Skip to main content
adidas Adizero SL running shoe

Test

Slå ditt rekord med adidas Adizero SL

Är du redo att springa snabbare? Tycker du också om, att utöver dina lugna träningspass, springa snabbt lite då och då ? Då kan adidas Adizero SL vara något för dig! adidas Adizero SL är ny i Adizero-kollektionen från adidas och är den perfekta skon för dina förberedelser inför en tävling.

adidas Adizero SL

Drop
8.5 mm
Vikt herrsko
Ca. 241 gram
Vikt damsko
Ca. 211 gram
Löpartyp
Neutrala löpare
Skotyp
Tävlingssko

3skäl för dig

  • Du letar efter en sko som du kan använda för tävlingar, men även för att springa många träningskilometer
    Tack vare sin vikt och Lightstrike PRO är Adizero SL väl lämpad för tävlingar, men ändå är den mer hållbar och bekvämare än den genomsnittliga tävlingsskon. Ovandelen är lite mjukare vilket gör att den känns bekväm. Adizero SL har också ett tjockare gummi under sulan, så att du kan i lugn och ro avklara många träningskilometer med den.
  • Du behöver också lite mer stabilitet vid högre hastigheter
    Medans andra tävlingsskor ofta är väldigt instabila på grund av sitt mjuka skum och tjocka sulor, ger Adizero SL mer stöd med sin något tunnare och fastare sula. Eftersom sulan också är bredare, ger den dig en stabilare plattform utan att kompromissa med dämpningen.
  • Du är en duktig löpare och letar efter en temposko utan kolplatta
    Det är bra att inte ha alla träningspass med löparskor som har en kolplatta. Att träna för mycket med kolplatta kan leda till att kroppen belastas för mycket, vilket ökar risken för skador. Därför är det lämpligt att köra tempoträning med skor utan kolplatta. På så sätt håller du dina carbon racers redo för de speciella träningspassen och viktiga tävlingar.
adidas Adizero fit
adidas Adizero SL running shoe women
adidas Adizero SL running shoes
Så fort du tar på dig adidas Adizero SL känns den direkt som en löparsko gjord för snabbare tempo.

Menno Munster – Produktexpert

Visste du att….

..sedan Haile Gebreselassie år 2008 på Berlin maraton sprang ett sensationellt världsrekord med ett par adidas Adios-prototypes, har Adizero-skorna från adidas bara blivit bättre? Mer än 150 världsrekord har nu satts. För att uppnå detta arbetar adidas designteam nära tillsammans med sina toppatleter. De letar alltid efter ett sätt att ta sin prestation till nästa nivå och använder deras feedback för att uppnå detta.

De adidas Adizero SL i detalj

adidas Adizero SL running shoe
Lightstrike PRO

Mycket responsivt material i framfoten för att göra löpning i högt tempo ännu enklare.

Lightstrike EVA-mellansula

Detta lätta material ger sulan stadga och spänst.

Engineered Mesh-ovandel

Fast material för bra omslutning och komfort.

Hållbar yttersula

Extra gummi för extra hållbarhet.

4viktiga egenskaper hos Adizero SL

  • Lightstrike EVA mellansula
    Detta lätta material gör skosulan fast och med motståndskraft så att du direkt kan ta ditt nästa steg.
  • Lightstrike PRO
    I framfoten har adidas använt detta mycket lyhörda material, känt från Adios Pro, för att göra tempolöpning med hög hastighet ännu lättare.
  • Mesh-konstruerad ovandel
    Denna något fastare ovandel ger dig den omslutning du behöver när du springer i hög tempo och samtidigt mycket komfort.
  • Slitstark yttersula
    Adizero SL har lite mer gummi under sulan än den genomsnittliga tempo-skon och håller därför länge.

adidas Adizero SL i test

Våra skor är testade av våra egna experter. Den här gången provade Menno Munster adidas Adizero SL åt dig.

