Skip to main content
ASICS GT-2000 running shoes

Test

ASICS GT-2000 11 – Letar du efter en stabil och mångsidig löparsko?

ASICS GT-2000 är tillbaka och på vilket sätt! Denna ikoniska sko för löpare med överpronation har genomgått många innovationer. Flytefoam Blast-dämpning gör sitt första framträdande i denna klassiska löparsko. Spring bekvämare än någonsin, men med rätt stöd. Gör 2023 till ditt bästa löpår med denna 11:e utgåva av GT-2000.

ASICS GT-2000 11

Drop
8 mm
Vikt herrsko
Ca. 275 gram
Vikt damsko
Ca. 235 gram
Löpartyp
Löpare med överpronation
Skotyp
Allround löparskor

3skäl varför ASICS GT-2000 11 passar just dig

 • Du är hällandare
  ASICS GT-2000 11 har GEL-teknologin i hälen och framfoten. Som ett resultat av detta, absorberas effekten av en hällandning väl. Gelen är baserad på silikon och har även fått en annan design i denna 11:e utgåva. Skons häl har gjorts lite rundare så att skon har en lättare stegavveckling.
 • Du är en löpare med lätt överpronation
  Olika löpare behöver olika stöd. ASICS GT-2000 11 faller i kategorin “lätta stödjande löparskor”. Om din fotled naturligt böjer sig något inåt eller sjunker inåt under avvecklingen, då är detta den perfekta ASICS-skon för dig. På insidan av denna löparsko finns ett LITETRUSS-stöd som hindrar att din fot sjunker in för mycket.
 • Du vill ha en allroundsko med smal passform
  ASICS löparskor har vanligtvis alltid en tightare och smalare passform jämfört med andra löparmärken vilket är också fallet med ASICS GT-2000 11. Detta beror på att ASICS är ett asiatiskt märke och de flesta asiatiska fötter är relativt smalare än europeiska samt amerikanska fötter. Hälkappan är i V-läge och mellanfoten är alltid väl innesluten. ASICS GT-2000 11 är en riktig allrounder och kan användas för att springa både korta och långa sträckor. Vare sig du väljer snabbhet eller ett uthållighetslopp så spelar det ingen roll, för du behöver bara välja en sko.
ASICS GT-2000 running shoes men
ASICS GT-2000 running shoes women
ASICS GT-2000 running shoes back
De ASICS GT-2000 är så allround att du aldrig kommer ångra att du tog på dig den.

Daan Glorie – Produktexpert

Visste du att?

Namnet ASICS är inspirerat av akronymen av den latinska frasen “Anima Sana In Corpore Sano” som betyder “En frisk själ i en frisk kropp”. Detta är ASICS mottot som sprids i kampanjen “sound mind, sound body”. ASICS tror på träningens positiva effekter på kropp och själ. Genom att dela inspirerande idrottsberättelser, forskning och speciell mobilapplikation får ASICS människor att röra på sig för en god mental hälsa.

ASICS GT-2000 11 i detalj

ASICS GT-2000 running shoes
FF BLAST och FLYTEFOAM-dämpning

ger en smidig och spänstig löpning.

AHAR+ gummi och ASICS LITE gummi

AHAR+ gummi på hälen och ASICS LITE gummi på resten av sulan för god hållbarhet och styrka.

Ny Jacquard-mesh-överdel

som ger dina fötter bekvämt stöd.

GEL-teknologin

i hälen som mjukar upp landningen.

Vad är historien bakom ASICS GT-2000-serien?

ASICS GT-2000-serien har funnits i över 30 år och vänder sig till en mängd olika löpare, från nybörjare till maratonlöpare. GT-2000 är en lätt löparsko för löpare med överpronation som letar efter en riktig allrounder. Visste du att GT-2000 hade GT-2130 och GT-2170 som föregångare? Dessa modeller var något tyngre, främst på grund av användningen av annat material och annan korrigeringsgrad. Ovandelen hos de skorna hade också många sömmar och skarvar. Droppet var då också 14 till 16 mm, medan det är 8 mm nu. Detta ger dig en något mjukare häl-till-tå övergång. Och med tillägget av Flytefoam Blast kan ASICS GT2000 11 nu konkurrera med andra anti-pronationsskor som också blir jämt lättare och mer flexibla.

