Skip to main content
HOKA Challenger ATR 7

Test

Från asfalt till terräng: upptäck den mångsidiga HOKA Challenger ATR 7

HOKA Challenger ATR 7 är en väldigt mångsidig trailsko. Löp med stor komfort på asfalt, men upplev även bra grepp på oasfalterade stigar. Denna trailsko har dessutom en specialdesignad ovandel för terränglöpning. Vill du veta mer om denna allsidiga terrängsko? Vi har testat den och delar med oss vår erfarenhet.

HOKA CHALLENGER ATR 7

Drop
5 mm
Vikt Herrsko
Ca. 252 gram
Vikt Damsko
Ca. 207 gram
Löpartyp
Neutrala löpare
Skotyp
Trailskor

3käl varför HOKA Challenger ATR 7 passar just dig

  • Du letar efter en allround trailsko för löpning på vägar så väl som terränglöpning
    HOKA Challenger ATR 7 är en riktig road-to-trailsko. Förkortningen av ATR står för “all terrain”, vilket betyder att denna trailsko är lämplig för att springa på vägar (asfalterade) och på stigar (obanade). Bor du nära naturen men måste först springa en bit på vägen? Då är Challenger ATR 7 en mycket lämplig trailsko för dig.
  • Du vill ha en trailsko med maximal dämpning
    HOKA är känt för att tillverka löparskor med maximal dämpning. CMEVA-mellansulan är extra tjock vilket gör denna sko bekväm för långdistanslöpning. Dessutom har Challenger ATR 7 en “rocker”, vilket gör att skon har en rund sula och gör det lättare för foten att röra sig.
  • Du letar efter en trailsko för lugnare träningspass
    För de flesta löpare handlar traillöpning om att njuta av naturen och miljön. Det handlar sällan om tid, rankning eller personbästa. HOKA Challenger ATR 7 är ett exempel på en trailsko som du använder för lugna och lätta träningar eller tävlingar. Vill du ha en snabb trailsko? Då är det bättre att välja HOKA Zinal, Torrent eller Tecton X.
HOKA Challenger ATR 7 shoes 21run
HOKA Challenger ATR 7 womens shoes
HOKA Challenger ATR 7 running shoes back
HOKA Challenger ATR7 är lämplig för både löpning på vägar och traillöpning, så länge stigarna inte är för tekniska, blöta eller leriga.

Camille Cholbi – Produktexpert

Visste du att?

HOKA har två ATR-modeller, eftersom HOKA Stinson ATR 6 är också en hybridsko, men med ännu mer dämpning än Challenger. HOKA Challenger ATR är baserad på HOKA Clifton under tiden som Stinson ATR har sina rötter i HOKA Bondi. Stinson är också väldigt lämplig för löpare med tyngre vikt eller kroppsbyggnad. Vilken trailsko väljer du?

HOKA Challenger ATR 7 i detalj

HOKA Challenger ATR 7
Förlängd hälkappa

för enklare av- och påtagning.

CMEVA-mellansula

Tjock CMEVA-mellansula för en bekväm löpupplevelse på asfalt och på stigar.

Dubbar

4 mm dubbar för bra grepp i obanad terräng.

Mesh-överdel

Engineered Mesh-överdel med återvunnet material.

Vad är det som gör HOKA löparskor så unika? 

HOKA grundades år 2009 och när en ny HOKA löparsko designas återkommer alltid 3 funktioner. Vet du vilka de är? Först tjocka sulor. HOKA handlar främst om bekväm löpning med mycket dämpning så att du kan springa långa sträckor utan ansträngning. För det andra “bucket seat”, vilket innebär att foten sitter i sulan och inte ovanpå mellansulan. Detta ger dig mer stabilitet. Och slutligen ”rocker”. Med detta menar HOKA sulans kurva som underlättar fotens häl-till-tå övergång. Varje HOKA löparsko har sin egen rocker. Till exempel så har HOKA Carbon X en mer aggressiv rocker jämfört med HOKA Bondi. HOKA gör detta medvetet eftersom Carbon X är en tävlingssko och då vill du ha en mer aggressiv push-off, eftersom du springer ett snabbare tempo.

3uppdateringar i HOKA Challenger ATR 7

  • Lättare i vikt än föregångaren
    Löparskorna blir allt lättare och det är också fallet med den nya HOKA Challenger ATR 7. Herrmodellen väger nu bara 252 gram under tiden som den tidigare versionen vägde runt 332 gram, vilket är ett stort steg samtidigt som dämpningen har ökat.
  • Nydesignad ovandel
    HOKA Challenger ATR 7 har en helt ny ovandel. Denna “överdel” är gjord av återvunnet material och har förbättrad andningsförmåga. Visste du att Challenger ATR 7 är gjord av veganska material? Det innebär att inga animaliska produkter används i tillverkningen av ovandelen. Oroa dig inte för stenar och grenar eftersom extra förstärkning skyddar dina fötter väl.
  • Annan dubbprofil
    Tar vi en titt på yttersulan så har dubbprofilen ändrats. 4 mm långa dubbar med ett nytt mönst ger en mjukare löpning på asfalt, utan att kompromissa med greppet när du springer på oasfalterade stigar. Relativt sett finns nu fler dubbar vid hälen och framfoten för optimalt grepp. De flesta trailskor är obekväma på asfalt på grund av de grova dubbarna, men så är inte fallet med Challenger ATR 7.

