på Takumi Sen 9 har du mer fäste med marken och du springer snabbare i svängarna.
adidas Adizero Takumi Sen 9 runner
adidas Adizero Takumi Sen 9 cover
adidas Adizero Takumi Sen 9 running shoes front
Ju mer jag ökar tempot, desto mer kommer Takumi Sen 9 till liv. Att öka tempot är också lättare tack vare dess låga vikt.

Menno Munster – Produktexpert

Visste du att…

Det nuvarande världsrekordet på 10 kilometer sprangs med en tidigare version av Takumi Sen? År 2020 sprang Rhonex Kipruto världsrekordet på 10 km under en tävling i Valencia. I ett supersnabbt lopp sprang han milen på 26 minuter och 24 sekunder. Det betyder att han genomsnittligt sprang snabbare än 22 kilometer per timme!

adidas Adizero Takumi Sen 9 i detalj

adidas Adizero Takumi Sen 9 running shoe
LightstrikePRO mellansula

adidas superfoam ger mycket dämpning och är väldigt lyhörd för en snabb start.

EnergyRods

Carbon-förstärkta ENERGYRODS ger skon stabilitet och ger dig en extra push vid avstamp.

Celermesh ovandel

En mycket lätt och andningsbar ovandel som ger tillräcklig med stadga.

3Eadidas Adizero Takumi Sen 9′ egenskaper

  • Ny, lätt, återvunnen ovandel
    Adidas Adizero Takumi Sen 9 har en Primegreen ovandel, vilket innebär att den är gjord av minst 50 % återvunnet material. Den består av lätt och väldigt andningsbar mesh samt är 8 gram lättare än sin föregångare. Passformen runt hälen och mellanfoten har förbättrats för att hålla foten ännu bättre på plats under ditt lopp.
  • LightstrikePRO-mellenasula
    Hela mellansulan består av LightstrikePRO foam för maximal energiåtergivning. Adidas Takumi Sen 9 har även glasfiberförstärkta energyRods som gör skon mer flexibel vilket i sin tur säkerställer en mjukare stegavveckling.
  • Continental yttersula
    Yttersulan består av lätt gummi för bra grepp utan att göra skon onödigt tung. Continental rubber används i framfoten för extra grepp, även under våta förhållanden. En annan fördel med detta material är att det är mycket hållbart och slitstarkt.

adidas Adizero Takumi Sen 9 i test

Våra skor är testade av våra egna experter. Den här gången provade Menno Munster Mizuno Wave Inspire 19 åt dig.

Menno Mutsers

Menno Munster

Löpartyp
Neutral framfotslöpare

Frekvens
5 gånger i veckan

Terräng
Olika

Personsbästa
10 km – 33.10
21.1 km – 1.18.19

LÄS HANS OMDÖMME

adidas Adizero Takumi Sen 9 running shoes inside

Passform

Då jag öppnade skolådan såg jag direkt att Takumi Sen 9 är en tävlingssko. Ovandelen är mycket tunn och till och med genomskinlig på vissa ställen. Det finns några små förstärkningar vid hälkappan och mellanfoten, men dessa är också minimala. På grund av de styva skosnören och den tunna plösen tar det ett tag att få skon att passa ordentligt, men när den väl gör det så känns den bra. Ovandelen omsluter min fot bra och skon har en lagom längd.

adidas Adizero Takumi Sen 9 sole

Steg

Skons dämpningen känns förvånansvärt bekväm för mig. Jag märker direkt att sulan är tunnare än vad jag är van vid med mina tävlingsskor och att därför känner man bättre av underlaget. Sulan är dessutom relativt platt jämfört med exempelvis Adios Pro 3. Det gör att jag känner att det är lite tuffare att springa i rask takt.

adidas Adizero Takumi Sen 9 running shoes back

Tempo

Ju mer jag ökar tempot, desto mer kommer Takumi Sen 9 till liv. Att öka tempot är också lättare tack vare dess låga vikt. Framfoten är ganska flexibel och jag känner att jag verkligen får till bra frånskjut. Jag använde skon under min intervallträning på löparbanan och den är också perfekt för det. Eftersom själva banan redan har en viss fjädring känns en ‘normal’ tävlingssko ibland lite överdriven, men den tunnare sulan gör att Takumi Sen 9 är helt rätt. För att springa milen på asfalt skulle jag hellre välja för Adios Pro 3, men för alla kortare avstånd föredrar jag Takumi Sen 9.

Adizero-familjen

en del av Adizero-familjen. Denna löparskokollektion består av tempo- och tävlingsskor för att springa snabba tider och sätta nya PB.

ADIDAS ADIZERO FAMILJEN
adidas Adizero Takumi Sen 9 running shoe

adidas Adizero Takumi Sen 9

Takumi Sen 8 är den perfekta “raceday”-skon för 5 eller 10 km lopp med en sula gjord helt av Lightstrike PRO-material.

Köp adidas Adizero Takumi Sen 9
adidas Adizero SL running shoe

adidas Adizero SL

adidas Adizero SL är en allround löparsko för den neutrala löparen. Adizero SL är en idealisk löparsko att använda för korta och långa snabba träningspass. På grund av sin låga vikt och Lightstrike Pro-dämpning är detta även en lämplig tävlingssko.
Se adidas Adizero SL

adidas Adizero Adios Pro 3

adidas Adizero Adios Pro 3

Adizero Adios Pro 3 är toppmodellen inom Adizero-kollektionen och är tävlingsskon för halv- och helmaraton.
Se adidas Adizero Adios Pro 3

adidas Adizero Prime X

adidas Adizero Prime X

Om 40 mm sula inte är tillräckligt för dig så har adidas skapat en “olaglig” sko med Prime X.
Se adidas Adizero Prime X

Slutspurt

Med Takumi Sen 9 har adidas byggt en fin bro mellan de gamla och de nya tävlingsskorna. Kombinationen av Lightstrike PRO och ENERGYRODS säkrar en lätt och lyhörd stegavveckling. Tack vare den tunnare sulan är skon extremt lätt. Takumi Sen är mer än en lägre Adios Pro och har sin egen karaktär på grund av sin annorlunda form. adidas har lyckats göra en tävlingssko för kortare distanser och för den som gillar lite mer markkontakt.

Blev du lika intresserad som vi? Se då Takumi Sen 9 på våran webbshop. Har du några frågor? Kontakta gärna någon av våra produktexperter via vår kundtjänst.