Menno Mutsers

Menno Munster

Löpartyp
Neutral framfotslöpare

Frekvens
5 gånger i veckan

Terräng
Olika

Personsbästa
10 km – 33.10
21.1 km – 1.18.19

LÄS HANS OMDÖMME

adidas Adizero SL

Passform

När du tar på dig adidas Adizero SL känns skon direkt som en löparsko gjord för högre tempo. De sitter tätt om fötterna. adidas har hos sina vanliga löparskor ofta en bredare passform i framfoten men så är inte fallet med adizero-linjen. För att vara en temposko så har Adizero SL en stadig hälkappa. Ovandelen är också ganska kraftig och plösen är lite tjockare. Detta ger en något högre vikt men gör också skon mer bekväm för daglig användning.

adidas Adizero SLStride

Steg

Redan från början var jag positivt överraskad med avstampen hos denna sko. När jag sprang på vägen märkte jag direkt att skon har bra dämpning men ger också tillbaka mycket energi. Detta förväntade jag inte mig av en löparsko med en tunna mellansulan, men användningen av Lightstrike PRO-materialet väcker verkligen skon till liv. Skons rocker börjar efter främre fotsulan, vilket gör att jag kan skjuta ifrån bra vid högt tempo. Dämpningen är tillräcklig för ett lugnt tempo på vägen, men på grund av formen skulle jag främst använda den för tempoträning. Denna löparsko kan även komma till rätta på friidrottsbanan.

adidas Adizero fit

Tempo

Jag skulle beskriva skon som lillebrorn till Takumi Sen 8, adidas tävlingsmodell för kortare distanser. Adizero SL är väldigt lik formen, men har inga energi-rods. Detta gör skon ännu mer flexibel och även mångsidig. Eftersom denna löparskon har lite mer gummi under sulan så kan den vara en bra tränings-/tävlingssko för dig som letar efter ett andra par utöver dina dagliga springskor. Ovandelen är dessutom fastare än hos de flesta andra tävlingsskorna och sulans bredd gör att Adizero SL känns stabilare.

Välkommen till Adidas Adizero Familjen

adidas Adizero SL är en del av Adizero-familjen. Denna samling löparskor består av tempo- och tävlingsskor för att springa snabba tider och uppnå nya personbästa.

Productmatrix Adizero SL SE
adidas Adizero SL running shoe

adidas Adizero SL
adidas Adizero SL är en allround löparsko för den neutrala löparen. Adizero SL är en idealisk löparsko att använda för korta och långa snabba träningspass. På grund av sin låga vikt och Lightstrike Pro-dämpning är detta även en lämplig tävlingssko.

Köp adidas Adizero SL
adidas Adizero Takumi Sen

adidas Takumi Sen 8
Takumi Sen 8 är den perfekta “raceday”-skon för 5 eller 10 km lopp med en sula gjord helt av Lightstrike PRO-material.
Se Takumi Sen 8

adidas Adizero Adios Pro 3

adidas Adizero Adios Pro 3
Adizero Adios Pro 3 är toppmodellen inom Adizero-kollektionen och är tävlingsskon för halv- och helmaraton.
Se adidas Adizero Adios Pro 3

adidas Adizero Prime X

adidas Adizero Prime X
Om 40 mm sula inte är tillräckligt för dig så har adidas skapat en “olaglig” sko med Prime X.
Se adidas Adizero Prime X

Slutspurt

adidas Adizero SL är ett värdefullt tillskott till adidas Adizero-kollektionen. Kombinationen av Lightstrike och Lightstrike PRO-materialet i sulan gör den till en härlig löparsko att springa högt tempo med. Dessutom har Adizero SL en mycket bekväm ovandel jämfört med de andra Adizero-modellerna och är därför en perfekt träningspartner eller ett bra alternativ som första tävlingssko.

Andra modeller som liknar Adizero SL är bl.a. Saucony Kinvara 13 och Nike Zoom Pegasus 39. Dessa är också snabba skor med en tunn men bekväm sula utan varken en kol- eller plastplatta.

Blev du lika intresserad som vi? Se adidas Adizero SL på våran webbshop. Har du några frågor? Kontakta gärna någon av våra produktexperter via vår kundtjänst.