HOKA Challenger ATR 7 i test

Våra skor är testade av våra egna experter. Den här gången provade Camille Cholbi, HOKA Challenger ATR 7 åt dig.

Camille Cholbi 21run

Camille Cholbi

Löpartyp
Neutral framfotslöpare

Frekvens
6 gånger i veckan

Terräng
Olika

PR’s
10km – 40:32
42,2km -3:40:00

Läs hennes omdömme

HOKA Challenger ATR 7 upper

Passform

“Direkt ur förpackningen erbjuder denna sko en mjuk och bekväm passform. Den mjukt vadderade hälkappan ger bra stöd för foten och den tekniska mesh-överdelen skapar utmärkt ventilation. Den kilformade plösen förblir på sin plats och hindrar grus och smuts att ta sig in i skon. Skon har en bra bredd i framfoten, vilket är en fördel speciellt för långa sträckor, så att tårna kan slappna av men är även bra för löpare med en ganska bred fot. Passformen förblir normal som en normal löparskostorlek.”

HOKA Challenger ATR 7 stride

Steg

”Redan under de första kilometrarna på skogsvägarna märkte jag två saker, nämligen skons lätthet och den mycket behagliga dämpningen. Den tjocka mellansulan gör sitt jobb mycket bra genom att effektivt dämpa stötarna vid markkontakt och säkerställer en mjuk övergång från häl till tå vid varje steg du tar.

Skon förblir dessutom väldigt stabil i svängar och nedförsbackar, vilket ger en trygghetskänsla. Yttersulans grepp är tillfredsställande på torra men även blöta ytor.

Om komfort är den viktigaste känslan för dig, så är denna trailsko också tillräckligt energiåtergivande när du ökar ditt löptempo.”

HOKA Challenger ATR 7 fit

Komfort

“Mellansulan erbjuder en bra balans mellan mjuk dämpning och tillräckligt med energiåtergivning för ett jämnt och stabilt steg vilken distans du än springer. Tack vare sin fullständiga komfort kommer Challenger ATR 7 att vara en pålitlig partner för alla långdistanslöpare. Den är lämplig för både landsvägslöpning samt löpning på olika stigar så länge de inte är för tekniska, blöta eller leriga (då kan greppet va otillräckligt). Vill du ha en HOKA trailsko med mer grepp? Då kan du definitivt välja Speedgoat eller Mafate Speed.

Challenger ATR 7 är bekväm och stabil, mitt emellan Torrent (för dess användning på stigar) och Clifton (för dess komfort på vägen). 

HOKA trailsko kollektionen

HOKA har trailskor för varje löpare och för varje underlag. De två trailskorna som även lämpar sig för att springa på asfalt är HOKA Challenger ATR 7 och Stinson ATR 6. HOKA Speedgoat 5 och Mafate Speed ​​​​4 är trailskorna med mer grepp. Dessa modeller är lämpliga för tekniska stigar med många backar och utmanande förhållanden som slask och snö.

HOKA TRAILSKO KOLLEKTIONEN
HOKA Challenger ATR 7

HOKA Challenger ATR 7

HOKA ONE ONE Challenger ATR 7 är bekväma, neutrala löparskor. De mångsidiga skorna är designade för löpning på olika underlag, från asfalt till terräng.

Köp Hoka Challenger ATR 7
HOKA Stinson

HOKA Stinson ATR 6

HOKA Stinson ATR 6 är en löparsko med maximal dämpning och är en all-terrain löparsko. Mångsidigheten hos Stinson ATR 6 gör den till en perfekt terrängsko och är därför mycket lämplig för dina löpturer när du springer på asfalt eller stigar såväl som på obanad terräng.
Se Hoka Stinson

HOKA Speedgoat

HOKA Speedgoat 5

HOKA ONE ONE Speedgoat 5 är neutrala trailskor. Löparskorna har blivit ännu lättare och är perfekta att ha på sig när du springer på tekniska och utmanande terrängbanor.
Se Hoka Speedgoat

HOKA Mafate

HOKA Mafate speed 4

Denna trailsko är känd för sin maximala dämpning och passar de löpare som vill springa längre terrängsträckor. Tack vare den breda  och stabila basen är denna stabila trailsko också lämplig för de något tyngre löpare.
Se Hoka Mafate Speed 4

Slutspurt

HOKA Challenger ATR 7 är lättare i vikt, men har mer dämpning och har också blivit mer hållbar genom att använda återvunnet material. Trots att alla dessa förändringar har gjorts så har karaktären hos denna allround trailsko bibehållits. Vilket underlag du än vill springa på klara HOKA Challenger ATR7 av alla utmaningar. Denna sko är dock mindre lämplig för leriga stigar. Välj då istället Speedgoat eller Mafate Speed. Challenger ATR 7 är jämförbar med Salomon Sense 4 och New Balance Hierro v7, eftersom de alla är terrängskor.

Blev du lika intresserad som vi? Se då HOKA Challenger ATR 7 på vår hemsida. Har du några frågor? Kontakta gärna någon av våra produktexperter via vår kundtjänst.