3uppdateringar i ASICS GT-2000 11

 • Ny Jacquard mesh ovandel
  Ovandelen har uppdaterats till en Jacquard mesh, där minst 50% är gjord av återvunnet material. ASICS gör detta för att minska avfall och koldioxidutsläpp. Tack vare den invändigt förstärkta hälkappan får du bra stöd runt vristerna. ASICS GT-2000 11 har en Gender Specific 3D space-konstruktion, vilket gör att formen på skon anpassas efter könet. Kvinnor har ofta en smalare fot och häl, vilket gör att formen på de skor är annorlunda.
 • FF Blast i mellansulan
  Baserat på erfarenheterna med ASICS Kayano 29 och Kayano Lite 3, har ASICS uppdaterat GT-2000 11 till Flytefoam Blast (förkortat: FF BLAST). Därmed har denna 11:e version mer dämpning och energiåtergivning än sin föregångare. Det finns fortfarande Flytefoam under hälen, vilket säkerställer en stabil och dämpande landning. Den välkända GEL-teknologin har också behållits för att korrekt absorbera hällandningsstöten.
 • LITETRUSS-teknologi för optimalt stöd
  På insidan av skon ser vi ett korrigeringsblock som ASICS kallar LITETRUSS stödsystem. Detta stöd säkerställer att foten och fotleden inte kan sjunka in under stegavvecklingen. Sulan har även fått en bredare bas för att förbättra stabiliteten. Hälen har gjorts lite rundare och detta ger dig som löpare en mjukare övergång.

ASICS GT-2000 11 I TEST

Våra skor är testade av våra egna experter. Den här gången provade Daan Glorie ASICS GT-2000 11 åt dig. Hans testrapport kommer snart, så håll koll på den här sidan!

Daan Glorie

Löpartyp
Neutral framfotslöpare

Frekvens
6 gånger i veckan

Terräng
Olika

Personsbästa
10 km – 35:36
42.2 km – 2:46:10

Daan Glorie

ASICS antipronatie skokollektion

Graden i vilken du överpronerar avgör vilken ASICS-överpronationssko som passar dig. Detta, i kombination med dina ambitioner som löpare, säkerställer att du väljer den bästa löparskon. ASICS Kayano har till exempel mest dämpning och stöd, vilket är perfekt för löpare med kraftig överpronation eller om du ska springa (halv)maraton. Har du precis börjat springa och behöver bara lite stöd för din fot och fotleder? Välj då ASICS GT-1000 11, eftersom den har även GEL-teknik på hälen samt LITETRUSS-stödet.

Productmatrix ASICS GT-2000
ASICS GT-2000 running shoes

ASICS GT-2000 11

ASICS GT-2000 är allround löparskor för löpare med överpronation. Om du letar efter en lätt löparsko med dämpning för att stödja din fot är GT-2000-modellen ett utmärkt val.

Se ASICS GT-2000 11
ASICS GT-1000 11

ASICS GT-1000 11

ASICS GT-1000 11 är allround löparskor för löpare med överpronation. GT-1000 har en lättare korrigering för överpronation än GT-2000, på grund av en annan användning av korrigeringsblocket.
Se ASICS GT-1000 11

ASICS GT-4000 11

ASICS GT-4000 3

ASICS GT-4000 3 är anti-pronationsskor med stadigt stöd. Löparskorna är baserade på en kombination av två ikoniska anti-pronationsmodeller, nämligen ASICS GT-3000 och ASICS Gel Foundation. Denna löparsko passar även lite tyngre löpare.
Se ASICS GT-4000 3

ASICS Kayano 29

ASICS Kayano 29

ASICS Gel Kayano 29 är allround löparskor för löpare med överpronation. Denna 29:e utgåva har uppdaterats till FF BLAST PLUS-dämpning. Detta säkerställer att den är den perfekta skon för att springa både korta och långa sträckor.
Se ASICS Kayano 29

Slutspurt

ASICS GT-2000 11 är en fantastisk löparsko för en stor grupp löpare. Oavsett om du precis har börjat eller har sprungit i flera år, ger denna sko det stöd du behöver. Tack vare tillägget av den nya Flytefoam Blast i mellansulan har skon mer dämpning och elasticitet än någonsin. Denna löparsko är mindre lämplig för löpare med mycket bred fot eller löpare som vill ha maximal dämpning. Letar du efter en sko med mer dämpning, men också bra stöd? Välj då ASICS Kayano 29.

Blev du lika intresserad som vi? Se då adidas ASICS GT-2000 11 på vår webbshop. Har du några frågor? Kontakta gärna någon av våra produktexperter via vår kundtjänst.